Jump to content
spypetr

Τι προβλήματα τεχνικής φύσεως αντιμετωπίσατε ή αντιμετωπίζετε με τη μηχανή σας? Νομίζετε ότι κάτι της λείπει και το θεωρείτε απαραίτητο?

Recommended Posts

ΧΤ660R μοντελο Ιουλιος 2005.

26000 χλμ και εχω αλλαξει μια κορνα μεσα στην εγγυηση επειδη βραχνιαζε.Τιποτα αλλο προς το παρον...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σειρά μου

2)BMW R1100 S.Aπό Γενάρη του 2006 ως Ιούνιο 2007 32000 χλμ.Στο μήνα επάνω σπάνε οι βάσεις της εξάτμισης που είναι ενσωματωμένες στο διπλό τελικό.Πρώτη κίτρινη κάρτα.1ο service πίσω τακάκια.2ο service πίσω τακάκια.3ο service πίσω τακακια.Σπαει η βάση του πίσω φαναριού.Μένω από λουρί δυναμό και μπαταρία.Δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβολή.

xaxxaax δεν παιζεσε :lol: δοκιμασες να μην πατας το πισω φρένο? :P

v-strom κλασικα .Μοντελο 2007

Προβλήματα φυσικά δεν εχω εκτός το οτι κάτι τρίζει στις 5000 και στις 7000 στροφές κοντά στα 50 και στα 80 κμ (ακόμα δεν το έχω βρει)

1.Θα ήθελα κάτι να κάνουν με τον ανεμοθώρακα. Ο μαμισιος που έχει στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου τώρα τον συνήθισα..

2.Μια ένδειξη ταχυτήτων δεν θα ήταν άσχημη ιδέα

3.Θα ήθελα να έχει 5ετη κάλυψη κινητού συνεργείου σε όποια χώρα και αν βρίσκομαι όπως πχ έχουν τα καινούρια αχάλαστα bmwδακια :vv:

Τροποποιήθηκε από τον TheDentist

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σειρά μου

1) VFR 800 FI.Ένας ανορθωτής δύο ρουλεμάν τιμονιού

Τελικά οι Αχίλειες φτέρνες των Honda είναι αυτά τα δυό κι ο τεντωτήρας της καδένας)

2)BMW R1100 S.

1ο service πίσω τακάκια.2ο service πίσω τακάκια.3ο service πίσω τακακια.Μένω από λουρί δυναμό και μπαταρία.Δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβολή.

Μα άστο αυτό το ρημάδι το πόδι από το πισώφρενο :D Άκου τακάκια κάθε τρεις και λίγο!Εγω τα πίσω τα αλλάζω κάθε 1,5 με δύο χρόνια σχεδόν (πιο κοντα στα δύο χρόνια...ήτοις σημαίνει κάθε 30000χιλ!!!)

Όσο για το λουρί...αυτό είναι αναλώσημο...τι κίτρινες κάρτες και λαμακίες?Δεν ήξερες...δε ρώταγες? :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eπειδή βλέπω αναφέρετε και τις βλάβες,να συμπληρώσω τα δικά μου.

Κάπου στους 6 μήνες μετά την αγορά του από Γερμανία και την τελευταία μέρα πριν το 36ωρο του 2004,έκανα την λαμακία να το πλύνω (να το έχω καθαρό τρομάρα μου στο 36ωρο) καυτό! Μόλις είχα γυρίσει από την δουλειά.

Έτσι έριξα με το λάστιχο νερό εκεί που δεν έπρεπε (που να το ήξερα...μετά μου είπαν πως ζεστό και χωρίς να δουλεύει ο κινητήρας δεν ρίχνουμε εκεί νερό) και βραχυκύκλωσα τους αισθητήρες ανάφλεξης.Αποτέλεσμα ήταν να χάσω το 36ωρο το οποίο όμως το έκανα την Τρίτη και Τετάρτη μόνος μου,μόλις πήρα την Δευτέρα την μοτοσυκλέτα από το συνεργείο.

Έχω αλλάξει τον διακόπτη του STOP του μπροστινού φρένου (κόλλαγε) με έναν ολόιδιο αγορασμένο από μαγαζί με ηλεκτρονικά.

Ο άφτερ που πήρα κόστισε 1? και της BMW έκανε 45? :wacko: .Η πλάκα είναι πως ο άφτερ έχει κάνει περισσότερα χιλιόμετρα από τον ορίτζιναλ κι είναι ακόμα εκεί και ακμαίος.

Όταν στην BMW προσπάθησαν να μου δικαιολογήσουν το τεράστιο κόστος ενός μικροδιακόπτη,μου είπαν πως έχει πολύ καλή μόνωση για τα νερά και είναι έτοιμος με το καλωδιάκι του που ενώνεται στην φύσσα.

Μάλλον τότε εγώ μόνωσα καλύτερα από την BMW τον διακόπτη που έβαλα για να δουλεύει ακόμα, μόνωσα και το κόψε ράψε των καλωδίων που έκανα γιατί αυτός δεν είχε καλωδιάκι σαν της BMW και δουλεύει όπως είπα περισσότερο καιρό από τον μαμά!!! ^_^

Έχω κάνει μια αλλαγή δίσκου συμπλέκτη,όχι γιατί πατινάριζε ο δίσκος,αλλά επειδή έπιασε έναν περίεργο ήχο το αυτί του μάστορα.Τελικά αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε βλάβη στο σύστημα δίσκος/πλατό (που αλλάχτηκαν μαζί επειδή πάνε πακέτο) γιατί ο θόρυβος παρέμεινε και μετά την αλλαγή τους.Όσο για το "ψωμί" που είχε ο παλιός μέχρι να αρχίσει να πατινάρει,αφήστε το καλύτερα.Μπορεί να ήμουν ακόμα με αυτόν τον δίσκο τώρα που έχω 107000χιλ κι αυτός είχε αλλαχτεί στις 65000!!!

Αλλαγή μπαταρίας στα 80000χιλ (5 ετών)

Επίσης στα 90000χιλ χρειάστηκε ένα σέρβις η μίζα. (αλλαγή των ρουλεμάν της/λίπανση/και καθαρισμός συλλέκτη του ρότορα)

Και μια λάμπα στο κωλοφάναρο έχω αλλάξει.

Αυτά όλα κι όλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Γεια και απο μενα με FAZER 600 (FZ6 Με φερινγκ) 2005 και 17000 χλμ.

Προβληματα

- Ρουλεμαν τιμονιου (αλλαχτηκαν στην εγγυηση, γνωστο προβλημα)

Κατα τα αλλα ευτυχως τιποτα....

Θα ηθελα

- Καλυτερη ροπη στα χαμηλα και στη μεση

-Αναπαυτικοτερη σελα (στα πολλα ποναει...)

- Καλυτερα φρενα, μεγαλυτερη δυναμη

- Φωτα (οταν ηταν μονοφθαλμο δεν ελεγε , βεβαια ειναι κανονισμοι EU δεν φταει η Yamaha) Τα εκανα διπλα και ΟΚ

- Ψηφιακο στροφομετρο , μια Μα@@@@κια και μιση

Το καλο με τη Yamaha, ειναι οτι εφτιαξε σχεδον ολα τα παραπανω στο μοντελο 2007, που σημαινει οτι τουλαχιστον κοιταει ΚΑΙ τα μειονεκτηματα της.

Κατα τα αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο ολα, και προστασια αερα, και στησιμο μηχανης σε στροφες (δεν περιμενα να στριβει τοσο καλα), και κινητηρας (σχεδον ....)

ΑΥτα.!

Εγώ έχω το ίδιο αλλά μοντέλο 8/2004.

Φυσικά άλλαξα τα ρουλεμάν στα 14.000 χλμ και τα ξανάλλαξα τώρα στα 43000χλμ επειδή το πουλάω.

Επίσεις έχω αλλάξει 2 φορές το TPS (ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα) όπως όλα τα Fazer και τέλος άλλαξα και τον τεντωτήρα της καδένας πολύ πρόσφατα προληπτικά.

Φυσικά με ενοχλεί και εμένα η έλλειψη ροπής στις μεσαίες και το ότι γενικά λόγω της θέσης οδήγησης, μετά από ώρα στην πόλη πιάνεται ο δεξίς αντίχειρας.

Κάτι άλλο που με εκνευρίζει είναι ότι, όπως σχεδόν όλες οι μηχανές εκτός του GS 1200, έχει τα χειριστήρια για το trip και για θερμοκρασία στο κοντέρ και όχι στο τιμόνι όπως θα έπρεπε. Το χειρότερο με το Fazer είναι ότι απαιτούν και πολύ μεγάλη πίεση για να αλλάξουν οι ενδείξεις, γεγονός που κάνει αδύνατη τη χρήση τους εν κινήση επομένως χρειάζεται να σε πιάσει φανάρι για τις αλλάξεις. Επίσης δεν ξέρω που έχουν βάλει τον αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας, γιατί πρακτικα έχει αξία μόνο πριν ξεκινήσεις αφού μετά λόγω του κινητήρα δείχνει τρελές θερμοκρασίες. Έχει τύχει να έχει έξω 10 βαθμούς και όταν μετά από βόλτα το ξανπάτησα να δείχνει σχεδόν 20 στην ίδια φυσικά περιοχή!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα ήθελα... το "kill switch" να μπλοκάρει (να μην κλείνει) όταν η μηχανή βρίσκεται εν κινήσει... Δυστυχώς αυτό είναι ελάττωμα σε όλες τις μηχανές και κάποτε πρέπει να διορθωθεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εγώ θα ήθελα... το "kill switch" να μπλοκάρει (να μην κλείνει) όταν η μηχανή βρίσκεται εν κινήσει... Δυστυχώς αυτό είναι ελάττωμα σε όλες τις μηχανές και κάποτε πρέπει να διορθωθεί.

Τι εννοεις? Για πες το πιο αναλυτικα.. :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τι εννοεις? Για πες το πιο αναλυτικα.. :huh:

Εάν πατήσεις κατα λαθος το kill switch εν κινησει... τοτε ...τέλος...

ε, αυτό λέω... το kill switch να μην κλεινει εν κινησει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εάν πατήσεις κατα λαθος το kill switch εν κινησει... τοτε ...τέλος...

ε, αυτό λέω... το kill switch να μην κλεινει εν κινησει...

Έχω την εντύπωση ότι το kill switch ΕΠΙΤΗΔΕΣ δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να σταματήσει τη λειτουργία του κινητήρα σε περίπτωση ατυχήματος

Κάτι που εύχομαι κανένας μας να μη χρειαστεί να διαπιστώσει ποτέ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
το kill switch ΕΠΙΤΗΔΕΣ δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να σταματήσει τη λειτουργία του κινητήρα σε περίπτωση ατυχήματος

ΑΥΤΟΣ! ειναι ο λογος υπαρξης του! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΑΥΤΟΣ! ειναι ο λογος υπαρξης του! :D

Δλδ ? Εν κινησει βλεπεις οτι θα γινει ατυχημα και πατας το kill switch και σταματαει το ατυχημα ? :D

Γι εξηγειτε ρε παιδια να καταλαβω τι εννοειτε...

Τροποποιήθηκε από τον costaeu4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δλδ ? Εν κινησει βλεπεις οτι θα γινει ατυχημα και πατας το kill switch και σταματαει το ατυχημα ? :D

Γι εξηγειτε ρε παιδια να καταλαβω τι εννοειτε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ....ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ???

ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ ???

:D :knife:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Π.χ., σε μια πτωση, να μπορεις να σταματησεις τον κινητηρα, χωρις να ψαχνεις κεντρικο διακοπτη κλπ (αφου ειναι διπλα στο δεξι σου χερι)..

Φαντασου off-road διαδρομη, να εχεις πεσει,('η σχεδον) ενω κρατας το μηχανακι, και αυτο να σε "σπρωχνει" προς τα μπρος!.. (Λεμε, μια περιπτωση..)

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:D :D :D

Αριστερά στο τιμόνι...

θα εντοπίσεις ένα λεβιεδάκι...

αυτό λέγεται συμπλέκτης και κάνει την ίδια δουλειά...

Εαν δω ατυχημα ... οκ παντως... θα πατησω kill switch και ολα ok ! :lol: :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αριστερά στο τιμόνι...

θα εντοπίσεις ένα λεβιεδάκι...

αυτό λέγεται συμπλέκτης

..Ελα ρε συ... :huh: Που ακριβως??

:D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν σε έχει πλακώσει το μηχανάκι και σε σέρνει στην κατηφόρα εσύ ακολούθησε τη διαδικασία του λεβιέ που αναφέρεις

Αλήθεια, τι να τον κάνεις το συμπλέκτη όταν σέρνεσαι;

Τροποποιήθηκε από τον T.Durden

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όταν σε έχει πλακώσει το μηχανάκι και σε σέρνει στην κατηφόρα εσύ ακολούθησε τη διαδικασία του λεβιέ που αναφέρεις

Αλήθεια, τι να τον κάνεις το συμπλέκτη όταν σέρνεσαι;

Οκ λογικο.

Όμως σε μεγάλη ταχύτητα εάν πατηθεί ισοδυναμει με πτωση.

Άρα η όλη σύλληψη είναι πλέον απαρχαιωμένη... Απλά είναι ένα χειροκίνητο απομεινάρι παλαιότερων εποχών... Δείτε αυτό και καταλαβετε τι εννοώ παλιοσυντηρητικοι !

http://www.freepatentsonline.com/4221278.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντάξει φιλαράκο

Δεκτή η άποψή σου

Οδηγώ 18 χρόνια μοτοσακο και ούτε μια φορά δεν πάτησα το kill switch κατα λάθος ενώ οδηγούσα

Αν όμως το ενδεχόμενο σε ανησυχεί, τότε ζήτησε απο το συνεργείο σου να σου κάνει μια πατέντα

Και πες μας το αποτέλεσμα της συζήτησης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ως οδηγος bmw θα επρεπε να εχεις αλλη αντιληψη για την καινοτομια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οδηγώ 18 χρόνια μοτοσακο και ούτε μια φορά δεν πάτησα το kill switch κατα λάθος ενώ οδηγούσα

Oμοιως..Επι τριαντα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οκ λογικο.

Όμως σε μεγάλη ταχύτητα εάν πατηθεί ισοδυναμει με πτωση.

Άρα η όλη σύλληψη είναι πλέον απαρχαιωμένη... Απλά είναι ένα χειροκίνητο απομεινάρι παλαιότερων εποχών... Δείτε αυτό και καταλαβετε τι εννοώ παλιοσυντηρητικοι !

http://www.freepatentsonline.com/4221278.html

ΡΕ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ kill switch ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΑΜΑΡΑΣ ....

ΟΥΣΤ ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΟΥΡΩΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ ΒΡΩΜΟΓΙΑΠΩΝΕΖΟΧΛΕΜΠΟΝΙΑΡΗ ΑΣΧΕΤΕ ΚΟΥΛΑΔΙ

:kill::knife::katana::katana::katana:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε βγαλτε το abs απο τις μηχανες σας ρε... παλιο μελλοντολογοι.... :kill: :kill: :kill::knife: :knife: :knife:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ρε βγαλτε το abs απο τις μηχανες σας ρε... παλιο μελλοντολογοι.... :kill::kill::kill::knife::knife::knife:

ΡΕ ΜΑΘΕ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΟΥΛΕ :knife::kill:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΡΕ ΜΑΘΕ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΟΥΛΕ :knife::kill:

Καλα... Τώρα που θα πάρεις bmw βάλε και ταμπέλα "Προσοχή συνταξιούχος - είμαι έμπειρος και τα ξέρω όλα"

:taz::2guns::kill:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλα... Τώρα που θα πάρεις bmw βάλε και ταμπέλα "Προσοχή συνταξιούχος - είμαι έμπειρος και τα ξέρω όλα"

:taz::2guns::kill:

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΕΚΕΝΕΥΡΙΖΕΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα