Jump to content
karharias

Τι μηχανή να πάρω???? μια βοήθεια... :)

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους, καλώς σας βρήκα! Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!

Λοιπόν.. ενδιαφέρομαι για αγορά μηχανής, τώρα που ανοίγει ο καιρός. Είχα παλιότερα σχέση με μηχανές, έχω όμως αρκετό καιρό να καβαλήσω. Ενδιαφέρομαι για κάτι σε στυλ MOTARD, θέλω δλδ το εντούρο στυλ με λάστιχα δρόμου. Έκανα μια μικρή αναζήτηση κ είδα αρκετά ενδιαφέρον μηχανάκια πολλά από αυτά όμως ξεπερνάνε το budget που διαθέτω, περίπου στα 6-7 χιλιάρικα. Να πω την αλήθεια θα ήθελα να μου βγει 7 (το πολύ) μαζί με κράνος, μπότες κ μπουφάν που θέλω. Δλδ η μηχανή θα πρέπει να κοστίζει 6000 ευρώ περίπου. Απ ότι κατάλαβα θα πάω για μεταχειρισμένο λίγων ετών. Ενδιαφέρον βρήκα κ το TRANSALP της HONDA όπως κ το V-STROM της SUZUKI, τα οποία με παίρνουν χρηματικά.

Σχετικά με την οδήγηση δε θέλω να κάνω βλακίες, δε θέλω να τρέχω όσο ποιο γρήγορα μπορώ, δε με ενδιαφέρουν σούζες, μούζες κ άλλες καραμούζες. Απλά θέλω ένα μηχανάκι που να μπορώ να το πάρω το σουκου κ να πάω την θάλασσα μου ή το βουνό μου χωρίς να χρειαστεί να μετακινώ το αμάξι. Επειδή όμως το θέλω κ για μετακινήσεις εντός πόλης δε θα ήθελα να είναι κάτι μεγάλο κ βαρύ. Τα δύο προαναφερθέντα μηχανάκια έχω την εντύπωση ότι είναι βαριά, κάνω λάθος?

Τώρα κάτι άλλο. Επειδή με μεταχειρισμένα (οτιδήποτε πάει ο νους σας) δε τα πάω καλά, έχω μια κατάρα να με κυνηγάει ότι μεταχειρισμένο πέσει στα χέρια μου πρέπει να χαλάσει, θα ήθελα καινούργιο. Από την άλλη μαγαζάτορες με συμβούλεψαν ότι μεν δεν αξίζει να πάρεις γιαπονέζικο μεταχειρισμένο μηχανάκι γιατί η χρηματική διαφορά με τα καινούργια είναι μικρή, δε όμως τα μεταχειρισμένα μου είπαν ότι δε πρόκειται να πάθουν τίποτα. Είναι σκυλιά μηχανάκια, μόνο λάδια κ μπουζί θα χρειαστεί να αλλάζω, δε θα έχω πρόβλημα. Δε ξέρω.. είμαι λίγο μπερδεμένος με την φάση, γι αυτό μπήκα εδώ να ζητήσω την βοήθεια σας.

Σκοπός το θέματος αυτού είναι εσείς, σαν έμπειροι, αν μπορείτε να μου προτίνετε κάποιο μηχανάκι που ίσως να μη το είδα, ίσως να πρέπει να το δω κ γενικά θα δεχόμουν οποιαδήποτε συμβουλή!

Να αναφέρω ότι μένω Σέρρες, δλδ μη μου πείτε να πάω να δω μηχανάκια σε καταστήματα Αθήνας :D..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. Αξίζει η αγορά μέσω ίντερνετ? Δλδ θα πάρω αυτό που θα δω?

Κώστας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
[...]

Αξίζει η αγορά μέσω ίντερνετ? Δλδ θα πάρω αυτό που θα δω?

[...]

Σε όλα τα υπόλοιπα είμαι νιούφης, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω. Αλλά επειδή στις αγορές μέσω Internet έχω κάνει διατριβή, θα σου πρότεινα να μην το σκεφτείς καθόλου. Πήγαινε δες το από κοντά, πάρτο για μια βόλτα (όσο πιο μακρινή μπορείς μέχρι να σε βρίσει ο ιδιοκτήτης), πήγαινέ το και σε ένα συνεργείο που εμπιστεύεσαι και μετά άρχισε να το σκέφτεσαι.

Εκτός αν μιλάς για αγορά εκτός Ελλάδος, οπότε αναγκαστικά τπτ απο τα παραπάνω δεν γίνεται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλωσήλθες στο φόρουμ φίλε καρχαρία ! Ενα ΧΤ 660 είναι πιστεύω ότι πρέπει για την πάρτη σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωπ.. ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

lordelesar φίλε.. κ εγώ αυτό πιστεύω. Δε θέλω να πάρω γουρούνι στο σακί. Δεν αναφέρομαι για εκτός Ελλάδας.

Karaflodaimon κ εγώ αυτό σκέφτηκα. Το είδα το μηχανάκι κ μου άρεσε αρκετά. Αυτό που με ξενέρωσε στο συγκεκριμένο είναι ότι το είδα δικάβαλο κ είχε καθήσει εντελώς, λίγο ψηλότερο από παπάκι ήταν κ το ότι έχει 48 ίππους μόνο. Δεν έχει μεγάλη τελική. Θα μου πείτε τώρα ότι είπα ποιο πάνω ότι δε θέλω να τρέχω, αλλά αν βγω Εθνική το γκάζι χρειάζεται, όχι απαραίτητα να ξεπερνάει τα 200.. αλλά μη κάνει κουραστική την διαδρομή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ωπ.. ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

lordelesar φίλε.. κ εγώ αυτό πιστεύω. Δε θέλω να πάρω γουρούνι στο σακί. Δεν αναφέρομαι για εκτός Ελλάδας.

Karaflodaimon κ εγώ αυτό σκέφτηκα. Το είδα το μηχανάκι κ μου άρεσε αρκετά. Αυτό που με ξενέρωσε στο συγκεκριμένο είναι ότι το είδα δικάβαλο κ είχε καθήσει εντελώς, λίγο ψηλότερο από παπάκι ήταν κ το ότι έχει 48 ίππους μόνο. Δεν έχει μεγάλη τελική. Θα μου πείτε τώρα ότι είπα ποιο πάνω ότι δε θέλω να τρέχω, αλλά αν βγω Εθνική το γκάζι χρειάζεται, όχι απαραίτητα να ξεπερνάει τα 200.. αλλά μη κάνει κουραστική την διαδρομή.

Δεν έχεις άδικο για τη δύναμή του φίλε καρχαρία αλλά με ένα τέτοιο μοτόρι, χωρίς προστατευτικό (φαιρινγκ) απο τον αέρα και τόσο όρθια θέση οδήγησης έτσι κι αλλιώς μετα τα 160 θα κοπανιέσαι ασύστολα απο τον αέρα! Ασε που θα κάνεις και γραμωμένο πισινούλη! Γενικά τα μονοκύλινδρα δεν είναι και ότι καλύτερο για να τα βγάζεις εθνική! Οπότε..... μία η άλλη σου έρχεται! Όλα τα μοτάρντ το ίδιο πρόβλημα θα σου δημιουργήσουν! Αν ψάχνεις κάτι σε πιό βαρύ, πιό τουριστικό, πιό..... '' non motard'' τότε αλλάζω τροπάρι και σου δίνω νέες προτάσεις! ;) Παίρνεις ενα 600αράκι Φέιζερ και ηρεμείς απο όλα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σκέφτηκα κ αυτό.... τα είδα τα faizer κ μου άρεσαν επίσης κ αυτά.. lol.. δε νομίζω να είδα μηχανή που να μη μου άρεσε (εκτός του TENERE .. sucks!), απλά οι εμπειρίες μου με τα πιστιάρικα δεν είναι κ οι καλύτερες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δινω ψηφω στο fazer 600( εφαγα κολλημα μαζι του το τελευταιο καιρο ) αν και πιστευω οτι το XT660X ταιριαζει πιο πολυ σ'αυτο που ζητας. Γενικα αν πας για μεταχειρισμενο προτημησε ιαπωνικο, εχει περισσοτερες πιθανοτητες να σ'αντεξει σε οσα του εχει κανει ο προηγουμενος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πωπω.. στολίδι! Πόσο βγαίνει αυτό όμως?

Τέτοια μηχανάκια, έχω ακούσει απο φήμες, ότι είναι πολύ ξηράφια. Δλδ το μηχανάκι θέλει να σκάει (όχι να τερματίζει) αλλά να μη δουλεύει κ χαλαρά. Η αλήθεια είναι ότι δε νομίζω στα δικά μου χέρια να τρέξει, δλδ να αξιοποιηθεί αυτό το μηχανάκι αν και.. γιατί όχι?

Σκέφτομαι πολύ κ το ενδεχόμενο που είπε ο Karaflodaimon ότι στην εθνική θέλει ζελατίνα για πολλά χιλιόμετρα. Εδώ κ λίγη ώρα κοιτάω κ ξανακοιτάω το V-Strom .. σκέφτομαι κ το γεγονός ότι έχει γεμίσει η Σέρρες με V-Strom (το σκέφτομαι θετικά, όχι αρνητικά, δε με ενδιαφέρει να έχω μοναδικό μηχανάκι). Διάβασα μερικά άρθρα κατόχων του V-Strom κ μόνο θετικά λένε.

Είδα κ Husaberg.. πω... πανεμορφα αλλά από 9000+ .. :/ απλισίαστα για μένα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το VERSYS είναι ένα ωραίο μηχανάκι άν θέλεις να ξεφύγεις απο το V-Strom ! Δεν σ'αρέσει???? Και ευκολοδήγητο, και το γκαζάκι του έχει, και το φορτώνεις με γκόμενα και συμπράγκαλα και βγαίνεις Εθνική......

Για δες ομορφιά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H δική μου άποψη είναι ότι η μοτοσυκλέτα που σκέφτεσαι είναι το KAWASAKI VERSYS 650. Πιστεύω ότι είναι το ιδανικότερο σε αυτά που ζητάς. Μικρό βάρος, πολύ καλή οδική συμπεριφορά, οικονομικό, ταξιδεύει άνετα και βέβαια κινείται και άνετα μέσα στην πόλη. Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρες σε όλους!

χμ... KAWASAKI?? Όχι ότι έχω κάτι με την μάρκα, αλλά δε ξέρω γιατί δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη στα KAWASAKI. Εν τω μεταξύ χτες έκανα μια βόλτα στην τοπική αγορά για κάτι δουλειές κ είδα 7-8 (ίσως κ περισσότερα) V-STROM κ αρχίζω να πιστεύω ότι αυτό το μηχανάκι θέλω. Το KAWASAKΙ που μου δείξατε δε μου άρεσε να πω την αλήθεια, δε μου άρεσε ο τρόπος που κάθεται ο οδηγός. Τέσπα..

Πρέπει να πάω Θεσσαλονίκη, σε μάντρες, καταστήματα, οτιδήποτε να κοιτάξω εκεί. Κάποιος που να είναι από Θεσσαλονίκη έχει να προτείνει που να πάω να δω για μηχανές, διότι δε γνωρίζω κ πολλά μέρη.

Ευχαριστώ κ πάλι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γειά σου φίλε....

Το transalp και το στρώμα δέν είναι MOTARD κατ αρχάς...

Το μόνο μηχανάκι στην κατηγόρία είναι το VERSYS...Θα το έλεγα "Toυριστικό Motard"..

ο "KARAFLODAIMON" μίλησε πολυ σωστα...

Τώρα αν και συ θες στρώμα...( :doh: ...τι να πώ..μα τι του βρίσκετε πια.... :yawn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε το KAWASAKI VERSYS 650 που λενε τα παιδια ειναι μια πολυ καλη προταση. αλλη μια πολυ καλη ειναι και το Honda transalp, το οποιο δεν παθαινει ΤΙΠΟΤΑ!!!

αν θελεις να κοιταξεις κατι σε μονοκυλινδρο, δες το yamaha xtx 660 ή το aprillia pegaso (που το βρίσκω και πολυ ομορφο) που εχουν και τον ιδιο κινιτηρα.

απ'οτι σε βλεπω ομως ψηνεσαι για το στρώμα, και μαλλον εκεί θα καταλήξεις, οπότε πάρ'το, και καλοτάξιδο ;-)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αληθως ο κυριος!καλως ηρθες στη παρεα!

αν σκεφτεσαι μεταχειρισμενο ψαξε καλυτερα απο ιδιωτη κ οχι μαγαζι.

θα βρεις σιγουρα μοτορι-ευκαιρια ,αρκει να ψαξεις λιγο, κ θα μπορεις να μαζαρεψεις την τιμη του περισσοτερο απο το μαγαζι.

τωρα για εμενα η καλυτερη σου επιλογη ειναι το v-strom και μετα το translap. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αληθως ο κυριος!καλως ηρθες στη παρεα!

αν σκεφτεσαι μεταχειρισμενο ψαξε καλυτερα απο ιδιωτη κ οχι μαγαζι.

θα βρεις σιγουρα μοτορι-ευκαιρια ,αρκει να ψαξεις λιγο, κ θα μπορεις να μαζαρεψεις την τιμη του περισσοτερο απο το μαγαζι.

τωρα για εμενα η καλυτερη σου επιλογη ειναι το v-strom και μετα το translap. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τη χρηση που το θες και γω V-strom θα προτεινα. Οχι οτι πολλες γνωσεις περι αυτης της μηχανης αλλα εμφανισιακα ειναι τρελλα εχει Abs ψεκασμο υγροψυξη αν δεν κανω λαθος και η τιμη του ειναι τιμια. Σκεψου καλα παντος πριν αποφασισεις και κανε και πολλα test rides

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό μήνα σε όλους! Θενξ παιδιά!!!

Αν μπορεί κάποιος, ας μου προτείνει μερικά μαγαζία (οδούς, τηλέφωνα, ονομασίες.. ότι μπορεί) από Θεσσαλονίκη να παω να κοιτάξω για μηχανή.! Ευχαριστώ πολύ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ίωση με κράτησε μακρυά από το καινούργιο μου ενδιαφέρον, αγορά μηχανής :D Ήμουν μια βδομάδα ξάπλα με πυρετό! :(

Μπορεί κάποιος να γράψει μερικά μαγαζιά (αν γίνεται ονομασίες κ οδούς) από Θεσσαλονίκη ώστε να ψάξω εκεί για κάποια καινούργια/μεταχειρισμένη μηχανή???

Ευχαριστώ κ πάλι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Moto Matakos στην οδο λαγκαδα (καπως ψηλα). Ειναι αντιπροσωπος της yamaha αλλα εχει και μεταχειρισμενα αμα σ'ενδιαφερουν. Απο εκει πηρα το YBR μου και μεχρι στιγμης ολα ειναι μια χαρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια..

σορρυ... κοιτούσα λίγο την φάση με τα επιτόκια. αν πάρω κάτι αξίας 8.000 ευρώ σε 6 χρόνια έχει 3.500 ευρώ τόκους?!?!?! Μισή αξία της μηχανής?!?!?

Τροποποιήθηκε από τον karharias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ρε παιδια..

σορρυ... κοιτούσα λίγο την φάση με τα επιτόκια. αν πάρω κάτι αξίας 8.000 ευρώ σε 6 χρόνια έχει 3.500 ευρώ τόκους?!?!?! Μισή αξία της μηχανής?!?!?

Γεγονός!!!! Τί νόμιζες??? Η τράπεζες δίνουν λεφτά για την ψυχή της μάνας τους???? Εχουνε κέρδος και πολύ μεγάλο μάλιστα!!!!! Αν δεν είχανε, δεν θα το κάνανε!!!!!

Και εκτός του ότι άν πάρεις κάτι αξίας 8.000 ευρώ σε 6 χρόνια θα έχεις πληρώσει 8000 +3.500 ευρώ τόκους ( σύνολο δηλ 11.500 ευρώ) και η αξία αυτού θα έχει πέσει στα 5.000ευρώ, και αυτό μόνο άν το έχεις διατηρήσει σε άριστη κατάσταση!!! ;)

Τροποποιήθηκε από τον KARAFLODAIMON

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά πήρα το Translap σε χρώμα μπλε/μαυρο, μαζί με orignal βαλίτσες, συναγερμό (δώρο), κράνος (δώρο), μπουφάν (δώρο), μπότες. Μου κόστισε 8390 (η έκδοση χωρίς ABS) και σε 72 δόσεις θα μου βγει περίπου 12.000 ευρώ (166 ευρώ τον μήνα).

Περιμένω ακόμη έγγριση από την τράπεζα αλλα δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, απλά αργούν. Αν πάνε όλα καλά ελπίζω το αργότερο σε 3 χρόνια να το έχω ξεπληρώσει.

Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια που είχα από εσάς, καθώς και τις συμβουλές!!!

Μόλις έρθει θα σας πω εντυπώσεις... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά είναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! :_rock-on::_rock-on::_rock-on: Με γειές καρχαρία!!! Μήν ανησυχείς για την τράπεζα, θα το δώσει το ΟΚ!!!!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα