Jump to content

Antuan

Νέα Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  9
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

2 Neutral

Σχετικά με το μέλος Antuan

 • Κλάση
  Περιμένει την οδική

Η Μοτοσικλέτα μου

 • myBike: Κατασκ/ής
  Suzuki
 • myBike: Μοντέλο
  GSXR 1000 K9
 • myBike: Κυβισμός
  999

Ο Εξοπλισμός μου

 • Κράνος
  Shoei xr 1100

Η Μοτοσικλέτα των Ονείρων μου

 • dreamBike: Κατασκ/ής
  MV Agusta
 • dreamBike: Μοντέλο
  F4 corsacorta
 • dreamBike: Κυβισμός
  998

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

Η λίστα των πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη και δεν εμφανίζεται σε άλλα μέλη.

 1. Έχω την εντύπωση πως ήταν τα michelin pilot power 3. Μπορεί να ήταν ξεραμένα βέβαια, δεν έχω ιδέα.
 2. Καλημέρα. Δεν με απασχολεί τόσο το πόσα χιλιόμετρα θα μου βγάλει, αλλιώς θα κοίταζα για πολύ πιο σκληρά ελαστικά. Τα michelin που αναφέρεις δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά επειδή φορούσε Michelin "φρέσκα", της χρονιάς που το αγόρασα και με λίγα χιλιόμετρα σχετικά και παρ' όλα αυτά ένιωθα έντονη ανασφάλεια όταν το οδηγούσα, από τότε όταν έρχεται η ώρα της αλλαγής ελαστικών, δεν κοιτάω ποτέ επιλογές από Michelin. Χωρίς να το σκεφτώ δηλαδή, λες και δεν υπάρχει η επιλογή. Κάπως έτσι κάνει και φίλος μου επίσης με hayabusa, που χρόνια πριν είχε ένα ατύχημα που του κόστισε αρκετά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο (είχε και δεύτερο άτομο πίσω του) και επειδή φορούσε Bridgestone, από τότε όσο και αν του λέω τα καλύτερα για τα S22 και ενώ με εμπιστεύεται οδηγικά, όπως και την κρίση μου, τα αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι.
 3. Δεν είχα ποτέ κάποιο ελαστικό Angel σε μοτοσυκλέτα μου και πάντοτε τα "φοβόμουν". Μπορεί να είναι άψογα και να ταιριάζουν πολύ σε βαριές και ροπάτες μοτοσυκλέτες, αλλά δεν θα το τολμούσα στην δική μου. Κινούμαι παντού με την χοντρούλα (πόλη, ορεινές κλειστές διαδρομές και ανοιχτό αυτοκινητόδρομο) και φοβάμαι ότι στα 2/3 των μετακινήσεων μου θα ρισκάρω με πτώση. Μία φορά οδήγησα hayabusa φίλου με pirelli angel (δεν θυμάμαι όμως ποιο ακριβώς) και είχα νιώσει έντονη ανασφάλεια, αλλά μπορεί να έφταιγε ότι ήταν χαμηλομένη και γι' αυτό η αίσθηση της ήταν τόσο περιέργη.
 4. Συνεχίζω από εκεί που σταματήσαμε. Έχω φτάσει 7000 χιλιόμετρα με τα Pirelli diablo rosso III και έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος από την απόδοση τους και από την φθορά που έχουν σε αυτά τα χιλιόμετρα. Βέβαια τα S22 που είχα μέχρι το καλοκαίρι, όπου και έβαλα τα pirelli θεωρώ πως ήταν κάπως πιο μαλακά και ότι ζεσταίνονταν ελάχιστα πιο γρήγορα, αλλά τουλάχιστον στα δικά μου χέρια δεν έβγαλαν τόσα χιλιόμετρα, όσα θα βγάλουν τα diablo rosso III. Η απορία μου είναι η εξής: Υπάρχει κάποιος κάτοχος που να έχει δοκιμάσει και τα Bridgestone S22 και τα pirelli diablo rosso III και τα sportSmart MK3 της Dunlop; Είτε θα πειραματιστώ με τα dunlop αυτή την φορά, να δω αν θα μου ταιριάξουν και πώς θα μου φανούν, ώστε να έχω μία πιο σφαιρική άποψη στο θέμα ελαστικών σε hayabusa, ή θα επιστρέψω στην Bridgestone και τα S22. Η αλλαγή θα γίνει την άνοιξη, μιας που έχουν ακόμη "ψωμί" τα Rosso III και δεν χρήζουν αλλαγής αυτή την στιγμή. * Επειδή φαντάζομαι πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάτοχος hypersport μοτοσυκλέτας, που να τα έχει δοκιμάσει και τα 3 ελαστικά που αναφέρω παραπάνω, θα με ενδιέφεραν και γνώμες που έχουν δοκιμάσει τα MK3, ακόμη και αν είναι σε τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα από την hayabusa.
 5. Εδώ και 7 μέρες έβαλα τα Pirelli diablo rosso III, σε διάσταση 190/55. Πρώτη φορά στην ζωή μου pirelli (στον δρόμο), εκτός από slick που είχα δοκιμάσει πριν από χρόνια στο Κ9. Έκανα περίπου 500 χιλιόμετρα, τα 300 σε ορεινή στριφτερή διαδρομή και πέρα από κομμάτια με χάλια οδόστρωμα, στα υπόλοιπα, όπως και αναμενόταν άλλωστε ήταν ακλόνητο. Ένιωσα μερικές φορές αυτή την αίσθηση όταν ζεστάθηκε ότι "παραμορφώνεται", αλλά μπορεί να είχα ρίξει παραπάνω πίεση από το κανονικό. Και στον αυτοκινητόδρομο που έκανα μία εκατοστή χιλιόμετρα δεν είχα κουνήματα, ή ταλαντώσεις. Μένει να δω πως θα συμπεριφερθούν όσο θα γράφουν χιλιόμετρα.
 6. Το σκέφτομαι και εγώ για rosso 3, θα ήθελα να το δοκιμάσω. Στην κατηγορία hypersport ανήκει, όπως και το S22 της Bridgestone; Αρκετά χιλιόμετρα για πίσω ελαστικό σε hayabusa! Τουριστικό δεν πρόκειται να βάλω με την χρήση που κάνω. Οπότε κοιτάζουμε μόνο για hypesports ελαστικά. Τον γύρο του πηλίου που κάνω αρκετές φορές και μαζεύονται 300+ χιλιόμετρα που δεν είναι διαδρομή ούτε για sm 450, αν έβαζα sport-touring ελαστικό απλά θα έπεφτα στην 1η στροφή που θα πήγαινα να πάρω. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις και στα λάστιχα σε αυτή την ζωή. Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα με hayabusa φίλου με Pirelli angel GT και πέρα από υψηλές ταχύτητες σε ατελείωτη ευθεία, το θεώρησα τραγικό για οτιδήποτε άλλο (πόλη, στροφές σε επαρχιακό κτλ). Είναι για πολύ συγκεκριμένη χρήση και δεν κάνω τέτοια χρήση. Η hayabusa μπορεί να είναι βαριά και να έχει ροπή και να ζεσταίνει σχετικά γρήγορα τα ελαστικά της, αλλά αν μιλάμε για μονός κυρίως, για ούτε καν 70 κιλά και για όχι ευθεία και να πας με πάνω από 200 συνέχεια, δεν θα ζεσταθεί ποτέ στην ελληνική άσφαλτο ένα Pirelli angel. Αν χρειαστεί να φρενάρεις δυνατά, απλά έπεσες.
 7. Καλησπέρα στην παρέα! Έχω εδώ και 10 μήνες μία hayabusa και θα ήθελα τις συμβουλές σας για καινούρια ελαστικά. Όταν την αγόρασα είχε πάνω τα Michelin power pilot 3, αλλά παρόλο που ήταν σχετικά καινούρια, δεν ένιωθα εμπιστοσύνη όταν καβαλούσα και έτσι έβαλα τον Οκτώβριο τα bridgestone S22. Έχω κάνει 5500 χιλιόμετρα από τότε και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από την πρόσφυση τους, αλλά τα φοβόμουν στις εθνικές οδούς (από άποψη φθοράς εννοώ) και κρατούσα χαμηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα. Δεν ξέρω αν είναι καλό νούμερο τα 6000 χιλιόμετρα με S22 σε hayabusa, αλλά στο gsxr 1000 K9 (το είχα για 8 χρόνια) ποτέ δεν μου κράτησε πίσω λάστιχο τόσο πολύ. Βέβαια έβαζα πάντοτε ότι πιο μαλακό και ήμουν και πολύ πιο άγριος με το γκάζι. Να αναφέρω πως κυρίως πηγαίνω εκδρομές μαζί της και αρκετές από αυτές είναι σε αρκετά σφιχτά ορεινά στροφιλίκια, αλλά γράφει και αρκετά χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο. Στην πραγματικότητα θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι παρόμοιο με το S22, αλλά από άλλη μάρκα. Θέλω να αποκτήσω την δική μου γνώμη και να μην βάλω πάλι το ίδιο. Αν υπάρχει κάτι που να αντέχει λίγο περισσότερο σε υψηλές ταχύτητες, αλλά να είναι σε παρόμοιο επίπεδο πρόσφυσης (ή και ένα σκαλοπάτι πιο σκληρό) με τα bridgestone που έχω, τότε αυτό θα ήταν το ιδανικό. Αν δεν σας έρχεται κάτι τέτοιο στο μυαλό, τότε πείτε μου τι επιλογές έχω από Pirelli, Continental, dunlop και ότι άλλο υπάρχει.
 8. Εποχιακός κυρίως, γιατί το καλοκαίρι δεν πολυκινείται το μηχανάκι :P Τον χειμώνα, άνοιξη, φθινόπωρο νομίζω πως οι βόλτες είναι απίστευτα πιο απολαυστικές!
 9. Χαιρετώ την παρέα! Έπεσα τυχαία σε αυτό το θέμα χαζεύοντας στο forum και έτσι έκανα εγγραφή. Θα προσπαθήσω να έρθω σε κάποια συνάντηση για καφέ να σας γνωρίσω. Δεν μένω μέσα στην Λάρισα και συνήθως έρχομαι με ένα scooter που έχω για τις μετακινήσεις μου. Μερικά βράδια όμως έρχομαι με το μηχανάκι! Λογικά με κάποιους από εσάς θα έχουμε συναντηθεί στον δρόμο. Η Λάρισα είναι πολύ μικρή. Noodles γράφεις στο gixxer.gr μήπως, αλλά με άλλο ψευδώνυμο; Αν ναι, έχουμε γνωριστεί παλιότερα σε μία συνάντηση με τα gixxers!
×
×
 • Create New...