Jump to content

ninoaoe

Νέα Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    12
  • Εγγράφηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους ninoaoe

  1. Με μεγαλη μου ντροπη θα πρεπει να παραδεχτω οτι δεν ειχα κανει σωστους υπολογισμους οπως ακριβως ειπες. Νομιζα οτι οταν το λαμπακι αναψει πλεον ειμαι στην ρεζερβα (4,25 λιτρα) οποτε υπολογιζα οτι εχω καψει σε ~120χλμ --> 10,75 λιτρα! Εξου και το 9/100. Αυτο ειναι λαθος ομως καθως οπως ειδα και σε αλλους με ΜΤ το λαμπακι μπορει να αναψει και 2 λιτρα νωριτερα. Παρολα αυτα για οποιον εχει η σκοπευει να παρει ΜΤ να ξερει οτι η καταναλωση απο 7-7μιση που ηταν(τελικα) επεσε σχεδον κατω απο το 6 μετα απο αλλαγη φιλτρων και λαδιων(με ακριβης υπολογισμους)
  2. Δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος,ηθελα λιγη δυναμη παραπανω αλλα δεν ηθελα να προσθεσω 3 οποτε εβαλα 1 μονο για δοκιμη. Ανουσιο,ξερω. Ετσι ειπε ο μαστορας τουλαχιστον :P
  3. ναι φιλε μου το εγραψα λιγο πιο πανω μετα απο το σερβις εστρωσε! νομιζω το φιλτρο λαδιου κ οι βαλβιδες δημιουργουσαν το προβλημα.
  4. Νομιζω οτι και αν ειδα θα ειναι απλα placebo..Παρολαυτα νομιζω ξεκιναει ελαφρως πιο αποτομα..
  5. Λοιπον επειτα απο ενα αρκετα μεγαλο σερβις (αλυσιδογραναζα afam -απο 47-->48 το πισω, φιλτρο λαδιου-ηταν βουλωμενο,φιλτρο αερα pipecross,ρυρμιση βαλβιδων,μπουζι και λαδια) ηδη απο τα 98 χλμ που ημουν πριν το σερβις, το λαμπακι ανοιξε στα 145χλμ αντι για τα 120 που ανοιγε συνηθως. Αρα με 145 χλμ ηδη εχει καταναλωση 7. Αν και θεωρω οτι θα κανει 160χλμ περιπου απο δω και περα οποτε φτανουμε σε καταναλωση 6,4 περιπου. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παλικαρια
  6. Νομιζω οτι η αντιπροσωπία είναι πολύ πιο ακριβή γιαυτο δεν έχω πάει έως τώρα. Η μηχανή έχει πάνω 23000χλμ, αλλά την πήρα μεταχειρισμενη με 17000. Δεν ξέρω τι είχε κάνει ο προηγούμενος καθώς δεν είχε βιβλίο σέρβις. Εγώ Έχω κάνει ένα σέρβις(Λάδια φίλτρα κλπ) και τώρα θα κάνω το δεύτερο όπου θα αλλάξω αλυσιδογραναζα, φίλτρα, λάδια μπουζί και θα κάνω μερικούς ελέγχους που αναφέρει το manual της μηχανής.
  7. Νομιζω οτι χρειάζονται ρύθμιση οι βαλβίδες όντως. Ξέρουμε τι κόστος έχει αυτό καθώς και η καυσαναλυση?
  8. Οσο και να θελω,πατησιων που οδηγαω συνηθως δεν μπορω να οδηγησω και πολυ κανονικα. Δεν διαφωνω για το "απροσεκτος" αλλα ο λογος που εκανα το ποστ ειναι γιατι ανεξαρτητα απο τα κιλα,τα λαστιχα και την οδηγηση παλι δεν εχω δει ποτε κανεναν να λεει οτι εχει καταναλωση 9 απο 6 που υποτιθεται.. Και με νορμαλ οδηγηση και νορμαλ πιεση στα λαστιχα παλι πανω απο 135χλμ δεν εχω βγαλει πριν ανοιξει το λαμπακι (που αυτο συνεπαγεται καταναλωση 8/100).Ενω συνηθως βλεπω λενε 180 με 200 χμλ!
  9. Μαυρες πιτσιλιες εχει η εξατμιση πισω αν εννοεις αυτο..Ναι θα πειραματιστω και αλλο με την οδηγηση! Παντως τελευταια φορα που προσπαθησα να οδηγησω οικονομικα σκεψου οτι απο τα 80 χλμ εως τα 120 που ανοιξε το λαμπακι πηγαινα με κατω απο 3-4 χιλιαδες στροφες και παλι δεν ειδα διαφορα. Ευχαριστω πολυ παντως :)
  10. Ναι φιλε μου,το εκανα. Εβαζα στην διασταυρωση ηρακλειου/πατησιων στο ΒP και τωρα βαζω πλεον Shell (select). Δεν μπορω να πω οτι ειδα διαφορες...
  11. Εννοειται μολις ειδα οτι ειχε πεσει η πιεση στα λαστιχα τα φουσκωσα και τα ελεγχω πιο συχνα .Ναι καθε 5000χλμ του αλλαζω λαδια και φιλτρα. Και τωρα θα αλλαξω και αλυσιδογραναζα,καθως επισης και λαδια φιλτρα παλι. Και φυσικα κανω διατροφη γιατι τα κιλα μου πρεπει να το κουραζουν πιο πολυ απ'ολα
  12. Καλησπερα στην παρεα ! Εδω και εναν χρονο περιπου,εχω το MT-03 και προσφατα που αρχισα να δινω πολυ σημασια στην βενζινη εχω παρατηρισει οτι στα 120 χιλιομετρα περιπου ανοιγει το λαμπακι της ρεζερβας... Το πολυ πολυ 130-135 μια φορα που ειχα κανει καποια χιλιομετρα σε εθνικη. Αν κανεις την μεθοδο των τριων βγαινει οτι υπαρχει καταναλωση περιπου 9,1 λιτρα ανα 100 χλμ! Πολυ πιο πολυ απο το 6 που λεγεται οτι εχει η μηχανη.. Οι μονοι λογοι που μπορω να σκεφτω οτι προκαλουν τετοια καταναλωση ειναι: το υψος μου(1.85), τα κιλα μου (115 κιλα) , τα λαστιχα που ηταν πολυ ξεφουσκωτα για αρκετο καιρο και φυσικα το οτι πολλες φορες το παταω πολυ και οπου μπορω κανω μπαντιλα :P Πιστευεται οτι μπορει να ευθυνεται κατι αλλο? Η μηπως ειναι και νορμαλ αυτη η καταναλωση συμφωνα με την χρηση που του κανω?
×
×
  • Create New...