Jump to content
ALX™

Την μοτοσυκλέτα μου την συντηρώ....

Recommended Posts

Oυτε κι εγώ σκαμπάζω τίποτα δυστυχώς.

Ολα στο συνεργείο.

Ρε ALX, δεν ανοίγεις ένα ΙΕΚ να μας κάνεις κανένα σεμινάριο.... :_whistling: :_whistling: :_whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οταν είχα το moto guzzi ήμουν κινητό συνεργείο...μόνο κινητήρα δεν κατέβαζα στη μέση του δρόμου.

Πλέον αν και κατέχω μερικά πράματα...δεν θέλω να ακουμπάω τίποτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω την τιμή και την τύχη να έχω κολλητούς φίλους μηχανικούς και κάνω όλες τις επισκευές στα συνεργεία τους

(και στις μηχανές και στο αυτοκίνητο) με προσωπική εργασία με τη βοήθεια τους βέβαια! :D

Τροποποιήθηκε από τον JoeNtalton

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα χιλιόμετρα έπιασαν τις 120000 (120400 για την ακρίβεια) και ήρθε η ώρα του μεγάλου σέρβις του οποίου μάλιστα καθυστέρησα λίγο.

Ξεκίνησα για ολικό σέρβις αλλά επειδή χρονοτρίβησα αρκετά,τα παράτησα γιατί είχα άλλες δουλειές και θα το συνεχίσω άλλη μέρα.

Έτσι λοιπόν άλλαξα τα ζουμιά του που ήταν και τα πιο επείγοντα.

Αφού αφαιρέθηκαν κάγκελα, και ποδιές και μετακινήθηκε το ρεζερβουάρ για πρόσβαση σε κάποια σημεία που πιάνουν τα κάγκελα....

post-46-1221749491_thumb.jpg

...αλλαγή των λαδιών και του φίλτρου λαδιού (που φαίνεται στην φωτό χωμένο στο κάρτερ του κινητήρα.

post-46-1221749245_thumb.jpg

Δεν τράβηξα πολλές φωτό γιατί βαριόμουν...

post-46-1221749649_thumb.jpg

Εδώ έχω τελειώσει με τα λάδια και το φίλτρο λαδιού κι έχω βγάλει τις βαλβολίνες του σασμάν.

post-46-1221750019_thumb.jpg

Κι εδώ μόλις έχω αδειάσει τα ζουμιά και του άξονα.

Συσφίξεις με το ροπόκλειδο για σωστές δυνάμεις σε όλες τις τάπες και τέλος.

Στην επόμενη δόση (αύριο μεθαύριο) θα αλλαχθούν και τα μπουζί, με ρύθμιση βαλβίδων, συγχρονισμό κυλίνδρων, και αλλαγές φίλτρων βενζίνης και αέρα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:thumbsup1: ... μπραβο φιλε δωστου φρεσκα λαδακια να στυλωθεί παλι το εργαλειο!

:smoke: ...120χιλιαδες ε?.... σε κουριερ δουλευεις?...ουτε 100χιλιαδες δεν θελω και σε εφτασα!!! :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:smoke: ...120χιλιαδες ε?.... σε κουριερ δουλευεις?...ουτε 100χιλιαδες δεν θελω και σε εφτασα!!! :tooth:

Kαι λίγα είναι Γιάννη! :( Ας μην είχαμε τις οικογενειακές υποχρεώσεις κάποιοι και θα έβλεπαν τα BMWδάκια τι εστί βερίκοκο :grin:

Το πιστεύεις ότι τα κοιτάζω και λέω... "ακόμα στα 120 είναι γμτο"? :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χτες έγιναν και τα υπόλοιπα. Ρύθμιση βαλβίδων, αλλαγή μπουζί, φίλτρου βενζίνης, φίλτρου αγέρα. Συγχρονίστηκαν τέλεια κι οι κύλινδροι, και το εργαλείο φυσάει πάλι. Πάντως κάθε φορά μετά από το μεγάλο σέρβις το νιώθω. Νιώθω την μοτοσυκλέτα σαν να ανανεώθηκε.

Στα 140000 τώρα ξανά το μεγάλο. Ως εκεί θα πηγαίνουμε με αλλαγές λαδιών και φίλτρου λαδιού. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο 13 χρονών που κατάφερα να ακτινολογήσω 36άρα ζάντα WEINMANN στο bmx,

και δεν ξαναστράβωσαν ποτέ απο τα άλματα σε πόρτες πάνω απο τσιμεντόλιθους στα χωράφια των Μελισσίων,

είχα ήδη την έφεση της επισκευής - συντήρησης ....

σχεδόν όλα μόνος, απο τον κήπο στην αρχή, με ψιλόβροχο, εως το /τα καμαράκια με φίλους , γνωστούς, και πάντα παγωμένη μπύρα στο ψυγείο...

είναι και ψυχοθεραπεία πάντως, ισιώνεις αρκετά όταν τη σκαλίζεις ....

Τα ίδια και στο αυτοκίνητο, και σε οτιδήποτε έχει κινητήρα.

Στις μοτοσυκλέτες όμως ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ματσακονιά-αστοχία-λάθος επισκευή, αργα ή γρήγορα θα φανεί, τα σίδερα ποτε δεν λένε ψέματα.

ΥΓ. Ο Μέρφυ πάντως πάντα καραδοκεί, λέγοντας ότι,

''όταν φτιάχνεις κάτι μόνος σου, φρόντισε να γίνει όσο πιο σωστά γίνεται, για να πληρώσεις λιγότερα στο συνεργείο''

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα