Jump to content
ALX™

11ο 36ωρο by ALX

Recommended Posts

Μπραβο Αλεξανδρε!Μακαρι να το καταφερω κι εγω τη νεα χρονια με το μεγαλο..!Ποσο σου πηγε συνολικα το μαλλι,ετσι ενημερωτικα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάτω από 300? Τα καύσιμα ήταν στο περίπου 150? + 110? η συμμετοχή κι έναν καπνό που αγόρασα γυρνώντας στην Αθήνα :D

AAAA και 3 καλαμάκια στο Ρίο με πατάτες και κόκα κόλα 8?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο alx!συγχαρητηρια για τον αγωνα σου! :_thumbsup:

ετσι οπως μας τα περιγραφεις νιωθω οτι ημουν πισω σου κ καναμε μαζι την διαδρομη!

και του χρονου alx,να ειμαστε καλα,να ξαναδιαβασουμε ιστοριες για το 36ωρο! ^_^

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
συγχαρητηρια για τον αγωνα σου! :_thumbsup:

Δεν είναι αγώνας Αλέξανδρε. Είναι οδοιπορικό αντοχής και στρατηγικής (θα μπορούσες να το πεις)

Ξέρεις, από μια λέξη μπορεί κάποιος να πιαστεί και να πει πολλά. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο Άλεξ. Απίθανη περιγραφή (κατέχεις και αυτό το "σπορ"). Να'σαι καλά να συμμετάσχεις και του χρόνου. Μακάρι να μπορέσω κι εγώ του χρόνου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ALX τι θα είχες να πεις σε όσους σκέφτονται να συμμετάσχουν :detective: .... Τώρα παίρνω συνέντευξη! :D

Αξίζει να το κάνεις!!! Ίσως η καλύτερη οργανωμένη βόλτα που γίνεται στην Ελλάδα!!!

Εγώ το δοκίμασα για πρώτη φορά το 2002 έτσι για την πλάκα, κι από τότε έπαθα οξεία 36ωρήτιδα! (κατατάσεται στις ανίατες "ασθένειες") :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε Αλεξ πρωτα απο ολα.....τα συγχαριτιρια μου!!!!! :thumbsup1::thumbsup1:

μηπως θα μπορουσες να μας ενημερωσεις λιγο για την διαδρομη,παιζει κανενας χαρτης??Γιατι με τα χωρια χαθηκα....

απο οτι βλεπω το κανανε απο 0n/off μεχρι ss...υπαρχει περιορισμος στην μηχανη??

:worshippy:

παλι με εκανες να ζηλεψω...... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πιστεύεις ότι υπάρχουν μοτοσυκλέτες που δεν συνιστάται να συμμετέχουν και γιατί? :detective: Πολύ μ'αρέσει!

Εξαρτάται την διαδρομή. Τα δύο προηγούμενα ας πούμε, μπορούσες να τα κάνεις ακόμα και με παπί. Τρανή απόδειξη ότι υπήρξαν άτομα που τα κατάφεραν και μάλιστα εις διπλούν. (και που τώρα δεν είναι ανάμεσά μας ο ένας από αυτούς :( )

Ήταν τέτοια η διαδρομή που μπορούσαν ακόμα και τα πολύ μικρά κυβικά να την βγάλουν.

Ένα 36ωρο όμως σαν το φετινό θα ήταν πολύ δύσκολο για μικρή μοτοσυκλέτα. Θεωρώ τα 400 (μονοκύλινδρα) κυβικά, κατώτατο όριο. Κι αυτό γιατί όταν έχεις να κάνεις μόνο με στροφές και μόνο με ανηφοροκατηφόρες τα πολύ μικρά κυβικά, θα είχαν πρόβλημα και θα κούραζαν αφάνταστα τον αναβάτη.

Επίσης η κάλυψη από τον αέρα που προσφέρει μια μοτοσυκλέτα είναι πάντα στα + τέτοιων διαδρομών. Τα γυμνά κουράζουν σίγουρα περισσότερο, αλλά δεν είναι απαγορευτικά για ένα 36ωρο. Ειδικά για κάποιο σαν αυτό που οι μέσες ωριαίες ταχύτητες ήταν σχεδόν παντού μικρές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αμέ αμέ!!! :_thumbsup:

B) Θα αντεξετε 10 ωρες πανω στη σελα???? :nono:

Ειστε και γυμνες και οι δυο,θα ειναι μεγαλη ταλαιπωρια,αλλα σας εχω ικανες να τερματησετε,αλλα μετα βεβαια,μια βδομαδα κρεβατι βλεπω :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν μασανε τα κοριτσια!αμα βαλουν κατι στο μυαλο τους αστα!!!!στα τζουμερκα δεν γκρινιαξε καμια τους ουτε μια φορα...κιχ! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

B) Θα αντεξετε 10 ωρες πανω στη σελα???? :nono:

Ειστε και γυμνες και οι δυο,θα ειναι μεγαλη ταλαιπωρια,αλλα σας εχω ικανες να τερματησετε,αλλα μετα βεβαια,μια βδομαδα κρεβατι βλεπω :D

Μου φενεται οτι δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι αμα μπει κατι στο ξεροκεφαλο μας..το κανουμε πραγματικοτητα..... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μου φενεται οτι δεν εχεις καταλαβει ακομα οτι αμα μπει κατι στο ξεροκεφαλο μας..το κανουμε πραγματικοτητα..... :winking:

B) Δεν εχω αμφιβολιες γι'αυτο που λες :nono: Απλα μετα δεν σας βλεπω καλα :D Οχι βεβαια οτι και καποιος αντρας με ποιο τουριστικο μηχανακι δεν θα κουραστει!!!!!Αλλα εσεις με τα μηχανακια που εχετε,θα το καταφερετε με το διπλασιο κοπο.Βεβαια,"Τα αγαθα,κοποις κτωντε"οπως ειπε και ο σοφος :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια μου ειπαν κατι κολλητοι μου οτι καποιος με ενα ΚΤΜ πηγαινε με σκασμενο λαστιχο μετα τον αστακο για πολλη ωρα. καλα δεν ειχε προβλημα??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:clapping: ... μπραβο φιλε Αλχ!

... μπραβο σε ολους τους συμμετάσχοντες !!!...εχετε πιάσει το νοημα !!!

...αντε και του χρονου με υγεια !!! :greece:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ALX τι θα είχες να πεις σε όσους σκέφτονται να συμμετάσχουν :detective: .... Τώρα παίρνω συνέντευξη! :D

Πιστεύεις ότι υπάρχουν μοτοσυκλέτες που δεν συνιστάται να συμμετέχουν και γιατί? :detective: Πολύ μ'αρέσει!

Υπάρχει κι ένας βλάκας ( B) ) που το έκανε με ΧΤ οπότε μπορεί να σου πει από πρώτο χέρι...

Ένα 36ωρο όμως σαν το φετινό θα ήταν πολύ δύσκολο για μικρή μοτοσυκλέτα. Θεωρώ τα 400 (μονοκύλινδρα) κυβικά, κατώτατο όριο. Κι αυτό γιατί όταν έχεις να κάνεις μόνο με στροφές και μόνο με ανηφοροκατηφόρες τα πολύ μικρά κυβικά, θα είχαν πρόβλημα και θα κούραζαν αφάνταστα τον αναβάτη.

Επίσης η κάλυψη από τον αέρα που προσφέρει μια μοτοσυκλέτα είναι πάντα στα + τέτοιων διαδρομών. Τα γυμνά κουράζουν σίγουρα περισσότερο, αλλά δεν είναι απαγορευτικά για ένα 36ωρο. Ειδικά για κάποιο σαν αυτό που οι μέσες ωριαίες ταχύτητες ήταν σχεδόν παντού μικρές.

Σωστός. Τα μικρότερα μηχανάκια που είδα να συμμετέχουν ήταν το δικό μου (μάλλον το απολύτως "λιγότερο"), ένα Superfour (Κώστας) το οποίο δεν είναι και άσχημη επιλογή (ούτε πολύ βαρύ, άνετη σέλα, του βάζεις και μια μικρή ζελατίνα μπροστά) και το ΜΡ3 (το οποίο παρεμπιπτόντως τι χρόνο έκανε στη βραδυπορία; :lol: ), όλα 400άρια.

Στην εθνική το ΧΤ είναι απλά απελπιστικό. Βέβαια φέτος η διαδρομή δεν είχε αυτοκινητόδρομο αλλά άλλες φορές είναι κι αυτό στο πρόγραμμα. Νομίζω ότι ένα 600άρι (αν εξαιρέσεις τη σέλα) θα ήταν το ιδανικό. Σε δρόμους όπως πχ. η εθνική για Πρέβεζα πήγαινα άνετα, ακολουθώντας ένα ζευγάρι με R80 (δίκαιη σύγκριση: 1 κύλινδρος, 400 κυβικά, 1 άτομο και 2 κύλινδροι, 800cc και δικάβαλο αντίστοιχα!), απλώς με λιγότερο περιθώριο για προσπεράσματα κλπ. Χαρακτηριστικά, ξεκίνησα από Λύχνο 8.27 (και 35-40 στην πράξη) και έφτασα στο checkpoint 10:20.

Εκεί που το χάρηκα όμως ήταν στα αργά στριφτερά κομμάτια, πχ. Καστρί-1η φωτό, μετά τα Στουρναρέικα (πριν αρχίσει να βρέχει). Στο Βουλγαρέλι προς Άγναντα άρχισα να γελάω μέσα από το κράνος σαν ηλίθιος.

Μετά, ψάχνοντας το ιστορικό γεφύρι έπεσα σαν πρωτάρης -από την κούραση- κάνοντας αναστροφή κι επειδή ήμουν μόνος μου αναγκάστηκα να το ξεφορτώσω όσο μπορούσα και δυσκολεύτηκα να το σηκώσω, νύχτωσε και δεν έβλεπα πουθενά το γεφύρι, σε 2 σπίτια και ένα βενζινάδικο που ρώτησα μου είπαν ότι δεν είναι προσβάσιμο με την μηχανή, στο τηλέφωνο που ρώτησα το αυτοκίνητο συνοδείας μου είπαν ότι μπορείς να πας (τελικά πήγα με τα πόδια και έβγαλα τον εαυτό μου με φλας και 30sec έκθεση για να φανεί και το γεφύρι πίσω), δεν άναβε και η μικρή σκάλα των φώτων και η ψυχολογία μου πήγε περίπατο. Συνεχίσαμε μαζί με 2 παιδιά με BMW GS (F και R) από την Χαλκίδα μέχρι τα Γιάννενα. Από εκεί, αν και ήθελα να βγάλω τουλάχιστον την φωτό στους Λιγκιάδες (γιατί ξέρω από την περιοχή και ήταν πολύ κοντά), πήγαμε μαζί από Εγνατία μέχρι το ξενοδοχείο. Πήγαινα πλέον πολύ αργά -εκτός Εγνατίας- με τον αυτόματο πιλότο και οι κατηφορικές φουρκέτες στο τέλος ήταν απλά τρομακτικές.

Την επόμενη μέρα, 10:20 είπαμε στο σημείο ελέγχου, δεν θυμάμαι τι ώρα στην υποθαλάσσια (δεν βρίσκω τώρα την απόδειξη). Από εκεί, το κομμάτι μέχρι Αστακό ήταν πραγματική αποκάλυψη οδηγικά για μένα (και φανταστικά τοπία), το EXIF της φωτογραφίας στον μύλο λέει 12:02. Έμαθα τι να κάνω σε διαδοχικές στροφές όπου η δεύτερη είναι αρκετά πιο κλειστή από την πρώτη, έμαθα να βγαίνω ακόμα λίγο πιο έξω από τη σέλα, κλπ.

Από εκεί έφτασα στο χώρο της δοκιμασίας 1:30-1:45 με στάση για βενζίνη και απίστευτη δυσκολία λόγω του αέρα. Εκεί περιμένοντας για τη βραδυπορεία, μελετώντας τον χάρτη και τσιμπώντας κάτι στα γρήγορα έφαγα γύρω στη 1 ώρα. Πέρασα τη γέφυρα 2:49, πηγαίνοντας βάρκα στο γυαλό από τον αέρα!, 2:57 διόδια Ρίου. Ανάβαση για Καλάβρυτα σβέλτα αλλά πιο μετρημένα απ'ότι στην Αιτωλοακαρνανία, άρχισα να κρυώνω και πολύ, φωτογραφία στη βρύση 4:42 όπου και πέτυχα κάτι άλλους (ασημί Vstrom, κόκκινο R1200GS) την ώρα που φεύγανε. Από εκεί, έφτασα στο φράγμα 6:45. Ενδιάμεσα συνάντησα 2 γκρουπάκια που έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση, πράγμα που με παραξένευσε (αν έχασα κάπου το δρόμο). Η διαδρομή πάντως, ειδικά το τμήμα (απ'ότι θυμάμαι) Λάμπεια-Ολυμπία ήταν απίστευτη οδηγική εμπειρία. Εκεί ακριβώς το ΧΤάκι το ένιωθα στα νερά του. Έμαθα ειδικά να αλλάζω πολύ γρήγορα κατευθύνσεις (προφανώς ξέρω ήδη από στροφορμή, γυροσκοπικό κλπ), ποτέ δεν πίστευα όμως ότι μπορώ να σηκώνομαι και να ξαναπλαγιάζω στα εσάκια τόσο γρήγορα. Λόγω βλάστησης φυσικά άφηνα περιθώριο κλίσης στις στροφές, δεν ήταν ο σκοπός μου ο απόλυτος χρόνος (με τίμημα να σου έρθει κανένα hilux ή κοπάδι από απέναντι) αλλά οι σωστές γραμμές, το βλέμμα στο σημείο φυγής, η στάση του σώματος κλπ. Σταματώντας όμως για τη φωτό μετά την Ολυμπία, με έκπληξη αντίκρυσα αυτό στην αριστερή πλευρά του πίσω ελαστικού!

post-1169-1210687224_thumb.jpg

Aντε να δουμε μπας και του χρονου κατεβασει γυναικεια ομαδα το mybike..... :rolleyes:

Υπήρξε, τουλάχιστον μία. Από το φράγμα στην Ολυμπία μέχρι πριν το Λεβίδι στην παρέα που πηγαίναμε ήταν και μια γυναίκα με Aprilia Falco.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Υπάρχει κι ένας βλάκας ( B) ) που το έκανε με ΧΤ οπότε μπορεί να σου πει από πρώτο χέρι...

Επίσης η κάλυψη από τον αέρα που προσφέρει μια μοτοσυκλέτα είναι πάντα στα + τέτοιων διαδρομών. Τα γυμνά κουράζουν σίγουρα περισσότερο, αλλά δεν είναι απαγορευτικά για ένα 36ωρο.

Στην εθνική το ΧΤ είναι απλά απελπιστικό. Βέβαια φέτος η διαδρομή δεν είχε αυτοκινητόδρομο αλλά άλλες φορές είναι κι αυτό στο πρόγραμμα.

Mπράβο zorz! :thumbsup:

Kαι όσον αφορά τον αέρα..εάν πάρεις θέση supersport...αντιμετοπίζεις το πρόβλημα :D Αλλά η σέλα είναι όντως κουραστική :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα