Jump to content

haris013

Νέα Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    5
  • Εγγράφηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος haris013

  • Κλάση
    Περιμένει την οδική

Η Μοτοσικλέτα των Ονείρων μου

  • dreamBike: Κατασκ/ής
    Ducati
  • dreamBike: Μοντέλο
    1299 Panigale R
  1. τα SM γενικά είναι ποιο ευκολοδήγητα και έχουν καλύτερη συμπεριφορά; Γενικά μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ το duke. Πέρνοντας ένα μεταχειρισμένο duke 200, του 12 ή του 13 κοντά στα 2000 ευρώ, τι κινδύνους κρύβει; τι θα πρέπει να προσέξω στην αγορά της μηχανής; Ακούω από κάποιους οτι είναι αναξιόπιστα τα KTM, έχουν θέματα στην ποιότητα, μηχανικά προβληματα κλπ, κάνοντας μια σωστή συντήρηση κατα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, μιλάμε ρεαλιστικά χωρίς fanboyσμούς για κάποια μάρκα-εταιρία, καθαρά και αντικειμενικά ισχύει κάτι τέτοιο για τα ktm? Πόσο αρνητικό ή πρόβλημα είναι αν δεν έχει abs μια μηχανή; Σε ένα απότομο φρενάρισμα ανάγκης αν δεν έχω εμπειρία σωστού φρεναρίσματος σε μηχανή χωρίς abs να φανταστώ θα φάω τούμπα; Στις σχολές μαθαίνουν οδηγική συμπεριφορά ή μόνο σου λένε εδώ είναι τα φρένα, εδώ το γκάζι και ξεκίνα; :P σχετικά με τους δρόμους έχω δίπλωμα αυτοκινήτου αλλά δεν το έχω εξασκήσει. Στην πόλη μου ζώ τώρα δεν έχω καμία εμπειρία ως οδηγός οποιουδήποτε μέσου. Ο λόγος που θέλω μηχανή είναι οτι το αυτοκίνητο δεν με εξυπηρετεί καθόλου. Η αλήθεια είναι οτι φοβάμαι λίγο με τη μηχανή, βέβαια φαντάζομαι θα δω πως είναι και στα πρακτικά μαθήματα αλλά όσο νάναι κρήτη είναι αυτή(ηράκλειο ποιο συγκεκριμένα). Εϊναι γνωστό οτι δεν έχουν οδηγική συμπεριφορά σχεδόν κανείς και θα πρέπει να προσέχω πάρα πολύ.
  2. για το cbf 125 τι άποψη έχετε; μιλάω για το τελευταίο που έχει βγεί, καινούργιο.
  3. μήπως τα 650 cc είναι πολλά για first timer? να δώ κάτι στα 250cc? Δεν θέλω να έχει κτηνώδης δύναμη η μηχανή, σχετικά με το βάρος, είναι πρόβλημα ή συνήθεια; λέω συγκριτικά για μηχανές 125-250 κυβικών με 600+ κυβικά. δεν έχω θέμα να αναιβάσω το budget για κάτι αξιοπρεπές και σε χαμηλά κυβικά. Μπορούν να γίνουν προτάσεις και για παραπάνω από 2 χιλιάρικα. Απλά μην ξεφύγει πολύ, να πάει στα 4 δηλαδή. Ας το κρατήσουμε εώς 3000.
  4. Καλημέρα, γενικά μου αρέσουν πολύ οι μοτοσυκλέτες! απλα έχω στο νού μου και το σκούτερ καθαρά επειδή μου έχουν πει οτι βολεύει στην πόλη και επειδή με έχουν επιρεάσει κάποιοι απο τον κύκλο στο να μην πάρω κανονική μοτοσυκλέτα για πρώτη μηχανή. Εγώ προσωπικά μοτοσυκλέτα θα ήθελα να καβαλάω. Τα χρήματα είναι μάλλον για μεταχειρισμένο αφού φαντάζομαι δεν μπορώ να πάρω κάτι καινούργιο στα χρήματα αυτά. Αν παίζει χρηματοδότηση ή γραμμάτια μπορώ να ανέβω σε χρήματα για κάτι που αξίζει.
  5. Καλησπέρα, στα 23 ξεκινάω μαθήματα οδήγησης μηχανής Α2. Δεν έχω καβαλήσει ποτέ, ούτε παπάκι, δεν έχω ιδέα τι παίζει και ευελπιστώ να μάθω με την βοήθεια των μαθημάτων. Παρόλα αυτά ψάχνομαι και τι θα αγοράσω αλλά δεν έχω ιδέα τι πρέπει να επιλέξω με γνώμονα οτι πέρα ως συνοδηγός δεν έχω έχω αναίβει ποτέ σε δικυκλο. Η χρήση θα είναι καθαρά αστική και θα ήθελα κάτι σχετικά άνετο και πρακτικό, φαντάζομαι με λίγα κυβικά. Γενικά μου αρέσουν τα super sport αλλά νομίζω οτι για κάθε μέρα θα είναι κουραστικά, επίσης το οτι δεν έχω ουδεμία εμπειρία με φοβίζει σε μια τέτοιου είδους μηχανή. Οπότε μετά σκέφτομαι είτε σε on/off είτε σε scooter. Τι επιλογές έχω και τι θα προτείνατε να αγοράσω ως τελείως αρχάριος; Είναι εφικτό να μάθω χωρίς να τραυματιστώ στα 23 μου; Σαν μηχανή υπάρχει κάποιο είδος ή μοντέλο που να "γλυτώνει" όσο αυτό γίνεται λάθη του αναβάτη, πχ λάθος φρενάρισμα κλπ; το budget είναι γύρω στα 2000 ευρώ μόνο μηχανή, χωρίς εξοπλισμό που θα συζητήσουμε αργότερα για το τι χρειάζομαι να πάρω. ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...