Jump to content
ALX™

Περί μπύρας...

Recommended Posts

Ε καλά, αυτοί οι λαοί μόνο μπύρα πίνουνε....

Δοκίμασες να πάρεις νερό να δούμε? :_zeppelin: B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το νερό το 2006 στην Πράγα πήγαινε 1,5-3 Ευρώ την στιγμή που τα 500μλ μπύρας σε μαγαζί κάναν τόσο γύρω στο 1,5-1,8. Και τι μπύρες. Η κάθε ταβέρνα είχε την δικιά της. Εξαιρετικά. Θυμάμαι σε μια ταβέρνα η γυναίκα μου με ρώτησε να παραγγείλει beef tartar. Έτσι όπως μου το είπε, σκέφτηκα ότι θα είναι καμία τάρτα με μοσχάρι. Της φέρανε λοιπόν ένα πιάτο που περιείχε ένα μεγάλο εντελώς ωμό κατακόκκινο αλλά μαριναρισμένο με διαφορα μυρωδικά μπιφτέκι, που στην επιφάνεια του είχε μια κοιλότητα που είχαν βάλει ένα επίσης ωμό κρόκο αυγού. Με κοιτάζει έκληκτη και μου λέεει τι είναι αυτό. Εγώ σαν κάργα κρεατοφάγος άλλο που δεν ήθελα. Της δίνω το δικό μου και πέρνω το ταρταρ. Είχε την φάση του. Γενικά πάντωε η κουζίνα τους χάλια. Μαγειρεύουν με λαρδί,όπότε όλα τα φαγητά είναι βαριά και έχουν και γε΄΄υση χοιρινού. Και κουνέλι που έφαγα σαν να έτρωγα χοιρινό ήταν. Γενικά δεν χρησιμοποιούν και αρωματικά/μπαχαρικά για να χρωματίζουν τις γεύσεις. Οπότε πάλι καλά που είχαν ωραίες μπύρες και παρηγοριόμουνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγα που πηγα το Νοεμβριο .....1.80 το μισολιτρο και αντε γειααααααααααααα!!!!!!!!!!!!

Pilsner_urquell_beer.jpg

πολύ καλή μπύρα και θεωρώ οτι οι τσέχοι ειναι και αυτοί μετρ, krucovice δοκίμασες ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χμμμ.....οχι δε τη δοκιμασα αυτη.......γενικα μου αρεσε πααρα πολυ η πιλσνερ και εφαγα ενα ψιλοκολλημα....και Kozel καννα 2 φορες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μισες "Τσεχικες" ζυθοποιίες ειναι πρωην Γερμανικες που περασαν σε Τσεχικα χερια μετα τους Π.Π. Οχι οτι οι Τσεχοι δεν ξερουν απο μπυρα, απλα ετσι το πα για να μου βγει... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι μισες "Τσεχικες" ζυθοποιίες ειναι πρωην Γερμανικες που περασαν σε Τσεχικα χερια μετα τους Π.Π. Οχι οτι οι Τσεχοι δεν ξερουν απο μπυρα, απλα ετσι το πα για να μου βγει... :P

Δεν το ήξερα φίλε ειλικρινά μένω αφωνος, μιλάμε ότι οι τσέχοι έχουν πολλές ζυθοποιιίες....σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://en.wikipedia...._Czech_Republic

http://en.wikipedia.org/wiki/Pilsner

Που το λέει πάλι αυτό ρε Yamahakia? Εδώ λέει ότι η pilsner Urquell ήταν η πρώτη pilsner στον κόσμο το 1842 και για την δημιουργία της προσλάβανε έναν γερμανό ζυθοποιό

Beer in Pilsen

Pilsner Urquell was the first "pilsner" type beer in the world. In 1842, a brewery in Plzeň employed Josef Groll, a German brewer who was experienced in the Bavarian lager method of making beer. Beer in Pilsen at the time was not of very good quality and they needed to compete. Groll developed a golden Pilsner beer, the first light coloured beer ever brewed. It became an immediate success, and was exported all over the Austrian Empire. A special train of beer travelled from Plzeň to Vienna every morning. Exports of Czech beer reached Paris and the United States by 1874.

Today, beers made at Plzeňský Prazdroj are: Pilsner Urquell, Gambrinus and Primus.

Επίσης η πρώτη παραγωγή μπύρας καταγράφεται το 993 στο Brenvov Monastery που ιδρύθηκε από τον Boleslaus II, Duke of Bohemia που μάλοον ήτανε τσέχικης καταγωγής.

Much of the brewing history of the Czech capital is connected to the various monasteries in the city, with brewing first recorded at the Benedictine Břevnov Monastery in 993AD. It is also recorded that in 1088AD, King Vratislav II granted a tithe of hops to the Canons of Vyšehrad Cathedral in order to brew beer.

Δεν ξέρω την ιστορία της περιοχής αλλά τέτοιο συμπέρασμα δεν έβγαλα.

Επίσης νομίζω ότι οι τσέχικες δεν μοιάζουν με τις γερμανικές που έχουν μια χαρακτηριστική πικρίλα.

ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορία της Τσεχίας

<p>

• 6ος αιώνας οι πρώτες Σλαβικές φυλές εγκαθίστανται στη Βοημία
  • μετά το 800 ιδρύεται η δυναστεία των Πρεμυσλιδών
  • 863 οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος εκχριστιανίζουν τη Μεγάλη Μοραβία
  • μετά το 870 ίδρυση του Κάστρου της Πράγας
  • 10ος αιώνας στην απέναντι όχθη του ποταμού Μολδάβα, ιδρύεται το Βίσεχραντ, η δεύτερη έδρα των πριγκίπων
  • 973 ίδρυση της επισκοπής
  • 1085 η Πράγα γίνεται βασιλική πόλη – έδρα του πρώτου Τσέχου βασιλιά
  • μετά το 1230 δημιουργία της Παλιάς Πόλης
  • 1257 ίδρυση του Μικρού Μέρος
  • γύρω στο 1320 δημιουργία της Καστρούπολης
  • 1338 ίδρυση του Δημαρχείου της Παλιάς Πόλης
  • 1344 η επισκοπή προάγεται σε αρχιεπισκοπή και θεμελιώνεται ο καθεδρικός του Αγίου Βίτου
  • 1346-1378 εποχή του Κάρολου Δ’ – η Πράγα ήταν η πρωτεύουσα του Τσέχικου Βασιλείου και ταυτόχρονα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
  • 1348 ίδρυση του Πανεπιστήμιου του Καρόλου, του πρώτου πανεπιστήμιου της κεντρικής Ευρώπης και της Νέας Πόλης
  • 1415 θανάτωση του Γιαν Χους
  • 1419 – 1437 χουσιτικοί πόλεμοι, προσπάθειες για μεταρρύθμιση της τσέχικης εκκλησίας
  • 1526 ξεκινάει η κυριαρχία των Αψβούργων στον τσέχικο θρόνο
  • 1583 – 1611 Πράγα γίνεται η έδρα της αυλής του αυτοκράτορα του Ροδόλφου Β’, στην αυλή του συγκεντρώνονται σημαντικά έργα τέχνης
  • 1620 η Μάχη του Λευκού Όρους (ήττα των προτεσταντών), αρχίζει η πτώση της τσέχικης γλώσσας και της εθνικής συννείδησης
  • 1784 ενώνονται οι τέσσερις αρχαίες πόλεις
  • 19ος αιώνας εποχή της εθνικής αφύπνισης των Τσέχων, δημιουργία τσέχικων αρχών
  • 1896 λειτουργεί το δίκτυο μεταφορών με ηλεκτροκίνητα τραμ
  • 1918 ανακήρυξη του ανεξάρτητου κράτους της Τσεχοσλοβακίας
  • 1939 – 1945 γερμανική κατοχή
  • 1945 απελευθέρωση του δυτικού και νότιου τμήματος της χώρας απο τους Αμερικάνους, της Πράγας και της υπόλοιπης χώρας από τον Κόκκινο Στρατό
  • 1948 το κομμουνιστικό κόμμα αναλαμβάνει την εξουσία
  • 1968 «Άνοιξη της Πράγας» (οι διανοούμενοι ζητούν σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά τα στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας εισβάλουν στη χώρα)
  • 1989 «Βελούδινη επανάσταση», ο Václav Havel εκλέγεται πρόεδρος
  • 1990 πρώτες δημοκρατικές εκλογές έπειτα από 50 χρόνια
  • 1993 χωρισμός της ομοσπονδίας της Τσεχοσλοβακίας
  • 1999 η Τσέχικη Δημοκρατία γίνεται μέλος του NATO
  • 2003 – δημοψήφισμα για την ένταξη στη ΕΕ (ψήφισαν 55,21, %, 77,33 % = ΝΑΙ, 22,67 % = ΟΧΙ)
  • 2004 η Τσέχικη Δημοκρατία γίνεται μέλος της ΕΕ

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To pilsen τοτε ηταν κυριως Γερμανικη πολη (στην Αυστρουγγαρια εστω). Αλλο παραδειγμα η Budweiser. Τεσπα τωρα εσυ θιχτηκες επειδη εισαι ΑντιΓερμανος :P Μη παιρνεις τοσο τις μετρητοις αυτο που αναφερεις παραπανω ως ιστορια των "Τσεχων". Οι Μεσαιωνικη Ευρωπη και ιδιως οι μοναρχικες δυναστειες ειναι περιπλοκο πραγμα που τραβαει πολυ κουβεντα.

Το αστειο ειναι οτι οσοι υπερασπιζονται του δυτικους Σλαβους σε τετοιες συζητησεις, αφοριζουν τους ανατολικους σε αναλογες... :P :P :) :)

Παρε και τον σωστο χαρτη της περιοχης για να φριξεις κι αλλο!!! :crazy: :crazy:

1000px-Deutsches_Reich1.svg.png

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε ειστε ανωμαλοι με τετοιο κρυο για μπυρες ειμαστε? Βαλτε ενα jameson να πυρωσετε! :drunk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Xθες εκανα το λαθος και ήπια μια μαυρη erdinger και την "ακουσε" παλι ο λαιμος μου. Μεσα σε 20 μερες αρρωστησα 2 φορες φετος και μαλιστα μεσα στις γιορτες! Μην τριτωσει το κακο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι αληθεια οτι το κρυο τραβαει και αλλα αλκοολουχα. Εμενα με τετοιο καιρο μου αρεσει πολυ το Κονιακ..... Aχ να χαμε τωρα ενα Henessy! Εστω ενα Remy Martin....

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε φιλε και εγω κονιακ θα ηθελα αλλα τι να το κανεις που εχω ενα 3αστερο metaxa ουτε και εγω θυμαμαι απο ποτε το εχω. Αυτο μονο για μνημοσυνα κανει. Το πενταστερο κανει δουλεια παντως, καμια σχεση με το 3αστερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι οντως....Να τις προαλλες πηγα σε φιλο που εχει μπαρακι και με κερασε ενα 7αστερο που χε για την παρτη του....Αυτο κι αν ηταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι οντως....Να τις προαλλες πηγα σε φιλο που εχει μπαρακι και με κερασε ενα 7αστερο που χε για την παρτη του....Αυτο κι αν ηταν.

το 7αρι ειναι κορυφαιο!!!!!!αγιασμος....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολες ωραιες αλλα σαν την Hard Core ΙPA δεξια δεν ηταν καμια απιστευτη γευση !!!ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΕΣ οι 2 δεξια.....

20120111215314.jpg

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 για την ΙΡΑ!!

αν βρεις δοκιμασε κ την 6αρα% ειναι ακρως αξιολογη τωρα τον χειμωνα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολες ωραιες αλλα σαν την Hard Core ΙPA δεξια δεν ηταν καμια απιστευτη γευση !!!ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΕΣ οι 2 δεξια.....

20120111215314.jpg

Kαλησπέρα σας, ΙΡΑ δεν έχω δοκιμάσει ουτε εγώ !!!! καλή ? την GUINNESS δε την τιμώ δεόντως όπου την πετύχω, τωρα ανοίγω μια NΕWCASTLE BROWN ALE !!!! απλά τέλεια και αυτή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να την δοκιμασεις απο τις αλλες 3 που δοκιμασα ειχε μακραν την ωραιοτερη γευση.....η GUINNESS που πινω αρκετες φορες ηταν σαν νερο μπροστα της!!!!απο θεμα γευσης....

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να την δοκιμασεις απο τις αλλες 3 που δοκιμασα ειχε μακραν την ωραιοτερη γευση.....η GUINNESS που πινω αρκετες φορες ηταν σαν νερο μπροστα της!!!!απο θεμα γευσης....

Η GUINNESS μαρέσει γενικότερα σαν μπύρα, αδυναμία έχω στις weiss ;οπως σαμικλαους και στις lager krucovise και αμστελ την καινουργια, αλλα ΙΡΑ δεν έχω πιει ακόμα. Απο ότι κατάλαβα μόνο σε μαγαζί και όχι σε κάβα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα