Jump to content
themata

Honda VFR800

Recommended Posts

Ο Ιανουάριος ανέδειξε στη Μεγάλη Βρετανία την VFR800 ως τη δημοφιλέστερη μοτοσικλέτα, καθώς σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις.

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα και από την στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στις αντιπροσωπίες, έφτασε τις 184 πωλήσεις.

post-77-1140125242_thumb.jpg

Η αύξηση στις πωλήσεις των μοτοσικλετών στο νησί τον φετινό Ιανουάριο είχαν αύξηση 10% σε σχέση με τον περσινό μήνα και πάλι η κατηγορία των scooter οδηγεί τις πωλήσεις με αύξηση 13%.

Η VFR800 ήταν ο μεγαλύτερος αποδέκτης της έρευνας αγοράς από το κοινό, σύμφωνα με στατιστική μελέτη που δείχνει ότι δέχτηκε 597 έρευνες για τα στοιχεία του.

mototriti.gr

Καλά νέα για μία εκπληκτική μοτοσυκλέτα αν και όχι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα! :winking:

----------------

Indexed: Street

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

...Και απο προσωπικη "οφθαλμοθεραπεια"...εγκρινω και επαυξανω(και σε...κοκκινο ειναι τρέλλα!!!).Ειναι βεβαια καπως αργη και βαρεια,τα φρενα της ειναι και λιγο ανισχυρα,οπως καπου διαβασα,αλλά εγω άλλα βλέπω στο δρόμο(κι ας εχει ρατσιστη οδηγο... ;) )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Honda VFR 800 VTEC

Το πολύ επιτυχημένο και διαχρονικό μοντέλο επιστρέφει, έχοντας δεκάδες βελτιώσεις σε πλαίσιο και κινητήρα, ελκυστική εμφάνιση και ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα

Είναι τουριστική μοτοσικλέτα όταν λειτουργούν οι δύο βαλβίδες και σπορ όταν λειτουργούν και οι τέσσερις. Είναι η νέα… «πριγκίπισσα» των δρόμων, αφού σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι έχει κερδίσει πολλές φορές τον τίτλο της καλύτερης μοτοσικλέτας γενικής χρήσης.

Το νέο VFR ξεχωρίζει από το παλιό και οπωσδήποτε από οποιαδήποτε άλλη μοτοσικλέτα που κυκλοφορεί.

Η αισθητική της νέας μοτοσικλέτας, με τους τέσσερις προβολείς εμπρός σε σχήμα V και την ουρά με το ενιαίο φωτιστικό σώμα και τις δύο εξατμίσεις να προβάλουν ακριβώς από κάτω, αποτυπώνεται μια και καλή στη μνήμη σου.

Ο κινητήρας

Το σημαντικότερο νέο στοιχείο που έχει το VFR είναι το VTEC, μια τεχνολογία γνωστή από τα αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με αυτήν, στις χαμηλές και μέχρι τις μεσαίες στροφές (7.000 σ.α.λ.) λειτουργούν μόνο οι δύο από τις τέσσερις βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο, πράγμα που στην πράξη έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Από τη στιγμή που η βελόνα του ταχύμετρου θα περάσει πάνω από τις 7.000 σ.α.λ., ο υδραυλικά κινούμενος πίρος σπρώχνει την καπελοθήκη προς τον εκκεντροφόρο, οπότε μπαίνουν σε λειτουργία και οι άλλες δύο βαλβίδες. Με το που θα ενεργοποιηθούν και οι 16 βαλβίδες, αλλάζει σημαντικά και ο ήχος. Ο μπάσος V-4 αρχίζει και γυρίζει σε πολύ εντονότερους ρυθμούς. Ανεβάζει αστραπιαία, αρκετά γρήγορα και με αίσθηση, αποδίδοντας 110 ίππους.

Η ζωή μαζί του

Το νέο VFR κάνει τη ζωή του αναβάτη του εύκολη. Αισθάνεσαι άνετα πάνω στη σέλα του και μπορείς να απολαύσεις σε κάθε διαδρομή το πόσο ισορροπημένη είναι η σταθερότητα της μοτοσικλέτας, με την ευκινησία της στις αλλαγές των κατευθύνσεων. Το VFR μπαίνει εύκολα στις στροφές, κρατάει τη γραμμή του με ακρίβεια και δεν αφήνει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος να ταράξουν την ηρεμία του. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το καινούργιο πιρούνι με τα μεγαλύτερης διαμέτρου καλάμια (43άρια αντί για 41άρια του προηγούμενου μοντέλου). Ο συνεπιβάτης του VFR θα μείνει αρκετά ευχαριστημένος πάνω στη σέλα που του αναλογεί. Τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι τώρα σε χαμηλότερη θέση και επομένως φέρνουν τα πόδια σε πιο φυσιολογική γωνία. Για να μπορεί να προσαρμόζεται η ρύθμιση του αμορτισέρ στο επιπρόσθετο βάρος που συνεπάγεται το ταξίδι με το συνεπιβάτη και τις βαλίτσες (αξεσουάρ της Honda στο χρώμα της μοτοσικλέτας) υπάρχει μία στρόφιγγα σε εύκολα προσεγγίσιμο σημείο

post-583-1140183852.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ στην Ελλάδα τέτοιες μοτοσυκλέτες δεν έχουν περπατήσει αν και είναι ότι καλύτερο σε θέματα ασφάλειας, άνεσης, ευχρηστίας, και (λογικών) επιδόσεων.

Προτιμούμε Transalp, Vstrom, Varadero, GS, Transalp, R1, CBR, ZZR,

ή και καμιά Transalp που αρέσει και στις γυναίκες. Έχω βαρεθεί να τις βλέπω.

Κι όμως γενικότερα οι Ευρωπαίοι παντού προτιμούν street μοτοσυκλέτες (με την γενικότερη ένοια) γυμνές ή με φέρινγκ σε συντρηπτική πλέιοψηφία.

Λέτε να κάνουν λάθος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι...δεν κανουν λαθος.Οπως λαθος δεν κανουμε κι εμεις που ψωνιζουμε Varaderia Vstromia GS κτλ

Εκεινοι εχουν δρομους,κι εμεις κατσικοδρομους :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα αυτοί που δεν παίρνουν VFR δεν προτιμούν transalp ή GS... προτιμούν R1, K5, CBR1000... δηλαδή μηχανάκια λιγώτερο άνετα, αλλά πιο "λυσσάρικα"

σου λέει "πώς θα πάρω 800άρι που έχει ισχύ 600αριού;;; με τι μούτρα θα βγω στην πιάτσα;;;" :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν κοστίζει και λίγα βέβαια.

Κοντά στα 13.500 Ευρώ καινούριο με ABS.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά με 8.500 - 9.000 σε καλή κατάσταση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως είναι μία από τις καλύτερες αγορές στην κατηγορία sport touring!

άσε που αυτό το μονόμπρατσο είναι.... :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είχε και την κίνηση εκεντροφόρων με τα γρανάζια όπως παλιά με εκείνον τον υπέροχο μαγευτικό ήχο θα ήταν τέλια

Εργαλείο για πολλές μα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_thumbsup: Ειδικα το 400αρι ηταν φοβερο πιστολι ακομα και με τα σημερινα δεδομενα...Απιστευτα εργαλεια εβγαζαν τοτε και η Honda κακως κατηργησε

την γραναζοκινηση....

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:_thumbsup: Ειδικα το 400αρι ηταν φοβερο πιστολι ακομα και με τα σημερινα δεδομενα...Απιστευτα εργαλεια εβγαζαν τοτε και η Honda κακως κατηργησε

την γραναζοκινηση....

:cheers:

<{POST_SNAPBACK}>

Μιλάμε για απόδοση, όχι αστεία :thumbsup1:

VFR 400: 59hp/στρόφαλο - 54hp στον τροχο

CBR 400: 59hp/στρόφαλο - 58hp στον τροχο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

AAAAAAAXXXXXXXXχχχχχχχ....

Ειμαι ερωτευμενοοοοος .... :this::sorry: :(

main_79_8.gif

main_79_4.gif

main_79_2.gif

π0υτ@ν3ς μηχανες γιατι να εισαστε τοσο ακριβες ... :cry:

:( :( :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιωτη δεν θα με χαλαγε καθολου...

Αλλωστε ειναι και Honda. Προς θεου δηλαδη, αν φοβομαστε και τα Honda για μεταχειρισμενα...

Αλλα εδω το καινουριο (με ABS) τιμαται κατι λιγοτερο απο 14.000 ευρω ... οποτε και μεταχειρισμενο, παλι ακριβο θα ειναι ρε γμτ ... :(

Να μου πεις βεβαια, σε 5 χρονια απο τωρα ... κατι μπορει να κανουμε :grin::spiteful:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως είναι ένα παό τα κορυφαία μοτοσακό απαξ και εμφανίστηκαν δίτροχα....

Άλλωστε ο κωδικός της είναι VictoryForeveR και αυτό κάνει.....Κερδίζει τους απανταχού αναβάτες της όταν αυτοί ξέρουν τι τους γίνεται.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κερδίζει τους απανταχού αναβάτες της όταν αυτοί ξέρουν τι τους γίνεται.....

<{POST_SNAPBACK}>

δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η νοοτροπία

και καλά όσοι αγοράζουν VFR είναι πιο "ψαγμένοι", και ξέρουν "τι τους γίνεται", και τρεις τελίτσες για εφέ

αυτό προσβάλλει όσους έχουν CBR και παρόμοια μηχανάκια

πώς να το κάνουμε, υπάρχουν άτομα που σπάζονται όταν βλέπουν μηχανάκι με +40 κιλά και τα ίδια ή και λιγώτερα άλογα, και χαμηλώτερη τελική, δικαίωμά τους είναι, και βασίζεται σε αναμφισβήτητα νούμερα, όπως ακριβώς δικαίωμα του ιδιοκτήτη VFR είναι να πει εμένα "μου αρέσει εμφανισιακά, και ο ήχος του, και το πώς βάζει τα άλογα στο δρόμο, και τα φρένα του, και το γουστάρω!"

γιατί πρέπει να τους δείξεις περιφρόνηση και να πεις πως τάχα δεν ξέρουν τι τους γίνεται;;;

θα σου άρεσε να βγει και να πεί ο CBRάκιας ότι παίρνει κανείς VFR για πουλμουρ στην καφετέρια;

ο καθένας επιλέγει ό,τι τον εκφράζει περισσότερο, μπορούμε να το χωνέψουμε αυτό και να μείνουμε εκεί;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
να βγει και να πεί ο CBRάκιας

<{POST_SNAPBACK}>

Mε φώναξε κανείς? :tease::tease::yahoo::devil:

Respect πάντως στη VFR το οποίο είναι ενα μηχανάκι που το εκτιμώ πάρα πολύ :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η νοοτροπία

και καλά όσοι αγοράζουν VFR είναι πιο "ψαγμένοι", και ξέρουν "τι τους γίνεται", και τρεις τελίτσες για εφέ

αυτό προσβάλλει όσους έχουν CBR και παρόμοια μηχανάκια

πώς να το κάνουμε, υπάρχουν άτομα που σπάζονται όταν βλέπουν μηχανάκι με +40 κιλά και τα ίδια ή και λιγώτερα άλογα, και χαμηλώτερη τελική, δικαίωμά τους είναι, και βασίζεται σε αναμφισβήτητα νούμερα, όπως ακριβώς δικαίωμα του ιδιοκτήτη VFR είναι να πει εμένα "μου αρέσει εμφανισιακά, και ο ήχος του, και το πώς βάζει τα άλογα στο δρόμο, και τα φρένα του, και το γουστάρω!"

γιατί πρέπει να τους δείξεις περιφρόνηση και να πεις πως τάχα δεν ξέρουν τι τους γίνεται;;;

θα σου άρεσε να βγει και να πεί ο CBRάκιας ότι παίρνει κανείς VFR για πουλμουρ στην καφετέρια;

ο καθένας επιλέγει ό,τι τον εκφράζει περισσότερο, μπορούμε να το χωνέψουμε αυτό και να μείνουμε εκεί;

<{POST_SNAPBACK}>

ρε συ gdevelek το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.....

και για να καταννοήσεις μερικά για μένα πράγματα θα θελα να μου απαντήσεις ευθέως σε ορισμένα πραγματάκια:

α) γνωρίζεις την νοοτροπία μου;

β) γνωρίζεις κάτι για μένα;

γ) ένιωσες θιγμένος από κάτι που είναι εμφανές στα γραφόμενά μου;

δ) ένιωσες θιγμένος από κάτι που είναι μάλλον λανθάνον στα γραφόμενά μου;

ε) γνωρίζεις σε ποιό είδος και μοντέλο μοτοσακό κατέληξα και τώρα καβαλάω;

στ) έχεις υπόψιν σου τι μοτόρι είναι το VFR;

ζ) μήπως έχεις λυμένο το ζωνάρι (όπως στο χωριό μου λένε);

πολύ θα ήθελα να ξέρω και μετά εδώ είμαστε να τα κουβεντιάσουμε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα