Jump to content

marios 8

Νέα Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    11
  • Εγγράφηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

11 Good

Σχετικά με το μέλος marios 8

  • Κλάση
    Περιμένει την οδική

Η Μοτοσικλέτα μου

  • myBike: Κατασκ/ής
    KTM
  • myBike: Μοντέλο
    excf - 250
  • myBike: Κυβισμός
    250
  1. O εντουράς κάνει το μεγαλύτερο κακό . Είναι ο πρώτος που παίρνει χαμπάρι τις καινούριες βίλες και τις ελαφοπαγίδες των κυνηγών. Να ξέρατε πόσες φορές έχουμε κάνει καταγγελίες για αυθαίρετα. Να ξερετε πόσες φορές έχουμε κάνει καταγγελίες για ελαφοπαγίδες (οι οποίες είναι τεράστιες και άκρος επικίνδυνες για όλους ) Να ξέρατε πόσες φορές έχουμε κάνει καταγγελίες για γνωστούς βοσκούς της περιοχής που έχουν κάνει την καταπάτηση του δάσους επάγγελμα.. Να ξέρατε πόσες φορές τους έχουμε ζητήσει να κάνουμε εθελοντικές δασοπεριπολίες για πυρασφάλεια και μας έχουν γράψει στα φρύδια τους . Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να θέσουν σαν πρώτη προτεραιότητα την απαγόρευση του εντούρο στην Πάρνηθα . Μιλάμε για μεγάλους οικολόγους . Πρώτα απο όλα το συμφέρον του δάσους . Οι πάντες είναι αδέκαστοι , δεν έχουν βάλει φράγκο στην τσέπη τους . Ο μόνος λόγος για την πρόσφατη ανακοίνωση του δασάρχη και για το κυνηγητό των μπάτσων στους εντουράδες είναι γιατί τους χαλάνε την μπίζνα . Αν υπάρχει έστω και ένας, που να νομίζει οτι ενδιαφέρετε κάποιος για το δάσος στην Ελλάδα της πουστιάς και της ρεμούλας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου . Ενας τρίτος παρατηρητής (που δεν γνωρίζει απο μέσα τη πραγματικά γίνεται ) είναι εύκολο να την πατήσει .
  2. Υπάρχουν ειδικές κόλλες που μπορείς να βρείς σε πολλά καταστήματα με είδη μηχανών (ο Καρρέρ πρέπει να έχει), σε συσκευασία τσέπης (αμελητέα ποσότητα στο τσαντάκι μέσης) . Είναι σε στερεή μορφή (σαν πλαστελίνη) . Γυρίζεις την μηχανή απο την αντίθετη πλευρά (για να μην χάνει λάδια ) και περιμένεις να κρυώσει το μοτέρ . Καθαρίζεις καλά το σημείο, κόβεις ένα κομμάτι απο την κόλλα και το πλάθεις αρκετά στα χέρια σου , ωστε να αναμειχθούν καλά τα 2 συστατικά που περιέχει. Το τοποθετείς στην τρύπα και σε 5 λεπτά γίνεται πέτρα . Τέλος όταν γυρίσεις σπίτι σου με την ησυχία σου το λιμάρεις και δεν φαίνεται καθόλου .Κάτι σαν σιδηρόστοκος . Ετσι δεν μένεις στο βουνό και δεν χαλάς και την βόλτα σου. Αυτό που σου έτυχε δεν είναι καθόλου σπάνιο . Αν ήξερες πόσα μηχανάκια στο βουνό είναι με μπαλωμένα καπάκια θα πάθαινες πλάκα .
  3. Είστε καλό παρεάκι μπράβο σας . Οι πλάκες είναι το αλατοπίπερο της παρέας . Είναι πάντα καλοδεχούμενες .
  4. Ρε π@υστη μου τζάμπα έγραφα κανα 10λεπτο τώρα . :wallbash: :wallbash:
  5. Παιδιά συγνώμη που επεμβαίνω , αλλά επειδή είμαι αρκετό καιρό στο "χώρο" με λυπεί να βλέπω χωματοπαρέα να τσακώνεται με αυτό τον τρόπο . Ένα απο τα μεγαλύτερα οφέλη που έχω αποκομίσει απο την ενασχόληση με το enduro, είναι οι παρέες και οι φιλίες που έχω κάνει στο βουνό . Όποιος έχει έρθει σε αγώνα enduro θα καταλάβει αμέσως οτι το κλίμα μεταξύ των οδηγών είναι πολύ φιλικό και της παρέας . Σε αντίθεση με άλλα μηχανοκίνητα . Αυτό δεν είναι τυχαίο . Υπάρχει λόγος που συμβαίνει . Το enduro είναι κατεξοχήν άθλημα παρέας, κανείς έχοντας σώας τας φρένας δεν ανεβαίνει στο βουνό μόνος του . Η παρέα είναι η υποστήριξη σου , είναι αυτή που θα σε κάνει να νοιώσεις σιγουριά και τέλος είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να ανοίξεις το γκάζι . Προσωπικά έχω τύχει σε διάφορες καταστάσεις που αν δεν υπήρχε η παρέα τα πράγματα θα είχαν πολύ άσχημη εξέλιξη . Σπασμένα χέρια , πόδια, κλείδες (έχω κουβαλήσει για μισή ώρα μέσα σε μονοπάτι μέχρι να βρεθεί πρόσβαση σε ασθενοφόρο, παιδί με 3 δάκτυλα κομμένα) και άλλα λιγότερα σημαντικά βενζίνη, μηχανική βλάβη κτλπ . Γι αυτό η χωματοπαρέα είναι κάτι το δυνατό , το συμπαγές, στην ουσία ο διπλανός σου είναι και ο προστάτης σου. Στην περιπέτεια που είχατε σήμερα είναι φανερό οτι η παρεξήγηση έγινε λόγο απειρίας . Κατ αρχάς πριν κανονίσεις για το βουνό πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις .Άλλο πράγμα η προπόνηση και άλλο πράγμα η βόλτα . Έτσι κανονίζεις και την παρέα . Αλλού θα πάς με τον Α και αλλού με τον Β . Ξέρεις πρίν να ξεκινήσεις τις δυνατότητες του κάθε ατόμου . Έτσι δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις . Πρίν απο λίγο καιρό είχα βρεθεί στα πιστάκια του Παπάγου και μιας και ήταν εκεί ο Νικολάκης (CB) είπαμε να γυρίσουμε στο Σακέτα απο χώμα (απογευμα) . Μου ζήτησε ο CBδακης να έρθει μαζί και η Δανάη , ο Billanti (δεν θυμάμαι το όνομα συγνώμη ) και ο Φωτης . Εγώ τα παιδιά δεν τα γνώριζα αλλά κατάλαβα πάνω κάτω το επίπεδο . Απο την στιγμή που δέχτηκα δεν είχα το δικαίωμα να τσαντιστώ ή να δυσανασχετήσω . Αναπρογραμμάτισα την διαδρομή και για κάποια μικρά ρίσκα που πήρα ήμουν προετοιμασμένος για σπρώξιμο ή καθυστέρηση .Έτσι ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι . Ανάλογο παράδειγμα είχαμε και στην Βαρυμπόμπη τότε που ο Κατάνας σας είχε πάει για ξενάγηση. Όταν αποφασίσαμε (και σε μεγάλο βαθμό φταίω εγώ) να μπούμε στο μονοπάτι για το οροπέδιο το γνωρίζαμε οτι ελάχιστοι θα φτάναν επάνω . Παρόλα αυτά όταν κατεβήκαμε μετά κανένας δεν έφυγε (επειδή υπήρχαν κατώτερου επιπέδου αναβάτες ) αλλά συνεχίσαμε για Καλιφόρνια συνειδητοποιημένοι και διασκεδάζοντας τις καθυστερήσεις. Οπότε το μυστικό είναι να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι θές να κάνεις, ωστε να ξεκινάς συνειδητοποιημένος . Το να τσακώνεστε είναι ανούσιο . Για μένα η χωματοπαρέα είναι κάτι ιερό . Μην την χαλάτε για ένα παραπάνω σπρώξιμο η λίγο μεγαλύτερη καθυστέρηση. Είναι κρίμα . Φιλικά προς όλους .
  6. Παίδες αύριο θα πάω και εγώ . Αν ψήνεστε σας κάνω μια ξενάγηση στα πέριξ . Δεν θα κάνουμε "κροκόδειλους" τα μονοπάτια θα έχουν ροή αλλά ένα επιπεδάκι καλό είναι να υπάρχει για να γίνει η βόλτα χωρίς πολλά κολλήματα. Δεν θα μπούμε σε μονοπάτια όπως του οροπεδίου την προηγούμενη φορά αλλά θα είναι σαν το δεύτερο μισό της βόλτας (προς καλιφόρνια ) . Το μόνο μου κόλλημα είναι οτι δεν μπορώ πολύ πρωί . Κατα τις 10:30 στην BP .
  7. To αν φοράς κράνος, αλλά και το τι κράνος φοράς, έχει να κάνει με το πόσο κοστολογεί ο καθένας το κεφάλι του
  8. Γειά σου Βασίλη , να το ξανακανονίσουμε όποτε θέλετε
  9. Ευχαριστώ για τις φωτο . Την Ε1 την βάλανε να ξεκινάει τελευταία ( μας κακοφάνηκε γιατί είχαμε καλομάθει ) και για να βρούμε καμια φώτο αγανακτούμε . Βολτάκι όποτε θέλετε . Αύριο θα ανέβω Βαρυμπόμπη , αν ψήνεσαι το κανονίζουμε (στείλε πμ ) .
  10. Χαιρετώ την παρέα του mybike . Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά απο εδω που πήραν μέρος . Αρκετά απαιτητικός αγώνας ειδικά για νεοεισερχόμενους στο χώρο . Δανάη και Νικολάκι μπράβο και στους 2 σίγουρα αποκτήσατε εμπειρίες . Ο Φώτης και η Ειρήνη βοηθούσαν πριν την ειδική και γενικά υπείχε ωραίο κλίμα . Δυναμική η παρουσία του φορουμ που με εξέπληξε ευχάριστα . Ευχαριστούμε τον tzoutz για τις φωτογραφίες . Απο εδώ και πέρα θα τα λέμε συχνότερα .
×
×
  • Create New...