ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 Εγώ πάλι τώρα το πρόσεξα.Είναι δυνατόν 550000χιλ? Πόσες φορές του έχεις αλλάξει τα σωθικά του κινητήρα????Και γενικώς πόσες επισκευές έχει δεχτεί σε διάφορα μέρη του (και τα περιφερειακά εννοείται) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 Εγώ πάλι τώρα το πρόσεξα.Είναι δυνατόν 550000χιλ? blink.gif Πόσες φορές του έχεις αλλάξει τα σωθικά του κινητήρα????Και γενικώς πόσες επισκευές έχει δεχτεί σε διάφορα μέρη του (και τα περιφερειακά εννοείται) Γιατι να μην ειναι δυνατον. Το μηχανακι πανω γραφει ΥΑΜΑΗΑ και αφου ο βασιλης το προσεχει λογικο ειναι να βγαλει τα χιλιομετρακια του. που ειναι το περιεργο??? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 Γιατι να μην ειναι δυνατον. Το μηχανακι πανω γραφει ΥΑΜΑΗΑ και αφου ο βασιλης το προσεχει λογικο ειναι να βγαλει τα χιλιομετρακια του. που ειναι το περιεργο??? ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ????? Φίλε μου μιλάμε για 550000χιλ!!! κι όχι για 50000! Και ντίζελ κινητήρας αυτοκινήτου να ήταν κάτι θα είχε πάθε σε αυτά τα χιλιόμετρα! Κι εδώ αν κατάλαβες...μιλάμε για ένα μονοκύλινδρο μηχανάκι!!!! Τα 550000χιλ δεν τα φτάνει ένας μονοκύλινδρος κινητήρας χωρίς να κάνει τουλάχιστον δύο πλήρης ανακατασκευές.Εδώ στα 100000χιλ τα μονοκύλινδρα αρχίζουν να ζητάνε ελατήρια,πιστόνια κτλ. Για να μην πούμε για όλα τα περιφερειακά του πόσες φορές έχουν αλλαχτεί και επισκευαστεί. Κι εγώ το πρόσεχα το δικό μου (είχα κι εγώ το ίδιο) αλλά με είχε μαμήσει χωρίς να έχει ούτε το 1/5 των χιλιομέτρων που λέει το παλικάρι γι αυτό και το αποκλείω να μην έχει παίξει ακόμα και αλλαγή κινητήρα. Είμαι δύσπιστος...τι να κάνουμε?! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα εν ολίγοις.Πρώτη φορά ακούω τόσα χιλιόμετρα σε μονοκύλινδρο μηχανάκι και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (10 χρόνια,που σημαίνει 55000χιλ ανά έτος ή 4500χιλ τον μήνα ή 150χιλ την μέρα) Και δεν λέω ότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει 75 χιλ την μέρα για να πηγαίνει στην δουλειά του κι άλλα 75 για να έρχεται...αλλά αν δουλεύεται σε τέτοιους ρυθμόυς ένα μονοκύλινδρο με δυσκολία θα ξεπεράσει τα 150000χιλ χωρίς να ανοίξει μοτέρ! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgosstamatis 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 (τροποποιήθηκε) Εγω το μονο που μπορω να σου πω ειναι,οτι αν εχεις κανει 550000 χλμ και δεν εχεις ανοιξει κινητηρα ,τραβα στη Υαμαχα και ειναι σιγουρο οτι θα σου δωσει καινουργιο μηχανακι και θα σου κανει και αγαλμα ,τωρα για το τι θα παρεις ? παρε οτι σ αρεσει ειναι ολα καλα ειναι ,και περι ορεξεως κολοκυθοπιτα Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 29 , 2008 από τον giorgosstamatis Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Teneredakias 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ????? Φίλε μου μιλάμε για 550000χιλ!!! κι όχι για 50000! Και ντίζελ κινητήρας αυτοκινήτου να ήταν κάτι θα είχε πάθε σε αυτά τα χιλιόμετρα! Κι εδώ αν κατάλαβες...μιλάμε για ένα μονοκύλινδρο μηχανάκι!!!! Τα 550000χιλ δεν τα φτάνει ένας μονοκύλινδρος κινητήρας χωρίς να κάνει τουλάχιστον δύο πλήρης ανακατασκευές.Εδώ στα 100000χιλ τα μονοκύλινδρα αρχίζουν να ζητάνε ελατήρια,πιστόνια κτλ. Για να μην πούμε για όλα τα περιφερειακά του πόσες φορές έχουν αλλαχτεί και επισκευαστεί. Κι εγώ το πρόσεχα το δικό μου (είχα κι εγώ το ίδιο) αλλά με είχε μαμήσει χωρίς να έχει ούτε το 1/5 των χιλιομέτρων που λέει το παλικάρι γι αυτό και το αποκλείω να μην έχει παίξει ακόμα και αλλαγή κινητήρα. Είμαι δύσπιστος...τι να κάνουμε?! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα εν ολίγοις.Πρώτη φορά ακούω τόσα χιλιόμετρα σε μονοκύλινδρο μηχανάκι και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (10 χρόνια,που σημαίνει 55000χιλ ανά έτος ή 4500χιλ τον μήνα ή 150χιλ την μέρα) Και δεν λέω ότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει 75 χιλ την μέρα για να πηγαίνει στην δουλειά του κι άλλα 75 για να έρχεται...αλλά αν δουλεύεται σε τέτοιους ρυθμόυς ένα μονοκύλινδρο με δυσκολία θα ξεπεράσει τα 150000χιλ χωρίς να ανοίξει μοτέρ! Φίλε Αλέξανδρε,αν και δεν κατάλαβα τι σε πείραξε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ στα χλμ,θα σου δώσω μια γεύση(αν και δεν είναι αυτό το θέμα που συζητούμε). Το μηχανάκι το αγόρασα το Δεκέμβρη του 1998.Τότε μες τη χαρά που πήρα "δώρο" απο τον μάστορα που δούλευα(μπογιατζής) πήρα το Τενερέ από τον πρωην κουνιάδο μου.Το μηχανάκι το είχε αυτός αγορασμένο καινούριο το 1990.Είχε την ημερα παραλαβής του κοντά 102.000χλμ.Λόγω εορτών μάλιστα έκανα μεταβίβαση αρχές 1999(κέρδισα κι εναν χρόνο :lol: :lol: ).Από τότε λοιπόν και μέχρι σήμερα έχω φτάσει στα 550.000 χλμ,όπως είπα.Πού το περίεργο;Ταξίδια έχω πάει πολλά,αλλά εκτός από αυτά το μηχανάκι είναι και μέσο μεταφοράς.Αμάξι δεν έχω και δεν θέλω.Μπορεί να χω φάει βροχές και κρύα αλλά το μηχανάκι με κάνει να νοιώθω "ζωντανός" και δεν το αλλάζω.Κάποιο φεγγάρι όταν στην προσωπική μου ζωή γίνανε μύλος τα πράματα έκανα Κόρινθο-Καβάλα σχεδόν 2 φορές τη βδομάδα (κοντά ενα χρόνο) για χάρη μιας,που τελικά δεν αποδείχτηκε "Εργο Τέχνης".Δεν θέλω να πω άλλα γιαυτη B) .Η δουλειά μου,δεν είμαι σπουδαγμένος στα "παρίσια"που λέμε και είναι γενικά δύσκολη τις πιο πολλές φορές.Το μηχανάκι το χρησιμοποιώ ακόμα και σε ντιλίβερυ κατα καιρούς στο παρελθόν.Όπου πάω το έχω μαζί και γιατί το γουστάρω και διότι με μεταφέρει.Κάνω κάθε μέρα καμμια 200-250ριά χλμ όταν πάω για δουλειά και στην οικογένεια.Μένω επαρχία και μάλιστα το σπίτι μου απέχει απο την πόλη 25 κοντά χλμ.Τι να κάνω.Αυτό εχω αυτού μένω.Με όλα αυτά λοιπόν εμένα δεν μου φάνηκαν πότε πιάσαμε τόσα χιλιόμετρα.Το λαδάκι του κάθε 6000 χλμ στην αρχή και πιο μετά κάθε 3500χλμ να είναι καλά τα σωθικά της μηχανής.Απο κινητήρα ΓΙΑΤΙ να σπάσει αδερφε;Γυάλινο είναι ή χαλασμένο;;;Ούτε το ζορίζω με σούζες και κόντρες ούτε το κυνηγάω.Το προσέχω γιατί αν με αφήσει θα πάω με τα πόδια.Προληπτικά έχουμε ανοιξει τον κινητήρα σε μηχανικό 2 φορές αλλά μου είπε οτι δεν θέλει τίποτα σπουδαίο,παρά να το προσέχω και να μην το σπάω.Τα μόνα που με είχε παιδέψει σε μια φάση ήταν ηλεκτρικά.Κάτι φτιάξανε στα πηνία και αλλάξανε και δεν ξαναείχα πρόβλημα.Δεν είμαι υπέρ των ηλεκτρονικών του σήμερα,στις μηχανές.Πρώτον γιατι δεν τα κατέχω και οτι χρειαστεί θα τρέχω σε μ΄΄αστορες,κι αν με δουλεύουν θα την πατάω και δεύτερον γιατί πιστεύω οτι παλιά τα φτιάχνανε αλλιώς τα μηχανάκια. Όμως εδώ και κανα χρόνο κάνω οικονομίες να πάρω επιτέλους κανένα πιο σύγχρονο μηχανάκι.Και λέω για καινούριο διότι θελω καινούριο.Να μυρίσω κι εγώ το μέταλλο που στρώνει.Νισάφι.Μια ζωή ην έχουμε.Μη μας τρώει το μεροκάματο και τα βάσανα.Να κάνουμε και κάτι για μάς.Κρατάω αυτή τη στάση ζωής,παρά τις αναποδιές γιατί θέλω να ΖΩ και να ζω όπως θέλω κι όχι όπως θέλουν οι καταστάσεις. Από BMW να σάς πω την πικρή μου αλήθεια,την έχω συνδέσει με "γιάπηδες" και γιαυτο δεν θέλω να αγοράσω.Εχω και "κακή ανάμνηση" λόγω προσωπικών με αυτή την εταιρεία οπότε λέω "ασε ρε Βασίλη,πάρε κάτι απο αλλού.Τόσα κυκλοφορούν". Και ΞΑΝΑΛΕΩ.Δεν περίμενα να κολλήσουμε στα χιλιόμετρα.Εκτός και οι σημερινές μοτοσυκλέτες δεν είναι της προκοπής.Αλλά εγω ξέρω όταν προσέχεις κάτι σε προσέχει κι αυτό.Τέρμα με το Τενεράκι.Θα το κρατήσω όμως γιατί μας συνδέουν πάαααρα πολλα. Το λοιπόν στο θέμα μας πάλι.Βλέπω πολλές γνώμες.Με πικράνατε λίγο,αλλά καλά κανατε αν είναι οντως έτσι.Σχετικά με το ΚΤΜ.Μ αρέσει αλλά σας ακούω δυσπιστους.Θα το ψάξω.Το Βαραντέρο ακούγεται σαν καλή λυση για όλα.Θα δω όμως και θα ρωτήσω μη βγάλει και η Γιαμάχα κανένα 1000αρι.Α και καπου εδω μέσα είδα και για το TDM 900.Και μου αρέσει κι αυτο.Το είδα μια μέρα σε άσπρο χρώμα και έπαθα πλάκα.Δεν ξέρω βέωαια τι λεει για χώμα εκδρομές και δικάβαλο ή φορτωμένο. Αντε πάλι με βάζει σε σκέψεις η Γιαμάχα. Ο φίλος που λεει "μια φορά Τενερε,πάλι και πάντα Τενερέ"δεν έχει και άδικο.Όσοι είχατε Τενερέ και ΧΤ γενικά θα με καταλαβαίνετε ίσως. Και οι Αφρικάνες ήτανε σκυλιά ε;Μην ξεχνάμε να λεμε και τα καλά.Δε βγάζει πάλι μια στα 1000 κυβικά; ;) Το Τενερε το καινουριο φίλε Τζαναμπέτη δεν μου αρέσει καθόλου.Κακάσχημο είναι πανάθεμα.Μεθυσμένοι το σχεδιάζανε; Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 ......................... Δεν με πείραξε τίποτα ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις,αλλά μου έκαναν εντύπωση αυτά τα χιλιόμετρα που λες.Εγώ πάντως δεν το πιστεύω με τίποτα να μην έχεις κάνει γενικές επισκευές.Είναι φύσης αδύνατο αυτό που λες.Και βέβαια δεν είναι γυάλινο να σπάσει,αλλά μην ξεχνάμε ότι και τα μέταλλα τρώγονται και φθείρονται. Νομίζεις δηλαδή ότι επειδή του αλλάζεις τα λαδάκια του στον σωστό χρόνο ότι δεν έχει φθορές?Με αυτή την λογική δεν θα χαλούσαν ποτέ οι κινητήρες,ούτε θα χρειαζόντουσαν καινούρια ελατήρια πιστόνια,κυλίνδρους (ή χιτώνια),ή μέταλλα στον στρόφαλο και μπιέλα,ή ρουλεμάν κτλ. Ότι κινείται φθείρεται και στην περίπτωσή σου έχει κινηθεί πάρα πολύ για να μας λες ότι έχεις ανοίξει κινητήρα και δεν είχε τίποτα σπουδαίο! Μαγκιά σου και σου βγάζω και το καπέλο που έχεις κάνει τόσα χιλιόμετρα με το μηχανάκι σου,αλλά μέχρι εκεί νομίζω.Όλοι μας είχαμε/έχουμε/και θα έχουμε μηχανάκια και ξέρουμε πως και πόσο φθείρονται.Δεν κατεβήκαμε απ τα βουνά χτες! Το συγκεκριμένο ΧΤ 600 Τενερε το είχα κι εγώ.Είχε φτάσει τα 75000χιλ και με είχε γκαστρώσει ουκ ολίγες φορές και ειδικά με τα ηλεκτρικά του. Λίγο πριν το πουλήσω είχε αρχίσει να καίει λάδια και ο μηχανικός τότε μου είχε πει πως ήθελε ελατήρια και πιθανότατα και ρεκτιφιέ στον κύλινδρο.Κι όλα αυτά μόλις με 75000χιλ!!! Πόσο μάλλον στα 7πλάσια που λες εσύ! Επίσης τα παιδιά εδώ μέσα ξέρουν πολύ καλά πόσο προσέχω τις μοτοσυκλέτες μου και πως τις συντηρώ.Τουλάχιστον ευλαβικά θα το έλεγα.Οπότε ακόμα και άτυχος να ήμουν με το Τενερέ και να μου έτυχε εμένα το προβληματικό,ήμουνα παααααααρα πολύ μακρυά από τα χιλιόμετρά σου. Σου υπενθυμίζω πως δεν με πείραξε το ότι η μοτοσυκλέτα σου έχει κάνει 550000χιλ,αλλά το ότι είπες ότι δεν έχει πάθει τίποτα μέσα σε αυτά τα χιλιόμετρα.Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό αυτό να το διαβάζω κι ίσως αν συμβαίνει να είναι το μοναδικό μηχανάκι στον κόσμο όλων των εποχών που το έχει πετύχει. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2008 550.000 km..... Και κανενα (ουτε καν φυσιολογικο! "προβλημα"...) ...Μαλιστα.... Λογικον!... Απορω πως δεν το'χει χαμπαριασει ο κοσμος , το τι ΜΗΧΑΝΕΣ! φτιαχνει η -καθε- YAMAHA! (Oυτε καν τα δεξαμενοπλοια!) :D Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 χαλαρωστε μαγκες κ δωστε βαση στην πενια.ο ανθρωπος μιλα για ενα απο τα πιο υποδειγματικα σε θεμα ποιοτητας κατασκευης-μεταλλων μοντελο.σιγουρα ειναι πολλα τα 550000 χιλ αλλα δεν εκπλησομαι.εχω κ εγω ενα ΤΕΝΕΡΕ 660 91΄κ εχει 200000 χιλ χωρις ιχνος ζημιας.με χρηση ταξιδι-χωμα-αμμο.δεν εχω ανοιξει ποτε το μοτερ κ απο ανταλακτικα μονο τα απαραιτητα.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΚ!!! το οτι τα σημερινα μοτορια για ευνοητους λογους ειναι φτιαγμενα για να χαλανε δεν σημαινει οτι παντα ηταν ετσι.κ θυμιζω πως αν καλα καταλαβα μιλαμε για το μοντελο που ειχε ετοιμασει η YAMAHA για το PARI DAKAR. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Τενερε 660 λεμε και τα μυαλα στα καγκελα !!!! ...δεστε νιατα !!!...να μην εχει 11 χρονια απο τοτε που βγηκε η φωτογραφια !!!...καπου στο δευτερο ποδι! ...χωρις πλακα φιλε να σου πω και γω τη γνωμη μου !!!....τιμιοτατο μηχανακι οχι αστεια!!!!! ...αλλα ενταξει μιλαμε για 550 χιλιαδες χιλιομετρα!!!!! .....φυσικο να εχουμε ανοιξει ολοι το στομα !!! μιλαμε για μονοκυλινδρο μηχανακι!!! ...και μιλαμε για θερμοκρασιες Ελλαδας !!! ...δεν εχω καποιο λογο να μην σε πιστεψω !!!...απλα καραφλιασα λιγο οταν καταλαβα οτι δεν κανεις πλακα! ...εγω αυτο το εργαλείο δεν το πουλουσα!!!! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 (τροποποιήθηκε) Δεν μιλαω για βλαβες.. (Ειχα ΧΤ, και της "παλαιας γενεας" μαλιστα, και ξερω..) Μιλαω για ενα απλο "ελατηριακι"! (Βεργα μεταλλου, παχους 2 mm..) Αν και ΑΥΤΟ! δεν εχει παθει ΤΠΤ! μετα απο 550.000 χλμ...Συγγνωμη.. αλλαζω επαγγελμα.. (Που λεει ο λογος! ) Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 30 , 2008 από τον black_hawk Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Τενερε 660 λεμε και τα μυαλα στα καγκελα !!!! ...δεστε νιατα !!!...να μην εχει 11 χρονια απο τοτε που βγηκε η φωτογραφια !!!...καπου στο δευτερο ποδι! ...χωρις πλακα φιλε να σου πω και γω τη γνωμη μου !!!....τιμιοτατο μηχανακι οχι αστεια!!!!! ...αλλα ενταξει μιλαμε για 550 χιλιαδες χιλιομετρα!!!!! .....φυσικο να εχουμε ανοιξει ολοι το στομα !!! μιλαμε για μονοκυλινδρο μηχανακι!!! ...και μιλαμε για θερμοκρασιες Ελλαδας !!! ...δεν εχω καποιο λογο να μην σε πιστεψω !!!...απλα καραφλιασα λιγο οταν καταλαβα οτι δεν κανεις πλακα! ...εγω αυτο το εργαλείο δεν το πουλουσα!!!! φιλε η φωτο ειναι του 2007 κ το μηχανημα μετρα 17 ετη.σαφως κ δεν το πουλαω.προσφατα αγορασα μια Transalp 650 brand new αλλα το εργαλειο το κρατησα. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 χαλαρωστε μαγκες κ δωστε βαση στην πενια.ο ανθρωπος μιλα για ενα απο τα πιο υποδειγματικα σε θεμα ποιοτητας κατασκευης-μεταλλων μοντελο. Aυτό πως το ξέρεις? Αλλά και να είναι, σίγουρα δεν θα είναι το μόνο σιγουρα ειναι πολλα τα 550000 χιλ αλλα δεν εκπλησομαι. Δεν εκπλήσεσαι? Εγώ αντιθέτως έχω μείνει μακάκας!!! εχω κ εγω ενα ΤΕΝΕΡΕ 660 91΄κ εχει 200000 χιλ χωρις ιχνος ζημιας.με χρηση ταξιδι-χωμα-αμμο.δεν εχω ανοιξει ποτε το μοτερ κ απο ανταλακτικα μονο τα απαραιτητα.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΚ!!! Στα 200,000 τρώγεται,(αν και για μονοκύλινδρο ελέγχεται) αλλά εδώ μιλάμε για τα υπερδιπλάσια!!! Και ξέρεις η φθορά των μετάλλων δεν πάει με αυτή την αναλογία (επειδή "δεν έκανε" τσικ στα 200,000 δεν θα κάνει στα επόμενα 50,000!!! Και τι εννοείς από ανταλλακτικά μόνο τα απαραίτητα? Εγώ ξέρω πως απαραίτητα είναι μόνο τα αναλώσιμα.Ανταλλακτικά απαραίτητα δεν υπάρχουν.Ανταλλακτικά απαραίτητα είναι εκείνα που επισκευάζουν μια βλάβη ή μια φυσιολογική φθορά. το οτι τα σημερινα μοτορια για ευνοητους λογους ειναι φτιαγμενα για να χαλανε δεν σημαινει οτι παντα ηταν ετσι. Και πως το ξέρουμε πάλι αυτό, απ την στιγμή που τα σημερινά μοτόρια δεν έχουν κάνει ακόμα τα χιλιόμετρά τους? Εκτός κι αν εννοείς σημερινά τα μοντέλα πριν το 2000) Εκτός αυτού, πολλοί από δω μέσα οδηγούσαμε μοτοσυκλέτες και την δεκαετία του '80 (και κάποιοι κι ακόμα παλιότερα) κ θυμιζω πως αν καλα καταλαβα μιλαμε για το μοντελο που ειχε ετοιμασει η YAMAHA για το PARI DAKAR. Αυτό πάλι τι να λέει?Μόνο η ΥΑΜΑΗΑ είχε φτιάξει μηχανάκια για το PARIS-DAKAR? Γιατί δεν πήγαν και τα άλλα τόσα χιλιόμετρα που κάποια ήταν ΚΑΙ δικύλινδρα χωρίς να κάνουν τσικ? Τα ΚΤΜ που έχουν κατακλύσει το Paris Dakar εδώ και χρόνια, θα φτάσουν κι αυτά 550,000χιλ χωρίς να έχουν κάνει τσικ? Ρε παιδιά...είπαμε...ούτε χτεσινοί είμαστε, ούτε εξωγήινοι!!! Και ακούγοντας τέτοια πράγματα πιστεύω πως προσβάλλεται η νοημοσύνη μας. Δεν υπάρχει κανένας βενζινοκινητήρας (και ειδικά μονοκύλινδρος) που να έχει κάνει τόσα χιλιόμετρα χωρίς επισκευές. Είτε είναι Γιαπωνέζικος,είτε Ευρωπαϊκός είτε Αμερικάνικος! Σε καμία περίπτωση!!! Τώρα βέβαια,ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει από την στιγμή που δεν τον γνωρίζουν οι άλλοι (κι αυτόν και την μοτοσυκλέτα του) Κι εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
grigoris 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2008 Από αυτά που λέει ο Βασίλης πρέπει να χει το μοντέλο με τα διπλά φανάρια φαίριγκ και μίζα.είναι ο αερόψυκτος κινητήρας του προηγούμενου μοντέλου πάντα 600 κυβικά με βελτιωμένο σύστημα λίπανσης(μεγαλύτερη αντλία λαδιού,ψυγείο στην ροή του αέρα,χαμηλό φτερό που δεν εμποδίζει τον φρέσκο αέρα,δηλαδή ο αξιόπιστος κινητήρας τελειοποιημένος όσον αφορά την λίπανση ψύξη άρα αξιοπιστία.Δεν είναι το μοντέλο με τις 5 βαλβίδες ,υδρόψυκτο κτλ αυτό παρουσιάστηκε το 1991. Και μένα μου φαίνονται πολλά αλλά όχι ακατόρθωτα. Πολλές φορές ''βιαζόμαστε'' να επισκευάσουμε ένα μοτέρ.(για παράδειγμα το ανοίγουμε στα 120.000 και θέλει ρεκτιφιέ πιστόνι ελατήρια,καδένα εκεντροφόρου,φρεζάρισμα βαλβίδων,αφού το ανοίξαμε σου λέει ο μάστορας να αλλάξουμε και ρουλεμάν στροφάλου και κομβίο μπιέλας και ανλια λαδιού γιατί δεν λέει μετά από γενική επισκευή να αφήσεις φθαρμένη αντλία!)Μέχρι εδώ όλα καλά,αλλά είναι πιθανό ο κινητήρας να δούλευε(τσιμπώντας λαδάκια και αρβαλώντας για άλλα 80.000 δίχως πρόβλημα και αν συνεχίζαμε να το δουλεύουμε να σταματούσε να δουλεύει μετά από 50.-60.000 είτε γιατί θα κάρφωνε βαλβίδα είτε γιατί θα καίγε φλάντζα,να κολλήσει απίθανο εκτός αν έμενε από λάδι,όταν καίει άδια είναι εύκολο να στεγνώσει δίχως να το αντιληφθούμε! Συγκρίνεις με το δικό σου Αλεξ που ήταν το προπροηγούμενο μανιβέλα μεγάλο ντεπόζιτο το πήρες καινούριο,ή μεταχειρισμένο αν δεύτερο χέρι τότε δεν μπορείς να σαι βέβαιος οτι είχε μόνο τόσα λίγα χμ.Και αν ο προηγούμενος είχε κάνει χοντρές πατατιές όσο αφορά την συντήρηση; Για να καλύψει, όσους δύσπιστους , Βασίλη θα μπορούσες να ποστάρει φοτο της μηχανής και της άδειας; Όπως είπες Αλεξ ,χτεσινοί δεν είμαστε αν υπάρχουν ανακρίβειες θα φανούν! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
grigoris 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 Κανά νέο από τον Βασίλη;Καμιά φοτο ;Τίποτις; Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 χαλαρωστε μαγκες κ δωστε βαση στην πενια.ο ανθρωπος μιλα για ενα απο τα πιο υποδειγματικα σε θεμα ποιοτητας κατασκευης-μεταλλων μοντελο.σιγουρα ειναι πολλα τα 550000 χιλ αλλα δεν εκπλησομαι.εχω κ εγω ενα ΤΕΝΕΡΕ 660 91΄κ εχει 200000 χιλ χωρις ιχνος ζημιας.με χρηση ταξιδι-χωμα-αμμο.δεν εχω ανοιξει ποτε το μοτερ κ απο ανταλακτικα μονο τα απαραιτητα.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΚ!!!το οτι τα σημερινα μοτορια για ευνοητους λογους ειναι φτιαγμενα για να χαλανε δεν σημαινει οτι παντα ηταν ετσι.κ θυμιζω πως αν καλα καταλαβα μιλαμε για το μοντελο που ειχε ετοιμασει η YAMAHA για το PARI DAKAR. Ειχα κι εγω το Tenere 600 μοντελο 98,το κιτρινο διπλοφάναρο και ειχε κανει ,μαζι με τον προηγουμενο ιδιοκτητη περιπου στα 190.000χλμ....Περα απο καποιο ηλεκτρικο προβλημα,το οποιο και επισκευασα(αφου με αφησε κανα πενταρι φορες κι εσπρωχνα...) και δεν το ξανακανε. Μετα πηρα καινουριο το Tenere XT660Z το πρασινο χρωμα και εκανα μαζι του κανα 120.000χλμ...Παλι τσικ δεν εκανε περα απο τα service...Και το ειθχα και 2 χρονια στο νησι μαζι μου. Ηξερα-λογω πολυ καλης φιλιας μου με τον εξουσιοδοτημενο μαστορα-οτι τα Τενερε και τα 600 και τα 660 ειναι τερατα αξιοπιστιας ..... Βεβαια καποια εξ'αυτων,δεν ξερω αν ηταν θεμα χρησης ή "ετυχε" εμφανιζαν προβληματα αλλά οχι τιποτα ανυπερβλητα... Τωρα τα 550.000χλμ,που λεει ο Βασιλης,εαν η χρηση ειναι καθημερινη και μακροχρονια,νομιζω οτι γινονται.Το θεμα ειναι ποσα σερβις με "εξτρα" εργασιες-επισκευες εχουν γινει που ισως και να μην "μπανιζει" ο φιλος... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 και 550000 να μην είναι και να είναι 300.000 ή 400.000 πάλι εντυπωσιαστηκα! thumbsup στην Yamaha! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 Εγώ το ξαναείπα.Υπάρχει πάντα κάποιο όριο.Μπορεί στα 150 ή στα 200 ή στα 250 χιλ χιλ να μην κάνει τίποτα,όμως κάποια στιγμή θα επέλθει η φθορά.Την φύση δεν την κοροϊδεύεις. Κι οι φθορές είναι συγκεκριμένες στις μηχανές. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Teneredakias 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 Παιδιά να πω την αλήθεια,δεν το έχω φιλοσοφήσει τόσο για το Τενερε.Τα πάμε μια χαρά και δεν με έχει προβληματίσει.Τον μηχανικό που το πάω τον εμπιστεύομαι οτι και αν έχει κάνει,αφου δουλεύει καλά το μηχανάκι.Τώρα αν έχει αλλάξει και τι πράγματα,μπορεί να έχετε δίκαιο και απλά ο Στάθης να μην μου έχει πει "αυτο,κι εκείνο και το άλλο αλλάξαμε"΄.Του το πάω και του λεω "σένιαρε το και πές μου πότε να το πάρω και πόσο".Δεν με είχε προβληματίσει τοσο πολύ.Εδω μέσα μάλλον ξέρετε περισσότερα από μένα σε μηχανές.Εγω δεν ασχολούμαι τόσο.Μου αρκεί που έχω το μηχανάκι και δεν με αφήνει πουθενά.:) Α και ρίξτε μια ματιά στη νέα μου αγορά,που γράφω στο άλλο θέμα(δεν ξέρω πώς να τα συνδέσω να φαίνεται και εδώ).Ελπίζω να κρατήσει κι αυτό για καιρό.Φυσικά το Τενερέ θα το βάλω πιο πίσω πλεον,Ε γέρασε κιόλας και θέλει τη φροντίδα του.Αλλά τις τσάρκες μας θα τις πηγαίνουμε που και που. Φιλιά σε όλους.Τα λέμε παιδιά.:) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 Παιδιά ο άνθρωπος είπε πως μένει επαρχία και γενικά δεν το σκίζει το μηχανάκι Ο καθένας μπορεί να καταλάβει οτι μια μηχανή που κάνει 50km μέσα στην κίνηση με τα σταμάτα-ξεκίνα με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα βεντιλατέρ (αν έχει) στο φούλ), ζει μια διαφορετική ζωή απο ένα αντίστοιχο στην επαρχία που ρολλάρει αβίαστα. Τα 550.000km του παιδιού μπορεί σε καταπόνηση να αντιστοιχούν σε 170.000-180.000km κάποιου άλλου που το πεθαίνει το μοτερ μέσα στην κίνηση. Οπότε βρίσκω τις αντιδράσεις υπερβολικές. Επειδή ένα μοτερ δεν ΄΄κόλλησε΄΄ σε αυτά τα χιλιόμετρα ούτε θαύμα είναι, ούτε τόσο περίεργο. Απλά προφανώς δούλεψε μέσα στις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής, χωρίς εκείνες τις καταπονήσεις που δικαιολογούν τις φθορές και δεν έχω δει κανένα κατασκευαστή να βγήκε και να πε οτι έφτιαξε ενα μοτερ για 150.000km Καμιά φλάντζα δε μπορεί, θα αλλάχτηκε έστω προληπτικά.. Επίσης καμια βαλβίδα.. Άμα δεν έχεις σχέση και πολύ με αυτά (όπως ανέφερε ο ανθρωπος) μπορεί να του το πε ο μάστορας και να μην το συγκράτησε Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 Εγω μολις φτασω με το ΚΤΜ 550.000χλμ θα........ :D εχμμμ.......(ποιος χαμογελασε;;;; B) B) ) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 γκουχου ...γκουχ .... ....... :P Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 :P :D Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 Κόψε κάνα μηδενικό Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 γκουχου ...γκουχ .... :D Κόψε κάνα μηδενικό Παλιοαλητάμπουρες...τεντιμπόηδες... :lol: :lol: Τι ελεγα λοιπον(για να σοβαρευτουμε...)Εγω λοιπον οταν κανω με το ΚΤΜ.....(σε βλεπωωωωω που γελας... :D ) Υ.Γ.Ακους εκει...μου την πεσανε οι BMWΔΑΚΗΔΕς.....(ρε μπας και να κοιταξω κανα ΜπεΜπε;.... ) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2008 Άτιμη φάρα αυτοί οι BMWδάκηδες, :D αλλά είστε όλοι off topic.To θέμα είναι τα 550000χιλ του ΧΤ. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες