Jump to content
Moonlight_Shadow

Πως διατηρώ τη μηχανή μου καθαρή κι αστραφτερή?

Recommended Posts

Την ίδια εποχή που το μαύρο clio “άσπριζε” εγώ είχα ένα μαύρο 106 που παρέμενε μαύρο με πλύσιμο με σαμπουαν αυτοκινήτου.

Το επιχείρημα ότι δεν κάνει ζημία στα χέρια άρα ούτε και στο χρώμα δεν το δέχομαι (τα χέρια δεν είναι βαμμένα)

Υπέρ-απλούστευση.

Δεν μπορώ βέβαια να αποκλείσω 100% να είναι και το ίδιο πράγμα αλλά better safe than sorry. Αλήθεια, ποιο είναι ποιο ακριβό;

<{POST_SNAPBACK}>

Εχω αλλαξει τρια αυτοκινητα εως τωρα.Ενα μπλε,ενα κοκκινο και ενα μαυρο.Ολα τα επλενα (και συνεχιζω) με απορυπαντικο πιατων.Κανενα προβλημα.

Το μαυρο Mazda που εχω εδω και 4 χρονια,παραμενει μαυρο και καθε φορα που το πλενω λαμποκοπαει το χρωμα του!!!

Μετα λοιπον απο εμπειρια 13 χρονων πλυσιματος των αυτοκινητων μου με απορυπαντικο πιατων,κι αφου δεν ειχα προβλημα ποτε,...ειναι να μην το προτεινω?

Σημειωση:Τα αυτοκινητα μου ηταν ενα volkswagen,ενα Nissan,και το Mazda οπως ειπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

...και μιας και μιλαμε για συντηρησεις και τα σχετικα ρε παληκαρια...Ξερει κανεις καμμια λυση για το εξης προβλημα;;;Χθες περασε ενας μ@λ@κ@ς(... :( )πιθανότατα συνάδελφος μοτοσυκλετιστης...( :sorry::sorry: )ξυστα απο το αυτοκινητο μου και εκανε μια ωραιοτατη γραμμη-γρατζουνια με το γκριπ στα πλαϊνα του αυτοκινητου και εξαφανιστηκε(οχι η γρατζουνια...ο μ@λ@κ@ς...).Το κακο ειναι αυτο.Το καλο ειναι οτι δεν εφυγε το χρωμα...Αλλα υπαρχει βαθουλωμα και εχει μεινει πανω στο χρωμα του αυτοκινητου μαυρο λαστιχο πιθανον απο γκριπ...Μηπως ξερει κανεις τι κανουμε;;; :surrender::surrender:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λογικά με γυαλιστικό αυτοκινήτου θα φύγει. σε πρώτη φάση δοκίμασε κάποιο που δεν είναι δυνατό (δηλαδή δεν τρώει ελαφρά το χρώμα). επίσης, πρέπει να σου κάνει και αυτό που αφαιρεί πίσσες κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας προσθέσω και εγω κάτι.....

Μην ξεχνάς, μετα το πλήσημο της αλησίδας και του μοτο σου, να ξαναγρασάρεις την αλησίδα γιατι διμιουργούντε τριβές και μπορεί να σπάσει ανα πάσα στηγμή.

(και να εύχεσαι, αν γίνει κατι τέτοιο - μακρια απο δω- να μην είσαι καθ'οδόν με "πολλά".)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι που έχω ακούσει αρκετά να συζητιέται, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, είναι ότι για ένα πρόχειρο καθάρισμα από μυγάκια και τα λοιπά "κατάλοιπα" ενός ταξιδιού, κάνουν απίστευτη δουλειά τα μωρομάντηλα! :doh: Υποτείθεται ότι αφαιρούν τα πάντα εύκολα και γρήγορα, χωρίς να κάνουν κακό στο χρώμα και το βερνίκι της μηχανής... :rolleyes: Το έχει δοκιμάσει κανείς; Ισχύει όντως;

Αν πάντως είναι όντως έτσι, όταν με το καλό κάποια μέρα γίνω μπαμπάς, δεν πρόκειται ποτέ να ακουμπήσω στο απαλό δερματάκι του μωρού μου τέτοια κατασκευάσματα! :this: Μόνο νεράκι του θεού και σαπουνάκι... :this:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά τον Αλέξη δεν τον έχω δεί απο κοντά...''εν δράσει'' αλλά τον Vito Varadero μόνο ώς ψυχοπαθή μπορώ να τον χαρακτηρίσω!Μιλάμε την καθάριζε λές και ήταν να μπεί σε έκθση με καινούρια μοτέρια!!!Ωρες καθεται και καθαρίζει!Εχει τύχει να είναι όλο το βράδυ στη δουλειά και να σχολάσει και να μήν έχει τελειώσει λέμε!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να πω και εγώ τώρα? Στα πρώτα 5 χρόνια που οδηγούσα κάρα ασχολιόμουν αρκετά και συνήθως το έπλενα μόνος μου. Σταδιακά όμως βαρέθηκα.Σήμερα, το έχω άπλυτο μήνες και δεν με νοιάζει. Να το πλύνω μόνος: ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!! Μόνο αν μεγαλώσει η πιτσιρικαρία μου - για να σπάμε πλάκα ....

Με τη μηχανή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

1. το πλυντήριο μπορεί να κάνει ζημιά

2. δεν ασχολείται ιδιαίτερα

3. υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς μόνος του (νομίζω ALX & Vito έχουν καλύψει το θέμα - έστω και αν διαφωνούν κάπου) :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τοσο για εσενα αλλα και για τους υπολοιπους, εχω να πω το εξης: επειδη η δουλεια μου ειναι βαφεας αυτοκινητων να ξερετε πως το βερνικι ειναι τρομερα ευαισθητο στην τριβη.τοσο του αερα(ναι) οσο και της σκονης. ΠΟΤΕ με στεγνο πανι, οσο μαλακο και αν ειναι,δεν πρεπει να σκουπιζουμε τα μηχανακια μας. Η σκονη δουλευει σαν πολυ ψιλο γυαλοχαρτο και με τον καιρο ματαρει το βερνικι. Καλυτερα ενα wettex με καθαρο σκετο νερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η σκονη δουλευει σαν πολυ ψιλο γυαλοχαρτο και με τον καιρο ματαρει το βερνικι. Καλυτερα ενα wettex με καθαρο σκετο νερο.

:_thumbsup::_thumbsup::ok:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τοσο για εσενα αλλα και για τους υπολοιπους, εχω να πω το εξης: επειδη η δουλεια μου ειναι βαφεας αυτοκινητων να ξερετε πως το βερνικι ειναι τρομερα ευαισθητο στην τριβη.τοσο του αερα(ναι) οσο και της σκονης. ΠΟΤΕ με στεγνο πανι, οσο μαλακο και αν ειναι,δεν πρεπει να σκουπιζουμε τα μηχανακια μας. Η σκονη δουλευει σαν πολυ ψιλο γυαλοχαρτο και με τον καιρο ματαρει το βερνικι. Καλυτερα ενα wettex με καθαρο σκετο νερο.

Η ΑΛΟΙΦΗ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ Η ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικα το βερνικι αφου αυτο καλυπτει το χρωμα. Εκτος αν εχει την ιδιοτητα να διαπερνα το βερνικι και να κανει καλο και στο χρωμα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΛΥΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ- ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ ΟΜΩΣ-ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΛΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΝΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΛΑΔΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΝΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ 140ρα ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΣΠΡΕΥ ΓΡΑΣΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΛΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΜΑΡΚΑ -ΚΤΜ-ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ΑΛΟΙΦΗ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ Η ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ ?

Λογικα το βερνικι αφου αυτο καλυπτει το χρωμα. Εκτος αν εχει την ιδιοτητα να διαπερνα το βερνικι και να κανει καλο και στο χρωμα..

Πλεον που ολα τα μηχανακια ειναι διπλης επιστρωσης "επιδρα" να πουμε πιο σωστα,στο βερνικι. Η αλοιφη δεν προστατευει, αλλα αφαιρει μικρογρατσουνιες και κυριως καθαριζει το νεφος και γιαυτο δινει γυαλαδα στο μηχανακι. Στα χερια καποιου μη επαγγελματια δεν μπορει να κανει κατι παραπανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά.Επειδή η συντήρηση της μηχανής μας όσο αναφορά το χρώμα είναι πολύ σοβαρό θέμα καλό είναι να την κάνουμε μόνοι μας και να απευθυνόμαστε σε ειδικούς που γνωρίζουν το θέμα και δεν βαριούνται να μας εξηγούν.Εγώ προσωπικά παίρνω τηλ στο 210.2637600

Και αγοράζω ειδικό σφουγγάρι δυο όψεων μαλακό σκληρό, σαμπουάν, mosoil που κάνει και για αιθέρα εκκίνησης, αλοιφή για το χρώμα, χρώμα και καν δεν πάω εκεί μου τα στέλνουν με τα ελτα.

Και αντικαταβολή.Καλή χρονιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ελεος ρε παιδια με αυτα που λενε μερικοι πρεπει να κατσεις 5 ωρες να πλενεις το μηχανακι.Στο πιεστικο ριχνεις ενα ευρω και εχεις ενα δερμα το σκουπιζεις μετα και εισαι τζετ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ελεος ρε παιδια με αυτα που λενε μερικοι πρεπει να κατσεις 5 ωρες να πλενεις το μηχανακι.Στο πιεστικο ριχνεις ενα ευρω και εχεις ενα δερμα το σκουπιζεις μετα και εισαι τζετ!!

+100000

;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν ειχες αλυσιδα θα επαιρνες ενα κυπελακι με καθαρο πετρελαιο και με το πινελακι θα την "περνουσες" καλα.

Αφου θα ειχαν φυγει τελειως τα γρασα/λαδια απο πανω της,την πλενεις με ενα παλιο σφουγκαρι με νερο και σαπουνι.

Την σκουπιζεις με τα βαμβακερα πατσαβουρια που ειχες κανει απο το παλιο σου T-shirt και την λυπαινεις κατα προτιμηση με σπρει γρασσου.Τα αλλα "ειδικα" σπρει που κολλανε τα εχει φοβηθει το ματι μου!!!

Ελπίζω να εννοείς φωτιστικό πετρέλαιο γιατί το καθαρό πετρέλαιο κίνησης μαζί με την βενζίνη επίσης είναι θάνατος για την αλύσίδα και τα O-Rings!!!

Κιροζίνη μόνο ή εναλλακτικά κάποιο ειδικό σπρεϊ!

Νερό και σαπούνι στην αλυσίδα!!!!!!?????? :shock::shock: Ελπίζω να σου ξέφυγε,χωρις παρεξήγηση!!!!

γιατι τα ειδικά σπρευ που κολλάνε τα έχει φοβηθεί το μάτι σου; έχω ένα τέτοιο motul, να το πετάξω? σχετικά με το WD40 ανήκει και αυτό στα αντισκωριακά; με παραφινέλαιο είσαι οκ? μήπως τελικά να πάρω πετρελαιο από το βενζινάδικο.

μάλλον αν μπορεί κάποιος ας μας ταξινομήσει αυτά απο το καλύτερο προς το χειρότερο

* καθαρό πετρέλαιο

* παραφινέλαιο

* WD40

* πετρέλαιο απο βενζινάδικο.

* ορυκτέλαιο με ρευστότητα 70-80

* λεπτότερο ορυκτέλαιο.

ή μήπως κάτι εξειδικευμένο π.χ. κάντε search για chain cleaner στη Liqui-Moly

Σας κούρασα ε; δεν γράφω άλλο :lipssealed:

Το WD40 θεωρείται αντισκωριακό κυρίως αλλά έχει και κάποιες καθαριστικές ιδιότητες.Βγάζει αρκετά καλά λάδια και κατάλοιπα γράσσου!

Απο παράγωγα πετρελαίου μόνο κιροζίνη!Ποτε πετρελάιο κίνησης ή βενζίνη!

Τροποποιήθηκε από τον snatch

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιεστικό και μοτοσυκλέτα δεν συμβαδίζουν.Εκτός κι αν με αυτό χτυπάμε μόνο τα κρυφά σημεία κάτω από τον κινητήρα και σε σημεία που δεν φτάνει το χέρι.

Οπουδήποτε αλλού είναι ρίσκο.Αν ρίξεις σε τσιμούχες,ρουλεμάν,διακόπτες,όργανα,αυτοκόλλητα και αλυσίδα,το πιθανότερο είναι να κάνεις ζημιά.

Το έλεος δεν κολλάει σε τέτοια θέματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πιεστικό και μοτοσυκλέτα δεν συμβαδίζουν.Εκτός κι αν με αυτό χτυπάμε μόνο τα κρυφά σημεία κάτω από τον κινητήρα και σε σημεία που δεν φτάνει το χέρι.

Οπουδήποτε αλλού είναι ρίσκο.Αν ρίξεις σε τσιμούχες,ρουλεμάν,διακόπτες,όργανα,αυτοκόλλητα και αλυσίδα,το πιθανότερο είναι να κάνεις ζημιά.

σχεδον 4 χρονια παω σε πιεστικο απειρες μηχανες καμια δεν εχει παθει τπτ απο το πιεστικο να φαντασεις μεχρι και 2χρονα μηχανακια επλενα και δε παθαινανε τπτ ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σιγα σιγα μονος σου αν εχεις χρονο με τα μεσα που σου ειπαν τα παιδια και για να παρεις την γλυκα και για να <μαθαινεις> το εργαλειο σου. που ειναι τι, γιατι καλο ειναι το μανιουαλ αλλα το LIVE ειναι καλυτερο.μετα αμα βαρεθεις = πλυντηριο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό ισχυει για τα BMW που είναι τρυφερούδια!!!! :D :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γω ανεκαθεν με πιεστικο επλενα ολες μου τις μηχανες! Ποτε δεν επαθαν τιποτα.

Δεν θελω να φανταστω πως θα καθαριζα τις λασπες που μαζευω στα βουνα με το λαστιχακι.....3 μεροκαματα θα ηθελα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι γεγονος οτι σε ροδες, μοχλικα, και γενικα αναρτησεις, με το πιεστικο, γινεται καλυτερη δουλεια και γρηγοροτερα!

ΟΧΙ! ομως νερο με πεση σε διακοπτες, φωτα κλπ ηλεκτρικα σημεια! (Ασφαλειοθηκες κλπ..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα