salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2005 (τροποποιήθηκε) θα ηθελα την βοηθεια οσων γνωριζουν ή οσων ειναι απο την περιοχη. Ετοιμαζω για τον επομενο μηνα μια εκδρομη στην Πελοποννησο.Εχω επτα μερες στην διαθεση μου. Ελα ομως που δεν εχω ιδεα για το ποια μερη να επισκεφτω.Εκτος απο αυτα που μιλαει ολος ο κοσμος.Μονεμβασια,Ελαφονησσο,Γυθιο,σπηλαιο Δυρου ?Ναυπλιο? Σε γενικες γραμμες σαν γραμμη χαραξα Μονεμβασια ,Ελαφονησσο, Γυθιο ,πυργοΔυρου (αν αυτο ειναι το σωστο) και να γυρισω απο Ριο-Τριχωνιδα-Καρπενησι. Αλλα δε ξρω τι αξιζει να συμπεριλαβω (σαν πολεις ,χωρια,αξιοθεατα)και πως να φτιαξω την τελικη διαδρομη(η οποια δε θα εχει οφ διαδρομη).Η διανυκτερευση μου θα ειναι διαφορετικη καθε μερα.Εκτος απο Μονεμβασια για να επισκευτω την Ελαφονησσο. Αν φυσικα ειναι καποιος απο τα μερη που θα περασω θα χαρω να τα πουμε και απο κοντα.Μια διανυκτερευση θα γινει και στην Αθηνα. ΑΑΑΑΑ , αν γουσταρει κανεις και εχει τον χρονο, θα μας αρεσε να εχουμε και παρεα στο μινι ταξιδακι μας. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 18 , 2005 από τον salcon Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2005 H Τριχωνίδα ειναι απεναντι,δεν ειναι στην Πελοπόννησο. Δες αν μπορεις να συμπεριλαβεις και τα χωρια Δημητσανα-Στεμνιτσα,αν και απ'οτι βλέπω το πας γυρω γυρω..οποτε δεν ξερω αν θα μπορεσεις.. Πολυ ωραια διαδρομη ειναι και απο λίμνη Στυμφαλια προς Αρχαια Φενεό και λίμνη Δόξας (μια πολυ μικρη λιμνη,αλλα με διαδρομη απιστευτη,ελατα ολα τα βουνά,καινουρια άσφαλτος κλπ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
javaneze 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2005 Λοιπον φιλε θα το μελετησω με τον πατερα μου (σαν γνησιοι πελλοπονησιοι) και θα σου απαντησω αν οχι αργοτερα, αυριο! ;) Α, και "μινι ταξιδακι" χαρακτηριζονται 7 μερες στην πελλοπονησο; :P Παμε για στρωσιματαααακι; λεω εγω τωρα α, και η μονεμβασια δεν εχει σχεση με την ελαφονησο μου φαινεται... αν θυμαμαι καλα απο μια εκδρομη στα κυθηρα, πρεπει να πας απο Νεαπολη... εκει εδινε και για ελαφονησο... ισως και απο γυθειο .. θα το κοιταξω και θα ενημερωσω παραυτα...! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2005 Δημητσάνα-Βυτίνα-Στεμνίτσα είναι πολύ όμορφα... Επίσης Λίμνη τσιβλού και τεχνιτή λίμνη Λάδωνα είναι πανέμορφες.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2005 ετσι ετσι !!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
javaneze 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2005 Λοιπον φιλε salcon... το κουβεντιασα με τον πατερα μου οπως σου ειπα, και καταληξαμε στα εξης μερη που αξιζει να επισκεφτεις... χωρις να σημαινει πως δεν υπαρχουν κι αλλα ωραια μερη στην Πελλοπονησο. θα σου δωσω ενα πλανο διαδρομης, το μελετας στον χαρτη σου και επιλεγεις μονος σου εναλλακτικες διαδρομες αναλογα με το τι αλλο θες να δεις... Επισης παραθετω και καποια highlights της διαδρομης που μας ηρθαν. Τα καστρα, ξερεις πως ειναι... δεν χανεις τιποτα και να μην τα δεις, αλλα αν πας θα σ'αρεσει.. Ξεκιναμε: Κορινθος Επιδαυρος - επισκεψη:Aχαια επιδαυρος, θεατρο επιδαυρου, και ωραιος στριφτερος δρομος (θα εχεις δει σε πολλα φορουμς να κανονιζουνε βολτα!). Ναυπλιο - επισκεψη: Μπουρτζι, Παλαμηδι Αστρος Λεωνιδιο Μονεμβασια - επισκεψη: Καστρο Νεαπολη - Καραβακι Ελαφονησο Πισω παλι Μονεμβασια Γυθειο Σπαρτη - επισκεψη: Καστρο Μιστρα Απο Σπαρτη και μεσω Ταυγετου (γ*μω τις διαδρομες) πας... Καλαματα Κορωνη - επισκεψη: Καστρο Μεθωνη - επισκεψη: Καστρο Κυπαρισια Ζαχαρω - Μια απο τις ξακουστες παραλιες τις Ελλαδας Πατρα Αιγιο Καλαβρυτα - επισκεψη: Αγ. Λαυρα, Μεγα Σπηλαιο και αλλο ενα σπηλαιο με κατι λημνες... δεν μου ερχεται τωρα. Κλειτορια Βυτινα - Ξακουστες ψησταριες! Τριπολη Κορινθος Αθηνα and the beat goes on! Απορω μοναχα που θα κανεις αυτη την ταξιδαρα μεσα στον Νοεμβριο. Μπορω με σιγουρια να σου πω πως αν την εκανες απο Ιουνιο εως σεπτεμβριο τα μερη που θα δεις θα σου αρεσαν αλλο τοσο... καταλαβαινεις οτι εννοω την εδεχομενη "ερημια" σε καποια μερη καθως και το οτι νυχτωνει νωρις αυτη την εποχη... Τα μερη που λεει ο themata δεν τα εχω δει αλλα πρεπει να ειναι πολυ ωραια! Οποιος απο τους συνφορουμιτες θελει, ας προσθεσει αλλα highlights που τυχον μου διεφυγαν. ;) Eννοειται πως θα ενημερωσεις οταν κατεβεις κατα δω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
wild_cat/anima 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2005 μονεμβασια:να πας στην κορυφή του βράχου .έχει μόνο την αγία σοφία ("μικρή εκκλησία )με καλές αγιογραφίες μέσα.αλλά και μόνο για τη΄θέα αξίζει! μυστράς:αφού θα πας με μηχανή ,δεν μπορεις να πας από την πάνω είσοδο(-για να κατέβεις μέσα από την καστρούπολη-οπότε πηγαίνεις στην παντάνασσα,στη μητρόπολη και στο μουσείο που είναι ακριβώς δίπλα σπύλαιο αλεπότρυπα(10- λεπτά από το χωριό πύργοι διρού):εκτός από την υποχρεωτική βολτίτσδα μέσα στο σπήλαιο (εκτός αν έχεις κλειστοφοβία)να πας στο λιμένι (λίγο πριν το σπήλαιο ,μικρο χωριουδάκι στα δεξιά σου μέσα σε κόλπο γύθειο:βόλτα στο νησάκι της κρανάης να δεις το φάρο που είναι όλος από μάρμαρο και το κάστρο που είναι κρυμμενο μέσα στα δέντρα και λειτουργεί σαν λαογραφικό μουσείο σπάρτη:μουσείο της ελιάς ,και επισκεψη στοπ χωριό γεράκι που είναι η τρίτη καστρούπολη της περιοχής η διαδρομή καλαμάτα-σπάρτη΄μέσω ταυγέτου είναι απίστευτη! αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο ευχαρίστως ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2005 Ευχαριστω παιδια Τα τσεκαρω ολα αυτα και σας γραφω μετα. Giannis_L απο τριχωνιδα λεω να γυρισω για Θεσσαλονικη. Δεν την παω γυρω γυρω,καπου στη μεση θα την κοψω την πελλοπονησο. Δημητσάνα-Βυτίνα-Στεμνίτσα ,ειναι εφικτο. javaneze αυτο με τις ψησταριες με τρελανε.Με αυτον τον καιρο ειναι τρελα το κρασι. εχει και ο Νοεμβριος την χαρη του βρε.Δε σκεφτομαι το στρωσιματακι τοσο ,οσο να εκμεταλευτω την εβδομαδα που εχω και να μη κατσω σπιτι μου.Αλλωστε μου αρεσει πολυ αυτος ο καιρος,πριν πιασουν τα πολλα. Ταξιδακι ειναι ρε!(εκτος αν εννοεις την αποσταση ) Βγαλε δυο μερες πανε ελα,πεντε μενουν.Οποτε ολα στο ποδι (δε μας χαλαει) περιπου.Αλλωστε οι αποστασεις με μια πρωτη ματια ειναι ικανοποιητικες. Μια χαρα. Η ερημια εχει την χαρη της. Και φυσικα θα ενημερωσω οταν κατεβω. wild_cat/anima (καλα που υπαρχει το copy-paste για το ονομα σου) :D κατατοπιστικοτατες οι σημειωσεις.Τις αντιγραφω αυτουσιες.thanks. Μακαρι να ηταν και ο Νικολας τοσο κατατοπιστικος :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
D_artaGian 271 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2005 Giannis_L απο τριχωνιδα λεω να γυρισω για Θεσσαλονικη. Δεν την παω γυρω γυρω,καπου στη μεση θα την κοψω την πελλοπονησο. Δημητσάνα-Βυτίνα-Στεμνίτσα ,ειναι εφικτο.j Αφου θα κάνεις όλο αυτό,καλύτερα είναι να περάσεις απο λίμνη Κρεμαστών,αλλα πρέπει να κατέβεις είτε μέσα απο Καρπενήσι (ή λιγο πιο πάνω) η απο Γιάννενα !! Ο,τι και να πουμε εμεις,οι προτασεις και τα μερη ειναι πολλα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
javaneze 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2005 Βρε εχεις και παραπονο; :P Η διαδρομη που σου ανεφερα ειναι ολη πολυ ωραια, με πολυ πρασινο και τοπια... Και γω μη φανταστεις, τα περισσοτερα περαστικος σε παρομοια φαση - touring τα εχω δει, χωρις πολλες στασεις ... κυριως στρατοπεδευουμε καλαματα καθως και Νεαπολη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
morfeas 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2005 file salcon, gamo tin ekdromi tha tin kano meliges parallages me tin parea mou to triimero is 28oct......upologizoume peripou 2000km stin peloponiso,vouno mono(eparxiako diktuo ennoo) an xreiasteis opoiadipote voitheia eimai stin diathesi sou tin peloponiso tin gnorizo arketa kala asexeta apo to oti katagomai apo tripoli.......axizei apo tin kleitoria na pas gia ena kafe dimitsana kai meta na vgeis vutina,tha kaneis ena mikro kuklo alla pistepse me axizei polla........protimise na kaneis dianuktereusi sto gutheio anti na guriseis apo neapoli stin monemvasia....... kala na perasete ,prosoxi ston dromo exei periergo kai duskolo eparxiako diktuo kai na xereis pos o kairos allazei eukola na eisaste proetoimasmenoi gia ola....... ......panta orthioi!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Yotis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2005 Η διαδρομη που προτεινει ο Τζαβα πραγματι ειναι πολυ ωραια.Τα κυριοτερα και ποιο ομορφα αξιοθεατα τα εχει συμπεριλαβει αλλα μαλον ειναι πολυ φορτομενο σαν προγραμμα...κατι θα αναγκαστεις να παραληψεις σιγουρα!Μην στεναχωριεσαι ομως γιατι οποιος παει στην Πελοπονησο θα ξαναπαει σιγουρα.Προσωπικη αποψη ειναι οτι η Ελαφονησος τετοια εποχη δεν θα λεει και πολα.Καλυτερα ειναι να προτημισεις τα ορεινα.Αν πας προς Κλειτορια (μην κανεις προστυχους συνηρμους οι ντοπιοι το λεμε μαζέικα) μην ξεχασεις να περασεις για πεστροφα ή σολομο απο τον Πλανητερο.Εχει ποταμια και εκτροφεια ψαριων οπου και μπορεις να φας φρεσκο ψαρακι(το βγαζουν με αποχη απο την δεξαμενη μπροστα σου).Ρωτα για τον Ρηγογιαννη(ονομα ταβερνας).Εχει πολυ ωραιο μαγαζακι. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
wild_cat/anima 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2005 αγόρια θα είμαι σπάρτη (και πέριξ μονεμβασια κλπ) το τριήμερο με τη δουλειά ,οπότε όποιος θα βρίσκεται στην περιοχη ας στείλει πμ ,να αλλαξουμε τηλ για κανένα καφεδάκι! μάκια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2005 Μια ακομα ερωτηση.Γνωριζει κανεις καποιον ξενωνα κατα Γυθειο μερια γιατι κατα 90% το γυθειο θα ειναι η βαση μου.Ψαχνω και γω φυσικα αλλα λεω μπας και κανενας εχει καποια εμπειρια ο ιδιος ή απο φιλους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
paramedicgf 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2005 salcon θα σου στείλω σε pm... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
wild_cat/anima 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2005 κοίτα αυτό το link www.gtp.gr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2005 Λοιποοοον,Σαββατο (Αθηνα)εκτος μεγαλου απροοπτου ξεκιναω.Θα επισκευτω ολες τις περιοχες που μου προτεινατε.Κυριακη Ναυπλιο,Αστρος,Λεονιδιο,Μονεμβασια(διανυκτερευση) Δευτερα Γυθιο,Μανη,Δυρος,διανυκτερευση θα δειξει που. Τριτη Σπαρτη,Μυστρας ,Καλαματα ,διανυκτερευση θα δειξει που. Τεταρτη Δημιτσανα,Βιτινα,Κλειτορια,Καλαβρυτα,Αιγιο,Πατρα(διανυκτερευση) Πεμπτη Καρπενησι μαλλον απο Μεσολογγι. Αν καποιος απο εσας βρισκετε στις περιοχες αυτες, πειτε να σας δω βρε. Ναστε ολοι καλα για την βοηθεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
javaneze 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2005 Με το καλο φιλε μου! Αντε καλη διαδρομη και καλα χιλιομετρα! (α και πολλες φωτο να τραβηξεις ε; ;) ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες