Jump to content

Teov

Νέα Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  7
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

Πόντοι

4 Neutral

Σχετικά με το μέλος Teov

 • Κλάση
  Περιμένει την οδική
 1. Ένα άλλο που μπορεί ίσως να πιάσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πει κάποιος το εξής: ότι μίλησα με το δικηγόρο μου και ο δικηγόρος μου μου είπε να ενημερώσω την αστυνομία να έρθει να το καταγράψει. Όταν ακούν δικηγόρο λειτουργούν κάποιες φορές διαφορετικά στην αστυνομία.
 2. Εμένα μου έχει τύχει δύο φορές τη μία ήταν αυτή με το μηχανάκι και μία άλλη φορά με το αυτοκίνητο αστυνομικοί να μη θέλουν να το καταγράψουν. Στη μία περίπτωση γιατί δεν υπήρξε επαφή είναι η περίπτωση με το μηχανάκι και στην άλλη ένα αμάξι έπεσε πίσω στο αυτοκίνητό μου και ο αστυνομικός με απείλησε με μήνυση, γιατί τον έφερα λέει άσκοπα και μου λέει ας κάνει θετική δήλωση ο άλλος να τελειώνει, γιατί με κουβάλησες; Και του λέω πολύ ευγενικά αν θέλετε να μου κάνετε μήνυση είναι δικαίωμά σας από κει και πέρα όμως θα ήθελα το συμβάν να καταγραφεί. Τελικά ούτε μύνηση μου έκανε και το συμβάν το κατέγραψε. Όσον αφορά το σχόλιο σου όντως κάποιοι οδηγοί μας αντιμετωπίζουν σαν μύγες, κάποιοι όμως όχι. Π.χ. υπάρχουν και συμπεριφορές οδηγών που με έχουν εντυπωσιάσει. Δύο φορές που έχω χτυπήσει με τον καθρέφτη μου από το μηχανάκι μου, καθρέφτη από όχημα και σταμάτησα επιτόπου γιατί έφτεγα, οι οδηγοί και στις δύο περιπτώσεις όταν ρωτήθηκαν από μένα αν έγινε ζημιά, μου είπαν να φύγω. Εγώ περίμενα ότι θα μου την πουν και τα λοιπά, αλλά όχι. Η αλήθεια είναι δεν είχε γίνει ζημιά, αλλά περίμενα να ακούσω διαμαρτυρίες.
 3. Παιδιά πάντως όπως και να χει, να ζητάτε πάντα από τους αστυνομικούς να καταγραφούν το τροχαίο άσχετως τι θα σας λένε!
 4. Τα νεώτερα είναι ότι οι αντίδικη ασφαλιστική μας έκανε πρόταση, ώστε να μας πληρώσει το ποσό που μας επιδίκασε το δικαστήριο, αλλά να μη μας δώσει τους τόκους και από πλευράς τους δεσμεύονται να μην κάνουν έφεση. Τη δέχτηκα την πρόταση, καθότι οι τόκοι είναι καθαρά λεφτά περίπου 50 ευρώ. Εγώ λόγο να κάνω έφεση δεν είχα δε θα κέρδιζαν κάτι επιπλέον και υπήρχε και η περίπτωση το Εφετείο να βγάλει διαφορετική απόφαση από το πρώτο δικαστήριο. Οπότε το θέμα κλείνει έτσι και φυσικά υπέρ μου!
 5. Η αποζημίωση όσον αφορά το μηχανάκι στηρίχθηκε στην προσφορά του συνεργείου και καλύπτει ανταλλακτικά, εργατικά αλλά όχι ΦΠΑ. Δηλαδή το δικαστήριο δέχτηκε όλη την προσφορά του συνεργείου εκτός του ΦΠΑ. Δεν το έχω επισκευάσει ακόμα. Για ψυχική οδύνη μου βγάλανε 120 ευρώ και για μείωση αξίας στο μηχανάκι 30 ευρώ.Τονίζω ότι μιλάμε για το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι όντως το αυτοκίνητο μου ανέκοψε την πορεία, ότι δεν έβγαλε flash, δεν πρόσεξε και τα λοιπά ενώ προσπαθούσε να ξεπαρκάρει. Και ότι εγώ αναγκάστηκα να κάνω απότομα αριστερό ελιγμό για να το αποφύγω, ώστε να μην τρακάρουμε και έτσι έπεσα κάτω. Θεωρεί τον οδηγό του αυτοκινήτου τον αποκλειστικό υπαίτιο. Φανταστείτε ότι το μηχανάκι άξιζε 1500€ όταν έγινε το ατύχημα και η συνολική αποζημίωση είναι περίπου 1.200 ευρώ. Το νομικό μέσω που χρησιμοποίησα είναι η αγωγή. Δικηγόρο δεν πλήρωσα, διότι ενεργοποίησα την νομική προστασία της ασφάλειάς μου. Σωματικές βλάβες δεν υπήρχαν.
 6. Παραθέτω το συμβάν ως πληροφορία. Όταν είχε συμβεί το ατύχημα δεν είχα βρει κάτι σχετικό στο ίντερνετ για τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε το ανέβασα να υπάρχει ως πληροφορία. Αν κάποιος άλλος θέλει να αναφέρει την περίπτωση του, νομίζω θα ήταν βοηθητικό, ευχαριστώ.
 7. Καλησπέρα στην παρέα. Πριν ενάμιση χρόνο ένα αμάξι που ξεπάρκαρε μου έκοψε την πορεία, ήμουν με το μηχανάκι, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η μοτοσυκλέτα μου στην προσπάθειά μου να τον αποφύγω. Η τροχαία που είχε έρθει δεν ήθελε να το καταγράψει γιατί λέει δεν υπήρξε επαφή. Επέμεινα για την καταγραφή και το κατέγραψαν. Τώρα βγήκε η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και έβγαλε τον οδηγό του αμαξιού ότι φταίει κατά 100%. Μην μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες και κουράσω. Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία από τέτοιου τύπου ατύχημα;
×
×
 • Create New...