Jump to content
liz4rd

windows tips n tricks

Recommended Posts

Epitrepe na kano mia erotisi re paidia mias kai vlepo oti kserete pramata. Katevasa kati arxeia me kataliksi .suite pou einai san themata gia ton upologisti. Mipos kserei kapoios pos ta egkathisto? Me poio programma?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εμενα μου κανει κατι αλλο κουλο.

ξαφνικα μια μερα αποφασισε οτι δεν θελει να ανοιγει τον δισκο (D:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
εμενα μου κανει κατι αλλο κουλο.

ξαφνικα μια μερα αποφασισε οτι δεν θελει να ανοιγει τον δισκο (D:)

Σου λεει να κανεις φορματ (μορφωποιηση των δισκο) οταν πας να μπεις μεσα ? τι σφαλμα ?

Το καλυτερο tip/trick ειναι linux :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι ,τον εχω κανει μορφοποιηση και εχω περασει μεσα διαφορα video απο downloads.και εχθες που πηγα να τον ανοιξω ,μολις κανω διπλο κλικ με γραφει στα φρυδια του.και με δεξι κλικ και ανοιγμα το ιδιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ερωτησουλα και εγω μπας και εχετε μια ιδεα..ειχα δοκιμασει στο λαπτοπ τα VISTA ULTIMATE 64BIT και μετα απο λιγο καιρο μου εξαφανιζε το DVD και οτι ελειπε ενας ντραιβερ αλλα παρολο που προσπαθουσα να τον βαλω παλι...

Μου εβγαζε οτι υπαρχει ηδη ενημερωμενος ντραιβερ και δεν θα συνεχιστει η εγκατασταση :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενας ευκολος και γρηγορος τρόπος για αυξηση της ταχύτητας των Windows (XP αλλά και υπολοίπων):

Δεξί click στο My Computer > Properties (ιδιότητες) > Advanced > Performance και πατατε Settings: > επιλέγετε adjust for best performance.

θα μειωθουν τα απειρα ενεργοβόρα εφέ των windows και θα δείτε τουλ 50% αύξηση ταχύτητας

(για να επιστρέψετε στην προηγουμενη καταστασή σας, επιλέξτε καποια απο τις 2 παραπανω επιλογες που σας εμφανίζονται)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ενας ευκολος και γρηγορος τρόπος για αυξηση της ταχύτητας των Windows (XP αλλά και υπολοίπων):

Δεξί click στο My Computer > Properties (ιδιότητες) > Advanced > Performance και πατατε Settings: > επιλέγετε adjust for best performance.

θα μειωθουν τα απειρα ενεργοβόρα εφέ των windows και θα δείτε τουλ 50% αύξηση ταχύτητας

(για να επιστρέψετε στην προηγουμενη καταστασή σας, επιλέξτε καποια απο τις 2 παραπανω επιλογες που σας εμφανίζονται)

Μολις το εκανα αλλα "φτωχυνε" παρα πολυ η εμφανιση (αποδοση χρωματων, περιγραμματα πλαισιων κλπ) στην οθονη :mellow:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπρος στο γκάζι τείναι το κάλος... γιαυτό λεω "θα μειωθουν τα απειρα ενεργοβόρα εφέ των windows"

(μια συνήθεια ειναι έτσι κι αλλιώς όλο κάποιο παραθυρο ειναι ανοιχτό οπότε ότι και να έχει το desktop δεν φαινεται)

Η διαφορά στην ταχύτητα όμως δεν είναι σημαντική?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μπρος στο γκάζι τείναι το κάλος... γιαυτό λεω "θα μειωθουν τα απειρα ενεργοβόρα εφέ των windows"

(μια συνήθεια ειναι έτσι κι αλλιώς όλο κάποιο παραθυρο ειναι ανοιχτό οπότε ότι και να έχει το desktop δεν φαινεται)

Η διαφορά στην ταχύτητα όμως δεν είναι σημαντική?

Eτσι φαινεται :_thumbsup: (Μολις ειδα και τις αλλαγες στην επιφανεια εργασιας..Διαφορετικα εικονιδια και γενικοτερη "λιτοτης"! ) :D

edit: Παντως, στο "συγκριτικο test " της Novabench2 που μολις εκανα, η διαφορα στις επιδοσεις ειναι πολυ μικρη (225 στην κανονικη κατασταση και 233 στην performance)

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eτσι φαινεται :_thumbsup: (Μολις ειδα και τις αλλαγες στην επιφανεια εργασιας..Διαφορετικα εικονιδια και γενικοτερη "λιτοτης"! ) :D

edit: Παντως, στο "συγκριτικο test " της Novabench2 που μολις εκανα, η διαφορα στις επιδοσεις ειναι πολυ μικρη (225 στην κανονικη κατασταση και 233 στην performance)

γιατι το novabench ειναι εφαρμογη που μετραει επιδωσεις σκληρου δισκου, επεξεργαστη κλπ. αλλαζοντας (μειονοντας) τα εφε των windows δεν σημενει οτι αυξανονται η πληροφοριες που μπορει να επεξεργαστη η cpu σου. Το μονο που αλλαζει ειναι πως αφηνονται μερικη ελευθερη πορη λογο του οτι δεν χριαζεται να δουλεψει πανω στα γραφικα, εξου και η μικρη διαφορα.

Το ιδιο ισχυει και με τον σκληρο δισκο, δεν τον κανουν πιο γρηγορο, η στροφες του μενουν ιδιες, το buffer επεισης κλπ κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω παρει ενα usb stick και οταν παω περασω μεσα οτιδηποτε μου λεει οτι εχει προστασια εγγραφης,οσο και αν εψαξα δεν μπορω να βρω πως βγαινει.

γνωριζει κανεις τι γινετε σε αυτη την περιπτωση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
γιατι το novabench ειναι εφαρμογη που μετραει επιδωσεις σκληρου δισκου, επεξεργαστη κλπ. αλλαζοντας (μειονοντας) τα εφε των windows δεν σημενει οτι αυξανονται η πληροφοριες που μπορει να επεξεργαστη η cpu σου. Το μονο που αλλαζει ειναι πως αφηνονται μερικη ελευθερη πορη λογο του οτι δεν χριαζεται να δουλεψει πανω στα γραφικα, εξου και η μικρη διαφορα.

Το ιδιο ισχυει και με τον σκληρο δισκο, δεν τον κανουν πιο γρηγορο, η στροφες του μενουν ιδιες, το buffer επεισης κλπ κλπ

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω την εντύπωση πως όλα αυτά τα τιπς είναι μούφες.Τα δοκιμάζω από W95 και μπορώ να πω πως η διαφορά φάνηκε πάντα με καινούρια cpu,ram etc,etc.

Ta Vista ούτε εγώ τα χώνεψα (βασικά δεν μπορούσα να κάνω routing με 2 δίκτυα μέσω command com) αλλά τα έχω δει σε core 2 duo την χ64 έκδοση κι έπαθα.4 παράθύρια βαρβάτα με 3 εφαρμογές και 1 παιχνίδι και τις αλλαγές τις έκανε στο φτερό.Στο κλείσιμο δε ξεφορτώνει η ραμ στο πιτς φυτίλι και όλα οκ.Ούτε κολλήματα ούτε σκαλώματα.Κάνει πολύ καλή χρήση της cpu και ram.To κακό είναι πως θέλουν μνήμη και επεξεργαστή καλό για να δεις αυτά που πρέπει κι όχι σε κάθε κουτσολαπτοπ των 500? σου κοτσάρουν και τα Vista home να χαίρεται ο πελάτης με τζιτζιβλίκια και αρώματα.

Άντε να δούμε με τα Windows 7 τι θα παίξει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.processlibrary.com/. στο πεδίο "Find a process or dll (e.g.: Explorer.exe)" μπορείτε να βάλετε τις περισσότερες διεργασίες που τρέχουν όταν ανοίξετε τον TASK MANAGER των windows ( Ctrl + Alt + Del) και να εξακριβώσετε ότι είναι κάτι χρήσιμο στο σύστημα ή κάτι κακόβουλο που δεν έχει κόψει το firewall.

προσοχή μόνο να το γράψετε σωστά γιατί αλλιώς μπορεί να έχετε αποτέλεσμα αναζήτησης κακόβουλο λογισμικό και να ψάχνεστε τσάμπα.

παράδειγμα rundll32.exe

The rundll32.exe process is responsible for running DLLs and placing its libraries in the memory. The rundll32.exe process is known as a command line utility program, and it performs its embedded functions along with the rundll.exe file. Rundll32.exe works by invoking a function that is exported from a specific 16-bit or 32-bit DLL module. However the only DLLs that you can call with the rundll.exe and rundll32.exe files are the ones that are only specified to be accessed by these processes.

Author: Microsoft Corp.

ενώ rundl32.exe

rundl32.exe is a process which is registered as the W32/Agobot-TO virus. "It takes advantage of the Windows LSASS vulnerability, which creates a buffer overflow and instigates your computer to shut down.\r" To see more information about this vulnerability please look at the following Microsoft bulletin: http://www.microsoft.com/technet/security/...11.mspx.\r This process is a security risk and should be removed from your system.\r

Author: Unknown

πολλά κακόβουλα λογισμικά είναι σχεδόν ίδια με τις χρήσιμες διεργασίες. αλλάζουν κάποιο γράμμα ή την σειρά των γραμμάτων για να μην προκαλούν αμέσως υποψίες.

κρύβονται συνήθως σε path όπως c:\ ή c:\ windows , έχουν Author άγνωστο (πχ όχι microsoft) και μερικές φορές παγώνουν όταν το παρακολουθούμε για να μην το αντιληφθούμε βλέποντας ότι καταναλώνει πάρα πολλή μνήμη

καλό είναι πριν σταματήσουμε κάποια διεργασία όσο και υπόπτη κι αν φαίνεται να την ψάξουμε στο google για περισσότερες πληροφορίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

windows run commands [ flag+r ] to run

accessibility controls

access.cpl

add hardware wizard

hdwwiz.cpl

add/remove programs

appwiz.cpl

administrative tools

control admintools

automatic updates

wuaucpl.cpl

bluetooth transfer wizard

fsquirt

calculator

calc

certificate manager

certmgr.msc

character map

charmap

check disk utility

chkdsk

clipboard viewer

clipbrd

command prompt

cmd

component services

dcomcnfg

computer management

compmgmt.msc

date and time properties

timedate.cpl

dde shares

ddeshare

device manager

devmgmt.msc

direct x control panel [ if installed ]*

directx.cpl

direct x troubleshooter

dxdiag

disk cleanup utility

cleanmgr

disk defragment

dfrg.msc

disk management

diskmgmt.msc

disk partition manager

diskpart

display properties

desk.cpl

display properties [ w/appearance tab preselected ]

control color

dr. watson system troubleshooting utility

drwtsn32

driver verifier utility

verifier

event viewer

eventvwr.msc

file signature verification tool

sigverif

findfast

findfast.cpl

folders properties

control folders

fonts

control fonts

fonts folder

fonts

free cell card game

freecell

game controllers

joy.cpl

group policy editor

gpedit.msc

hearts card game

mshearts

iexpress wizard

iexpress

indexing service

ciadv.msc

internet properties

inetcpl.cpl

ip configuration [ display connection configuration ]

ipconfig /all

ip configuration [ display dns cache contents ]

ipconfig /displaydns

ip configuration [ delete dns cache contents ]

ipconfig /flushdns

ip configuration [ release all connections ]

ipconfig /release

ip configuration [ renew all connections ]

ipconfig /renew

ip configuration [ refreshes dhcp + re-registers dns ]

ipconfig /registerdns

ip configuration [ display dhcp class id ]

ipconfig /showclassid

ip configuration [ modifies dhcp class id ]

ipconfig /setclassid

java control panel

jpicpl32.cpl

java control panel

javaws

keyboard properties

control keyboard

local security settings

secpol.msc

local users and groups

lusrmgr.msc

logs you out of windows

logoff

microsoft chat

winchat

minesweeper game

winmine

mouse properties

control mouse

mouse properties

main.cpl

network connections

control netconnections

network connections

ncpa.cpl

network setup wizard

netsetup.cpl

notepad

notepad

nview desktop manager

nvtuicpl.cpl

object packager

packager

odbc data source administrator

odbccp32.cpl

on screen keyboard

osk

opens ac3 filter

ac3filter.cpl

password properties

password.cpl

performance monitor

perfmon.msc

performance monitor

perfmon

phone and modem options

telephon.cpl

power configuration

powercfg.cpl

printers and faxes

control printers

printers folder

printers

private character editor

eudcedit

quicktime

quicktime.cpl

regional settings

intl.cpl

registry editor

regedit

registry editor

regedit32

remote desktop

mstsc

removable storage

ntmsmgr.msc

removable storage operator requests

ntmsoprq.msc

resultant set of policy

rsop.msc

scanners and cameras

sticpl.cpl

scheduled tasks

control schedtasks

security center

wscui.cpl

services

services.msc

shared folders

fsmgmt.msc

shuts down windows

shutdown

sounds and audio

mmsys.cpl

spider solitare card game

spider

sql client configuration

cliconfg

system configuration editor

sysedit

system configuration utility

msconfig

system file checker utility

sfc /scannow

sfc /scanonce

sfc /scanboot

sfc /revert

sfc /purgecache

sfc /cachesize=x

system properties

sysdm.cpl

task manager

taskmgr

telnet client

telnet

user account management

nusrmgr.cpl

utility manager

utilman

windows firewall

firewall.cpl

windows magnifier

magnify

windows management infrastructure

wmimgmt.msc

windows system security tool

syskey

windows update launches

wupdmgr

wordpad

write

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλά tips. Τα περισσότερα τα κάνω ήδη εδώ και κάποια χρόνια στα ΧΡ μου, όπου κι αν είναι αυτά (laptop, desktop).

Αλλά στην ουσία, ποστάρω μόνο και μόνο γιατί σκοπεύω να κάνω φορμάτ αύριο-μεθαύριο και βαριέμαι να ψάχνω το βιβλιαράκι που τα έγραφα όλα αυτά οπότε θα τα δω από το τόπικ :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε αφου θα κανεις φορματ Μιχαλη, μαθε να δουλευεις το acronis να μην ξανακανεις φορματ παρα επαναφορα backup. Δε θελει κοπο, θελει τροπο. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ε αφου θα κανεις φορματ Μιχαλη, μαθε να δουλευεις το acronis να μην ξανακανεις φορματ παρα επαναφορα backup. Δε θελει κοπο, θελει τροπο. ;)

Το σκεφτόμουν αυτό το πρόγραμμα πριν κανα χρόνο που έκανα ένα φορμάτ τη βδομάδα. Αλλά δε μου καθόταν καλά σαν ιδέα. Θέλω όταν κάνω το φορμάτ να σβήνονται όλα και ξανά απ'την αρχή (γι'αυτό δεν κάνω και φορμάτ απ'το cd των Windows, αλλά από ξεχωριστό Boot CD με 5-6 διαφορετικές μεθόδους Format). Πάντως thanks για το tip, και είναι όντως πολύ χρήσιμο πρόγραμμα το Acronis! :_thumbsup:

Όσοι δεν το είχατε υπόψιν σας, ρίξτε του μια ματιά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σκεφτόμουν αυτό το πρόγραμμα πριν κανα χρόνο που έκανα ένα φορμάτ τη βδομάδα. Αλλά δε μου καθόταν καλά σαν ιδέα. Θέλω όταν κάνω το φορμάτ να σβήνονται όλα και ξανά απ'την αρχή (γι'αυτό δεν κάνω και φορμάτ απ'το cd των Windows, αλλά από ξεχωριστό Boot CD με 5-6 διαφορετικές μεθόδους Format). Πάντως thanks για το tip, και είναι όντως πολύ χρήσιμο πρόγραμμα το Acronis! :_thumbsup:

Όσοι δεν το είχατε υπόψιν σας, ρίξτε του μια ματιά!

Χρησιμοποιοντας το acronis γινεται ενα quick format ετσι και αλλιως στον δισκο σου.

Πραγματικα δεν εχει καποια λογικη να κανεις φορματ απο τριτες εφαρμογες.

Ακομα και να θες να σβηνονται ολα (που ετσι και αλλιως σβηνονται με το ακρονις), κανε φορματ με οτι εφαρμογη θες και μετα κανε recover το image αρχειο.

Καλα τα λεει ο busas B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πηρα το φκυαρι μου λοιπον..και το βαζω εδω..μην ανοιγω νεο θεμα..

το λοιπον..φορματ σε λαπτο τοσιμπα και κοιταμε να το συμαζεψουμε...

δεν διαβαζει το πραμα που διαβαζει τις καρτες sd,msd κτλ κτλ...card driver δηλαδης..εκει που νομιζω πως κατι παει να κανει πεταει πως δεν βρηκε τιποτα..

κατι εχω ψηλιαστει οτι παιζει με τις γαμοενημερωσεις.τα χω σπασμενα και δε τις ανοιγω για να μη μου σκοτιζουν παλι οτι δεν ειναι αυθεντικα και τετοια.

στο νετ που κοιταξα για κατεβασμα δε βρηκα κατι που να δουλεψε.το μονδελο ειναι toshiba satellite p 200d 11L

βοηθατε γιατι δουλευω μ αυτο την καρτα της ψηφιακης,του κινητου,αλλα και του στερεφωνικου τ αυτοκινητου

αυτο εδω ειναι... http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-p200d-11l/

μπορω να βρω πουθενα τα drives για το card reader?

Τροποποιήθηκε από τον Στέργιος Βήχος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ έχει όλους τους drivers του μοντέλου σου : http://likithacomputers.blogspot.gr/2011/11/toshiba-satellite-p200d-drivers-for.html

Υποθέτω ότι έβαλες πάλι vista καθώς έτσι το πουλάνε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω για την απαντηση..αλλα πλεον εχω τα 7..

αν υπηρχε κατι αντιστοιχο..

αλλιως θα δοκιμασω κ μ αυτο..

ωπ μαλλον το βρηκα...

http://likithacomput...ers-for_14.html

αυτο πρεπει να ναι!

παλι edit δε βλεπω να χει το card reader oμως..

:pinch:

edit παλι:κομπλε!το μονταρα!και παλι ευχαριστω!

Τροποποιήθηκε από τον Στέργιος Βήχος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα