Jump to content
kiriakos

Yamaha XT1200Z Super Tenere

Recommended Posts

Παναγιώτη... όσο και να το φιμώσεις ένα μηχανάκι, τόσα άλογα δεν δίνει μόνο με ένα τελικό. Τα μηχανάκια δεν τα φιμώνουν μόνο με το τελικό της εξάτμισης γιατί έτσι θα δημιουργούταν πρόβλημα στον κινητήρα. (και όχι σε αυτά τα άλογα) Να μου έλεγες 7,5 άλογα στα 180, να πω μπορεί... αλλά 7,5 στα 100, είναι μακράν απίστευτο νούμερο.

Για να το φτάσεις, μάλλον θα χρειαστεί να αφαιρέσεις και καταλύτη κι ίσως να κάνεις κι άλλα πράγματα. Δεν βγαίνουν έτσι τα άλογα.

Με υποθέσεις και μου είπαν και είδα μια δυναμομέτρηση στο νετ κτλ, δεν γίνεται.

Πας και σκας τα φράγκα μιας δυναμομέτρησης, κάνεις πριν και μετά και βλέπεις τι παίζει με σιγουριά.

Αυτό που είπες τώρα το πρόσεξα. Αυτό είναι φίμωση στη... μετάδοση :tooth:

Άν κοιτάξεις όλες οι εταιρείες εξατμίσεων Arrow,Sebring,Leovinci,Remus δίνουν για το Σούπερ απο 6-8.5 άλογα, εννοείται χωρίς τάπες. Να λένε ψέμματα? Δεν νομίζω, απο την στιγμή που ανακοινώνουν δυναμοδιαγράμματα δημόσια. Ψάξε και θα δείς.:_shifty:

Εάν πρόσεξες η Arrow είναι ολόκληρη και συνεπώς χωρίς καταλύτη. Μην προσέχεις μόνο τα παγουρίνια!:whistling:Και επι της ευκαιρίας είναι τα Mega tool tube και χρησιμεύουν ώς αποθηκευτικό χώρο(υπάρχουν και μικρότερα). Τρόμπα ηλεκτρική, φαρμακείο, κιτ επιδιόρθωσης ελαστικών(αμπούλες-κορδόνια-κόλλα), ανταλλακτικό μπάλαστ και ανταλλακτική λάμπα ξένον είναι μερικά που έβαλα σ' αυτά!:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολυ ωραιο το Tenere σου φίλε. Είχα δει και απο κοντα ενα και ειχα πάθει πλακα πραγματικα. ΤΕΡΑΣ! Με τα καλουδια που του έβαλες το εχεις κανει ακομα πιο ωραιο. Συγχαρητηρια για την μηχανη σου. Πιστευω, το πιο όμορφο απο τα μεγάλα ON-OFF.

edit: κουκλα η Arrow. Ολοκληρη Titanium ειναι?

Τροποποιήθηκε από τον kazanakius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδεφρφε tdm900r πολυ ωραιο το ΧΤΖ σου, πολυ μαχημο και μ'αρεσει οπως είναι προικισμένο (ίσωςτ το παρακανες βεβαια με τα φώτα αλλα Οκ το κανει πολυ ιδιαίτερο). Και λαστιχακι χωμάτιο (Karoo ε?) και καγκελα και κιτακια διάφορα... Ελπιζω βεβαια να δέχεται και την αναλογη χρήση ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα της μολυνσης της ατμόσφαιρας, είναι πολύ μεγάλο επιστημονικό θέμα, με πολλές διαφορετικές απόψεις. Υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ επιστημόνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου κλπ κλπ. Πολλοι ισχυρίζονται οτι είναι απλα μια φοροεισπρακτική απάτη. Αρα μην τα παίρνεται όλα τοσο δεδομένα, και μην ανοίξουμε καλύτερα μια τόσο μεγάλη συζήτηση εδω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α... μόνο για τα άλογα πρέπει να σου πω. Δεν είπα τίποτα ανάποδα και απορώ πως το υπολόγισες για να πεις ότι το είπα ανάποδα! :lol: Το πόσο παραπάνω θα πάρεις σε τελική από συγκεκριμένα άλογα, δεν υπολογίζεται τόσο απλά στο μπακαλόχαρτο. Εγώ το νούμερο το είπα τυχαία. Για να τα υπολογίσεις αυτά χρειάζεται... άστο καλύτερα! Αν υποθέσουμε δηλαδή ότι με 7 άλογα θα πάρεις πχ 10χαω τελικής (τελικιάζοντας δηλαδή στα 210 από τα 200 που έπιανες πριν), με τα ίδια άλογα, δεν θα πάρεις τα ίδια χιλιόμετρα τελικής στα 250 (να τελικιάζεις στα 260) ούτε στα 300 (να πας δηλαδή 310)

Πάνω από τα 130χαω αρχίζει να παίζει σιγά σιγά τρομερό ρόλο η αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας. Πάνω από τα 200 παίζει πολύ ρόλο και πάνω από τα 300 περισσότερο ρόλο από τα άλογα. Μπορείς δηλαδή να δώσεις 20 άλογα παραπάνω στο μοτέρ σου και να βγάλει 5χαω περισσότερα (από 300 να πας 305) αλλά μπορείς να μην πειράξεις καθόλου το μοτέρ και να κάνεις καλύτερη αεροδυναμική στη μοτοσυκλέτα και να βγάλεις 10 χιλιόμετρα παραπάνω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο χωμα το ΧΤΖ πώς παει(κανενας κατοχος να πει...);:_thumbsup:

Στο χώμα μπορείς να το πάς αρκετά γρήγορα. Το μηχανάκι σε βοηθάει σε μεγάλο βαθμό. Ένας ''κοινός θνητός'' όπως είναι οι περισσότεροι απο εμάς, θα του φανούν υπέρ αρκετές οι δυνατότητες που έχει το Σούπερ στο χώμα.:thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον tdm900r

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδεφρφε tdm900r πολυ ωραιο το ΧΤΖ σου, πολυ μαχημο και μ'αρεσει οπως είναι προικισμένο (ίσωςτ το παρακανες βεβαια με τα φώτα αλλα Οκ το κανει πολυ ιδιαίτερο). Και λαστιχακι χωμάτιο (Karoo ε?) και καγκελα και κιτακια διάφορα... Ελπιζω βεβαια να δέχεται και την αναλογη χρήση ;)

Ευχαριστώ πολύ Steven!:_thumbsup:

Ναί για τα φώτα έχεις δίκιο, έτσι κι αλλιώς δεν είναι και αναγκαία, μόνο για το ''θεαθήναι'' .Τα μανίσια είναι πολύ δυνατά απο μόνα τους, πόσο μάλλον τώρα που είναι και ξένον!

Τα λάστιχα είναι τα tkc80 της Continental. Πολύ καλό λάστιχο αλλά το πίσω βγάζει 8-9000 χμ.Οι χωμάτινες διαδρομές είναι οι αδυναμία μου!:dribble:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο χώμα μπορείς να το πάς αρκετά γρήγορα. Το μηχανάκι σε βοηθάει σε μεγάλο βαθμό. Ένας ''κοινός θνητός'' όπως είναι οι περισσότεροι απο εμάς, θα του φανούν υπέρ αρκετές οι δυνατότητες που έχει το Σούπερ στο χώμα.:thumbsup:

Για πες κατι παραπανω.δηλαδη πώς δουλευει πανω στις αναρτησεις του...πως κινειται σε ελαφρυ τεραιν,ποσο ευκολες οι αλλαγες κατευθυνσης.Θα ηθελα να ακουσω,ειδικα αν πας χωμα θελω μια αποψη απο πρωτο χερι.Και απο κινητηρα χαμηλα,ελαστικοτητα γραμμικοτητα τι λεει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ανοιγετε κανα ξεχωριστο τοπικ για τη βλαβεροτητα του καυσαεριου???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα της μολυνσης της ατμόσφαιρας, είναι πολύ μεγάλο επιστημονικό θέμα, με πολλές διαφορετικές απόψεις. Υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ επιστημόνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου κλπ κλπ. Πολλοι ισχυρίζονται οτι είναι απλα μια φοροεισπρακτική απάτη. Αρα μην τα παίρνεται όλα τοσο δεδομένα, και μην ανοίξουμε καλύτερα μια τόσο μεγάλη συζήτηση εδω.

Εγω τα είχα πεί! :P :smoke:

δεν ανοιγετε κανα ξεχωριστο τοπικ για τη βλαβεροτητα του καυσαεριου???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για πες κατι παραπανω.δηλαδη πώς δουλευει πανω στις αναρτησεις του...πως κινειται σε ελαφρυ τεραιν,ποσο ευκολες οι αλλαγες κατευθυνσης.Θα ηθελα να ακουσω,ειδικα αν πας χωμα θελω μια αποψη απο πρωτο χερι.Και απο κινητηρα χαμηλα,ελαστικοτητα γραμμικοτητα τι λεει;

mAthosalas, ένα μόνο να σου πώ για να καταλάβεις. Έδωσα να όδηγήσει (στο χώμα) το μηχανάκι μου σ' ένα φιλαράκι ο οποίος είχε το ίδιο μηχανάκι που έχεις και εσύ και δεν πίστευε πώς το βάρος του είναι +260 κιλά.

Στο χώμα οι αναρτήσεις του δουλεύουν πολύ καλά, μπορείς να ρυθμίσεις το μπροστινό όπως θέλεις (πλήρως ρυθμιζόμενο). Είναι οι καλύτερες αναρτήσεις που έχει βάλει η Yamaha μέχρι τώρα σε μηχανάκι της(σε τέτοιου είδους). Το ζύγισμά του είναι το κάτι άλλο, εάν δεν το οδηγήσεις ότι και να σου πώ δεν πρόκειται να το καταλάβεις! Σε ελαφρύ τερέν, όπως λές, το μηχανάκι ειναι σαν να ''κινείται'' σε άσφαλτο. Ο κινητήρας του συνδιάζεται άριστα με τα ηλεκτρονικικά του και δίνουν ένα πολύ καλό πακέτο για το χώμα και την άσφαλτο. Βάζεις το T (touring mode) και το traction control στο 2 και αφήνεις το μηχανάκι να κάνει τα υπόλοιπα. Εσύ απλά προσέχεις να μην το παρακάνεις! Αλλά και πάλι επαναλαμβάνω, ότι εάν δεν το οδηγήσεις θα λές(και λογικό είναι) ''τι μας λέει αυτός,μας κοροϊδεύει''? Σ' αυτή την περίπτωση ισχύει ''τα πολλά λόγια είναι φτώχεια''.:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ok ευχαριστω.Μακαρι καποια στιγμη να εχω ενα για test ride.Ακουγονται πολυ ενδιαφεροντα οσα λες :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ok ευχαριστω.Μακαρι καποια στιγμη να εχω ενα για test ride.Ακουγονται πολυ ενδιαφεροντα οσα λες :)

Είσαι και μακριά, να σου έδινα το δικό μου! Άν έρθεις απ' τα μέρη μας ''σφύρα''!

Νά 'σαι καλά Κώστα!:_thumbsup:

panagiaanilio1809201014.jpg

ormostouodisea091020100.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως σήμερα που το χάζεψα από κοντά στο μπλε του ήταν πολύ επιβλητική μηχανή!!

Πολύ όμορφη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι και μακριά, να σου έδινα το δικό μου! Άν έρθεις απ' τα μέρη μας ''σφύρα''!

Νά 'σαι καλά Κώστα!:_thumbsup:

:victory: Eυχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετυχε να οδηγησω ενα TDM 900 του 07 και μου εκανε εντυπωση το ποσο καλοζυγισμενη ηταν. Την ενιωθα πολυ ποιο ελαφρια απο το ER μου ενω εχει περισσοτερα κιλα. Σαν YBR ενα πραγμα. Απιστευτα ελαφρια αισθηση. Αν εκαναν την ιδια δουλεια και στο ΧΤΖ-1200 τοτε μπραβο στη yamaha για την πολυ καλη μελετη που κανει στα μηχανακια της.

By the way το TDM 900 ανοιγες το γκαζι με πρωτη και 2000 στροφες και σηκωνόταν σουζα. Ισχυει το ιδιο και στο ΧΤΖ???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετυχε να οδηγησω ενα TDM 900 του 07 και μου εκανε εντυπωση το ποσο καλοζυγισμενη ηταν. Την ενιωθα πολυ ποιο ελαφρια απο το ER μου ενω εχει περισσοτερα κιλα. Σαν YBR ενα πραγμα. Απιστευτα ελαφρια αισθηση. Αν εκαναν την ιδια δουλεια και στο ΧΤΖ-1200 τοτε μπραβο στη yamaha για την πολυ καλη μελετη που κανει στα μηχανακια της.

By the way το TDM 900 ανοιγες το γκαζι με πρωτη και 2000 στροφες και σηκωνόταν σουζα. Ισχυει το ιδιο και στο ΧΤΖ???

Επειδή είχα το 900 μπορώ να εκφέρω γνώμη σύγκρισης!

Άν ένοιωσες με το 900 έτσι, τότε με το Σούπερ θά 'σπαγες το κεφάλι σου που πήγαν όλα αυτά τα κιλά. Έχει πιό ελαφριά αίσθηση απο το 900. Η γεωμετρία της είναι απίστευτη.

Τώρα με 1η και 2000 στροφές όλα τα μηχανάκια του είδους σηκώνονται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oντως..Με 10.000, (νεα τιμη, γα το ερχομενο μοντελο), ευκολα θα το επερνα και εγω! (Να δωσω το δικο μου οπως ειναι και να παρω και ρεστα!! :tease: :tease: )

:P :P

ΩΠΑΑΑ!!.. Και αλλα "ΣΚΟΝΤΑ"!! :lipssealed:

Ok.. Με 9.230 ευρω (12.000! $) παμε τρεχοντας να το αγορασουμε ολοι!! :grin:

(Οχι οτι στην Ελλαδα θα εχει την ιδια τιμη, αλλα, με βαση τις πωλησεις, μαλλον η YAMAHA "¨εκλογικευεται"..

Αν καταφερουν να το φερουν και σε μια τιμη αναλογη/παραπλησια του V-Strom, ΣΑΦΩΣ! και θα κανουν τρελες πωλησεις!! :_thumbsup: )

:grin:

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΩΠΑΑΑ!!.. Και αλλα "ΣΚΟΝΤΑ"!! :lipssealed:

Ok.. Με 9.230 ευρω (12.000! $) παμε τρεχοντας να το αγορασουμε ολοι!! :grin:

(Οχι οτι στην Ελλαδα θα εχει την ιδια τιμη, αλλα, με βαση τις πωλησεις, μαλλον η YAMAHA "¨εκλογικευεται"..

Αν καταφερουν να το φερουν και σε μια τιμη αναλογη/παραπλησια του V-Strom, ΣΑΦΩΣ! και θα κανουν τρελες πωλησεις!! :_thumbsup: )

:grin:

Καλά ρε, τι είσαι σύ βρέ μόνος σου ρωτάς, μόνος σου απαντάς.:2funny:

Θα ζουρλαθείς στο τέλος απο το πολύ το άγχος.:sweatdrop:

Μόνος σου βγάζεις τιμές και πωλήσεις.:_zeppelin:

Ψάξε και λίγο στο νέτ, καλό θα σου κάνει. Μην γράφεις ότι νά 'ναι.Τα γραπτά μένουν!:uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..Μόνος σου βγάζεις τιμές και πωλήσεις.:_zeppelin:

Ψάξε και λίγο στο νέτ, καλό θα σου κάνει. Μην γράφεις ότι νά 'ναι.Τα γραπτά μένουν!:uglystupid2:

Yamaha Super Ténéré Forum: EΔΩ! (Τα δυο τελευταια posts)

"It is available and with discounts from the $13900 list..at $11,999"

"$11,999 is a seriously great price for a brand new model"

:rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεχνάς ΦιΠιΑδες, ταξινόμησης κλπ κέρατα ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεχνάς ΦιΠιΑδες, ταξινόμησης κλπ κέρατα ...

Μα ναι, το ξερω οτι στην Ελλαδα ειναι διαφορετικα τα πραγματα, το ανεφερα ηδη, εξάλλου..

..Οχι οτι στην Ελλαδα θα εχει την ιδια τιμη..

Αλλα για USA αναφερομαι, που ξεκιναει με επισημη τιμη $13,900 και φτανει να πωλειται (αναφερομαι στο "μοντελο 2012" οπως ονομαζεται, που θ'αρχισουν οι παραδοσεις απο του χρονου) και φτανει να πωλειται $12,499 (πρωτο post) 'η και $11,999! (παλι πρωτο post)

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα