Jump to content

_karaflas_

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  34
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

1 Neutral

Σχετικά με το μέλος _karaflas_

 • Κλάση
  Περιμένει την οδική

Άλλα Στοιχεία

 • Φύλο
  Άνδρας
 1. Τάσο τσόκ ανοιχτό τέρμα μια μιζιά και παίρνει , το αφήνω μερικά δευτερόλεπτα μόνο με τσοκ το κλείνω και φεύγω είναι η διαδικασία που ακολουθώ εφόσον είναι κρύο . Οταν είναι ζεστό χωρίς τσοκ , μισή μιζιά ακόμα και χωρίς γκάζι και το μηχανάκι παίρνει μπροστά . Επίσης το μηχανάκι έχει και γκάζι και νεύρο κτλ , δεν φαίνεται να έχει χάσει συμπίεση λόγω κακών ελατηρίων κτλ . Οσο για το φιλτροκούτι , θα πάω να το κοιτάξω πλάκα πλάκα . Οσον αφορά τα λάδια πάντος ( έχω 2-3 μέρες να τα κοιτάξω όταν δεν κάπνιζε τόσο πολύ) τα παλιά τα έβγαλα όλα και άλλαξα φίλτρο και μου έβαλε 3,2 ( 3.3 λέει το manual νομίζω) και ήταν ένα κλικ πάνω από το φουλ με το μηχανάκι ζεστό , άρα σωστά λάδια έχω βάλει . Πάντος λέμε για ΠΟΛΥ ντουμάνι . Για να σας το περιγράψω καλύτερα ,μου θύμησε που είχα πάρει βόλτα ένα suzuki rm μπουκωμένο και μέχρι να ξεμπουκώσει είχε ντουμανιάσει όλο το τετράγωνο . Μετά ως δια μαγείας εξαφανίζεται το ντουμάνι και το βλέπεις μόνο αν ανοίξεις το γκάζι τέρμα .
 2. Γεια σας . Για να μπω κατευθείαν στο ψητό , το μηχανάκι το φτιάχνουμε με ένα φίλο ( ακόμα δεν το έχουμε μετανιώσει ) . Εχουμε αλλάξει λάδια έχουμε καθαρίσει καρμπιρατέρ έχουμε αλλάξει λαιμούς εισαγωγής , φίλτρα όλα , λάδια του έβαλα bardhal 15 50 . Με τα προηγούμενα λάδια δεν το πολυανάβαμε γιατί ήταν παραπάνω από χρόνο σε ακινησία . Το βάζω μπροστά με τσόκ παίρνει όλα κομπλέ και ξεκινάει και καπνίζει σαν τον διάολο . Ο άλλος μου πε ότι που και που το έκανε όταν ήταν κρύο . Μόλις ζεσταθεί και αφού έχει ντουμανιάσει όλο το κόσμο σταματάει και καπνίζει πλέον μόνο στις πολύ ψηλές στροφές . Από τη μυρωδιά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι λάδια . Αν δεν είναι λάδια τι στο διάολο μπορεί να είναι ? Και γιατί όταν είναι κρύο να καίει λες και είναι δίχρονο και όταν ζεσταίνεται μόνο στις πολύ ψηλές ? ξέχασα να πω ότι δεν καπνίζει πάντα το ίδιο . Δεν έχω παρατηρίσει αλλά μου φαίνεται ράντομ η φάση .
 3. λοιπόν πέρα από αριστερά δεξιά (3mm περίπου) κουνάει και μπρος πίσω κανα 2mm . Οπότε μάλλον πάμε για αλλαγή ε ?
 4. ευχαριστώ πολύ παιδιά , παίζει αρκετά 2-3mm δεξιά αριστερά και τα περτσίνια γυρνάνε . Δεν είναι αυτή ακριβώς της φώτο , θα ανεβάσω σύντομα . ΘΑ τσεκάτω και τα βιντεάκι με τις επισκευές που ανεβάσατε και θα ενημερώσω για τα επόμενα βήματά μου !!
 5. Λογική απάντηση . Καλά ρε τι διάολο πάνε και τα φτιάχνουν έτσι Εχει κάποια χρησιμότητα που δεν είναι μονοκόματο ή για το μάτι ?
 6. γεια , φτιάχνω ένα xt τον τελευταίο καιρό που μπροστά είχε μαργαρίτα διαιρούμενη σαν αυτή της φωτογραφίας . Τα πιρτίνια έχουν χαλαρώσει και το απ'έξω κομμάτι που ακουμπάει το τακάκι κουνάει και προφανώς δεν είναι και η πιο ασφαλής αίσθηση . Διάφοροι μηχανικοί το χουν δει και λένε δεν φτιάχνει πάρε άλλη δισκόπλακα . Τι λέτε ? Εχει συμβεί σε κανάν άλλο ? Αν πάρω ροδελίτσει και ανοίξω τα κουμπώματα και τα ξανακλείσω θα είνια επικίνδυνο ?
 7. Παιδιά ευχαριστώ για τις απάντήσεις . ΣΑΒΒΑ είσαι μεγάλος ! Πιάνει το χέρι μου γενικά και έχω και το manual οπότε σίγουρα θα το τσεκάρω και μόνος μου με την βοήθεια και των βίντεο .
 8. Γεια σας , έχω ένα σκουτερ (malaguti f15 firefox) το οποίο για 50άρι απ'ότι έχω καταλάβει πάει σφαίρα . Μια σύντομη περίληψη του τι έχει συμβει : Αφού πούλησα το ΧΤ μια φίλη μου χαρίζει το παρατημένο σκουτερ της το οποίο με καθαρισμό καρμπιρατέρ παίζει τελικά . Φτιάχνω φρένα , αλλάζω εξάτμιση ( που είχε μια γελοία αφού της μάνας του χάλασε) και του βάζω με μόντα μια leo vince μεταχειρισμένη με τελικό moto sport . Το μηχανάκι με το που του έκανα τη μετατροπή πάει πάαααρα πολύ καλύτερα . Αυτό που έκανε από πάντα και το παρατήρισα και τώρα είναι ότι όταν ξεκινάει έχει πολύ γκάζι/νεύρο , του άλλαξα και το ελατήριο στην καμπάνα και πάει ακόμα καλύτερα . Οταν όμως περάσει λίγο ώρα η επιτάχυνση πεθαίνει . Επίσης , ειδικα'αφού του άλλαξα εξάτμιση (και ακόμα δεν έχω πειράξει το μίγμα) όταν ανοίξω το γκάζι τέρμα ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ σαν να κομπιάζει και κλείνοντάς το λίγο επιταχύνει λίγο παραπάνω . Να πω επίσης ότι έχω πολύ ψηλά το λάδι και πρέπει λίγο να το κατεβάσω ( από την τρόμπα λαδιου) οπότε το μίγλ;α έτσι και αλλιώς έχει και πάρα πολύ λάδι και θέλει ρύθμιση . Πέρα από τη ρύθμιση του καρμπιρατέρ πιστεύετε ότι έχει σοβαρό θέμα στη μετάδοση ? Οπως είπα έχω αλλάξει ήδη ελατήριο , λέτε να θέλει και βαρίδια ή μήπως παίζει και καμια άλλη ρύθμιση ? Από σκούτερ , variator κτλ δεν έχω ιδέα γιαυτό ρωτάω . τέλος πήρα μια φιλτροχοάνη να του βάλω για πιο ελεύθερο φίλτρο αέρα , λέτε να κάνει δουλειά μετά από ρύθμιση του καρμπιρατέρ ή όχι ? Κάποιος μου πε ότι τα δίχρονα θέλουν ειδικό φίλτρο , ισχύει ? Πάντος το μηχανάκι μερικές φορές τρώει κόλημα και πάει απίστευτα γρήγορα για 50άρι , φοβερό γκάζι και πέταγμα . Αλλά άλλε φορές με μονή σέλα τραβάει με το ζόρι σε μέτρια ανηφόρα με μονή σέλα .... Εχετε καμιά ιδέα ? Κοντεύει να με τρελάνει !!!
 9. καλησπέρα ! έπεσε στα χέρια μου ένα σκουτεράκι , το malaguti f15 firefox ( εγώ βέβαια έχω chrome :P ) είναι 2 χρόνια ακούνητο και σήμερα το πήρα να παίξω λίγο σαν παιδί (μιας και δουλειά δεν έχουμε) και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι δεν παίζει η μανιβέλα , είναι κολημένη . Το πιστόνι όσο πήγαινε δεν έχει κολήσει και γενικά αν και σερνότανε πήγαινε , για πείτε μου τι μπορεί να παίζει . Γενικά όσο δεν θέλει λεφτά θα γίνει σχετική ανακατασκευή στο μηχανάκι , κανά καινούργιο πιστόνι , γυάλισμα/ρεκτιφιέ ότι χρειάζεται , αλλά πριν το λύσω θέλω να το βάλω μπροστά να δω τι παίζει ... για πείτε μου καμιά ιδέα , αν και μάλλον θα μου πείτε να το λύσω μιας και αυτός είναι ο στόχος , απλά δεν θέλω να γίνει "αύριο" αλλά σε λίγο καιρό μιας και πήγαινε παλιότερα . Απ'όσο ξέρω , εφόσον ήταν σε ακινησία , δεν παίζει να κόλησε από μόνο του ε ? αυτό είναι το μηχανάκι ακριβώς : εντιτ : είναι δίχρονο 50άρι αρκετά καλοσυντηριμένο όσο πήγαινε .
 10. μήπως ενοούσε 13 :P Τελικά παιδιά θα κινηθώ μάλλον ως παραδοσιακός οπαδός της yamaha σε ένα dt 125 κατά πάσα πιθανότητα :D . Κάτι έχω βρει ..
 11. Γεια ! Κατευθείαν στο ψητό . Το xt το έδωσα . Βρήκα ένα tsr200 '98 σε καλή τιμή . Για πείτε μου τι να κοιτάξω , αν θα κλάψει η τσέπη μου από βενζίνες+διχρονόλαδα και τέτοια . Εντομεταξύ τις προάλλες βλέπω ένα μπάρμπα καβάλα σε ένα wr200 και του πιάνου κουβέντα επί τόπου .Μου λέει μέσο όρο καίει 3-3,5 λ/100χλμ άμα το πηγαίνεις σαν άνθρωπος , αν βέβαια το ανοίγεις εκτοξεύεται , δεν του χει χαλάσει , δεν έχει κολώσει και τέτοια , γενικά δηλαδή μέσα στη χαρά ο θείος με το διχρονάκι του , ούτε πολλές ασφάλειες και σήμα , ούτε τίποτα . Ισχύουν για για το tsr αυτά ? Μιας και δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα δίχρονα , θέλω να μου λύσετε και τις εξής απορίες . Το tsr200 έχει τελικά ή δεν έχει power valve ? κάπου είδα ότι έχει ένα άλλο κόλπο που το λένε reed valve , αν έχει το ένα δεν μπορεί να έχει το άλλο λογικά ε ? Επίσης , σε τετράχρονο μπορώ πιστεύω να την ακούσω τη μπιέλα . Σε δίχρονο λογικά το ίδιο δεν είναι ? Οσον αφορά το μοτέρ , όταν θα πάω να το δω κοιτάω τη συμπίεση από τη μανιβέλα μην έχει λιώσει τα ελατήρια , κοιτάω άμα κουδουνίζει η μπιέλα , άμα πηγαίνει ίσια , άμα παίρνει εύκολα μπροστά ζεστό και κρύο , άμα κουμπώνει το σασμάν , τι άλλο ? Για πείτε καμιά ιδέα . Επίσης με ανταλακτικά τι παίζει ? Φοβάμαι ότι ίσως τα βρίσκεις λίγο δύσκολα , και αυτό με κάνει πολύ σκεπτικό είναι η αλήθεια . Τέλος , απ'ότι είδα σε κάτι υπερ-κάλτ γιαπονέζικα βιντεάκια , το tsr200 το πλασάρουν σαν " offroad orriented dual sport " , κοινώς enduro θα μου πεις , όμως ένα τέτοιο μηχανάκι πόσο "dual sport" είναι ? Το ξέρω ότι οι μανιβελιές και οι διχρονίλα μέσα στη πόλη είναι ένα βάσανο , αλλά γενικά πόσο θα σε ζαλίσει για μια βόλτα ή για να πεταχτείς σε μία δουλειά ? Ολα αυτά τα ρωτάω λόγω του dual sport χαρακτήρα που υποτίθεται ότι έχει , δεν είναι motocross ρε παιδί μου . ευχαριστώ
 12. χαχαχαχα.Παίρνεις λοιπόν το λούνα πάρκ σου και πας και μια περατζάδα χωρίς το φόβο ότι θα σε γράψουνε .
 13. Δεν είναι ακόμα , αλλά θα είναι στο άμεσο μέλλον ένα klx 300 . Το θέμα βρε παιδιά είναι αν καποιος έχει παρόμοια εμπειρία . Το ξέρω ότι για να είσαι και τυπικά νόμιμος στα πάντα είναι πολλές οι προυποθέσεις .... EDIT: Μόλις πριν 1 μήνα πλήρωσα τα παράβολα και πέρασα από γιατρούς ... Δεν έχω φτάσει ακόμα εκει . Μη με μπινελικώσετε το κατάλαβα πόσο μ@#$%ς ήμουνα με μηχανάκι χωρίς δίπλωμα και ευτυχώς ελέησε ο ύψιστος και βρήκα και τα λεφτά και έχω ξεκινήσει . Η ερώτηση βέβαια παραμένει : Στη πράξη τι γίνεται ? Είναι κανένας που είναι σε παρόμοια θέση ? Πως το έχει λύσει το πρόβλημα . Και για να σας προλάβω , δεν είμαι 17 χρονών και θέλω να πάρω ένα πύραυλο να κάνω σούζες και να πατάω παιδάκια . Ενα μηχανάκι θέλω να πάρω που είναι τουμπανο και επειδή δεν είμαι και ο Λάτσης , πέρα από τη διασκέδαση μαζί του θα κάνω και τη δουλειά μου . Πιστεύω ότι πιο κατανοητός δεν γίνομαι
 14. Καλημέρα . Ενοώ πέρα από τη χαρτούρα άδειες, ασφάλειες, διπλώματα . Ο ger_zoym το πιασε το θέμα για μοτοκρός μιλάω που του λείπουν αρκετά πράγματα . Να το κάνω λίγο πιο λιανά λοιπόν : Εχουμε ένα εντούρο που ΕΧΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΑ μεν , αλλά δεν έχει καθρέφτες , φλας , σκάλες στο μπροστά φανάρι , πίσω φανάρι έχει αλλά δεν ανάβει με το φρένο , δεν έχει μπαταρία και μίζα , η εξάτμηση κάνει λίγο φασαρία , δεν έχει πίσω πατάκια και έχει και κάτι λάστυχα με τακούνι 12ποντο . Εστω ότι το πάω λοιπόν μια βόλτα και τα παιδιά με τα μπλέ μου κάνουν νόημα να σταματήσω . Θα πληρώνουν και τα εγκόνια μου ή δεν τρέχει κάστανο ? Προφανώς και επειδή πρέπει να είμαστε και σωστοί , οι νόμοι δεν είναι πάντα τόσο παράλογοι , κάποια πράγματα θα τα φτιάξω (κανά καθρέφτη πχ , να ανάβει το φανάρι με το φρένο , αντε και κανα φλας) . Στον φίλο λοιπόν που ρώτησε πως το φαντάζομαι εγώ το νόμημο , έτσι το φαντάζομαι .
 15. Καλησπέρα . Ποιες είναι οι προυποθέσεις για να κυκλοφορεί ένα μηχανάκι νόμιμα στο δρόμο ? Ενοώ καθρέφτες , φλας κτλ . Παίζουν κάποια στάνταρ πράγματα ? Κάπου διάβασα πχ ακόμα και για λάστυζα στο Αμέρικα.... Στο Ελλάντα όμως ?
×
×
 • Create New...