Jump to content
black_hawk

SONY α-900

Recommended Posts

"Ακαδημαικη" κουβεντα κανουμε βρε! :P

Παντως τα χαρακτηριστικα της ειναι φοβερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παντως τα χαρακτηριστικα της ειναι φοβερα!

Εμενα με ολη αυτη την καταιγιστικη ροη της τεχνολογιας,ενα πραγμα μου τη σπαει αφανταστα...Οτι παιρνεις σημερα ενα εξελιγμενο gadget σε "φιλικη" τιμη και μεσα σε 1 χρονο πεφτει η τιμη του στο 1/5....Και σου μενει "προικα"... :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα, σαν καταναλωτες δεν ειναι το ποσο φτανουν οι δυνατοτητες των διαφορων gadgets, αλλα το αν ξερουμε εμεις το τι θελουμε και αν μας φτανει!..

Εν προκειμενω, τα 24 ΜΡ ειναι too mutch, για τους περισσοτερους καθημερινους χρηστες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εν προκειμενω, τα 24 ΜΡ ειναι too mutch, για τους περισσοτερους καθημερινους χρηστες..

Γιατι;Ακομη και επαγγελματιες φωτογραφοι ΠΟΥ και ΠΟΤΕ θα χρειαστουν 24mpxls;......Και πώς θα τα αποτυπωσουν σε χαρτι;... :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γιατι;Ακομη και επαγγελματιες φωτογραφοι ΠΟΥ και ΠΟΤΕ θα χρειαστουν 24mpxls;......Και πώς θα τα αποτυπωσουν σε χαρτι;... :huh:

Εκει "παιζουν" και αφισες, και οπως και να το δεις, η λεπτομερεστερη αποτυπωση, διαφοροποιει ακομα το φιλμ απο τον αισθητηρα!.. ;)

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην μασετε με τα νουμερα, 1 αισθητηρας CMOS της CANNON που φοραει η D10 στα 6 mp που

ειχα ηταν 2 φορες καλυτερος απο την Σονυ των 10μπ

3 πραγματα ειναι σημαντικα

Το φυσικο μεγεθος του αισθητηρα και το ειδος του

Το φωτομετρο του

και οι δυνατοτητες του φακου της

Καλη μηχανη σημαινει ογκος τερμα περι αυτου. Επισεις εγω επαψα να τυπωνω σε χαρτι και

τις εχω σε HD αναλυση και 16-9 διασταση για την τηλεοραση.

Η καλυτερη αγορα ειναι μια SLR περασμενο μοντελο μ'ενα τουριστικο φακο 24-105 περιπου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
3 πραγματα ειναι σημαντικα

Το φυσικο μεγεθος του αισθητηρα και το ειδος του

EN ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ, εχει μεγεθος format 35 mm! ;)

Το φωτομετρο του

και οι δυνατοτητες του φακου της

Φακοι Minolta! ;)

Καλη μηχανη σημαινει ογκος τερμα περι αυτου. Επισεις εγω επαψα να τυπωνω σε χαρτι και

τις εχω σε HD αναλυση και 16-9 διασταση για την τηλεοραση.

Η καλυτερη αγορα ειναι μια SLR περασμενο μοντελο μ'ενα τουριστικο φακο 24-105 περιπου

Kαι γω αυτο λεω (και κανω!) Απλα θα διαφωνησω λιγο στο φακο! (Προτιμω εναν 28-70 και εναν 80-300, μιας και ΗΔΗ! τους εχω!) :grin:

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θαναση οταν λεω φυσικο μεγεθος εννοω το εξεις

1 κομπακτ ψηφιακη εχει αισθητηρα 1χ1 εκατοστα π.χ

μια SLR 3χ3 εκατοστα ενω μια ψηφιακη πλατη για μηχανες στουντιο

εχει αισθητηρα 6χ9 με 24 μπ και κοστιζει 10000ευρω.

Το πιξελ ειναι μη σταθερη μοναδα μετρησης ειναι σημειο χοντρικα

αλλο μεγεθος σημειου εχεις μ'ενα καλοξυμενο μολυβι,μ'ενα στυλο η μ'ενα μαρκαδορο.

Το κυβικο εκατοστο ειναι μια σταθερα μετρησημη ιδια παντου σε αντιθεση με το πιξελ

του οποιου το μεγεθος ο καθενας το κανει οτι θελει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πολυκαταλαβα τι εννοεις ( :_zeppelin: ) αλλα εγω συγκρινω (χοντρικα) το pixel με τον "κοκκο" του κλασσικου φιλμ (που αντιστοιχει σε ενα μοριο του υλικου επιστρωσης) αρα, οσα περισσοτερα pixels, τοσο προσεγγιζεται η αποδοση του φιλμ!.. :what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ κανεις αυτη την συγκριση οπως θα επρεπε να γινετε αλλα και παλι ο κοκος του φιλμ

σε σχεση με την αποδοση ειναι αφηρημενο μεγεθος.Πχ το Velvia της fuji αν θυμαμε καλα

ειχε 4 επιστρωσεις εναντι των κλασικων τριων των αλλων.Ο συσχετισμος εγινε για να υπαρχει κατανοητος τροπος

συγκρισης αλλα ειναι σχετικος.Το πιξελ δεν ειναι στανταρ μεγεθος.Ας πουμε οτι εχουμε ενα χαρτονι 6χ9 εκατοστα

και το τρυπαμε μ'ενα καρφι και χωρανε ας πουμε 1000 τρυπες σ'ενα αλλο χαρτονι 3χ3 με μια καρφιτα

κανουμε 2000 τρυπες αυτη ειναι η διαφορα του φυσικου μεγεθους που ανεφερα πριν.

Μια ψηφιακη πλατη που μπαινει πισω απο μηχανες στουντιο τυπου ΧΑΖΕΜΠΛΑΝΤ-ΜΑΜΥΑ-ΣΙΝΑΡ εχει 24 μεγα πιξελ

αναλυση και μεγεθος αισθητηρα 6χ9 εκατοστα και κοστος 10000 ευρω αποθηκευει σε ROW δημιουργωντας αρχειο

150ΜΒ για καθε εικονα η ποιοτητα σημερα ειναι αναλογη μιας πλακας αρνητικου μεγεθους 20χ25.

Αλλο παραδειγμα CANNON D10 με SMOS αισθητηρα NIKON D70 με CCD αισθητηρα στα ιδια mp οταν

μεγαλωνες το αρχειο εβλεπες τον κοκο στην νικον τεραστιο στην κανον τιποτα ομως η νικον νικουσε στην χρηση με φλας.

Nikon D200 D300 η πρωτη με CCD αισθητηρα η δευτερη με SMOS εχουν μεταξυ τους τεραστια διαφορα.

Επειδη ειμαι εμπειρικος φωτογραφος δεν τα παω καλα με την θεωρια για να σου εξηγησω καλα τι γινετε αλλα

ειναι μια περιπτωση οπου οι αριθμοι λενε ψεματα.

Η καταληξη ειναι η εξης. Αδιαφορεις για τα νουμερα και με διαφορες μηχανες φωτογραφιζεις 3 ειδων ιδια θεματα

σε ιδιες συνθηκες.

1 θεμα με πολλες λεπτομεριες για να δεις την αναλυση

1 θεμα με αντιξοες φωτιστικες συνθηκες για να δεις το φωτομετρο

1 θεμα με πολλα χρωματα και κοντινα μεταξυ τους.

Αν κανεις τα παραπανω μπορεις να αλλαξεις και καριερα,διαβαζωντας τα περιοδικα γινεται οτι και στις μοτο

αρα τι μενει? Βρισκεις 2-3 φωτογραφους ποιοτικους και συζητας μαζι τους,γιατι αυτοι εχουν δει και μιλησει

με αλλους συναδελφους και εχουν πιο σφαιρικη αποψη οσο αναφορα μοντελα ΣΛΡ οσο για τις κομπακτ το χαος

μονο με δοκιμες λυνεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

Εννοειται οτι μιλαω πολυ "χοντρικα" και "σχηματικα", γιατι αν μπλεξουμε παραπερα..

Παρακατω, συμβουλευεσαι tests και συγκριτικα σε περιοδικα και fora, τα προσαρμοζεις στα "θελω" σου και καταληγεις! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν και μπηκα στην σελιδα για πληροφοριες κι το πως θα μπορεσω να βρω μια ακρη για να παρω ενα νεο μηχανακι (δινοντας το παλιο μου) το ματι μου επεσε στην αλλη μου μεγαλη αγαπη (φωτογραφια) εδω θα δειτε καποιες δουλιες μου φωτογραφικες http://dallis.photo-estiasi.gr θα γραψω γρηγορα μερικα πραγματα απο οσα διαβασα πιο πανω ;) παιδια παρτε μια slr που να ειναι στα οικονομικα σας μετρα αν θελεται να εχετε καποιες αξιωσεις στην φωτογραφια και εναν τουριστικο (μου αρεσε αυτην η εκφραση )ενας πχ 17-70 ειναι οτι πρεπει αν εχει και κανενα καλο f(2 2,8 3 αντε 3,5) και οχι τους κιτ (για αξιωσεις μιλω παντα) εχετε καλυφτει μην δινετε τοσο μεγαλη σημασια στα mp στα 8-10 ειναι οτι πρεπει και μην παρασυρεστε στην γατζετια κλπ κλπ κλπ

Οσον αφορα τωρα το μεγεθος του αισθητηρα θα συμφωνήσω με τον πιο πάνω φιλο λεγοντας οσο μεγαλυτερος τοσο καλυτερος και μιλω για διαστασεις και οχι μεγαπιξελ

Αν καποιος χρειαζεται οτιδηποτε σε πληροφοριες (παντα υποκειμενικη η γνωμη ) για μηχανες φωτογραφικες απλα ασ στειλει μυνημα και αν βρισκεται στην Δυτικη μακεδονια ας περασει απο το φωτογραφικο εργαστηριο Κοζανης για καφεδακι ιδεες οτηδηποτε και προς θεου το ποστ μου (πρωτο εδω) δεν εχει να κανει με διαφήμιση του εργαστηριου κλπ (μιας και ουσιαστικα δεν κερδιζουμε τιποτα απο εκει )

ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΗΡΘΕ! ηδη, (Παρουσιαστηκε επισημα στη Photokina 2008) στα 2.800 ευρα, το "σωμα" μονον! (+1900, για ενα φακο Carl Zeiss 24-70)

Mη στριμωχνεστε, ολοι θα παρετε!! !!! :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΗΡΘΕ! ηδη, (Παρουσιαστηκε επισημα στη Photokina 2008) στα 2.800 ευρα, το "σωμα" μονον! (+1900, για ενα φακο Carl Zeiss 24-70)

Mη στριμωχνεστε, ολοι θα παρετε!! !!! :D :D

2.800 ευρά???????????? :2funny::2funny::2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα