Jump to content
Sign in to follow this  
Lalixprincex

Οn-off πολλων κυβικων για κοντους ανθρωπους

Recommended Posts

καλημερες πολλες σε ολους. καινουριος στο σαιτ και θελω να ρωτησω πολλα πραγματα.....

λοιπον εγω που ειμαι 1.70 και εχω τρανσαλπ και ειμαι στις μυτες τι μπορω να κανω να μειωσω λιγο το υψος( εκτος απο το να παχαινω κι αλλο μηπως και κατσει η μηχανη)? μου εχουν πει για πιο λεπτη σελα ισχυει? με τη ρυθμιση της αναρτησης γινεται τιποτα? ευχαριστω

Υπάρχουν 3 λύσης..

Πάμε σε έναν "σελά" (ή και μόνοι μας άν θέλουμε) να φάει λίγο υλικό απο τη σέλα και καθ'ύψος αλλά και απο το πλάι.

Αγοράζουμε ένα Lowering link για την πίσω ανάρτηση.

Ελαττώνουμε την προφόρτιση στις αναρτήσεις. (Δε συνιστάτε)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
λοιπον εγω που ειμαι 1.70 και εχω τρανσαλπ και ειμαι στις μυτες τι μπορω να κανω να μειωσω λιγο το υψος( εκτος απο το να παχαινω κι αλλο μηπως και κατσει η μηχανη)? μου εχουν πει για πιο λεπτη σελα ισχυει? με τη ρυθμιση της αναρτησης γινεται τιποτα? ευχαριστω

Έχω περίπου το ίδιο ύψος με σένα κι έχω ανέβει απλώς πάνω σε Transalp για να δω στατικά τη θέση της.

Αυτό που μπορείς να αλλάξεις εύκολα και γρήγορα είναι να κατεβάσεις λίγο το triple tree στα καλάμια του πηρουνιού. Έτσι θα χαμηλώσει από μπροστά λίγο. Βέβαια αλλάζουν έτσι και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της ανάρτησης οπότε μην το παρακάνεις. Μπορείς επίσης να αλλάξεις την σέλα, είτε αφαιρόντας λίγο από το αφρώδες από μέσα (φτηνότερο), είτε αλλάζοντας την εντελώς (ακριβότερο). Τέλος, υπάρχουν κιτ χαμηλώματος που αλλάζουν το μήκος των συνδέσμων στο μοχλισμό της πίσω ανάρτησης. Υπάρχουν για διάφορες μηχανές, η Suzuki μάλιστα προσφέρει η ίδια κιτ για το DR650 (άρα και το Freewind λογικά), το ίδιο κάνει νομίζω και η BMW. Για Transalp δεν γνωρίζω αν υπάρχει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Έχω περίπου το ίδιο ύψος με σένα κι έχω ανέβει απλώς πάνω σε Transalp για να δω στατικά τη θέση της.

Αυτό που μπορείς να αλλάξεις εύκολα και γρήγορα είναι να κατεβάσεις λίγο το triple tree στα καλάμια του πηρουνιού. Έτσι θα χαμηλώσει από μπροστά λίγο. Βέβαια αλλάζουν έτσι και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της ανάρτησης οπότε μην το παρακάνεις. Μπορείς επίσης να αλλάξεις την σέλα, είτε αφαιρόντας λίγο από το αφρώδες από μέσα (φτηνότερο), είτε αλλάζοντας την εντελώς (ακριβότερο). Τέλος, υπάρχουν κιτ χαμηλώματος που αλλάζουν το μήκος των συνδέσμων στο μοχλισμό της πίσω ανάρτησης. Υπάρχουν για διάφορες μηχανές, η Suzuki μάλιστα προσφέρει η ίδια κιτ για το DR650 (άρα και το Freewind λογικά), το ίδιο κάνει νομίζω και η BMW. Για Transalp δεν γνωρίζω αν υπάρχει.

Το GS, με 795 υψος σελας, ΤΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΣΤΗΜΑΤΑ 1.60. ανετα! χωρις κανενα χαμηλωμα! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:pimp: Ενας γνωστος μου εχει τοGS1150ADVENTURE και ειναι πιο κοντος απο 1.70 και μια σταλια και εχει γυρησει ολη την Ευρωπη με αυτο.Απλα οταν τυχει σε φαναρι,γλυστραει στο πλαι και παταει και μιλαμε για πολυ βαρη μηχανακι.Παρε οτι σου αρεσει παρισσοτερο.Τα υπολοιπα ερχοντε μονα τους.

Κατα τη γνωμη μου παντως εισαι για κανα ψευδοεντουρο η για κανα γυμνο που να παταει χωμα(αν το θες και για χωμα βεβαια). :pimp:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω παιδες για τις απαντισεις για την ωρα μενω με ΤΑ και στο μελλον βλεπουμε....

καλες βολτες με κρανος....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια χαρά σε όλους!

Γράφω το πρώτο μου post, ελπίζω να τα καταφέρω!

Θέλω να ρωτήσω, έχει κανείς χαμηλώσει την σέλα σε vstrom? υπάρχει διαφορά η τσάμπα η δουλειά?

εγώ είμαι 1.70 και ομολογουμένος με κουράζει λίγο στις μετακινήσεις εντός πόλεως γιατί την πατάω στις μύτες. Επίσης και στο χώμα δεν νιώθω τόσο σιγουριά που πρέπει να πατάς κάτω καλά..

αν την πας σε σελά να της αφαιρέσει υλικό, χάνει σε άνεση και πόσα εκατοστά περίπου μπορεί να χαμηλώσει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επίσης και στο χώμα δεν νιώθω τόσο σιγουριά που πρέπει να πατάς κάτω καλά..

..Στο χωμα, δεν πρεπει να πατας, αλλα να πετας! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή κάτι αναφέρθηκε για πολλά κυβικά..... το Caponord νομίζω είναι το πιο χαμηλό σ'αυτή την κατηγορία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα