Jump to content
ducatisti999

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ.

Recommended Posts

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΟΛΤΟΥΛΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλώς τον... :D

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

1)Άμα ξανανέβουμε Χασιά, κανόνισε να έρθεις, να σου κάνουμε και μερικά μαθήματα επιτόπου

2)Καλό εξοπλισμό σε όλα και προπόνηση σε ανοιχτό χώρο χωρίς εμπόδια.Οπότε το να πέσεις και μάλιστα με ταχύτητες εμάθησης (χαμηλές) δεν θα είναι καθόλου επώδυνο.

3)Η μηχανή και ειδικά μηχανές σαν το 999(βλέπε semiracers) επιβραδύνουν αποκλειστικά και μόνο με το μπροστά φρένο. Το πίσω, όπως είπε κι ο lamoun είναι για εκείνη την πολύ ευαίσθητη στιγμή που το μπροστινό βρίσκεται στον αέρα και δεν έχει βάρος άρα και πρόσφυση για να αντέξει δυνατό φρενάρισμα. Γι αυτό σε απόλυτα φρεναρίσματα ξεκινάμε πάντα με πίσω φρένο και μετά πατάμε το μπροστά (μιλάμε πάντα για απειροέλαχιστη διαφορά). Στην συνέχεια μειώνουμε το π΄σιω μέχρι που το σταμτάμε τελείως διότι το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας από την επιβράδυνση ελαφρώνει τόσο που ο πίσω τροχός πιάνει αέρα με αποτέλεσμα να μη σηκώνει καθόλου φρένο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτός είναι ο ορθός τρόπος για μέγιστη απόδοση φρεναρίσματος από έναν έμπειρο αναβάτη με μιά καλοστημένη σπορ μοτοσυκλέτα.

Εσύ προς το παρόν δούλευε κυρίως το πίσω φρένο σε μέρη ασφαλή όπως λέγαμε. Την εκπαίδευση στο μπροστινό φρένο θα την διαχωρίσεις από αυτή της υπόλοιπης οδήγησης. Δηλαδή, αφού μάθεις να το πηγαίνεις πέρα δώθε, να αλλάζεις πορεία χωρίς άνχος, να αποφεύγεις λακούβες κλπ, τότε θα αρχίσεις την εκπαίδευση στο μπροστινό φρένο (πάντα σε ασφαλή καθαρό χώρο). Αυτό που θα κάνεις είναι να ανεβάζεις την ταχύτητα σου γύρω στα 40-50 χλμ και τότε θα πατάς ελαφρά το μπροστινό για να κόψεις, μετά ξανά και λίγο πιό δυνατά. Όταν θα φτάσεις στο σημείο να το πατάς αρκετά δυνατά )όταν αισθάνεσαι δηλαδή ότι "βουτάει" μπροστά στο φρένο), τότε εκεί θα αλλάξεις τακτική. Θα πατάς δυνατά όπως είπαμε και μετά θα αφήνεις. Αυτό θα το κάνεις για να μάθεις όταν βρίσκεσαι σε κατάστηση πιεσμένου φρναρίσματος να είσαι σε ετοιμότητα για μπλοκάρισμα τροχού.Αυτό πρέπει να σου γίνει δεύτερη φύση. Όπως και το γερό κράτημα του τιμπνιού κατά το φρενάρισμα κάτι που θα αποτρέψει το δίπλωμα του τροχού έτσι και μπλοκάρει σε γλιστερό δρόμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εννοείται ότι το κάθε στάδιο που σου περιγάφω θα το κάνεις πολλές πολλές φορές μέχρι να αισθανθείς ότι το έχεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ! (ξανά) Να έχεις υπόψη σου κάτι που μάλλον θα το ξέρεις κι απ τα αμάξια και τα φορτηγά.Το φρένο ενώ μπλοκάρει από πολύ δύσκολα έως καθόλου στα πολλά, στα λίγα μπλοκάρει για πλάκα. όσο πιό λίγα χλμ έχεις, τόσο πιο εύκολο να μπλοκάρει. Γι αυτό και στην αρχή που θα δοκιμάσεις να το πιέσεις το μπροστινό, μην το κάνεις μέχρι ακινητοποιήσεως αλλά άστο αρκετά πιό νωρίς.

Ελπίζω να τα πούμε κι από κοντα κάποια στιγμή :)

ΥΓ: Το ξαναλέω...Βρες καθαρό χώρο, ντύσου κατάλληλα και ζόρισε το. Αν τα τηρείσεις αυτά, τότε μη φοβηθείς το πέσιμο. Καλύτερα να πέσεις τώρα σε ελενχόμενο χώρο όπου δε θα πάθεις τίποτα,παρά να πέσεις αργότερα σε κανα γκρεμό ή σε κανα αυτοκίνητο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
. Όπως και το γερό κράτημα του τιμπνιού κατά το φρενάρισμα κάτι που θα αποτρέψει το δίπλωμα του τροχού έτσι και μπλοκάρει σε γλιστερό δρόμο.

Σηνύθως ο πίσω τροχός δεν αρχίζει να γλυστράει?

Εσύ Γιώργο σε τι αναφέρεσαι στο κράτημα του τιμονιού?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς τον... :D

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

1)Άμα ξανανέβουμε Χασιά, κανόνισε να έρθεις, να σου κάνουμε και μερικά μαθήματα επιτόπου

ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΧΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΕΦΥΓΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χχμμ...όπως έλεγα και παραπάνω...πίσω φρένο γιοκ. σε ένα πολύ δυνατό φρενάρισμα, ο πίσω τροχός βρίσκεται στον αέρα. και δεν το λέω μεταφορικά.Ειδικά στα SS είναι πολύ συχνή περίπτωση να πιάνει αέρα ο πίσω τροχός. Στα άλλα μπορεί να μην πιάνει αέρα, αλλά ελαφρώνει τόσο που με κατέβασμα και μόνο, αρχίζει να φεύγει. Άρα π'ισω φρένο, πατάμε μόνο στην αρχή του φρεναρίσματος και μετά όλο μπροστά. Το γερό κράτημα του τιμονιού που λέω, είναι υποκατάστατο του σταμπιλιζατέρ. Θα σε βοηθήσει δηλάδη στην περίπτωση που σου μπλοκάρει μπροστά και πάει να διπλώσει τροχο (όπου και θα σε ρίξει). Εάν όμως κρατάς σφιχτά το μπροστινό, τότε και πάλι θα σε πάρει, αλλά λιγότερο και πιό αργά, οπότε έχεις τον χρόνο να αφήσεις το φρένο και να επανέλθει ο τροχός. Το NSRάκι μου το είχα γυρίσει από τέτοιο δίπλωμα, που είχε βρεί ο αστράγαλος κάτω. (Γι αυτό λέω "πάντα SS και τα μυαλά στα κάγκελα!!!")

ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΧΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΕΦΥΓΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.

Καλά, τότε άμα κατέβω κατά χωριό μεριά (Κυπαρισία) τα λέμε...

;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα εκανα την δευτερη βολτα μου.Ηταν πραγματι υπεροχα!Βγηκα και σε δρομο με κυκλοφορια την πηγα την παπια μεχρι 60 και ρε παιδια εχετε δικαιο αυτο το αερακι στο προσωπο(σκετη κ@... ΩΠ ξεχαστηκα οι κανονες πρεπει να τηρουνται) ...αλλο πραγμα!!Το μονο που (ψιλο)δυσκολευομουνα ηταν στο κατεβασμα(αποτομα κατεβασμα)και στο να παταω τα δυο φρενα μαζι(πρωτα πισω αμεσως μπροστα)κυριος δουλεψα τα πισω να δω πως κοβουν και μου εκανε εντυπωση οτι δεν κοβουν καθολου και ετσι μετα παταγα και το μπροστα....ενταξει οταν λετε αμεσως εγω δεν τα παταγα ακριβως αμεσως αλλα μετα απο 1-2-3 δευτερα για να το συνηθισω.

Παντως απο ισσοροπια πιστευω ημουν καλος και τα πατηματα στο δρομο!

Τελικα θα μαθω!

Ερωτηση.

Στην αποτομη κατηφορα να παταω τον ιδιο συνδυασμο φρενων?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σημερα εκανα την δευτερη βολτα μου.Ηταν πραγματι υπεροχα!Βγηκα και σε δρομο με κυκλοφορια την πηγα την παπια μεχρι 60 και ρε παιδια εχετε δικαιο αυτο το αερακι στο προσωπο(σκετη κ@... ΩΠ ξεχαστηκα οι κανονες πρεπει να τηρουνται) ...αλλο πραγμα!!Το μονο που (ψιλο)δυσκολευομουνα ηταν στο κατεβασμα(αποτομα κατεβασμα)και στο να παταω τα δυο φρενα μαζι(πρωτα πισω αμεσως μπροστα)κυριος δουλεψα τα πισω να δω πως κοβουν και μου εκανε εντυπωση οτι δεν κοβουν καθολου και ετσι μετα παταγα και το μπροστα....ενταξει οταν λετε αμεσως εγω δεν τα παταγα ακριβως αμεσως αλλα μετα απο 1-2-3 δευτερα για να το συνηθισω.

Παντως απο ισσοροπια πιστευω ημουν καλος και τα πατηματα στο δρομο!

Τελικα θα μαθω!

Ερωτηση.

Στην αποτομη κατηφορα να παταω τον ιδιο συνδυασμο φρενων?

οπως σιγουρα θα ξερεις απο τα φορτιγα τα οποια εχουν κατι περιεργα συστηματα (κλεισιμο πετρελεων κλπ) για να κατευουν μεγαλες κατηφορες,η magic movement που πρεπει να κανεις ειναι μικρη ταχυτητα (στο παπι μαλλον πρωτη) και σταθερα πιεζομενα φρενα.Αν και εδω δεν εχεις τον φοβο του αεροφρενου το οποιο αδιαζει αν το πατησεις και αφυσεις δυο -τρεις φορες γρηγορα... :huh:

ενα μικρο κολπακι για το παπι σου ειναι οτι οταν αλλαζεις ταχυτητα και κρατας το μοχλο των τααχυτητων πατημενο το μοτερ νεκρονει.Αυτο μπορει να σε βοηθισει να "πεξεις μια κουφογαζια" αναμεσα στις ταχυτητες ωστε να μπενουν πιο γλυκα...και ιδικα στα κατευασματα. ;)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ RULEZZZZZ λεμε :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπως σιγουρα θα ξερεις απο τα φορτιγα τα οποια εχουν κατι περιεργα συστηματα (κλεισιμο πετρελεων κλπ) για να κατευουν μεγαλες κατηφορες,η magic movement που πρεπει να κανεις ειναι μικρη ταχυτητα (στο παπι μαλλον πρωτη) και σταθερα πιεζομενα φρενα.Αν και εδω δεν εχεις τον φοβο του αεροφρενου το οποιο αδιαζει αν το πατησεις και αφυσεις δυο -τρεις φορες γρηγορα... :huh:

ενα μικρο κολπακι για το παπι σου ειναι οτι οταν αλλαζεις ταχυτητα και κρατας το μοχλο των τααχυτητων πατημενο το μοτερ νεκρονει.Αυτο μπορει να σε βοηθισει να "πεξεις μια κουφογαζια" αναμεσα στις ταχυτητες ωστε να μπενουν πιο γλυκα...και ιδικα στα κατευασματα. ;)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ RULEZZZZZ λεμε :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟ ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ!ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ CIA? :P

Μα υπάρχει ένα σύστημ ατο οποιο κανει περιπου 600euro να το αγορασεις και πληρωνεις 20 euro το μηνα συνδρομή.Ειναι ενας πομπός που τοποθετειται σε κρυφο σημείο στη μηχανή τον οποίον για να τον εντοπισουν και να τον βγάλουν πρεέι να ξηλώσουν πολλά πράγματα απο τη μηχανή και είναι χρονοβόρο.Το συστημα αυτο με το που αρχισιε η μηχανη να κινείται στέλνει sms στο κινητο σου οτι η μηχανη μετακινείται.Περνεις τηλεφωνο την εταιρια δηλωνεις κλοπή και αυτη στέλνει το στιγμα της μηχανης σου στην αστυνομία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην αποτομη κατηφορα επιλεγεις μικρη σχεση(συνηθος 1η) και τα φρενα οπως παντα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανε περισσοτερες ωρες ΠΤΗΣΗΣ!

προσεχε και ολα τα αλλα θα ερθουν.

ΥΓ: στην μοτοσυκλετα οι ταχυτητες ειναι πιο ευκολες απο την παπια. Στην μοτο εχουμε και τον συμπλεκτη και αυτο ειναι καλο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Eγώ είδα μία Ηαrley όπου ο τύπος άκουγε country!!! Με το ανάλογο ντύσιμο βεβαίως βεβαίως! :rolleyes:

Μιά τέτοια πάρε :dance:

Κι εγώ το έχω δει, ραδιοCD αυτοκινήτου σε Harley! Και σε SV1000! :blush:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
................

:) ΠΟΛΥ χαιρομαι που διαβαζω αυτο το θεμα! Με εχει κατασυγκινησει η ειλικρινεια και η χαρα του παιδιου που ανακαλυπτει το μαγικο κοσμο της μοτοσυκλετας... B) Νοιωθω σαν να διαβαζω τις σκεψεις απο τα δικα μου πρωτα βηματα....

Φιλε 999 να ξερεις οτι ολοι περασαμε απο εκει που βρισκεσαι τωρα εσυ, και ειχαμε καλες και κακες σκεψεις, χαρες και αναποδιες, αλλα μην το βαλεις κατω! Τα ονειρα ειναι για να γινονται πραγματικοτητα!

Ειτε ετσι....

post-1892-1208770820_thumb.jpg

ειτε αλλιωτικα! B)

post-1892-1208770756_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χρηστο μη μασας. Καθε μερα και απο λιγο και συντομα θα του παρεις τον αερα. Αλλωστε δεν βγαινεις πρωτη φορα στο δρομο. Εχεις κοψει χιλιομετρα εσυ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγάλε...λυπάμαι αλλά σου έχω άσχημα νέα...

Είδα σήμερα την δικιά σου στον δρόμο...και μάλιστα φορούσε κι εκείνο το υπέροχο κόκκινο φουστάνι της που την κάνει σκέτη κ@@λα....

Ρε συ...λυπάμαι πολύ που θα στο πω, αλλά δεν μου πάει να σε αφήσω στο σκοτάδι...

Η δικιά σου...ξέρεις....ήταν με άλλον....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγω τωρα που δεν το καταλαβα πειραζει?

..Μπαααα.Καθολου..Εξ'αλλου, αν το καταλαβαινες, θα ειχες Ducati, και οχι αυτο που εχεις!! :P :P :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα