Jump to content
Hetfield

Νεος κι εγω... Πως θα παρω μηχανη ομως? οεο?

Recommended Posts

Χαιρετω το forum!

Με λενε Παρι και ειμαι 18 ετων.

Δεν εχω καβαλησει πολλες φορες μηχανη.

Ομως σιγα-σιγα αρχιζω να το σκεφτομαι σοβαρα να παρω μια, μιας και θα με βοηθουσε πολυ στις μετακινησεις μου. Και θελω αυτη που θα παρω τωρα να την εχω για πολυ καιρο ακομα. Για αυτο ψηνομαι για μια Kawasaki Ninja 250R, μιας κι εχω ακουσει πολυ καλα λογια.

Ομως, οπως και καθε πρωταρης, συνανταω καποιες δυσκολιες.

Πρωτα απ'ολα, οι γονεις μου.... Δεν θελουν με τιποτα να παρω μηχανη! Και συνεπως δεν προκειται να με βοηθησουν σε τιποτα. Ουτε για διπλωμα, ουτε καν για κρανος!

Οποτε πρεπει να μαζεψω αρχικα καποια χρηματα για διπλωμα.

Επειτα, θα ηθελα να ρωτησω, τι χρειαζεται για να παρεις μια μηχανη με δοσεις. Εννοω απο δικαιολογητικα και διαφορες αλλες γραφειοκρατικες διαδικασιες.

Και ας υποθεσουμε οτι δεν μπορεσω τελικα να αποπληρωσω τις δοσεις. Εκτος το οτι μου παιρνουν τη μηχανη, θα εχω αλλα μπλεξιματα?

Ευχαριστω εκ των προτερων. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το μονο που θελεις ειναι ταυτοτητα και εκκαθαριστηκο της εφοριας που να καλυπτει το δανειο που θελεις να παρεις (που να υποθεσω δεν εχεις). Αν δεν εχεις θα πρεπει καποιος αλλος να παρει το δανειο στο ονομα του..

Την μηχανη δεν στην παιρνουν εκτος αν εχει μπει παρακρατηση κυριοτητας στο δανειο. Αλλα μπλεξιματα σιγουρα θα εχεις.. :)

Σ'εφτιαξα ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το μονο που θελεις ειναι ταυτοτητα και εκκαθαριστηκο της εφοριας που να καλυπτει το δανειο που θελεις να παρεις (που να υποθεσω δεν εχεις). Αν δεν εχεις θα πρεπει καποιος αλλος να παρει το δανειο στο ονομα του..

Την μηχανη δεν στην παιρνουν εκτος αν εχει μπει παρακρατηση κυριοτητας στο δανειο. Αλλα μπλεξιματα σιγουρα θα εχεις.. :)

Σ'εφτιαξα ε?

Παρα πολυ! :P

Τι αλλα μπλεξιματα μπορω να εχω δηλαδη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχας δανειο μονος σου μαλλον δεν θα παρεις (δν ξερω τι εισοδημα εχεις και αν εχις) οποτε η θα το παρει αλλος για σενα η με εγγυητη (που παλι δυσκολο το βλεπω αν δεν εχεις καθολου εισοδημα). Οποιος θα παρει το δανειο θα πρεπει να σ'εμπιστευεται πολυ γιατι αμα δεν πληρωσεις αυτον θα τρεχουνε. Η θα πληρωνει αυτος και θα τρεχει εσενα (με οτι μπορει να σημαινει αυτο). Αν το παρεις με εγγυητη και δεν πληρωσεις θα τρεχει η τραπεζα τον εγγυητη και αυτος εσενα και μετα η τραπεζα και τους δυο. Και οταν λεμε τρεξιμο εννουμε δικαστικα και τρεχα γυρευε :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και τα έχω και πρόσφατα:

Εκαθαριστικό εφορίας του προηγούμενου έτους. Αν υπάρχει και του τρέχοντως ακόμα καλύτερα (π.χ. εγώ μόλις είχα καταθέσει ηλεκτρονικά την δήλωση του 2008)

Φωτοτυπία ταυτότητας.

Φωτοτυπία ενός χαρτιού μισθοδοσίας του τελευταίου μήνα. Αν π.χ. την πάρεις τον 5ο τότε θές ένα του 4ου.

και στην περίπτωση που την πάρεις με χρηματοδότηση τότε χρειάζεσαι και την διευθυνση/τηλέφωνο/στοιχεία ενός φίλου τα οποία θα τα χρησιμοποιήσει η τράπεζα σε περίπτωση που δεν σε βρει στην διευθυνση αλληλογραφίας που έχεις δηλώσει. Χοντρικά αυτά είναι. Ίσως να υπάρχει κάποια μικρή διαφοροποίηση ως προς την αντιπροσωπεία, αλλά αυτά είναι ουσιαστικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέχνα το δάνειο... Κοίτα να πιάσεις μια δουλειά το καλοκαίρι και κάνε αιματηρές οικονομίες! Μάζεψε έτσι κανά χιλιαρικάκι... Μετά φαντάζομαι τον χειμώνα θα είσαι φοιτητής. Ε πιάσε και εκεί που θα είσαι φοιτητής καμιά δουλειά και κάθε βδομάδα βάζε στην άκρη κανά πενηνταρικάκι. Πάνε μετά σε μια μάντρα και πάρε κάτι μεταχειρισμένο δίνοντας το χιλιάρικο προκαταβολή και κάθε μήνα τις δόσεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ξέχνα το δάνειο... Κοίτα να πιάσεις μια δουλειά το καλοκαίρι και κάνε αιματηρές οικονομίες! Μάζεψε έτσι κανά χιλιαρικάκι... Μετά φαντάζομαι τον χειμώνα θα είσαι φοιτητής. Ε πιάσε και εκεί που θα είσαι φοιτητής καμιά δουλειά και κάθε βδομάδα βάζε στην άκρη κανά πενηνταρικάκι. Πάνε μετά σε μια μάντρα και πάρε κάτι μεταχειρισμένο δίνοντας το χιλιάρικο προκαταβολή και κάθε μήνα τις δόσεις...

+1 αλλα οχι απο μαντρα οι περισοτεροι ειναι απατεωνες καλυτερα απο ιδιωτη :_thumbsup:

και να ξερεις οτι ενα 250cc θα το βαρεθεις αρκετα γρηγορα και θα θελεις να παρεις ενα μεγαλυτερο γι αυτο μην δωσεις παρα πολα λεφτα

Τροποποιήθηκε από τον astore

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το Ninja μια χαρα θα τον καλυψει για 2 χρονια μεχρι να μαθει να οδηγαει και να περασει στο επομενο διπλωμα. μην ξεχνας οτι ειναι δικυλινδρο και τα 160 τα πιανει.

Οσο αφορα το δανειο, φιλε μου ξεχνα το. Θα καταστρεψεις την ψυχη σου με το αγχος το δοσεων. Εγω δουλεψα 5 μηνες ως part-time σ'ενα μαγαζι με ρουχα και οτι εβγαζα το εβαζα στην ακρη και δεν τον ακουμπιζα με τιποτα. Ετσι μαζαψα 1300? και πουλησα και την παπια και συμπληρωσα κατι ψηλα και πηρα το YBR. κανε το ιδιο. κ εγω στην θεση σου ημουνα πριν μερικους μηνες και ξερω πως ειναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
το Ninja μια χαρα θα τον καλυψει για 2 χρονια μεχρι να μαθει να οδηγαει και να περασει στο επομενο διπλωμα. μην ξεχνας οτι ειναι δικυλινδρο και τα 160 τα πιανει.

Ρε φιλε ξεχνας ομως κατι.ΔΕ ξερει να οφηγαει ουτε για πλακα.Και να παρει το διπλωμα θεωρειται η ninja ως ειδανικη μηχανη για εναν που δεν θα εχιε εμπειρια στο δρομο?250cc ειναι αυτα δικυλινδρη ειναι.Εγω του το χω πει να παρει μια μηχανη 125 πχ. cbr125 και αν δε θελει η δε μπορει να βρει τα λεφτα για να την αγορασει ας παρει τοτε ενα παπι 125 να το κρατησει λιγους μηνες να μαθει να δει πως ειναι τα πραγματα μεσα στη πολη και υστερα να παρει τη ninja

Τροποποιήθηκε από τον Dare-Devil

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλαρακι ασε τα δανειο δεν ειναι για την ηλικια μας! πιασε μια δουλιτσα πρωτα αμα δεν εχεις μετα παρε σιγα σιγα το διπλομα και μετα κιτα για μεταχιρισμενα και περιμενε μεχρι να βγαλεις το ποσο που 8α χρειαστης.. καλητερα να περιμενης παρα να βλεξεις με δανεια και τετια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν εχεις φιλε μου ΚΑΜΜΙΑ μα ΚΑΜΜΙΑ σχεση με μοτοσυκλετα (δηλαδη δεν εχεις οδηγησει ουτε καν παπακι,και δεν μιλαω 1-2 βολτες) καλο θα ηταν να παρεις κατι ευκολο για να ξεκινησεις το οποιο θα κρατησεις 1-2 χρονια και το κυριοτερο...ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ!!Για καποιον με εμπειρια το Ninja 250 του φαινετε ΠΟΔΗΛΑΤΟ αλλα για εναν απειρο θα μπορουσε να ειναι και ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ γιαυτο βαλτα ολα κατω και σκεψου το....εγω με ενα αυτοματο 50αρακι ξεκινησα στα 14 μου και μεχρι και μεσα σε καφετερια κοντεψα να μπω!!Αλλα ημουν μονο 14..Το οτι εισαι ηδη ενηλικος σημαινει πως θα οδηγησεις συντηρητικα προς την δικη σου ασφαλεια και των αλλων αλλα η απειρια δεν αποκλειει ενα ατυχημα απο λαθος!(χτυπα ξυλο-φτου σκατα στα μουτρα μου!!!) :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε κατι μικρο και φτηνο για να μετακινεισε και οταν μπορεσεις και μαθεις καλυτερα περνεις και μεγαλυτερο.τα ακριβα μηχανακια εχουνε και ακριβοτερη συντηριση.πιστευω ενα παπακι ι σκουτερακι ειναι μια χαρα.αυτη ειναι η γνωμη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γειά σου φίλε! Έχεις και ένα απο τα είδωλά μου σαν nickname :_rock-on: :_rock-on: :_rock-on:

Στην θέση σου ήμουν πριν 2 χρόνια. Λοιπόν hetfield αυτό που σου συμφέρει είναι να πάρεις "δάνειο" απο τους γονείς σου, να πάρεις το μηχανάκι και στην συνέχεια να τους δίνεις αυτούς την δόση δουλεύοντας. Έτσι και άνετος θα είσαι (αν χάσεις καμιά δόση το πολύ πολύ να φας φωνές :P ) και με μηχανάκι. Αν αυτό το σενάριο δεν παίζει, κάνε αυτό που σου είπαν τα παιδιά: δουλειά και υπομονή! Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση!

Τώρα όσον αφορά το ποιό μηχανάκι, εξαρτάται απο το πόσο υπομονή μπορείς να κάνεις. Καλό, χρυσό το νιντζάκι, αλλά έχει 4 χιλιάρικα. Εγώ ήθελα το cbr 125 αλλά τελικά πήρα το ybr λόγω έλλειψης φράγκων (το ήθελα και καινούργιο τρομάρα μου). Άρα μαζεύεις λεφτά, παίρνεις δίπλωμα, καλό κράνος και κανα μπουφανάκι, μετά ξαναμαζεύεις λεφτά και έρχεσαι να το αναλύσουμε περαιτέρω για το τι να πάρεις... :_thumbsup:

Ξέρω δεν σου έδωσα και πολλές επιλογές, αλλά οκ 18 χρονών είσαι φιλαράκι και έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου! Πολλοί απο εμάς είδαμε μηχανή στα 25+! :_thumbsup:

Για ότι άλλο θές εδώ είμαστε! Πές και αγαπημένο άλμπουμ :_rock-on:

Τροποποιήθηκε από τον stoui

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνε κράτει φιλάρα.

27 έφτασα για να πάρω αυτό που ζαχάρωνα.

Και είναι και για μένα το πρώτο μου.

Μάζωξε πρώτα και υπόλογιζε και κανένα 1000 ? για ασφάλεια, κράνος, μπουφάν.

και με δίπλωμα μικρό θα μπορείς να πάρεις ότι θές μέχρι 25kw (~32hp)

Kawasaki-Ninja-250R-1.jpg

Έχεις γούστο όμως.

2086030191a4636224770m.jpg

Kill Em All

Τροποποιήθηκε από τον dimitrishndsm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα