Jump to content

Recommended Posts

Το θεματάκι αυτό βασίζεται σε 3 αποριούλες που έχω για τη V-Strom μου και αναφέρεται

κυρίως σε στρώματα (οποιαδήποτε άλλη βοήθεια εννοείται ευπρόσδεκτη!):

1) Τα πρώτα τακάκια στα περίπου πόσες χιλιάδες χλμ. τα αλλάξατε για πρώτη φορά?

Το ξέρω, θα μου πείτε εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης, θέλω μόνο νούμερο να δω τι παίζει.

2) Τσέκαρα το υγρό του ψυγείου μου.. Γραμμή max και min, το επίπεδο των δικών μου υγρών

-με κρύο κινητήρα- είναι μεταξύ του πάτου του δοχείου και του min, περίπου στη μέση αυτών.

Φυσιολογικό? Όταν ζεσταθεί, φθάνει το επίπεδο του υγρού να αγγίζει το min.

Αναφέρω ότι θερμοκρασία πάνω από 3 παύλες (90-110 oC?) δε μου έχει ανεβάσει ποτέ.

3) Τσεκάρω το λάδι όσο πιο συχνά μπορώ. Ή δε βρίσκω έδαφος να είναι επίπεδο ή

μου καίει πολύ λάδι (έχει 10.500χλμ.)! Την κοιτάζω κρύα, την κοιτάζω ζεστή, τίποτα.

Μόνο όταν τη γύρω προς τα δεξιά και την ξανασηκώσω κάθετα κάτι φαίνεται. Συνεργείο

την πήγα, μου λένε δεν έχει πρόβλημα. Το λάδι που είναι οοεεο? :think:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Το θεματάκι αυτό βασίζεται σε 3 αποριούλες που έχω για τη V-Strom μου και αναφέρεται

Το ξέρω, θα μου πείτε εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης, θέλω μόνο νούμερο να δω τι παίζει.

2) Τσέκαρα το υγρό του ψυγείου μου.. Γραμμή max και min, το επίπεδο των δικών μου υγρών

-με κρύο κινητήρα- είναι μεταξύ του πάτου του δοχείου και του min, περίπου στη μέση αυτών.

Αναφέρω ότι θερμοκρασία πάνω από 3 παύλες (90-110 oC?) δε μου έχει ανεβάσει ποτέ.

μου καίει πολύ λάδι (έχει 10.500χλμ.)! Την κοιτάζω κρύα, την κοιτάζω ζεστή, τίποτα.

Μόνο όταν τη γύρω προς τα δεξιά και την ξανασηκώσω κάθετα κάτι φαίνεται. Συνεργείο

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση

στο 1) απαντησες μονος σου,

στο 2) θελει συμπληρωμα

κ στο 3) κ το πιο καυτο..πρεπει να μενεις σε βουνο για να μην βρισκεις ουτε ενα ισιο κομματι γης να δεις τα λαδια σου.αν παραυτα μενεις σε καμπο κ εξακολουθεις να μην βλεπεις ελαιολαδο,καλο θα ηταν να πας κ σε ενα αλλο συνεργειο να δεις τι θα σουν πουν.

φιλικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Thanks για την άμεση και φιλική απάντηση trant

Τροποποιήθηκε από τον Antonis V-Strom

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

B) Βαλτω ισιο και συμπληρωσε οσα λαδια λοιπουν.Αν αυτα ειναι πολλα,πηγαινε το πισω και πες τους να το φτιαξουν,οσο εισαι ακομα :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
B) Βαλτω ισιο και συμπληρωσε οσα λαδια λοιπουν.Αν αυτα ειναι πολλα,πηγαινε το πισω και πες τους να το φτιαξουν,οσο εισαι ακομα :yes:

σωστοοοοοοοοοςςςςςςςςςς

+1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω αλλαξα στα 20000χχλμ με αρκετα καλή χρηση.

να συμπληρωσεις ότι σου λειπει

επισης να συμπληρώσεις

γενικά να μην εχεις εμπιστοσυνη στους ηλεκτρονικους δεικτες για τα αναλωσιμα. Ελεγχος καθε βδομαδα.

Υπαρχουν στρωματα που τσιμπανε λαδι. ΚΑΘΕ βδομαδα ειδικα το καλοκαιρι και αναλογα με τη χρηση που του κανεις να ελεγχεις λαδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Υπαρχουν στρωματα που τσιμπανε λαδι. ΚΑΘΕ βδομαδα ειδικα το καλοκαιρι και αναλογα με τη χρηση που του κανεις να ελεγχεις λαδια.

Την πρώτη φορά που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα λάδια συμπλήρωσα μεν αλλά το πήγα στο συνεργείο για να ρωτήσω. Η πρώτη απάντηση ήταν να το παρακολουθήσω για καμιά δυο βδομάδες και αν είναι όντως έτσι , θέλει άνοιγμα.

Σήμερα υπάρχει η παραδοχή ότι συμβαίνει και είναι και φυσιολογικό...είναι όμως;

Δεν είναι ένα θεματάκι που θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί οριστικά και από κοινού;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την πρώτη φορά που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα λάδια συμπλήρωσα μεν αλλά το πήγα στο συνεργείο για να ρωτήσω. Η πρώτη απάντηση ήταν να το παρακολουθήσω για καμιά δυο βδομάδες και αν είναι όντως έτσι , θέλει άνοιγμα.

Σήμερα υπάρχει η παραδοχή ότι συμβαίνει και είναι και φυσιολογικό...είναι όμως;

Δεν είναι ένα θεματάκι που θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί οριστικά και από κοινού;

γιατι? κανουν όλοι οι οδηγοι την ιδια ακριβως χρηση και κινουνται στις ιδιες συνθηκες?

εστρωσαν τη μηχανη με τον ιδιο ακριβως τροπο ή χρησιμοποιώντας καποιο ειδικό μηχανημα?

οχι βεβαια

ΔΕ μιλαμε για στραγγισμα μηχανης απο λάδι ετσι?

μιλαμε για μια καταναλωση λαδιου λογική (παλι υποκειμενικό)

Ολες οι μηχανες καινε αλλες λιγοτερο άλλες περισσοτερο.

Ολοι οι κατασκευαστες αναφερονται σε στανταρ βιομηχανιας που εχουν βγει πριν απο αρκετα χρονια.

Ειναι αξιοσημειωτο ότι άλλα στρωματα δε καινε καθόλου!!!! αλλά καινε λίγο άλλα περισσοτερο κοκ.

Δεν ειναι απαραιτητα κατασκευαστικό λάθος και αν η καταναλωση σου ειναι σε λογικά πλαισια δε θα επρεπε να σε ανησυχει.

Τι καταναλωση σου εχει η δικια σου πχ ανα 1000χλμ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
γιατι? κανουν όλοι οι οδηγοι την ιδια ακριβως χρηση και κινουνται στις ιδιες συνθηκες?

εστρωσαν τη μηχανη με τον ιδιο ακριβως τροπο ή χρησιμοποιώντας καποιο ειδικό μηχανημα?

οχι βεβαια

ΔΕ μιλαμε για στραγγισμα μηχανης απο λάδι ετσι?

μιλαμε για μια καταναλωση λαδιου λογική (παλι υποκειμενικό)

Ολες οι μηχανες καινε αλλες λιγοτερο άλλες περισσοτερο.

Ολοι οι κατασκευαστες αναφερονται σε στανταρ βιομηχανιας που εχουν βγει πριν απο αρκετα χρονια.

Ειναι αξιοσημειωτο ότι άλλα στρωματα δε καινε καθόλου!!!! αλλά καινε λίγο άλλα περισσοτερο κοκ.

Δεν ειναι απαραιτητα κατασκευαστικό λάθος και αν η καταναλωση σου ειναι σε λογικά πλαισια δε θα επρεπε να σε ανησυχει.

Τι καταναλωση σου εχει η δικια σου πχ ανα 1000χλμ

Δεν έχω τσεκάρει στα 1000 χλμ, αλλά αυτό που μπορώ να σου πω και είναι και πολύ πρόσφατο, είναι ότι έφυγα για Καλαμάτα (500 χλμ πήγαιν'ελα ) με κανονική στάθμη + 200 χλμ από Τρίτη μέχρι χθες και συμπλήρωσα σήμερα γύρω στα 400 ml. Ομολογουμένως στο ταξίδι του ξεζούμησα (8-9000 rpm). Είναι λογική αυτή η κατανάλωση ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε ανησυχούσα και εγω ότι καίει λάδια όταν είδα στις 9000 χλμ να είμαι οριακά. Το πήγα στον μάστορα μου και μου είπε ότι έβαλε 200 ml. Και μου είπε ναμην ανησυχώ και ότι αυτά είναι επειδή τα γτράβηξε το φίλτρο λαδιού. Και ότι αν και γράφει 2300 ml κανονικά η μηχανή παίρνει παραπάνω.

Χθες που έκανα το μεγάλο service μου είπε ο μάστορας να περάσω πάλι το απόγευμα να δουμε τι θέλει για να συμπληρώσει. Μου έβαλε άλλα 250 ml. και τότε ήταν εντάξει.

Υ.Σ. Α την πρώτη φορά που πήγα και μου συμπλήρωσε έκανα 2500 χλμ και δεν κατέβηκε καθόλου...Άρα πρόσεξε την ποσότητα που βάζεισ θέλει πάνω απο 2300 μλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις σας..

Αυτό που κατάλαβα είναι να τρέξω να συμπληρώσω τα υγρά και το λάδι, ακριβώς για να μη μου "'βγει το λάδι'' με κανά τσαφ του κινητήρα! :plaf:

Να'στε καλά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα