Jump to content
veligekas

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ?ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ?

Recommended Posts

εδω και καιρό σκέφτομαι να κάνω μια βελτίωση στην μότο μου. Κλασικά. Εξατμιση + πάουερ κομαντερ+ φίλτρο + αντικοφτη. Μετα όμως απο συζητησεις που είχα με κάτι γνωστούς μιλούσαν και για κάποια άλλα πράγματα που ανάνθεμα με αν κατάλαβα τπτ.

Όποτε ρωταω.................

τι ειναι και τι ρόλο κάνει το καθένα?

1. Ignition Module

2. Quick Shifter

3. Shifter Rod

4.LCD Display (Οθονη) για Power Commander

5.WIDE BAND σένσορας Λ

6.02 Sensor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγώ σε μια τέτοια δυνατή μηχανή δεν θα έκανα καμία βελτίωση [ που θες να την φτάσεις άραγε ? ] και γενικά σε κανένα μηχανοκίνητο , άλλωστε κάτι τέτοια πειράγματα - πειράματα τα έχω πληρώσει ακριβά ! ! !

ο κατασκευαστής το έφτιαξε έτσι όπως το έφτιαξε γιατί να πας εσύ να το αλλάξεις ?

και όσο για τον σένσορα λ ρίξε μια ματιά εδώ και μετά αμα γουστάρεις πείραξε τον ! ! !

;)

Τροποποιήθηκε από τον liz4rd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο μπιλάρας απλά ρωτάει τι είναι το καθένα :D

Για 2 από αυτά μπορώ να σου πω εγώ..

με το Quick Shifter ανεβάζεις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη

το lcd display για το PCIII σαν κύρια χρήση έχει την εναλλαγή χαρτών εν κινήσει. επίσης δείχνει πολλές άλλες πληροφορίες (ταχύτητα/στροφές κλπ κλπ κλπ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:_thumbsup:

εώπα σωστά ! ! ! δεν το κατάλαβα καλά ... anyway στο εξάτμηση και φίλτρο είμαι μέσα [ σχεδόν ] χεχε ! ! !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
....

με το Quick Shifter ανεβάζεις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη....ακριβως ! :_thumbsup:

:meeting: ...παντως ολα εχουν να κανουν καθαρα με την βελτίωση της αποδοσης του κινητήρα!

:_rock-on:...και αλλο γκαζι ενα πραγμα!!!

να συμπληρωσω οτι το Ignition Module ειναι και αυτο ενα ηλεκτρονικο κουτακι (....συνηθως συνοδευτικο του Power commander )....Ρυθμίζει το αβάνς και αν οχι οτι καταργει ....ανεβάζει τον κόφτη των στροφών !

1. Ignition Module...powercommander_ignition_module_unit.gif

2. Quick Shifter...powercommander_new_srp_ts_b.jpg

3. Shifter Rod ...και γω δεν ξερω!!

4.LCD Display (Οθονη) για Power Commander.....lcd_display_unit_corrected.jpg

5.WIDE BAND σένσορας Λ .....εδω τωρα μην σε παρω στο λαιμο μου αλλα νομιζω οτι ειναι ο αισθητηρας απο ενα παλι ηλεκτρονικο γκατζετακι που δινει πληροφοριες γαι την λειτουργια του κινητήρα οταν εσυ τον καγκουρεψεις !...δηλαδη για να μπορεις να ελεγχεις ολα τα εχτρα βοηθηματα απο τουρμπηνες μεχρι powercommander ...το κατα ποσο λειτουργουν αποδοτικα και αναλογος να διωρθωσεις τα δεδομενα!

6.02 Sensor

παντως φιλε ολα αυτα τα πραγματακια εκτος του απλου συνδιασμου πειραγματος φιλτρο ,power commander και εξατμηση ....δεν ειναι νερα που μπορουν να κολυμπησουν νορμαλ καβαλαρηδες σαν και μας .... με αυτα ασχολουνται ανθρωποι πολυ κολλημενοι με τις επιδοσεις και τις συγκρισεις και μπαινοβγαινουν στα συνεργια καθημερινα!

.... αν θες να εχεις το κεφαλι σου υσηχο !...αστα καλυτερα! ||(...γνωμη μου!) :blush:

...εξαλου ρε φιλε στο δικο σου τι να απαιτήσεις παραπανω ? ....στο τελος θα πεταξεις!!!!!! :D

Τροποποιήθηκε από τον IoannisPanagiotidis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

...εξαλου ρε φιλε στο δικο σου τι να απαιτήσεις παραπανω ? ....στο τελος θα πεταξεις!!!!!! :D

εεε να δω την zou zou να πετάει και τι στον κόσμο ! ! !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι για να τα βάλω αυτα. Το ξέρω. Εγω θα αρκεστω σε περιφερειακες αλλαγες.Για να μάθω ρωτάω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν είναι για να τα βάλω αυτα. Το ξέρω. Εγω θα αρκεστω σε περιφερειακες αλλαγες.Για να μάθω ρωτάω

Χαχαχα! :meeting: ...ελα αστα αυτα !...και παραδεξου το !!!

βραζει το αιμα σου!!!

.... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Zorz σε ευχαριστω πολυ για το τηλέφωνο σε στυλ μαθηματος που με έκανες. Περιμένω αυτα που με είπες τα οποια ήταν πολυ καταλαβίστικα και τεχνικα να τα γράψεις και εδω μήπως κρατηθει και το τόπικ στα τεχνικα θέματα. Και πάλι σε ευχαριστω

Γιάννη ? Στο μυαλο μου είσαι!!!! χαχαχαχαχα :whistling: :whistling:

Τροποποιήθηκε από τον veligekas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω ΠΩ τι τραβάτε κι εσείς οι στρητάδες! Εγώ αγνοούσα την ύπαρξη των περισσότερων από αυτών πέραν του Power Commander!

Xρειάζονται ρε καρντάση αυτά όμως? Το μηχανάκι σου είναι ένα υπερηχητικό μηχάνημα...τι άλλο να ζητήσεις από αυτό δηλαδή?

Άσε που πιστεύω πως με τέτοιες μοντίφες επεμβαίνεις και στην αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας (χάνοντας και την εγγύηση όσο είναι μέσα σε αυτήν)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω με τον ALX.. Τα λιγα παραπανω που θα παρεις, κοστιζουν πολυ χρονο και χρημα, μειωνουν την αξιοπιστια, και αμφιβαλλω ΠΟΛΥ! αν μπορει καποιος να τα αξιοποιησει (για να μην πω "καταλαβει", στο δρομο!..)

Δλδ, οι 200 ιπποι δεν φτανουν και πρεπει να γινουν 220??? :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Συμφωνω με τον ALX.. Τα λιγα παραπανω που θα παρεις, κοστιζουν πολυ χρονο και χρημα, μειωνουν την αξιοπιστια, και αμφιβαλλω ΠΟΛΥ! αν μπορει καποιος να τα αξιοποιησει (για να μην πω "καταλαβει", στο δρομο!..)

Δλδ, οι 200 ιπποι δεν φτανουν και πρεπει να γινουν 220??? :_zeppelin:

Δηλαδη Θανάση τέλη 2008 που παίρνω Κ1200S (πρώτα ο Θεός) αξίζει να της βάλω turbo ε ? (8.000 Ε) αλλά από 149hp πίσω τροχού εκτοξεύεται στα 250hp

101 hp !!! :P

Πέραν τις πλάκας δεν λέω πως δεν θα "λαβωθεί" η μηχανη με power commander αλλά σχετικά με το "αφου το βγάζει το εργοστάσιο έτσι παει να πει πως αλλιως χαλάει" Αφού όλοι μας ξέρουμε πως προσπαθούν να μειώσουν το κόστος έτσι δεν βάζουν τα τρελά πάνω (ωστόσο αρκετες εταιρίες σου τα έχουν σαν extra ) μια εξάτμιση / φιλτρο δεν θα χαλάσει την μηχανη.

Πω ΠΩ τι τραβάτε κι εσείς οι στρητάδες! Εγώ αγνοούσα την ύπαρξη των περισσότερων από αυτών πέραν του Power Commander!

Xρειάζονται ρε καρντάση αυτά όμως? Το μηχανάκι σου είναι ένα υπερηχητικό μηχάνημα...τι άλλο να ζητήσεις από αυτό δηλαδή?

Άσε που πιστεύω πως με τέτοιες μοντίφες επεμβαίνεις και στην αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας (χάνοντας και την εγγύηση όσο είναι μέσα σε αυτήν)

Θέλει να το κάνει ξεχωριστό = Υπάροχoυν και άλλα υπερηχητικά μηχανάκι ZZR1400 για αυτό κάτι θα πρέπει να κάνει για να ξεχωρίζει

(να κερδίζει προβάδισμα) όταν βρίσκεται διπλα διπλα με αυτα :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μια εξάτμιση / φιλτρο δεν θα χαλάσει την μηχανη.

.. Μαλλον στο post 4, θα βρεις την απαντηση-γνωμη μου! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
.. Μαλλον στο post 4, θα βρεις την απαντηση-γνωμη μου! :)

Αργησες Θανάση την έχω δεί ήδη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αργησες Θανάση την έχω δεί ήδη

Πρεπει ν'αρχισω να κοιταζω και γω διαφορα.. "βελτιωτικα", τελικα!! :P :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πρεπει ν'αρχισω να κοιταζω και γω διαφορα.. "βελτιωτικα", τελικα!! :P :lol: :lol:

αχαχαχαχαχ Καλοοοοοο !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε αφήστε το παιδι να το κανει ΤΟΥΜΠΑνο!

μπας και το δανειστω να το ταισω στο ΧΧ! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εδω και καιρό σκέφτομαι να κάνω μια βελτίωση στην μότο μου. Κλασικά. Εξατμιση + πάουερ κομαντερ+ φίλτρο + αντικοφτη. Μετα όμως απο συζητησεις που είχα με κάτι γνωστούς μιλούσαν και για κάποια άλλα πράγματα που ανάνθεμα με αν κατάλαβα τπτ.

Όποτε ρωταω.................

τι ειναι και τι ρόλο κάνει το καθένα?

1. Ignition Module

2. Quick Shifter

3. Shifter Rod

4.LCD Display (Οθονη) για Power Commander

5.WIDE BAND σένσορας Λ

6.02 Sensor

:D Ωραιο και δυνατο το μηχανακι σου.Αν και τα ξερω καλα αυτα που αναφερεις(τα εξαρτηματα τα βελτιοτικα),θεωρω καλυτερο να σου αναφερω,τι επαθε καποιος που τα τοποθετησε σε μηχανακι σαν το δικο σου.Να τι εκανε λοιπον Α)εξατμησεις απο μπροστα(λαιμους)

Β)power commanter

Γ)ελευθερο φιλτρο

Δ)αφαιρεση βαλβιδας καυσαεριων και αισθητηρα Λ

Ε)αφαιρεση της επανω σειρας των πεταλουδων(μενουν πιο κλειστες απο αυτες τις κατω σειρας για να κοβουν λιγο την επιταχινση)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ¨΄?????????/ :kill: Πολυ δυνατο το μηχανακι,αλλα το γκαζι του ειναι on η off.Δηλαδη,εκει που εισαι με 2000 στροφες και εχεις 50 αλογα ποδα,ανοιγεις στο μισο το γκαζι και εχεις 145 αλογα ροδα.Μεχρι τις 5500 λες ok μετα απογειωνετε αποτομα.Εχασε τις μεσαιες και βαζει τη ζωη του σε κινδυνο καθε μερα.Πιστευω οτι κανενα Kawasaki δεν στριβει οπως honda,suzuki και yamaha.Ποσο μαλλον αυτο που εγινε ετσι.Και σε ρωταω,ποσες φορες θα βρεθει στη

ν ευθεια της Τριπολης για να καρποθει αυτη τη μετατροπη?????????ΑΞΙΖΕΙ????????? :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Θέλει να το κάνει ξεχωριστό = Υπάροχoυν και άλλα υπερηχητικά μηχανάκι ZZR1400 για αυτό κάτι θα πρέπει να κάνει για να ξεχωρίζει

(να κερδίζει προβάδισμα) όταν βρίσκεται διπλα διπλα με αυτα :D

Για την μάχη των εντυπώσεων δηλαδή! Παίζει κι αυτό...αλλά δεν πάει πολύ το μαλλί ΜΟΝΟ γι αυτό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι ρε συ...νταξ.Το ίδιο θα έλεγε και κάποιος για μια εξάτμιση.Κάποιοι είναι ματαιόδοξοι αλλά ο Veligekas δεν φαίνεται τέτοιο άτομο.Απλά εκτιμάει τα μπλιμπλίκια απ ότι φαίνεται :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια ελάτε ανθρωποι ειμαστε τοχουμε στην φυση μας να ζηταμε κατι και μετα να ζηταμε πιο πολυ και μετα πιο πολυ !:P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετσι ειναι, αλλα κουβεντα κανουμε!! (Για να ΞΑΝΑ-συζηταμε τα αυτονοητα!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΦΕΛΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΠΟΙΟΣ ΜΑΑΑΑΑΑΑΣΤΟΡΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα