Γιατί δεν κοιτάς CRYPTON -110 νεότερο από αυτά που αναφέρονται δυνατό για τα κυβικά του, ροπή (χαμηλά) ατελείωτη (φαντάσου ότι με μια 3η βγάζεις όλη την πόλη) το τίμημα είναι ότι τελειώνει γρήγορα. Φυσικά YAMAHA που σημαίνει ανταλλακτικά παντού και υπάρχουν kit βελτιώσεις μέχρι 135cc ‘’άπειρα’’ με τίμημα αξιοπιστία και κατανάλωση συν το κόστος επισκευής.
Κάνω το χρόνο περίπου 20000χλμ και δυστυχώς με συνθήκες άσχημες και απαιτητικές. Λάστιχο σαν το METZELER ME-22 δεν έχει βγει ακόμα. Μόνο του μειονέκτημα ότι τελειώνει γρήγορα(μαλακό), διαφορετικά M-45 εξαιρετικό αλλά όχι κορυφαίο.
Παιδιά, έχοντας μικρή εμπειρία από δίχρονα(μόνο 11 χρόνια) και μέτρια από τετράχρονα(25 χρόνια) η διαφορά είναι η μέρα με την νύχτα, το ένα είναι....ξερόγκαζο(απόλαυση) και το άλλο....γκαζάκι(ατελείωτο) το ένα κουράζει(φαίνετε-γέρασα) το άλλο ξεκουράζει(άρε...παππού).Την εποχή που είχα VESPA 50(90cc) & TZ-250 απέκτησα και XJ-750 SEGA, όταν είχα F-1Z απέκτησα και CRYPTON-110, όλα υπέροχα και αγαπητά αλλά οι διαφορές....τεράστιες. Στο ένα μπαίνεις σε μια στροφή – γειτονιάς με 20χλμ και επιταχύνεις με 3η και στο άλλο αν δεν κατεβάσεις 1η είναι ‘’νεκρό’’, (αλλά μετά στο ανέβασμα του …τελειώνεις). Το ένα ‘’βρωμάει’’ λαδίλα άντε (…λαδάκι) και το άλλο τίποτα (άντε… ο μουσακάς της γειτόνισσας) το ένα όταν το βάζεις εμπρός το πρωί, σου πετάνε παντόφλες και το άλλο δεν ξυπνάς ούτε την γάτα της αυλής. Η διαφορά είναι ότι το ένα όταν το καβαλούσα χαμογελούσαν και τα μουστάκια μου (που δεν είχα) ενώ το άλλο που το καβαλάω τώρα με ικανοποιεί δε, αλλά τα μουστάκια μου (που έχω) δεν χαμογελούν πια.