Jump to content
filippos1976

ΥΑΜΑΗΑ BT 1100 cc

Recommended Posts

δεν έχει τύχει να ανέβω αλλά φαντάζομαι.... και σαν γυμνό η αίσθηση θα είναι... :peep::pray:

Νίκο, αν ανέβεις επάνω του, μετά που έχεις καταφέρει να κάνεις μερικά χιλιόμετρα με το sprint (χωρίς αρνητικά επακόλουθα :peep: ), Θα σου φανεί ψοφίμι. Ούτε σε ροπή συγκρίνεται με το sprint ίσως άντε στις 2-3.000 στροφές. Αυτοί οι κινητήρες έχουν βαριά μηχανικά μέρη και είναι αργόστροφοι. Όταν λοιπόν μιλάμε για αίσθηση δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για επιδόσεις ή αντίληψη αυτών. Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από virago 1100. Για να καταλάβεις λοιπόν τι εννοούμε με την αίσθηση σκέψου ένα τσόπερ(που τα απεχθάνομαι) μεγάλου κυβισμού να ρολάρει χαλαρά. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την νιρβάνα που μεταδίδει ένας τέτοιος κινητήρας λόγω του ήχου του, των κραδασμών του και της βαριάς αλλά γεμάτης απόκρισης του. Σε φάσεις που φιλοσοφούσα σχετικά με την μοτοσυκλέτα, επειδή παρά τα 40 χρόνια μου, την έχω την τρέλα μου, σκεφτόμουνα πόσο ωραία θα ήταν αυτοί οι κινητήρες να συνδιαστούν με πλαίσια που δεν στρεβλώνουν, με φυσιολογικές γεωμετρίες και αξιοπρεπείς αναρτήσεις και φρένα. Να μπορώ έτσι να χαίρομαι τις βόλτες μου, χωρίς να πηγαίνω μαλιοκούβαρα. Το bt1100 ήταν η υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας που αρχικά εκφράστηκε από τα Guzzi(όχι λόγω στρατηγικής αλλά λόγω συνθηκών) και μετέπειτα από τα buell κλπ. Ο απόγονος του bulldog (το άλλο του όνομα) είναι το mt-01 των 1700 κυβικών και 95 αλόγων, με κινητήρα για άλλη μία φορά από τσόπερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κουκλάκι, καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε μου. :mB_kalo_e:

άργησες λίγο :P

Νίκο, αν ανέβεις επάνω του, μετά που έχεις καταφέρει να κάνεις μερικά χιλιόμετρα με το sprint (χωρίς αρνητικά επακόλουθα :peep: ), Θα σου φανεί ψοφίμι. Ούτε σε ροπή συγκρίνεται με το sprint ίσως άντε στις 2-3.000 στροφές. Αυτοί οι κινητήρες έχουν βαριά μηχανικά μέρη και είναι αργόστροφοι. Όταν λοιπόν μιλάμε για αίσθηση δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για επιδόσεις ή αντίληψη αυτών. Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από virago 1100. Για να καταλάβεις λοιπόν τι εννοούμε με την αίσθηση σκέψου ένα τσόπερ(που τα απεχθάνομαι) μεγάλου κυβισμού να ρολάρει χαλαρά. Είναι δύσκολο να περιγράψεις την νιρβάνα που μεταδίδει ένας τέτοιος κινητήρας λόγω του ήχου του, των κραδασμών του και της βαριάς αλλά γεμάτης απόκρισης του. Σε φάσεις που φιλοσοφούσα σχετικά με την μοτοσυκλέτα, επειδή παρά τα 40 χρόνια μου, την έχω την τρέλα μου, σκεφτόμουνα πόσο ωραία θα ήταν αυτοί οι κινητήρες να συνδιαστούν με πλαίσια που δεν στρεβλώνουν, με φυσιολογικές γεωμετρίες και αξιοπρεπείς αναρτήσεις και φρένα. Να μπορώ έτσι να χαίρομαι τις βόλτες μου, χωρίς να πηγαίνω μαλιοκούβαρα. Το bt1100 ήταν η υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας που αρχικά εκφράστηκε από τα Guzzi(όχι λόγω στρατηγικής αλλά λόγω συνθηκών) και μετέπειτα από τα buell κλπ. Ο απόγονος του bulldog (το άλλο του όνομα) είναι το mt-01 των 1700 κυβικών και 95 αλόγων, με κινητήρα για άλλη μία φορά από τσόπερ.

χεχε θα προσέχω ακόμα περισσότερο

φαντάζομαι ότι όντως το σπριντ με τα διπλάσια στην κυριολεξία άλογά του θα είναι πιο γκαζιάρικο αλλά το άλλο σαν γυμνό θα το νιώθεις αλλιώτικα σε συνδυασμό με τους κραδασμούς. ένιγουέι κουβέντα να γίνεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ως κάτοχος του "(Σ)Ταυρόσκυλου", μπορώ να εκφέρω μία γνώμη.

Ασφαλώς και δεν είναι μια "γρήγορη" μοτοσικλέτα.

Ένα SV είναι πιο γρήγορο - όπως και όλα τα τετρακύλινδρα 600άρια.

Με απόδοση 55 (ναι, πενήντα πέντε!) ίππων στο δυναμόμετρο και με βάρος 250 κιλών (πλήρες υγρών), δεν απαιτείς και πολλά...

Ωστόσο...δεν είναι μία "αργή μοτοσικλέτα"!

Πως θα μπορούσε, άλλωστε, με ροπή 7,8 kgrm/2800σ.α.λ. (στο δυναμόμετρο);

Σε "πραγματικές", καθημερινές συνθήκες, δεν του λείπει καθόλου η δύναμη.

Σε "σφικτές" διαδρομές, ασφαλώς και δεν υστερεί.

Σε εκδρομές ή "χαλαρά" ταξιδάκια, πάει μια χαρά!

Σε τέτοιους ρυθμούς έχει και λογική κατανάλωση (4,5 - 5,5 λίτρα/100χλμ)

Εκεί που υστερεί αισθητά είναι στον ανοικτό δρόμο.

Δυσκολεύεται να διατηρήσει ταχύτητες άνω των 160, ανεξάρτητα από το φορτίο.

Ούτως ή άλλως, η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 180-185 χ.α.ω.

Σε ταχύτητες 140-160, δικάβαλο, με πλαϊνά σαμάρια (τα αναφέρω λόγω αεροδυναμικής αντίστασης),

δεν κουραστήκαμε (250χλμ διαδρομής) αλλά η κατανάλωσή του ανέβηκε στα 7-7,5 λίτρα/100χλμ.

Είναι αναμενόμενο, καθώς λειτουργούσε λίγο πριν το κόκκινο του στροφομέτρου (το οποίο ξεκινά στις...6.200 σ.α.λ.!)

Επίσης, σαν "στήσιμο" είναι μία αξιοπρεπής, μοτοσικλέτα δρόμου.

Δεν είναι Tuono, δεν είναι και...τσόπερ!

Είναι βαριά και λίγο "μαλακιά", αλλά με αρκετά καλό πλαίσιο και ικανοποιητικά φρένα.

Ακόμα και στην πίστα των Σερρών (σιγά μη δεν την έβαζα!), πηγαίνει με αξιοπρέπεια (κι ας βρίσκουν τα μαρσπιέ!)

Γενικά, είναι μία "καλή" μοτοσικλέτα δρόμου που καλύπτει μεγάλο φάσμα χρήσης - πλην της πολύ γρήγορης οδήγησης.

Και, φυσικά, είναι όμορφη.

Η δική μου, βέβαια, είναι η ΠΙΟ όμορφη!

https://lh4.googleus...12/DSCF0066.JPG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε καλησπερα! καλοριζικο καλοταξιδο! υπεροχο μηχανακι και πραγματικα τραβαει τα βλεματα! μια ερωτηση να σου κανω που με ταλανιζει καιρο τωρα... ηθελα να μαθω απο 1000 κυβικα και πανω πληρωνεις τεκμηρια διαβιωσης για τη μοτοσυκλετα η δεν υπαρχουν στις μοτο! ευχαριστω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τεκμήριο διαβίωσης δεν έχουν οι μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού. Βέβαια το φορολογικό νομοσχέδιο αλλάζει παραδοσιακά κάθε χρόνο.

Τέλη κυκλοφορίας νομίζω 120 αντί των δικών σου 50.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα