Jump to content
delaaa

[HELP]Πώς να πείσεις τους γονείς σου να σου αγοράσουν μηχανάκι...

Recommended Posts

Γεία σας παιδιά.

Σε 10 μέρες κλείνω τα 16, και είμαι πορομένος με τα μηχανάκια .... ΑΛΛΑ μόλις ανείγω συζήτηση για μηχανάκι με την μάνα μου, μου λέει 'ΟΧΙ, ούτε καν να το συζητήσουμε', ενώ ο πατέρας μου λέει 'Θα πεθάνεις, είναι πολύ επικίνδυνο' (Ούτε καν να ανέβω σε άλλα μηχανάκια δεν με αφήνει) .. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα λεφτά οσο και να κάνει θα μου το αγοράσουνε ... Σκέφτομαι για ένα Aprilia RS 50 ... αλλά το θέμα είναι πώς θα τους πείσω ...

Με καλό τρόπο, με κακό ... Παίδες βοήθεια!!!!!!

Τροποποιήθηκε από τον delaaa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ευχαριστώ που απάντησες ... Στο link όπου μου έδωσες δεν με βοήθησε και πόλυ (το 'χα κοιτάξει πριν λίγα λεπτά αφου κανω αυτό το thread) ... Εάν ειναι δυνατόν να απαντήσετε ανάλογα σε αυτα που είπα στο πρώτο post.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν βλεπω να τους πειθεις ευκολα,εκεινοι εχουν το χαρτί ($$$$) και εισαι και ανηλικος,μονο εσυ ξερεις τους γονεις σου και πως θα μπορεσεις να τους πεισεις εαν (τους πεισεις), και εμεις τα περασαμε αυτα και ξερουμε ποσο ασχημα νιωθεις μεσα σου.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι υπομονη,στα 18-19 παρε μηχανακι ,γιατι σε αυτη την ηλικια που εισαι σκοτωνονται σαν τα γατια στο δρομο δυστυχως τα παιδια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακούγεται δύσκολο αλλα πιστεύω με λίγο πρίξιμο δεν θα αντέξουνε και θα μου το πάρουνε ... Περιμένω να ακούσω ιδέες για διάλογο πώς να τους πείσω ... Ευχαριστώ που έκανες reply.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πες τους οτι το χρειαζεσαι για να μετακινεισαι, οτι σου ειναι απαραιτητο,δε ξερω,εγω παντως στο παιδι μου στα 16 δε θα επαιρνα με τιποτα μηχανακι,θα του επαιρνα στα 16 κανα CR125 μονο για χωμα,θα το πηγαινα εκει να ξεκαβλ..νει και στο δρομο θα εβγαινε μετα τα 19-20 με καλο εργαλειο :P

Αμα ζησω (και δε σκοτωθω οπως παμε εκει εξω...) δεν θα του πω ποτε πραγματα που εχω κανει παλαιοτερα και τα θυμαμαι και τρομαζω πλεον γιατι δεν ειχα αισθηση του κινδυνου.

Δεν σου προτεινω να παρεις μηχανακι, προχθες θαψαμε φιλο μας στα 17,εχω περασει αυτη την ηλικια και ξερω, βιαζεστε να μεγαλωσετε, θελετε μηχανακι να το παιξετε αλάνια στο σχολειο και να ριξετε καμια γκομενιτσα,τα εχω περασει και εγω αυτα πριν 10 χρονια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφ όσων το οικονομικό δεν είναι τόσο πρόβλημα, αυτό που θα έλεγα εγώ στον πατέρα σου, θα ήταν να σου πάρει ένα δίχρονο SS 125, να του βγάλει φώτα, φλας, καθρέπτες, να κρύψει καλά καλά τα κλειδιά, να πάρει κι ένα τρέιλερ και κάθε τόσο να σε πηγαίνει στα μέγαρα να μπαίνεις για να μάθεις και να ξεκαβλώνεις. ¨οταν μετά από ένα, δύο χρόνια θα βγείς στον δρόμο, πρώτον θα έχεις άριστη γνώση χειρισμού του μηχανήματος ώστε να μπορείς να αποφεύγεις τις κακοτοπιές, θα έχεις άριστα αντανακλαστικά, ο εγκέφαλος σου θα έχει προσαρμοστεί στους γρήγορους ρυθμούς που καλείται να δουλε΄ψει στις υψηλες ταχύτητες (και εννοώ πάνω από 60) και το κυριότερο θα είσαι πολύ πιό ήρεμος.

Έτσι κι αλλιώς ως φαίνεται, αφού το θες, θα ανέβεις, είτε σε δύο χρόνια, είτε και νωρίτερα αλλά κρυφά από τους γονείς, όπως έχουν κάνει άλλοι (το τελευταίο δεν στο συμβουλεύω για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντως να τους πούμε)

Όπως και να έχει...καλή επιτυχία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πες τους οτι εσυ το θες τοσο πολυ που αν χρειαστει θα δουλεψεις για να το παρεις.

με αυτο τον τροπο θα καταλαβουν το πισμα σου και αφου σε αφησουν (αυτο θα εκανα εγω...) να δουλεψεις ενα ολοκληρο καλοκαιρι χωρις διακοπες,

το χειμωνα σε βλεπω καβαλα σε δυκυκλο. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεύω ότι 16 χρονών είσαι λίγο μικρός για μηχανάκι και ειδικά σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα που στους δρόμους επικρατεί περισσότερος πανικός απ' ότι σε εμπόλεμη περιοχή. Η καλύτερη περίπτωση είναι να είσαι από κάποιο χωριό ή να έχεις κάποιο εξοχικό, επομένως εκεί αξίζει να πιέσεις λίγο παραπάνω τους δικούς σου με την δικαιολογία ότι αρχικά θα το έχεις μόνο στις διακοπές σου όταν πηγαίνεται σ' αυτό. Βασικό ρόλο πάντως όπως είπαν και τα υπόλοιπα παιδιά παίζει το οικονομικό. Είναι βασικό να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, εξάλλου η κατοχή ή η θέληση για απόκτηση μηχανής δείχνει έναν ανεξάρτητο χαρακτήρα. Προσπάθησε με μικρο- απασχολήσεις ( διανομή διαφηστικών φυλλαδίων, σερβίρισμα κλπ ) να αποκτήσεις έστω και ένα μικρό ποσό, την συμβολή σου και μόνο στην αγορά της μοτοσυκλέτας οι δικοί σου θα την δουν με άλλο μάτι.....

και το καλύτερο το φύλαξα για το τέλος ...στην ηλικία που είσαι, το καλύτερο deal για μηχανάκι είναι η επιτυχία σου σε κάποια καλή σχολή ή πανεπιστήμιο, με την δικαιολογία το πως θα πηγαίνεις αφού με τα λεωφορεία είναι σκέτη ταλαιπωρία, έτσι κατάφερα εγώ τους δικούς μου...αρχικά σερβίρισα σχεδόν όλη την βόρεια ευρώπη σε ψαροταβέρνα των Ιονίων νήσων και μετέπειτα το τελικό ο.κ το πήρα μπάινοντας στο πολυτεχνείο

Τελικό συμπερασμα....βγάλε κανένα χαρτζηλίκι για να δείξεις καλό χαρακτήρα και μετά στρώσε τον κ@λο σου στο διάβασμα....άντε καλή επιτυχία και αν τα καταφέρεις πρόσεχε...και να θυμάσε πάντα η κατοχή μηχανής είναι μεγάλη ευθύνη γιατί και την γκομενίτσα που έχουμε επάνω και καμαρώνουμε, σπίτι της την περιμένει και αυτή κάποια μάνα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Thanks για τα replys. Θα ακουσώ μερικές απο τις συμβουλές του 'Kalamos' και θα πώ αυτο που είπε ο 'xourafis' ...

Τώρα για αυτο που είπες 'helonaracer' δεν πιστεύω να γίνει ... Μπορεί όταν και αφού το πάρω να πηγαίνω σε ερημικούς δρόμους για να μάθω ..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Thanks για τα replys. Θα ακουσώ μερικές απο τις συμβουλές του 'Kalamos' και θα πώ αυτο που είπε ο 'xourafis' ...

Τώρα για αυτο που είπες 'helonaracer' δεν πιστεύω να γίνει ... Μπορεί όταν και αφού το πάρω να πηγαίνω σε ερημικούς δρόμους για να μάθω ..!

Οταν με το καλο το παρεις....να φροντισεις να εχεις παρει πρωτα τον απαραιτητο εξοπλισμο.....(ΚΡΑΝΟΣ, μπουφαν ,γαντια)

Στα ματια των γονιων σου θα φανεις ποιο υπευθηνος :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κράνος σίγουρα. Πάνω απόλλα η ασφάλεια ... Αλλα να σου πώ την στολή γιατί να την αγοράσω...? Θα οδηγαώ 50άρι και θα έχω στολή?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κράνος σίγουρα. Πάνω απόλλα η ασφάλεια ... Αλλα να σου πώ την στολή γιατί να την αγοράσω...? Θα οδηγαώ 50άρι και θα έχω στολή?

Δεν αναφερθηκα σε στολη.....αναφερομαι σε μπουφαν με προστασιες που δεν ειναι απαραιτητο να ειναι δερματινο...αλλα σε gordura...

Οταν φτασει αυτη η στιγμη ..να κανεις μια ερευνα αγορας και θα δεις οτι υπαρχουν πολλα ειδη εξοπλισμου που μπορουν να σε καλυψουν ακομα και αν οδηγας παπι :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω τελικα δεν θα σε βοηθησω με συμβουλες πως θα κοροιδεψεις τους γονεις σου, αμα ησουν μεγαλυτερος θα καταλαβαινες οτι καλυτερο θα ηταν να παρεις ενα εντουρακι και να πηγαινεις στο βουνο να μαθεις,να γινεις καλος οδηγος, εκει θα φορεσεις κρανος ,θωρακα,επιγονατιδες και θα μαθεις σουζα και έντο με ασφαλεια.

Και πιστεψε με οτι θα ησουν περισσοτερο "μαγκας" στο σχολειο οταν ετριβες τις φωτογραφιες σου με εντο και σουζα στους "μαγκες" με τα παπακια που πανε μεχρι το σχολειο για να το παιξουν μεγαλοι.

Ξερω οτι δε προκειται να το κανεις αλλα εγω επρεπε να γραψω την αποψη μου γιατι διαβαζει και αλλος κοσμος και πιτσιρικαδες σαν κι εσενα και θελω να ακουσουν την αποψη ενος ατομου 26 ετων που ισως απο θαυμα ζει ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΚΡΟΣ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτον δεν τους κοροιδεύω αλλα προσπαθώ να τους πείσω και δεύτερον δεν είμαι απο αυτούς που λες εσύ και ΟΚ το δέχομαι οτι ήθελες να γράψεις την γνώμη σου...!

Τροποποιήθηκε από τον delaaa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oι γονεις σου ειναι σε μια ηλικια που ξερουν πολυ καλα τι να κανουν,ξερω πολυ καλα τι φαση περνας γιατι και εγω καποτε ημουν 16 (το 1998), και απο το 1994 που ασχολουμαι με τα μηχανακια μετραω 9 φιλους-γνωστους νεκρους,αμα σου λεει κατι αυτο,και οι 3 ειναι στην ηλικια σου (ο τελευταιος προχθες 17).

Δικια σου ειναι η ζωη οτι θες την κανεις, και εγω μεχρι τα 21 μου νομιζα οτι ειμαι Θεος στις μηχανες και οτι δεν παθαινω τιποτα,ετυχε και ημουν ενας μαλακας που γλυτωσε απο τις μαλακιες που εκανε, και εσυ θα κανεις και μακαρι να γλυτωσεις,δεν ειναι τυχαιο οτι παραπανω σου ειπαν οι περισσοτεροι να παρεις μηχανακι για πιστα.

ΥΓ:Ακομα κανω μ@λ@κιες στο δρομο αλλα σε μικροτερο βαθμο,γιατι γνωριζω τις συνεπειες εαν πεσω,γιατι τοτε δεν τις γνωριζα η δεν ηθελα να καταλαβω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαζι με το μηχανάκι να ζητήσεις και ένα ικανοποιητικό εξοπλισμό......ισως έτσι σκεφτούν η γονείς πως στο μυαλο σου είναι και η ασφάλεια παράληλα παρα το νεαρο της ηλικίας σου και αλλάξουν γνώμη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

'honda55551' έχεις δίκαιο, αυτό θα κάνω και ας μήν μου το έλεγες. Γιατί πάνω απόλα η ασφάλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κακό είναι ότι θέλεις να σου το αγοράσουνε. Αν όμως δούλευες και προσπαθούσες να το αγοράσεις μόνος σου, θα αποδείκνυες αφενός την αποφασιστικότητά σου και αφετέρου ένα ποσοστό σοβαρότητας.

Τώρα αν οι κόποι σου και οι προσπάθειες σου δεν αποδώσουν, ξεκίνα να κάνεις παρέα με αδερφές και άρχισε να δείχνεις ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα τους και φυσικά να τις πηγαίνεις στο σπίτι σου για καφέ. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα σου πάρουν ένα κάποιο μηχανάκι ( και το θαύμα είναι ότι θα επιμένει η μάνα σου γι αυτό).

Αυτά στα γράφω ως ένας πατέρας, που όμως δεν θα μασούσα από αυτό το κόλπο, διότι πιστεύω ότι η απαγόρευση είναι ο λάθος τρόπος, η νουθεσία ο σωστός και διότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τις αδερφές, ακόμα και αν πρόκειται για τον γιό μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το κακό είναι ότι θέλεις να σου το αγοράσουνε. Αν όμως δούλευες και προσπαθούσες να το αγοράσεις μόνος σου, θα αποδείκνυες αφενός την αποφασιστικότητά σου και αφετέρου ένα ποσοστό σοβαρότητας.

Πολυ σωστο αυτο που λες αλλα μην ξεχνας οτι ειναι 16 χρονων παιδι, εχει σχολειο,διαβασματα,φροντιστηρια και ελαχιστο χρονο, δε μπορει αυτη την στιγμη να εργαστεί για να μαζεψει για το μηχανακι,σαν καθε εφηβος ζει απο τα χρηματα των γονιων του,εγω μικρος δουλευα τα καλοκαιρια και ετσι αγοραζα μηχανακι,δε μου εδιναν χρηματα να αγορασω μηχανακι γιατι ελεγαν οτι θα σκοτωθω.

Οσο μεγαλωνα θεωρουσα μ@λ@κι@ να παρω εστω και ενα ευρω απο τους δικους μου για μηχανακι,ειμαι πολυ υπερηφανος για αυτο,τα αγοραζα μονος μου και δεν τους επεφτε λογος εαν εγω θα πουλησω την μηχανη μου η θα παω να παρω καποια αλλη,αμα δεν ιδρωσεις για να αγορασεις κατι δεν θα το αγαπησεις ποτε παρα πολυ, ουτε θα το προσεχεις σαν τα ματια σου οπως θα προσεχες εαν στο εκαναν δωρο. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

OrEsTiS82 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. Θέτω στόχο, σχεδιάζω στρατηγική, προσπαθώ, στερούμαι, πετυχαίνω τον στόχο μου (ή αποτυχαίνω και ψάχνω να βρω τους λόγους) είναι το μεγαλύτερο κέρδος, που μπορεί να έχεις σε αυτό το στάδιο. Η αντίληψη ότι τα γούστα πηγαίνουν παρέα με τις υποχρεώσεις και οι ισορροπίες μεταξύ φιλοδοξίας - δυνατότητας επίσης. Το ΟΧΙ απλά σκοτώνει την φιλοδοξία, καθιστά μάταια οποιαδήποτε προσπάθεια στα σπάργανα της ακόμα. Τι χειρότερο από το να σκοτώσεις τα όνειρα ενός παιδιού, επειδή υποκύπτεις στις πιέσεις του φόβου σου; Αυτό ακριβώς εννοώ γράφοντας ''πιστεύω ότι η απαγόρευση είναι ο λάθος τρόπος, η νουθεσία ο σωστός ''.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λάβε υπόψιν οτι σου μιλάει κάποιος που αγόρασε μηχανάκι και έβγαλε δίπλωμα στα 27 του παρόλο που καβαλούσε κρυφά- φανερά απο τα 12... ΤΟ να πάς να δουλέψεις δε λέει κάτι γιατί δεν έιναι όλα θέμα χρήματος... Δλδ αν πάρεις 400ε το μήνα σημαίνει οτι είσαι ανεξάρτητος? Το κάθε σπίτι έχει κάποιους κανόνες αν θες να ζείς εκεί τους ανέχεσαι αλλιώς την κάνεις όταν μπορείς. Προφανώς δε σου χρειάζεται το μηχανάκι γιατί όλα είναι κοντά και ο χρόνος σου είναι ή πρέπει να είναι λίγος για να γυρίζεις. Η μοναδική περίπτωση για να τους πείσεις είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους όλα τα άλλα είναι απλά ανευθυνότητες. Και αν οι γονείς σου δεν οδηγούν μηχανή μάλλον το όνειρο αυτό να το αφήσεις για πολύ μετά. Και εδώ που τα λέμε ελάχιστοι γονείς θα αγόραζαν στο 16 χρονο παιδί τους μηχανάκι γιατί απλά ξέρουν γιατί το θέλει.. Και η μόστρα με τα μηχανάκια πονάει πολλές φορές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η μοναδική περίπτωση για να τους πείσεις είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους

Πώς το κάνει κάποιος αυτό;

όλα τα άλλα είναι απλά ανευθυνότητες

Όπως;

Το κάθε σπίτι έχει κάποιους κανόνες αν θες να ζείς εκεί τους ανέχεσαι αλλιώς την κάνεις όταν μπορείς.

Συμφωνώ, αλλά τι αντιπροσωπεύουν οι κανόνες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η εμπιστοσύνη συνήθως κερδίζεται με κόπο και σε βάθος χρόνου όντας παραπάνω απο εντάξει στις ελάχιστες υποχρεώσεις που έχεις σε αυτές τις ηλικίες. Το να λες οτι θα τους πιπιλίσω το μυαλό για να πειστούν ή οτι θα το κάνω κρυφά ή οτι θα τους το φέρω τελειωμένο γεγονός κλπ ναι για μένα είναι ανευθυνότητα. Οι κανόνες αντιπροσωπεύουν τα θέλω και τα πρέπει και αντικατοπτρίζουν τα προνόμια που έχει ένα παιδί σήμερα. Δε γίνεται μόνο να πέρνεις πρέπει και να προσφέρεις έστω και με την μορφή της αποδοχής των κανόνων. Ρωτάς τον όποιο γονιό αν θέλει να καρδιοχτυπά κάθε μέρα ή αν θέλει να τρέχει στην όποια περίπτωση ατυχήματος? Καταλαβαίνεις πιστέυω και τι θέλω να πώ και το ότι ένα παιδί 16 χρονών σήμερα δεν μπορεί να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και άλλοι νόμοι απο το κράτος που στα 16 για να πάρεις δίπλωμα πρέπει να βάλει κάποιος την υπογραφή του πράγμα που δεν γίνεται με το ζόρι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

arci σου στέλνω Π.Μ. σε συνδυασμό με αυτά που έχω γράψει στο θρεντ.

Τροποποιήθηκε από τον Gitano_Canastero

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα