Jump to content

statis4

Νέα Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  5
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

1 Neutral

Σχετικά με το μέλος statis4

 • Κλάση
  Περιμένει την οδική

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

Η λίστα των πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη και δεν εμφανίζεται σε άλλα μέλη.

 1. statis4

  Επιλογή πρώτης μηχανής

  Όχι αδερφέ.. μπορεί το 2020 να ήταν παράξενο έτος αλλά δεν έχασα ακόμη την αγάπη για την ίδια μου τη ζωή To XJ6 δυστυχώς είναι εκτός budget αλλιώς θα ήταν ίσως η πρώτη μου επιλογή. Στην κατηγορία 400-500CC ABS οικονομικά μοντέλα δεν υπάρχουν. Για το hornet υπάρχουν σημεία γνωστά που χτυπάνε στην αξιοπιστία -> συντήρηση -> μαχαιριά στο πορτοφόλι; Μιας και τα θετικά σ' αυτό είναι ότι και μου αρέσει και το ότι θα μάθω με τέτοιο.
 2. statis4

  Επιλογή πρώτης μηχανής

  Καλημέρα και ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου επιλογή σκεπτόμενος τη μετάβαση σε μηχανή ήταν να πάω σε κάτι έως 300CC, αλλά οι λόγοι που επέλεξα να πηδήξω την κατηγορία είναι οι εξής, χωρίς να θέλω να μπω σε χαρακτηρισμούς "εγώ είμαι σοβαρό άτομο, δε θα πέσω ούτε με hayabusa day1", αυτά τα ξέρει ο καθένας για τον εαυτό του, και τα λέει και τα πιστεύει ο ίδιος σ' αυτόν: 1) Δύσκολη σχετικά μεταπώληση (κοιτώντας την αγορά στην πόλη μου, παρατηρώ ότι ενώ τα 600+- είναι πολλά, τα 300+- που κυκλοφορούν εδώ έξω είναι μετρημένα στα δάχτυλα μιας παλάμης). 2) Σε πίστες.. αγώνες δρόμου δε μπλέκω και εκτιμώ τη ζωή μου περισσότερο από το να φτάσω κάποια δευτερόλεπτα πριν. Κύριος στόχος μου είναι να πάρω μια μηχανή που θα τη μάθω από μπουσούλημα μέχρι άνετο ταξίδι που περιγράφω αλλά ταυτόχρονα θέλω να πάρω κάτι που θα το κρατήσω κάποια χρόνια, να είναι πιο future-proof ως προς το θέμα "το βαρέθηκα/μου είναι λίγο". 3) Καλώς η κακώς, μιας και η ζωή μας έχει αρκετά μαθηματικά-οικονομικά μέσα, μου φαίνεται πιο δύσκολο να δώσω 4000+- ευρώ για ~300άρι "μηχανάκι" και εξοπλισμό. Χαζομάρα μου που το λέω, αλλά δε κρύβω ότι το σκέφτομαι και έτσι.
 3. statis4

  Επιλογή πρώτης μηχανής

  Στην προσπάθεια είμαστε αδερφέ! Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη απάντηση. Το Aprilia δεν το συμπεριέλαβα στην λίστα διότι ανεβαίνει αρκετά το budget στα ABS μοντέλα. Επίσης με φοβίζει το κόστος συντήρησης ενός ιταλικού, δεν είναι παραδοσιακά ακριβότερα τα ανταλλακτικά σε σχέση με τα ασιατικά; Χώρια που σ'αυτά τα λεφτά παίζει το MT07 που αναφέρεις και εσύ που είναι όνειρο. To bandit η αλήθεια είναι ότι τσεκάρει πολλά κουτάκια στα θετικά του αλλά το βάρος του με απομακρύνει από την επιλογή του, σίγουρα θα το δοκιμάσω όμως. Πρώτο και κύριο μέλημα μου είναι η λογική κατανάλωση και η ευελιξία στην κίνηση. Το hornet από την άλλη θα το δω σίγουρα μιας και αυτό έχει και ο δάσκαλος οδήγησης. To xj6 είναι πολύ ωραίο, απλά σαν μη γνώστης του αθλήματος δε βλέπω ουσιαστική διαφορά με το φθηνότερο GSR600 (abs μοντέλα πάντα). Καταλήγοντας και εγώ, θα κοιτάξω πρώτα από όλα το bandit πως άνετο θα μου είναι στις μικρές ταχύτητες, αλλιώς με βλέπω για XJ6/GSR600/Hornet, κατ' αυτή τη σειρά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα/κατάσταση/τιμή που θα βρω την στιγμή της αγοράς.
 4. statis4

  Επιλογή πρώτης μηχανής

  Λάθος μου κατά την πληκτρολόγηση του μηνύματος, για Α δίπλωμα πάω.
 5. statis4

  Επιλογή πρώτης μηχανής

  Χαιρετώ το φόρουμ. Είμαι 26 ετών και από βδομάδα ξεκινάω μαθήματα οδήγησης για Α. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου στα δίτροχα είναι από ένα runner 125 που οδηγώ χρόνια. Στο εγγύς μέλλον θέλω να περάσω σε μηχανή και άρχισα να κοιτάω υποψήφια μοντέλα. Ύψος 175 ~68kg. Η χρήση θα είναι καθημερινή εντός πόλεως, αλλά θέλω να έχει και τη δυνατότητα για κανά ταξιδάκι (πχ. 250-300km ταξίδι). Έχω δει τα εξής: Yamaha FZ6 Fazer ή Naked Kawasaki ER-6N (με χαλάει η έλλειψη ένδειξης επίπεδου καυσίμου και ABS, τα μοντέλα που διαθέτουν είναι αρκετά ακριβά) Honda CB600F Hornet Suzuki Bandit 650 Suzuki GSR600/S Αυστηρά έως τα ~3000€, για να μου μείνει και budget για ποιοτικό εξοπλισμό, θα προτιμούσα μοντέλο νεότερο του '05. Έχετε να προτείνετε κάποιο απ' αυτά ως καλή πρώτη μηχανή (να συγχωρεί λάθη, γνωρίζω καγκουριές δε θα συγχωρήσει καμιά τους) ή κάποιο άλλο που να μου διαφεύγει; Σας ευχαριστώ πολύ!
×
×
 • Create New...