Jump to content

Αλέξανδρος123

Νέα Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  10
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος Αλέξανδρος123

 • Κλάση
  Περιμένει την οδική

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

Η λίστα των πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη και δεν εμφανίζεται σε άλλα μέλη.

 1. ψάχνω για μία με rotex motor γιατί είναι οι μόνες στο εύρος 1000-1500 ευρώ και υπάρχουν σε αφθονία στην Ελλάδα από ότι φαίνεται, είτε πήγασο, είτε bmw αυτό φοβάμαι και εγώ άρα μπαίνουμε κεπ μαζί για παράδοση άδειας, μετά βγαίνουμε να τον πληρώσω και μετά ξαναμπαίνουμε για να γίνει η μεταφορά ιδιοκτησίας? καλή ιδέα αυτό, δηλαδή αν πχ κατέβω Πάτρα από Θεσσαλονίκη για να δω τη μηχανή, ψάχνω και ένα γραφείο που κάνει διεκπεραιώσεις και πάμε μαζί με τον πωλητή μετά από το συνεργείο που θα έχει κάνει τον έλεγχο στην μηχανή, λες έτσι αν πάμε σε τέτοιο γραφείο να γλιτώσουμε και το ΚΕΠ? εσύ χρειάστηκε να πας και σε ΚΕΠ με τον πωλητή? και ποια είναι περίπου η αμοιβή που ζητάει τέτοιο γραφείο
 2. Ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση, όχι δεν γνωρίζω, στα pinned threads είδα και κάτι για παράβολο από τράπεζα, δεν πρέπει να γίνει αυτό πρώτα πριν πάμε στο ΚΕΠ? Για το test drive που ανέφερες δε νομίζω ότι θα το επιτρέψει ο πωλητής, αν με αφήσει να οδηγήσω την μηχανή πώς ξέρει ότι θα γυρίσω πίσω? Μόνο από κοντά περιμένω να με αφήσει να τη δω και μετά να την πάμε σε κάποιο συνεργείο εκεί κοντά για έλεγχο, αν ως εδώ όλα καλά τότε θα πάμε σε τράπεζα για το παράβολο μαζί, μετά θα πάμε σε ΚΕΠ, τον πληρώνω πριν μπούμε μέσα, μπαίνουμε ΚΕΠ και γίνεται η μεταφορά ιδιοκτησίας και τέλος ελπίζω. Μετά οκ χρειάζεται λογικά εύρεση ασφάλειας, οδικής βοήθειας και ίσως το πάω και για γενικό service. Ξεχνάω κάτι?
 3. Ευχαριστώ δεν γνώριζα την ύπαρξη τομέα ερωτήσεων, βλέπω τα pinned και φαίνεται να υπάρχουν 2 threads που συζητάνε τη διαδικασία μεταβίβασης οπότε είναι μάλλον περιττό το δικό μου νήμα.
 4. Καλησπέρα, ποια είναι τα βήματα για να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο? Πηγαίνεις βλέπεις τη μηχανή από κοντά Αν συμφωνεί και ο πωλητής την πάτε για έλεγχο κάπου εκεί κοντά, τον οποίο πληρώνει ο αγοραστής υποθέτω, πόσο κοστίζει αυτό περίπου, 50? Αν μετά τον έλεγχο ο μηχανικός πει ότι πάνω κάτω φαίνεται οκ, πληρώνεις τον πωλητή και φεύγεις με τη μηχανή? Πώς φαίνεται ότι είσαι ο νέος ιδιοκτήτης της μηχανής, δεν πρέπει να υπογράψεις κάποιο χαρτί? Τον πωλητή τον πληρώνεις πριν ή μετά την αλλαγή ιδιοκτήτη? Πρώτη μηχανή σκοπεύω να πάρω και δε θέλω να την πατήσω, ευχαριστώ.
 5. Αυτή πώς γίνεται να κάνει 10 ευρώ? https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/37325303-honda-africa-twin-xrv-750
 6. Αλέξανδρος123

  Νεος στο χωρο

  Γεια σου και εγώ καινούργιος, μόνο για την Daytona μπορώ να σου πω ότι σε βίντεο από Έλληνες στο YT που έχω δει λένε ότι τρέμουν / τρίζουν τα πλαστικά σε παπάκια πάνω από κάποια ταχύτητα. Βέβαια η Daytona Monster 125 ίσως είναι η φθηνότερη επιλογή για καινούργια μοτοσυκλέτα στα 125 με 2000 ευρώ, κάτι δίνεις κάτι παίρνεις.
 7. ουπς αυτό εννοούσα για δεύτερο, εντάξει αφού δε σε πείραξε το 9Κ, δεν θα σε πειράξει ούτε αυτό λογικά
 8. Τρομερό, κάπου 300 χλμ πρέπει να είναι, ευτυχώς η μηχανή πιάνει τα 100 με βάση κάποια βίντεο που είδα. Θα έλεγες το ίδιο και για αυτά? ένα δύο Το ένα έχει 9 χιλιάδες χλμ γραμμένα ενώ το άλλο είναι μοντέλο του 18, αν και σύμφωνα με το motostop δεν άλλαξε η YS από το 2017 που κυκλοφόρησε οπότε η χρονολογία που γράφει ο πωλητής ίσως να μην είναι και πολύ σημαντική. Το σημείο που πιάνει τη μέγιστη ροπή δεν είναι και το σημείο που γίνεται η ιδανική λειτουργία του κινητήρα? Είδα να λένε ότι μετά το peak της ροπής και ενώ η στροφές αυξάνονται, ο κινητήρας δεν αναπνέει καλά (πχ λόγω περιορισμών εξάτμισης) γι'αυτό και μειώνεται η ροπή. Άρα αν το πάρουμε ανάποδα, εκεί που έχει τη μέγιστη ροπή σημαίνει ότι δουλεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν είναι έτσι? Μπορεί να καίει περισσότερο καύσιμο στις 7500 σαλ από ότι στις 4000 σαλ, αλλά στις 7500 το καίει καλύτερα(?), τουλάχιστον έτσι το έχω στο μυαλό μου προς το παρόν.
 9. Ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση, άρα λες ιαπωνικά και ας έχουν και μερικά χιλιόμετρα και είναι 2-3 χρόνια παλιά. Εννοείς οι στροφές να μένουν όσο το δυνατόν γίνεται μεταξύ max torque και max horsepower? πχ το sym nh-x είναι καλό να δουλεύεται μεταξύ 7500 και 9000 rpm για να αντέξει περισσότερο ο κινητήρας(?) και να κάνει πιο αποτελεσματική / οικονομική καύση(?). Το κάθε πότε πρέπει αναφέρεται στο manual σωστά? ή λες πχ στάνταρ να γίνεται μια φορά τον χρόνο? Εκτός βέβαια και αν βγάλει κάποια ένδειξη πχ ανάψει φωτάκι με το εικονίδιο μηχανής που σημαίνει κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό για το ζέσταμα που είπες, εννοείς να το revάρεις για 1-2 λεπτά αφού το βάλεις μπρος και μετά να του βάζεις ταχύτητα? Αυτό μπορεί να μη το επιτρέψει ο τύπος που το δίνει μεταχειρισμένο, τα καταστήματα που τα πουλάνε καινούργια το επιτρέπουν συνήθως?
 10. Καλησπέρα, Νέος στο φόρουμ και ως νέος στον κόσμο των δίκυκλων γενικότερα θα ήθελα μερικές συμβουλές για να μη την πατήσω. Βήμα 1ο: Μάρκα Yamaha, Honda επειδή είναι ιστορικές και είναι εγγύηση ποιότητας(?). Daytona και Sym επειδή φαίνονται αρκετά γνωστές στην ελληνική αγορά, ειδικά τα παπιά της Daytona. Οι μόνες άλλες που είναι στο budget μου, κάτω των 2000, είναι οι Bajaj, Skyteam και Zongshen σύμφωνα με το cargr αλλά για αυτές δε γνωρίζω κάτι. Βήμα 2ο: Καινούργια ή Μεταχειρισμένη? 4 επιλογές για καινούργιες: Daytona '21 MONSTER 125 CBS, Bajaj '19 PULSAR NS 125, '18 Skyteam V-Raptor 125 και Zongshen ZS 125 YS-10 '22 3 επιλογές για μεταχειρισμένη: Sym NH-X '20, Yamaha YS 125 '21 και Honda MSX 125 '16 Στο χαρτί μοιάζουν όλες, κυβικά, ροπή, ίπποι, ίντσες ρόδας και κατανάλωση. Οπότε αναρωτιέμαι 1. μάρκες όπως Honda, Yamaha, Daytona και Sym θα αντέξουν περισσότερο από τις άλλες επιλογές? και όταν κάτι χαλάσει θα είναι πιο εύκολο και φθηνό να βρεθεί ανταλλακτικό? και 2. Πόσο σημαντικό είναι το αν έχει χιλιόμετρα πάνω της η μηχανή? πχ το 5 χιλιάδες είναι λίγα ή πολλά? το 20 χιλιάδες? και τι συνεπάγεται αυτό, πχ μια μηχανή με 30 χιλιάδες χιλιόμετρα θεωρείται ετοιμοθάνατη? Επίσης αν κάποιος πάρει μεταχειρισμένη δεν έχει εγγύηση ούτε manual της μηχανής που είναι και τα 2 υποθέτω σημαντικά. Θα προσέχατε και άλλα πράγματα πέρα από αυτά που ανέφερα? Σκοπός είναι μετακίνηση Θεσ/νίκη και λίγο τριγύρω, το πολύ Επανομή. Ευχαριστώ και ελπίζω να μου συγχωρήσετε τις αρχάριες ερωτήσεις :)
×
×
 • Create New...