vstas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2008 Μηπως εχει δοκιμασει κανεις τα Pirelli MT90 S/T; Οσοι εχουν τα MT90 A/T στα ΚΤΜ εχουν μεινει πολύ ευχαριστημενοι. Εχω δοκιμασει τα ΑΝΑΚΕΕ και ΤΟURANCE μεχρι τωρα και προτιμω τα πρωτα διοτι ειναι καλυτερα στην ασφαλτο οσο για χωμα νομιζω οτι ολα τα ελαστικα αυτου του ειδους ειναι περιπου τα ιδια. Αυτο που ζηταω ειναι λιγο χωματινα ελαστικα (οχι ομως ΤΟURANCE). Οπως σωστα εχει ειπωθει τα ελαστικα ειναι θεμα τελειως υποκειμενικο_απλα εδω "μαζευουμε γνωμες". Με τα ΤΟURANCE λοιπον εκανα πρωι επι 2 χρονια τη διαδρομη Κεντρο- κηφισια. Εντυπωσεις: γλιστρημα στο γλιστρημα :o ! Στο ταξιδι ολα ενταξει. Τα ΑΝΑΚΕΕ δεν μου εχουν γλιστρησει ποτε, με αποκορυφωμα την προσφατη διαδρομη Ηρακλειο-Ιεραπετρα με τα τελειωμενα ελαστικα, υπο τρελη βροχη οπου πηγαινα στις στροφες με 100. Ειναι ομως ιδιαιτερα ευαισθητα στο χωμα.Αυτα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
EKEINOS 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2008 Εβαλα τα EXP και δεν ξερω ακομα αν μ'αρεσουν νομιζω εχουν αργη κορωνα και δεν ζεσταινονται ιδιαιτερα γρηγορα ελπιζω να σας φωτισα με την εμπεριστατωμενη αποψη μου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vittorio 1.259 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2008 Αλεξ μην ξεχνάς ότι τα σχόλια τους είναι σε διαφορετική άσφαλτο.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2008 ...και γω ειμαι πολυ μπερδεμενος !! .... ..παντως τα conti φαινοντε εκτος των αλλων πανεμορφα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2008 :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
EKEINOS 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2008 Στα continental road atakt στα ξενα φορουμ αναφερουν τα καλυτερα αλλα πολλοι που τα βαλανε αναφεραν προβλημα στο μπροστινο που φτιαχνεται καπου στην Ασια ενω το πισω Γερμανια και πολλοι αλαξανε τα μπροστινα.Εδω που δεν υπαρχει καν αντιπροσωπος τι γινεται? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Οι BMWδάκηδες με μπερδεύουν πολύ Μου λένε πολύ καλά λόγια και για το Contitrail της Continental το οποίο παρεπιπτόντως δείχνει πολύ ασφάλτινο σε σχέση με τα άλλα. Πιο ασφαλτινη δεχνει η χαραξη των ΕΧΡ! παντως, σε μενα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Ρε συ Γιώργο...δεν σου αρέσουν τελικά τα EXP? Τώρα βέβαια δεν δουλεύουν όλα τα λάστιχα το ίδιο καλά σε όλες τις μοτό...το έχουμε ξαναπεί αυτό. Ίσως αυτό που λες περί αργού ζεστάματος να οφείλεται στο μικρό βάρος του Strom. Στο δικό μου δηλαδή που είναι πολύ πιο βαρύ να δουλεύουν πολύ καλά. Βέβαια άρχισα να ψήνομαι για ακόμα μια φορά για τα Αnakee. Όπου κι αν γυρίσω, όπου κι αν διαβάσω οι 9 στους 10 λένε πολύ καλά σχόλια. Γρήγορο ζέσταμα, κράτημα στο βρεγμένο αλλά και στην πόλη. Το μόνο μείον που λένε είναι για τον αδύναμο σχετικά σκελετό που δεν σηκώνει πολλά πεζοδρόμια και off road διαδρομές (καλά η Michelin μια ζωή ακόμα και στα αυτοκινητάδικα λάστιχά της είχε ανίσχυρα πλαινά στον σκελετό) Δεν ξέρω ρε γμτο. :/ Έιναι κι αυτό το πρόβλημα που το μπροστινό μου είναι για αλλαγή σε κάνα δίμηνο το πολύ ενώ το πίσω είναι ακόμα στην μέση της φθοράς του και λυπάμαι να το πετάξω. Όμως μπορώ να βάλω Anakee μπροστά και να αφήσω το Tourance πίσω ώσπου να έρθει κι αυτουνού η ώρα να αλλαχτεί με ένα Anakee? Θα έχει κουκουρούκου συμπεριφορά η μοτοσυκλέτα με δύο διαφορετικά λάστιχα! :( Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
EKEINOS 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Για να ειμαι ακριβεστερος δεν ενθουσιαστηκα σιγα σιγα παιρνω εμπιστοσυνη το μηχανακι ειναι γεματο 230 κιλα και 145 εγω, σ'ευχαριστω για το ελαφρυς,για σενα τα brigestone 501 & 502 νομιζω ειναι τα καλυτερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vstas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Sorry παιδες, επανερχομαι μηπως ξερει κανεις για τα Pirelli MT90 S/T Ανεβαινω Αθηνα και λεω να αλλαξω "παπα" εκει λογω τιμων. Ειναι αυτα!! :o :lol: Μοιαζουν πολυ με TOURANCE ή μου φαινεται! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Sorry παιδες, επανερχομαι μηπως ξερει κανεις για τα Pirelli MT90 S/T Ανεβαινω Αθηνα και λεω να αλλαξω "παπα" εκει λογω τιμων. Ειναι αυτα!! :o :lol: Μοιαζουν πολυ με TOURANCE ή μου φαινεται! pirelli scorpion sync ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Άστα διάλα...μπερδεύτηκα. Τελικά οι πολλές επιλογές περισσότερο πονοκέφαλο φέρνουν παρά αποτέλεσμα. Δεν το σηκώνει κι εκείνος ο Valentino που τον παίρνω από χτες τηλέφωνο να μου πει τι λένε τελικά τα Bridgestone :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 ..Εγω παντως, ΚΑΤΕΛΗΞΑ! Contitrail της Continental! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Λες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Λες? "Λεω"! :D (Μ'αρεσει η χαραξη του πελματος!..Δεν μπορεις να πεις! Φοβερο "κριτηριο"!! :lol: ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2008 Κι εμένα μου αρέσει ρε γμτο! Πολύ τέχνη λέμε! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 Θανάση...εσύ δεν είχες βάλει τα Pirelli sync ή κάνω λάθος? Εντυπώσεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 (τροποποιήθηκε) Θανάση...εσύ δεν είχες βάλει τα Pirelli sync ή κάνω λάθος? Εντυπώσεις? Tην εχω πει, πολλες φορες.. Πολυ μαλακη γομα,(=σχετικα γρηγορη φθορα) πολυ καλο κρατημα στην ασφαλτο! (= σε "κακο" χωμα-λασπη-χαλικι, λιγα πραγματα..) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 12 , 2008 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 , 2008 Τα Metzeler Tourance (τα απλά) τέρμα....καταργήθηκαν. Μόνο το EXP πλέον υπάρχει και τα απλά μόνο με παραγγελία και ΑΝ υπάρχουν κάπου σε στοκ τα βρίσκεις. Οπότε όποιος χρειάζεται κανένα πισινό και δεν έχει φράγκα για αλλαγή ζευγαριού κοιτάζει στην υπογραφή μου) Πήγα και μίλησα τώρα με τον Ψυχογιό και τα έμαθα, όπως έμαθα ότι το Bridgestone είναι το καλύτερο αυτή την στιγμή για μεγάλο ον οφ. (έτσι μου είπε αυτός τουλάχιστον) Η ζήτηση του είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ελαστικό. Οι bmwbikers όμως στο φόρουμ τους μου λένε πως το μπροστινό δεν έχει καλή αίσθηση και πως δημιουργεί υποστροφικές τάσεις στην μοτοσυκλέτα :( Ποιον να ακούσω γμτο? Τα παιδιά ή τον λαστιχά που τον ξέρω και χρόνια. (δεν πιστεύω να θέλει να με κοροιδέψει) αλλά από την άλλη τα παιδιά το ζουν το λάστιχο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2008 Μια και αναφέρθηκες στα νέα Metzeler Tourance EXP, έψαξα λίγο το αρχείο των περιοδικών μου και βρήκα ένα αρθράκι του ΜΟΤΟ (περσινό, Ιούλιος 07)για τα συγκεκριμένα λάστιχα, το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται περισσότερο για "on" λάστιχα και λιγότερο για "off" (μάλιστα αναφέρει ότι είναι 90% "on" και 10% "off"). Και ο λόγος αυτού του περισσότερο ασφάλτινου προσανατολισμού είναι η αλλαγή φιλοσοφίας στο σχεδιασμό των μεγάλων on-off, οι οποίες δεν είναι πια και τόσο "off". Πέραν αυτού, κατά τη γνώμη του συντάκτη Μπάμπη Μέντη (που τα οδήγησε σε GS και Varadero), τα νέα Tourance EXP είναι τα πρώτα ελαστικά στην κατηγορία τους που χρησιμοποιούν σκελετό 0 μοιρών, όχι μόνο στο πίσω ελαστικό αλλά και στο εμπρός, όπερ σημαίνει (όπως γράφει) μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες (ιδίως όταν η μοτό είναι βαριά φορτωμένη). Επίσης, η σχετικά γρήγορη γεωμετρία του πίσω ελαστικού δίνει περισσότερη ευελιξία στις βαρύτερες μοτο, όπως το R1200GS ή το Varadero, και μεγαλύτερη ευκολία στις απότομες αλλαγές κλίσεων. Επίσης, αναφέρεται ότι χάραξή τους είναι ουσιαστικά ασφάλτινη και οτι γι' αυτό διαχειρίζονται με άνεση τις μεγάλες ιπποδυνάμεις και ροπές των μεγάλων on-off μοτοσικλετών (δεν καταλαβαίνει τίποτα από 100 ίππους και δείχνει ικανό να διαχειριστεί άνετα κι άλλους 20 ή 30 ίππους). Με βάση τα παραπάνω, υποθέτω ότι τα νέα Τourance EXP κινούνται περισσότερο προς την κατεύθυνση της σπόρ οδήγησης και σε ασφάλτινο κυρίως έδαφος. Σε χωματόδρομο θα πηγαίνουν βέβαια αλλά μάλλον όσο αγριεύουν τα πράγματα (πέτρες, λάσπη, σαθρό έδαφος) όχι τόσο άνετα όσο τα απλά Tourance. Μάλλον είναι σημεία των καιρών αυτές οι αλλαγές. Είναι θέμα προτεραιοτήτων η επιλογή σου. Αν οι χωμάτινες ανησυχίες σου περιορίζονται σε απλή διάσχιση χωματόδρομων, μια χαρά θα είσαι με τα EXP. Και μάλιστα στην άσφαλτο θα είναι ακόμη καλύτερα από τα απλά Tourance. Αν όμως θέλεις να πάς Αθήνα - Πρέσπες από το χώμα, "καβαλώντας" όλη την Πίνδο, μάλλον κοίτα για κάτι πιο χωμάτινο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2008 κατά τη γνώμη του συντάκτη Μπάμπη Μέντη (που τα οδήγησε σε GS και Varadero), τα νέα Tourance EXP είναι τα πρώτα ελαστικά στην κατηγορία τους που χρησιμοποιούν σκελετό 0 μοιρών, όχι μόνο στο πίσω ελαστικό αλλά και στο εμπρός, όπερ σημαίνει (όπως γράφει) μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες (ιδίως όταν η μοτό είναι βαριά φορτωμένη). Επίσης, η σχετικά γρήγορη γεωμετρία του πίσω ελαστικού δίνει περισσότερη ευελιξία στις βαρύτερες μοτο, όπως το R1200GS ή το Varadero, και μεγαλύτερη ευκολία στις απότομες αλλαγές κλίσεων. Επίσης, αναφέρεται ότι χάραξή τους είναι ουσιαστικά ασφάλτινη και οτι γι' αυτό διαχειρίζονται με άνεση τις μεγάλες ιπποδυνάμεις και ροπές των μεγάλων on-off μοτοσικλετών Αραγε αληθευει? Ξερει κανεις κατι σχετικα μ'αυτο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2008 Αραγε αληθευει? Ξερει κανεις κατι σχετικα μ'αυτο? Kαλά...πέραν του ότι το θέμα λάστιχο είναι καθαρά υποκειμενικό όπως είπε κι ο Αλέκος στο άλλο τόπικ με το feedback, αυτό που λέει ο αρθρογράφος του ΜΟΤΟ εμένα δεν μου χτυπάει καλά στ αυτιά. Αφενός γιατί, πως κατάλαβε αυτός την όποια διαφορά σταθερότητας είχε ένα λάστιχο από ένα άλλο στις μεγάλες ταχύτητες? Και αφετέρου, πως γίνεται ένα λάστιχο με "γρήγορη" κορώνα (αυτό φαντάζομαι εννοεί όταν λέει γρήγορη γεωμετρία) να είναι πιο σταθερό από ένα άλλο με νορμάλ κορώνα? Το θέμα γρήγορη κορώνα είναι αντιστρόφως ανάλογο της σταθερότητας όπως γνωρίζουμε. Πάντως εμένα ο Ψυχογιός μου είπε πως το EXP έχει πιο αργή κορώνα από το απλό Τουράνς(!) αλλά δεν σε τρομάζει στις απότομες εναλλαγές. (βγάλε άκρη δηλαδή από τα λεγόμενα διάφορων) Το ότι έχει 0° πλέξη σκελετού το λέει η ίδια η εταιρία. Κι αυτό από μόνο του λέει ότι ίσως να είναι όντως σταθερότερο...δεν μπορώ να ξέρω τέτοια τεχνικά θέματα (αν και προσωπικά πιστεύω πως η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας δεν επηρεάζεται τόσο από το ελαστικό, όσο από τις αναρτήσεις και την αεροδυναμική της) Τώρα αν συμβάλει λιγάκι και το λάστιχο, εμείς οι απλοί θνητοί δεν νομίζω να το καταλάβουμε ποτέ. Παρόλα αυτά, αυτή την στιγμή παίζω μεταξύ Tourance EXP και Continental Contitrail Attack. Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο άρχισα να ξεχνάω τα BW501-502 της Bridgestone Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2008 αυτή την στιγμή παίζω μεταξύ Tourance EXP και Continental Contitrail Attack. Και γω το ιδιο, αλλα πονταρω στο οτι εσυ θα τ'αλλαξεις λιγο πιο νωρις απο μενα, οποτε περιμενω τις πρωτες εντυπωσεις πριν καταληξω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2008 Eγώ λογικά ΑΝ αλλάξω θα αλλάξω τον άλλο μήνα (προς το τέλος να πάρουμε και το δώρο ) και ΑΝ πάω 36ωρο. Επειδή παίζει και να μην πάω (λόγοι ανωτέρας βίας αυτή την φορά) δεν θα τα αλλάξω τώρα,αλλά αρκετά αργότερα αφού ακόμα και το μπροστινό που είναι με περισσότερα χιλιόμετρα φορτωμένο, έχει ακόμα πέλμα και θα έχει για τουλάχιστον 3000χιλ ακόμα. Πάντως αν είμαι τυχερός και πάω 36ωρο, τότε θα είσαι και συ γιατί θα έχεις το απόλυτο feedback σε όλες τις καταστάσεις και ειδικά στα στροφιλίκια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2008 Παρόλα αυτά, αυτή την στιγμή παίζω μεταξύ Tourance EXP και Continental Contitrail Attack. Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο άρχισα να ξεχνάω τα BW501-502 της Bridgestone Κι όσο μαζεύω feedback από το διαδίκτυο όλο και αλλάζουν τα δεδομένα μου :D Πάνε και τα Continental. Στην θέση τους μπήκαν τα Michelin Anakee. Δοκιμασμένα και σίγουρα. Πάντα το μεγαλύτερο μου δίλημμα. Tourance ή Anakee? Και πάντα έβαζα Tourance επειδή τα ήξερα. Mαζεύοντας όμως πληροφορίες, βλέπω πως στο στεγνό Τourance και Anakee πάνε στήθος με στήθος. Στο βρεγμένο όμως, όλοι μα όλοι λένε τα καλύτερα λόγια για τα Anakee, ενώ για τα Tourance λένε πως δεν είναι καλά. Κάτι που είπα κι εγώ στο feedback. Στην βροχή δεν μου αρέσουν τα Tourance. Παίζω γερά και για Αnakee πλέον. Μαυρογέρακς.... σου το χαλάω? :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες