Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Καλησπερα, ακομα 'απολαμβανω' το στρωσημο της μηχανης και εως τωρα θελω πιστευω πως καρδιζω λιγο τον ελεγχο της μηχανης και την παω ομαλα (ελπιζω οταν θα την μαθω καλυτερα να μην εχει τελειωσει η κρισημη περιοδος του στρωσηματος) . Αυτο που θελω να ρωτησω απο θεμα αριθμων περιπου, αν ειμαι στα σωστα πλαισια οταν ανεβαζω ταχυτητα. Υποψιν η μηχανη ξεκιναει στα κοκκινα στα 14.000-15.000 στροφες. 1η->2α στις 3.000-4.000 στροφες περιπου 2α-3η παλι στις ιδιες στροφες. 3η-4η, 4η-5η στις 5.000-6.000 στροφες Την 6η μετα απο οσα διαβασα , αποφευγω να την χρησιμοποιω για ταχυτητες κατω των 100χλμ. Τωρα οσο αναφορα τα παραπανω. Οταν οδηγω με 4η στις 5000 στροφες (για 1-2 χιλιομετρα) πχ, δεν αλλαζω σε 5η, αλλα συνεχιζω με 4η. Εχοντας στο μυαλο μου να στροσω την μηχανη με αυτο τον τροπο. Κανω κατι λαθως ? Εννοω πως δεν θα επρεπε να κανω παρατεταμενη χρηση σε τετοιες στροφες και να προτιμω αλλαγη ταχυτητας ? Απο την αλλη παλι διαβαζω 5-6η , και πολυ χαμηλες στροφες δεν ειναι και κατι καλο. Απλα ακουω στις 5000 στροφες την μηχανη να μουγκριζει και να θελει αλλαγη ταχυτητας. Ειμαι λιγο μπερδεμενος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
^tasoulis^ 152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Με λιγα λογια αν δεν κανω λαθος παντα στις μισες στροφες απο οτι μπορει να παει και αυτες ομαλα οχι ξεσπαμσματα.. Καλυτερα να το ανοιξεις λιγο παραπανω για μια στιγμη παρα να το γονατιζεις.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stoui 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 (τροποποιήθηκε) Φίλε πιστεύω μια χαρά το κάνεις το στρώσιμο. Το μούγκρισμα που λές δεν είναι τπτ. Απλά δεν την πήγες ακόμη στα ψηλά να ακούσεις πραγματικό μούγκρισμα! Το "κρέμασμα" του κινητήρα κατά το στρώσιμο πιστεύω είναι το χειρότερο, οπότε καλά κάνεις και δεν χρησιμοποιείς 5η και 6η ταχύτητα και πολύ χαμηλές στροφές. Γενικά σε καμιά ταχύτητα να μην έχεις πολύ χαμηλές στροφές. Απο την άλλη απόφευγε όσο μπορείς να πηγαίνεις με τις ίδιες στροφές ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Δεν νομίζω 1-2 km να πειράζει! Πόσα Km σου έμειναν? Κάνε ένα ταξιδάκι 500km να τελειώνει η υπόθεση :P α και μην αγχώνεσαι. Οι καινούργιες μηχανές είναι είδη δοκιμασμένες ως ένα σημείο απο τα εργοστάσια και αντέχουν!!! Άμα είναι και cb...no problem!!! Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 από τον stoui Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
odontiatros 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Οταν οδηγω με 4η στις 5000 στροφες (για 1-2 χιλιομετρα) πχ, δεν αλλαζω σε 5η, αλλα συνεχιζω με 4η. Απλα ακουω στις 5000 στροφες την μηχανη να μουγκριζει και να θελει αλλαγη ταχυτητας. Ειμαι λιγο μπερδεμενος. μια χαρα μου ακουγονται ολα το θεμα του μουγκρισματος απο την στιγμη που εισαι στις στροφες που λες ειναι ο φυσιολογικος ηχος του μοτερ σου :D θα σου προτεινω και κανα μινι ταξιδακι με 6 και σταθερα χιλιομετρα καλη συνεχεια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Αλλαγες στη μεγιστη (επιτρεπομενη απο το "στρωσιμο") ροπη! ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Π.Γ.Α. 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 να αλλάζεις όπου σου χαϊδεύει ο κινητήρας τα .....αυτιά! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Η αληθεια τα πρωτα 100-180 χιλιομετρα εκανα μερικες μαλακιες απο πλευρα αγνιας. 5-6η με 3000 στροφες πχ κατω απο 100 χιλιομετρα (με 80πχ την 6η) . Αφηνα την μηχανη να κυλαει στο φαναρι εχοντας συμπλεχτη πατημενο και οχι με ταχυτητα μεσα. Τωρα τα εκοψα και τα δυο. Δεν εκανα ποτε αποτομεσες εκκινησεις, εκτος απο 2-3 φορες που απο το αγχος μου που σταματησε ο κινητηρας πατησα λιγο παραπανω το γκαζι με συμπλεχτη μαζι και επιασα λιγο γρηγορα της 5-6000 στροφες. ε τωρα αν εκανα τοσο κακο με τις 2-3 αυτες φορες, τοτε χριαζομαστε νεα τεχνολογια στις μηχανες :) Μου εχουν μεινει αλλα 700χλμ (μεχρι τα 1000) . ειμαι στην αρχη ακομα, γιαυτο ανησυχω αρκετα για να κανω κατι σωστο τωρα. Διαβασα πως οδηγηση σε εθνικη οδο πχ με 5-6η μεσα και πολλα χιλιομετρα δεν ειναι και το καλυτερο στροσημο αλλα μεσα στην πολυ, ανηφορες , αλλαγες ταχυτητας κλπ. Απο την αλλη παλι , τι γινεται με το μπουκομα ρε παιδια ? Η μηχανη θα μπουκωσει με 1-4η διαρκως για 1000χλμ. κανω λαθος ? Ακομα το παλευω με την αλλαγη ταχυτητας, κυριως στο κατεβασμα. Σιγουρα τα παω καλυτερα απο την αρχη, τις βαζω πιο ομαλα , αλλα μερικες φορες δεν βρισκω της σωστες στροφες ωστε να μπει οσο πιο ομορφα γινεται. μια χαρα μου ακουγονται ολα το θεμα του μουγκρισματος απο την στιγμη που εισαι στις στροφες που λες ειναι ο φυσιολογικος ηχος του μοτερ σου :D θα σου προτεινω και κανα μινι ταξιδακι με 6 και σταθερα χιλιομετρα καλη συνεχεια εκανα ηδη 100+ χλμ αττικη οδο με 5η-6η Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
odontiatros 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2007 Διαβασα πως οδηγηση σε εθνικη οδο πχ με 5-6η μεσα και πολλα χιλιομετρα δεν ειναι και το καλυτερο στροσημο αλλα μεσα στην πολυ, ανηφορες , αλλαγες ταχυτητας κλπ. Απο την αλλη παλι , τι γινεται με το μπουκομα ρε παιδια ? Η μηχανη θα μπουκωσει με 1-4η διαρκως για 1000χλμ. κανω λαθος ? καλα και στο μινι ταξιδι θα εισαι 120-140 αναλογα τισ στροφες σου και σιγουρα ειναι καλυτερο απο την πολη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stoui 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 Φίλε έχω ακούσει πολλές φορές κόσμο να στρώνει μηχανές με ταξίδια! Μην μασάς και μην αγχώνεσαι! Πήγαινε ένα ταξιδάκι (όπως σου είπαμε και πιο πάνω) όχι δικάβαλο, άλλαζε συχνά ταχύτητες π.χ. 4η-5η-6η ώστε ο κινητήρας να δουλεύει στις 4-6 χιλ στροφές και θα είσαι μια χαρά! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Barchman 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 Η γνώμη μου, η οποία έχει σχηματιστεί μετά την ανάγνωση κάποιων τεχνικών άρθρων, έχει ως εξής: Το στρώσιμο γίνεται οδηγώντας τη μοτοσικλέτα φυσιολογικά, όπως ακριβώς θα οδηγείται και μετά από το στρώσιμο. Αυτό σημαίνει: να μην κάνει απότομο ανοιγμα/κλείσιμο του γκαζιού (όπως π.χ. στις κόντρες ή σε πολύ γρήγορη οδήγηση) να μην περνάει το 70-75% των στροφών στα πρώτα 400-500 χλμ. μετά το πέρας των πρώτων 500 χλμ., να ανεβάζει προοδευτικά τις στροφές ψηλότερα από το προηγούμενο όριο έχοντας κάνει το παραπάνω "στρώσιμο", από τα 1000 χλμ κι έπειτα, ο κινητήρας θεωρειται επαρκώς "στρωμένος" (αν και συνεχίζει να "ανοίγει"για αρκετά χλμ ακόμη). "Στρώσιμο" του κινητήρα σε ταξίδι, με λίγο-πολύ σταθερές στροφές (π.χ. μία διακύμανση από 6000 έως 8000 στροφές, δεν είναι...διακύμανση), είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να "στρώσουμε" τον κινητήρα με λάθος τρόπο... Η παραπάνω έιναι προσωπική γνώμη και δεν έχω σκοπό να "πάρω κάποιον στο λαιμό μου". Αν διαφωνείτε, απλά αγνοείστε την... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
enigma 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 Ναι φιλε καλα τα λες το στρωσιμο δεν γινεται μονο για το κυλινδοπιστονο ... γενικα στρωνεις Το κυβωτιο ταχυτητων πχ θελει και αυτο το <<στρωσιμο>> του και σε ενα ταξιδι με 6 μονο δεν κανεις και το καλυτερο ...Απο την αλλη φυσικα μαζευεις χλμ οπωτε και αυτο κακο δεν ειναι ...Αλλα το στροσιμο ερχεται απο την καθημερινη χρηση ..Και βαση πρεπει να δωθει οτι μετα το περας των χλμ του στρωσιματος πρεπει να ανεβαζεις προοδευτικα τις στροφες ...Βασικα αυτη ειναι η ουσια του στρωσιματος ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnkont 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 Σε ένα άρθρο είχα διαβάσει ότι στους σημερινούς κινητήρες δεν παίζει ρόλο το πόσες στροφές δουλεύεις όταν το στρώνεις, αλλά το ότι μετά από κάθε βόλτα πρέπει να περιμένεις να κρυώσει τελείως ο κινητήρας, 2 με 3 ώρες δηλαδή, πριν ξαναρχίσεις το στρώσιμο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BUSA MAKIS 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 Βγες Εθνική Οδό και χώστα όλα. :burn: Πλάκα κάνω . Ότι λέει ο κατασκευαστής. Αλλά από την άλλη, τι φοβάσαι?????? Honda είναι όχι Αυστριακογερμανοιταλικοαγγλικο χλεμπονιάρικο. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2007 φοβαμαι να μην κανω λαθος στροσημο. Και σαν νεος πανω σε αυτη την μηχανη μου περνει λιγο χρονο να προσαρμοστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες