Jump to content
valas-GSX-R

Ηοnda cbf 125

Recommended Posts

Ενα φιλαράκι έχει ψηθεί για την απόκτησή του.honda_cbf_stunner_125cc-front-pictu.jpg.Οπότε αύριο μετά το σχολείο θα πάμε στην αντιπροσωπεία της Honda για να το τσεκάρουμε.

Αυτά που μας χαλάνε είναι τα εξής.

Α)Πίσω έχει ταμπούρο :shit:

Β)Τα διπλά αμορτισέρ....(χάθηκε ενα monoshock???????)

H τιμή του είναι περι τα 2400 ευρώ περίπου.Εσείς τι λέτε?Αξίζει η απόκτησή του?

ΥΓ)Η ενναλακτική είναι το crypton x :smoke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

το crypton x είναι σαφέστατα πιο αξιόπιστο και πιο δυνατό

αλλά δεν είναι μηχανή, δεν έχει 10+λίτρα ντεπόζιτο, πρέπει να σηκώνεις και σέλα για να ανεφοδιάζει.

Στα ίδια λεφτά εναλλακτικο το ybr125 (παίζει και 2 τρία κατοστάρικα φθηνότερο) και μεταχειρισμένο xt125r χωρίς ηλεκτρονικούς ψεκασμούς (γενικά είναι λάθος η σύγκριση καινούριου και μεταχειρισμένου, αλλά είναι πολύ πιθανό ενα xt μεταχειρισμένο να εξακολουθεί να είναι πιο αξιοπιστο και από Ybr και από cbf)

όσον αφορα το τάμπουρο είναι μείον αλλά όχι τραγικό μια και το φρενάρισμα γίνεται κυρίως με το μπροστινό, και το crypton έχει τάμπουρο πίσω, μόνο το xt πρέπει να έχει δισκόφρενο (και monoshock :P ).

Από κει και πέρα, πάει στο περι ορέξεως... (προσωπικά μεταξύ crypton x και cbf125 θα πήγαινα στο 2ο)

edit: υπάρχει και ένας παππούς βάτραχος με το cbf 125 κάτι παραπάνω θα έχει να πει σχετικά

Τροποποιήθηκε από τον nexxon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ειδα προχτες απο κοντα, παρκαρισμενο. Ειναι ενα YBR με μισο fairing και, διαφορετικη ουρα πισω και διπιστονη δαγκανα μπροστα. Καμια αλλη διαφορα δεν ειδα (εκτος απο τα οργανα που ειναι διαφορετικα αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο). Σαν ενα μοντερνο YBR θα το χαρακτηριζα. Ακομα προσπαθω να καταλαβω γιατι το εβγαλε η honda αφου εχει ηδη στην αγορα τον CBF 250 που το καλυπτει το μικρο διπλωμα καθως επισης και το CBR125. :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

valas-GSX-R αν εχει αποφασησει για αυτο το μηχανακι τοτε τους λογους, ιδικα τον πρωτο με τον ταμπουρο τον βρισκω λιγο ανουσιο.

εχεις μεγαλη μηχανη και μπορεις να καταλαβεις οτι δισκοφρενο σε τετοια κυβικα για το πισω φρενο δεν κανει μεγαλη διαφορα. απλα προσθετη οψη μεγαλης μηχανης.

εγω παντως θα τα εδεινα τα χρηματα για αυτο η για το ybr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ενα φιλαράκι έχει ψηθεί για την απόκτησή του. Οπότε αύριο μετά το σχολείο θα πάμε στην αντιπροσωπεία της Honda για να το τσεκάρουμε.

Αυτά που μας χαλάνε είναι τα εξής.

Α)Πίσω έχει ταμπούρο

Ε βάλτου δίσκο, αν σε καίει τόσο...

Β)Τα διπλά αμορτισέρ....(χάθηκε ενα monoshock???????)

Και αν είχε και αλάρμ, δε θα με χάλαγε...

Τι ζητάμε ρε παιδιά από 125 cc...???

H τιμή του είναι περι τα 2400 ευρώ περίπου.Εσείς τι λέτε?Αξίζει η απόκτησή του?

Δεκάρα προς Δεκάρα...!!!!

(Υποκειμενικά πάντα...)

ΥΓ)Η ενναλακτική είναι το crypton χ...

Θα τεκμηριώσω πιο κάτω για ποιούς λόγους αξίζει, κατά τη γνώμη μου, το CBF 125...

Εσύ μπορείς να μας πείς, γιατί προτείνεις το Crypton R σε συγκριση με τα άλλα 2...???

edit: υπάρχει και ένας παππούς βάτραχος με το cbf 125 κάτι παραπάνω θα έχει να πει σχετικά

Ε, όσο να ναι, κάτι έχω να προσθέσω...

Παππούς βάτραχος; :rolleyes:

Παααααρώώών....

Με φώναξε κανείς...???

το ειδα προχτες απο κοντα, παρκαρισμενο. Ειναι ενα YBR με μισο fairing και, διαφορετικη ουρα πισω και διπιστονη δαγκανα μπροστα. Καμια αλλη διαφορα δεν ειδα (εκτος απο τα οργανα που ειναι διαφορετικα αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο). Σαν ενα μοντερνο YBR θα το χαρακτηριζα. Ακομα προσπαθω να καταλαβω γιατι το εβγαλε η honda αφου εχει ηδη στην αγορα τον CBF 250 που το καλυπτει το μικρο διπλωμα καθως επισης και το CBR125. :think:

Γιατί καλό μου αγόρι έχεις φάει τέτοιο "κώλυμα" να συγκρίνεις CBF με YBR...??? Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω...

Με την ίδια λογική, γιατί η YAMAHA έβγαλε to YBR 250, αφού είχε το 125...???

Και γιατί μοιάζει με YBR...??? Σχεδιαστικά εννοείς...??? Υποκειμενικό είναι αυτό... Εκτός αν το ΥΒR φοράει και αυτό τον κινητήρα του XR 125...

Εξάλλου, παρθενογένεσση δεν υπάρχει... Όλο και κάτι θα μοιάζει με κάποιο άλλο...

valas-GSX-R αν εχει αποφασησει για αυτο το μηχανακι τοτε τους λογους, ιδικα τον πρωτο με τον ταμπουρο τον βρισκω λιγο ανουσιο.

+100

εχεις μεγαλη μηχανη και μπορεις να καταλαβεις οτι δισκοφρενο σε τετοια κυβικα για το πισω φρενο δεν κανει μεγαλη διαφορα. απλα προσθετη οψη μεγαλης μηχανης.

+1000

εγω παντως θα τα εδεινα τα χρηματα για αυτο η για το ybr

Εγώ πάλι, τα έδωσα....

εγω το δα στο δρομο αυτο προχθες,,,,πολυ ομορφο μηχανημα!

Είναι το σκασμένο...

Λοιπόόόόόόόόόν....

Φίλοι και φίλες...

Είναι μια ώρα δύσκολη και προχωρημένη...(04:03πμ), τώρα που ξεκινά να γράφω...

Παρέα μου ένα Αμοργιανό ρακόμελο... :cheers:

Και ξεκινάω...

Καταρχήν, να διευκρινήσω πως δεν υπάρχει καμμία επιθετική διάθεση απέναντι σε κανέναν από τους προλαλήσαντες συμφορουμίτες...

Το ξεκαθαρίζω, γιατί ίσως κάποια από τα παραπάνω μου σχόλια να φανούν κάπως...

Κατά 2ον, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το σεντόνι που θα ποστάρω...

Λοιπόν...

Οδηγώ παπί από τα 16 μου... HONDA ASTREA GRAND...

Έχω κάνει τα απίστευτα 12 χρόνια τώρα... Όργωσα τη μισή Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιωτική, (Αιδηψό, Λουτράκι Κορινθίας και Πάτρα τα είχα για ψωμοτύρι), έγραψα ατελείωτες ώρες αγ-κούριερ και διανομέας και μετρώ αισίως 256.167 χλμ με την πάπια μου... Μόνο τα προβλεπόμενα service μου στοίχησε.... ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΒΗ...!!!!

Άρα, μπορώ να πω πως έχω μια μικρή εμπειρία στο θέμα πάπια...

(Οff topic: Πάτρα...? Ρε λες...? Να ξανακατέβω, να θυμηθώ τα παλιά...?

Μαθουσάλα, αν μου ξανάρθει ποτέ αυτή η τρέλα, θα σε ενημερώσω να περιμένεις στην είσοδο της πόλης, με τον πυροσβεστήρα ανά χείρας.... :lol: ...)

Έτσι λοιπόν, πριν 1 μήνα πήγα στο Σαρακάκη, με σκοπό να δω το Innova και το CBF 600...

Κουβέντα στην κουβέντα είδα και το CBF 125... Το 600 πήρε παράταση για κανα 3μηνο και το Innova, όπως και κάθε άλλη πάπια έσβησαν από το χάρτη...

Να διευκρινήσω πως σκόπευα να πάρω άμεσα νέα πάπια και γι' αυτό πήγα στον Ακατανόμαστο....

Ψάχτηκα πολύ στο θέμα πάπια...

Innova

Kawasaki ZX 130

Crypton R & X

Modenas X-CITE και

Suzuki...

Λίγο πολύ, όλα ίδια μου φαίνονταν... Μικροδιαφορές και μικρολεπτομέρειες... Ο καθένας μας θα βρεί τις δικές του, οπότε, δεν αναλύω παραπάνω...

Το θέμα ρε παιδιά, είναι τί στο διάκο ζητάμε από ένα παπί...????

Άκουσα όλες τις απόψεις...

Παραθέτω λοιπόν τη δική μου γνώμη...

Όλα έχουν ταμπούρο πίσω, πλην του Modenas...

Ταμπούρο επίσης φέρει και το YBR 125...

Οπότε πάνε περίπατο όλες οι βλακείες περί κρατήματος και λοιπών...

Τι να τον κάνει το δίσκο πίσω....???? Λες και θα πιάσει την ταχύτητα του φωτός...!!!

Εγώ προσωπικά θέλω και 2πλο δίσκο μπροστά για να κάνω έντο... ΧΑΧΑ...

Αλλά, δεν έχει κανένα... ( Αν θυμάμαι καλά, η DAYTONA είχε βγάλει πριν 2 περίπου χρόνια μια πατάτα με 2πλο δίσκο μπροστά... Άκλαφτο πήγε...)

Είπαμε... το θέμα είναι τί ζητάμε από ένα παπί...? Ο-Ε-Ο...?

Πάμε τώρα στο πολυπόθητο όνειρο της νεολέ-ρ-ας μας...

CRYPTON X...!!!

Οκ δε λέω... Γαμάτο είναι... Όμως, εγώ έχω κάποιες ενστάσεις...

Εντάξει, έχει design... είναι μπάνικο ρε παιδί μου...! Και για τους πιτσιρικάδες μαμεί...!!! 12.6 άλογα και ένας γάιδαρος που τα οδηγεί... Για διανομές υπέροχο... Για κοντινές βόλτες το ίδιο...

Αλλά...

Υγρόψυκτο παπί...??? Μέσα στην πόλη...??? Με τον κάθε μ@λάκ@ κουτάκια να σε βλέπει σαν κανονάκι που θα του δώσει extra πόντους...???

Δηλαδή, με την παραμικρή πτώση, θα κλαίω το ψυγείο...??? Ή να βάλω μανιτάρια και κάγκελα στην πάπια...??? Μου-χα-χα...

Άρα ξαναγυρνάω στα υπόλοιπα...

Δηλαδή ή παίρνω κατι με ταμπούρο που δεν μου αρέσει ή διαλέγω το Μodenas που έχει πίσω δίσκο, αλλά δεν με "γεμίζει" σαν ιδέα...

Ότι και να διαλέξω κυμαίνεται περίπου στα 2.000 ευρά...!!!

Τι λέ ρε παλικάρι...??? :_zeppelin:

Θα ξηλωθώ και δεν θα το γουστάρω κιόλας...??? Και κερατάς και δαρμένος...???

Και έρχομαι τώρα στο γιατί διάλεξα το CBF 125... (επιτέλους...)

1ον: το οδήγησα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό σαν σπηλιά...!!!

Νοοτροπία και στήσιμο μεγάλης μηχανής σε ένα σκατουλάκι 125cc...

Ασφάλεια και κράτημα μεγάλης μηχανής και όχι πάπιας... ( ο νοών νοείτω...)

Άνεση στην οδήγηση μιας και η σέλα του είναι αρκετά ικανοποιητική....

Για μεγάλη διαδρομή λοιπόν η σέλα του καταπίνει κάθε πάπια...

2ον: κατανάλωση 2.2 λίτρα στα 100χλμ...

13 λίτρα ρεζερβουάρ...

Το γέμισα όταν το πήρα, (21/01/09), έχω κάνει 357χλμ εντός και εκτός Αθήνας, ( Λουτράκι για την ακρίβεια) και ο δείκτης βενζίνης είναι αρκετά πιο πάνω από την μέση, κοντά στα 3/5 για να μιλήσω με ποσοστά...!!!

Άρα, είναι ο εχθρός του βενζινά...!!!

3ον: Μα σοβαρά τώρα, τίθεται θέμα αξιοπιστίας...???

Το μοτέρ του XR 125 φοράει... Δοκιμασμένη η συνταγή...

Εντάξει... Σιγά το κατόρθωμα θα μου πείτε... Δεκτόν...

(Δεν πιάσαμε και τον Καραφλοδαίμωνα από τα κέρατα...!!!) :P ...(Και ούτε πρόκειται...) :_thumbsup:

ΟΚ... είναι πιο δυνατό το Crypton X, (λες και ένα άλογο παραπάνω σε αυτά τα κυβικά κάτι σημαίνει... :kaaaala: )

Γνώμη μου...=

Αν θες ένα μηχανάκι για την ταχύτητα, πάρε το Χ...

Αν θες το υπόλοιπο σύνολο, πάρε το CBF ή το YBR...

Πάμε όμως μια απόσταση 80-100 χλμ να δούμε ποιανού ο πισινός θα πονέσει πρώτος...!!!

Ξαναλέω... Ας ξεκαθαρίσουμε, τι ζητάμε από ένα παπί ή γενικά, από ένα όχημα στα 125cc...

4ον: που ήταν και ο καταλυτικός λόγος που με οδήγησε στο να το αγοράσω...

Έχει απίστευτα δυνατό φώς...!!! Ειδικά η μεγάλη σκάλα του τα Σ-Π-Α-Ε-Ι....!!!

Οπότε, για την Ελλάδα, είναι μονόδρομος ο καλός φωτισμός σε ένα όχημα τόσο ευάλωτο, όσο ένα μηχανάκι 125cc...

5ον: 2.300 κάτι, έχει το Crypton X, (δεν θυμάμαι ακριβώς την τιμή) και 2.340 το CBF 125... (και 2.120, νομίζω, το YBR 125)

6ον: EIMAI HONDAKIAS την καταδική μου μέσα...!!!!

ASTREA GRAND, CB 400 SF, (το έδωσα), XR 250 στο χωριό, (το χαίρεται ο ξάδερφος), HORNET 900 ο κολλητός μου και CB 1300 για DREAM BIKE...!!!

HONDA και τα μυαλά στα κάγκελα...!!!

.+- = (τελεία και παύλα...)

Υ.Γ. 1: Ελπίζω να χωρέσει σε μία σελίδα όλο αυτό το σεντόνι...

Υ.Γ. 2: Ευχαριστώ για την υπομονή σας, να διαβασετε όλο αυτό...

Y.Γ. 3: Πω πω...!!! 05:58 πήγε...!!! Χαλάλι σας το 2ωρο...

Υ.Γ. 4: Την "άκουσα" με τόσο ρακόμελο...

Υ.Γ. 5: Πωλείται Honda CBF 125 του 09' ή ανταλλάσσεται με Crypton X.... :rotfl:

Αυτά είχα να πω... Χαιρετώ... :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί καλό μου αγόρι έχεις φάει τέτοιο "κώλυμα" να συγκρίνεις CBF με YBR...??? Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω...

Με την ίδια λογική, γιατί η YAMAHA έβγαλε to YBR 250, αφού είχε το 125...???

Και γιατί μοιάζει με YBR...??? Σχεδιαστικά εννοείς...??? Υποκειμενικό είναι αυτό... Εκτός αν το ΥΒR φοράει και αυτό τον κινητήρα του XR 125...

Εξάλλου, παρθενογένεσση δεν υπάρχει... Όλο και κάτι θα μοιάζει με κάποιο άλλο...

Φιλε μου βατραχε, το YBR το εχω 1 χρονο τωρα και το ξερω παρα πολυ καλα, μολις ειδα απο κοντα το CBF ηξερα ποια σημεια θα κοιταξω και ειδα οτι ειναι σχεδον ιδιο με το YBR, Τι να πρωτοσυγκρινο, μοτερ? ιδια διαταξη απλο 2βαλβιδο, Ψεκασμο το τελευταιο YBR ψεκασμο και το CBF 125. Ψαλιδι? Απλο με 2 απλες αναρτησεις αντι για μονοσοκ, Πλαισιο? Το ιδιο ειναι τυπου "διαμαντι" με το κινητηρα ενεργο τμημα του. Διαφορες? το CBF εχει διπιστονη δαγκανα ενω το YBR εχει τη μονοπιστονη του Crypton X, το CBF εχει 17ρες ροδες ενω το YBR 18αρες και καποιες σχεδιαστικες οπτικες διαφορες (ουρα, πλαστικα κτλ). Κατα τ'αλλα εινει 2 ιδια μηχανακια, απο τον ιδιο κινεζο ψωνιζουν μοτερ και ψεκασμο και στο ιδιο κοινο απευθυνοντε. Με τη διαφορα οτι η honda εχει στην κατηγορια των 125 2 μηχανακια που εχουν κανει πολυ καλες πωλησεις (CBR, Innova) και το CBF για οσους δεν αρκουντε στα 125 και εχουν 1 χιλιαρικο ακομη να σταξουν. Η yamaha εβγαλε το YBR250 για να ανταγωνιστει το CBF 250 που και αυτο εχει πουλησει αρκετα και γιατι στην κατηγορα των 250, περα απο το WR δεν εχει τιποτα αλλο να παρουσιασει.

Λοιπόόόόόόόόόν....

Φίλοι και φίλες...

........................

Για τους ιδιους λογους που ανεφερες, αγορασα το YBR. Καμια σχεση αυτα τα μηχανακια με τις παπιες. Αλλος αερας.

Εννοείται σε φιλικο τονο, κουβεντα κανουμε, επιχειρήματα παραθετουμε.... ;)

Τροποποιήθηκε από τον steven_04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τους ιδιους λογους που ανεφερες, αγορασα το YBR. Καμια σχεση αυτα τα μηχανακια με τις παπιες. Αλλος αερας.

Εννοείται σε φιλικο τονο, κουβεντα κανουμε, επιχειρήματα παραθετουμε.... ;)

Τα ίδια πράματα λέμε σχεδόν, αλλά από διαφορετική οτπική... :P

Σου είπα και πιο πανω ότι δεν υπάρχει παρθενογέννεση...

Όλα λίγο πολύ ίδια είναι ή έχουν τρομερές ομοιότητες...

Όμως...

Το Innova, είναι παπί και κοστίζει 2.000

Το CBF 125, είναι κόπια μεγάλης μηχανής και κοστίζει 2.340

Το YBR 125, μια από τα ίδια και κοστίζει 2.120

Το CBR 125 όμως, είναι πάλι μια από τα ίδια και κοστίζει 3.350...!!!

Δηλαδή για 2.5 άλογα που δίνει παραπάνω από το CBF θα χρεωθώ +1.000...??? :_zeppelin:

Με ένα χιλιάρικο πάνω, του βάζω εγώ 3 εξατμίσεις και μια πεταλιέρα άμα γουστάρω και το κάνω 13 άλογα, 2 μουλάρια, ένα γάιδαρο, ένα μικρό μου πόνυ και ένα ελαφάκι... :lol:

Με τη διαφορα οτι η honda εχει στην κατηγορια των 125 2 μηχανακια που εχουν κανει πολυ καλες πωλησεις (CBR, Innova) και το CBF για οσους δεν αρκουντε στα 125 και εχουν 1 χιλιαρικο ακομη να σταξουν.

Να υποθέσω ότι λες για το CBF 250...???

Γιατί τότε, δεν είναι +1.000, αφού η τιμή του είναι 3.950...!!!

Το δε YBR 250 κοστίζει 4.390...!!!

Προσωπική άποψη παρέθεσα και στο σεντόνι πριν και τώρα...

Ότι δηλαδη, στα 2.000 πάνω κάτω που κοστίζει μια πάπια, εννοείται ότι προτιμώ YBR ή CBF...

Όπως είπες και συ: "Καμια σχεση αυτα τα μηχανακια με τις παπιες. Αλλος αερας."

Και να σου πω και κάτι...

Ειλικρινά, αν δεν υπήρχε το CBF 125, θα έπαιρνα το YBR 125 με κλειστά μάτια... :_thumbsup:

Καλύτερο από κάθε πάπια...

Απλά, με κέρδισε το design και το γεγονός ότι λατρεύω την οικογένεια της CBF...

Όμως, σε σύγκριση CBF 250 και YBR 250, τότε πάω ασυζητητεί στο 2ο...!!!

Μου αρέσει καλύτερα... Είμαι πιο κλασσικόςστο θέμα εμφάνιση... Άσε που μου θυμίζει λίγο και το CB 400 SF που είχα... :wub:

Βίτσια είναι αυτά φιλαράκι μου... :P

Αν έπρεπε να διαλέξω ντε και καλά, ένα από τα δύο...

Γιατί νομίζω πως 4.000 είναι τραγικά πολλά για 250cc και 20 κάτι άλογα στο Ελλάντα...

Με 4.000 παίρνω ένα ωραιότατο μεταχειρισμένο HORNET ή FAZER στα 600cc και είμαι άρχοντας λέμε...!!! :winking:

Όμως, νομίζω, πως πέφτουμε σε 2 τρυπάκια...

1ον: Προσπαθούμε να μπούμε στη λογική του ανταγωνισμού 2 κολλοσών... Γιατί έβγαλε αυτό, αφού είχε το άλλο...???

Απορία: Έχεις δει τι χυδαία αντιγραφή πέφτει στα κουτιά...???

Βγάινει ένα και καλά "νέο" μοντέλο και λέμε: κώλος από κει, μούρη από κει, φανάρια από κει και μηχανή από κει...

Είπαμε... παρθενογέννεση τέλος...!!!

2ον: Αυτοί οι 2 κολλοσοί, δεν νομίζω να βγάζουν ένα νέο μοτόρι με σκοπό να δούν την απήχησή του στην Ελλάδα...

Άμα δώσουν 1.000 κομμάτια, θα θεωρείται τρελός πάταγος για τα ελληνικά δεδομένα... (εξαιρούνται οι πάπιες βέβαια...)

Αυτοί 1.000 κομμάτια θα κάνουν δώρο σε ένα χωριό της Κίνας έτσι για πλάκα, για να έχουν τα παιδιά να παίζουν...

Σε άλλες αγορές στοχεύουν και σίγουρα όχι στη δική μας...

Το θέμα είναι τι θέλουμε εμείς από τη μηχανή μας...

Όσοι, (πιο πιτσιρικαίοι συνήθως), θέλουν ταχύτητα, παίρνουν το Crypton X ή τα σκάνε στο CBR 125...

Όσοι κοιτούν το σύνολο που ψάχνουν να πάρουν από ενα μοτόρι, πάνε στα δικά μας...

Το συμπέρασμα είναι πως, στην τιμή που παίρνεις μια οποιαδήποτε πάπια, εμείς πήραμε κάτι άλλο...

Προσωπική μου άποψη είναι πως και οι δυο μας κάναμε εξαίρετη επιλογή, ο καθένας με τα γούστα του...

Σε τελική ανάλυση φιλαράκι, εμείς ξέρουμε γιατί τα επιλέξαμε...

Και είμαστε χαρούμενοι για αυτό...

Να τα χαιρόμαστε και πάντα όρθιοι... :cheers:

Υ.Γ. : Πάλι σεντονιάδα έγραψα...!!!

Ρε μήπως να τα παρατήσω όλα και να ασχοληθώ με τον ιματισμό και τα είδη προικός...???!!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Με τη διαφορα οτι η honda εχει στην κατηγορια των 125 2 μηχανακια που εχουν κανει πολυ καλες πωλησεις (CBR, Innova) και το CBF για οσους δεν αρκουντε στα 125 και εχουν 1 χιλιαρικο ακομη να σταξουν.

Να υποθέσω ότι λες για το CBF 250...???

Γιατί τότε, δεν είναι +1.000, αφού η τιμή του είναι 3.950...!!!

Το δε YBR 250 κοστίζει 4.390...!!!

Ναι γι'αυτο λεω... Παρελειψα το 250, λαθος μου :D

Το θέμα είναι τι θέλουμε εμείς από τη μηχανή μας...

Όσοι, (πιο πιτσιρικαίοι συνήθως), θέλουν ταχύτητα, παίρνουν το Crypton X ή τα σκάνε στο CBR 125...

Όσοι κοιτούν το σύνολο που ψάχνουν να πάρουν από ενα μοτόρι, πάνε στα δικά μας...

Το συμπέρασμα είναι πως, στην τιμή που παίρνεις μια οποιαδήποτε πάπια, εμείς πήραμε κάτι άλλο...

Προσωπική μου άποψη είναι πως και οι δυο μας κάναμε εξαίρετη επιλογή, ο καθένας με τα γούστα του...

Σε τελική ανάλυση φιλαράκι, εμείς ξέρουμε γιατί τα επιλέξαμε...

Και είμαστε χαρούμενοι για αυτό...

Να τα χαιρόμαστε και πάντα όρθιοι...:cheers:

Δεν βλεπω να διαφωνουμε πουθενα, τα ιδια πραματα λεμε, το ιδιο συμπερασμα βγαζουμε, απλα οπως λες και εσυ μπαινουμε στο τρυπακι των 2 εταιρειων :_thumbsup:

Διαφωνω απλα με την πολιτικη τους, οπου στην κατηγορια των 125 ο αγοραστης εχει να επιλεξει αναμεσα σε μια ταιραστια γκαμα μηχανων απο πολλες εταιρειες, αλλα απο 125 μεχρι 600 επικρατει ενα χαος, λιγες μονο εταιρειες βγαλαν λιγα μοντελα στα 250cc. Απο εκει και μετα τιποτα.......

Anyway να το χαιρεσαι το εργαλειο σου φιλε μου, καλα χιλιομετρα να εχεται ευχομαι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια και στο επίπεδο της ανάλυσης δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω θα βάλω απλά τα δικά μου υποκειμενικά σκορ λαμβάνοντας υπόψην τους παράγοντες που ειπώθηκαν παραπάνω.

Μηχανές 125cc-παπιά: 3-1

CBF125-YBR125: 2-1

cbr125-yzf-125: 0-4

Cbf250-YBR250: 0-3

ninja250-YBR250:1-2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μια και στο επίπεδο της ανάλυσης δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω θα βάλω απλά τα δικά μου υποκειμενικά σκορ λαμβάνοντας υπόψην τους παράγοντες που ειπώθηκαν παραπάνω.

Μηχανές 125cc-παπιά: 3-1

CBF125-YBR125: 2-1

cbr125-yzf-125: 0-4

Cbf250-YBR250: 0-3

ninja250-YBR250:1-2

Όλα αυτά vs ΑΥΤΟ = 0-56742644644984168168684...... :lol: :lol: :tooth:

Αλλά είπαμε... Όμιλος Σαρακακη... :kaaaala::kaaaala::shoot::mB_faskelo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εντυπωσιακό όντως ισχύει το σκορ που γραψες.

Αντε πείσε όμως κάποιον με μεγάλο δίπλωμα (γιατί μεγάλο θέλει με αυτήν την ιπποδύναμη) να δώσει 5000 (γιατί κάπου τόσο θα κανε καινούριο) για 250cc. Γι' αυτό δεν εισάγονται τέτοια μηχανάκια

Θα ήμουν σε μεγάλο δίλλημα αν κυκλοφορούσε Ελλάδα...

edit και ψιλο off-topic: Γι αυτό έχουν εξαφανιστεί σχεδόν τα 400άρια, παρ'όλο που είναι ιδανικά κυβικά και σίγουρα ιδανικά κυβικά για αρχή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Crypton X για επιδόσεις

Cbf 125 για μοτοσυκλέτα. για εμπειρία.

Αλλα εγώ θα προτιμούσα το Crypton X.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην αντιπροσωπεία της honda είπαν οτι τα λίγα κομμάτια που είχαν παραλάβει κάναν φτερά.Κοίτα να δεις που αρχίζει και πουλάει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στην αντιπροσωπεία της honda είπαν οτι τα λίγα κομμάτια που είχαν παραλάβει κάναν φτερά.Κοίτα να δεις που αρχίζει και πουλάει....

πεταει εννοεις... κατι για φτερα λες παραπανω :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που η honda έβγαλε καλύτερο 125άρι από το YBR το λογικό βήμα της yamaha θα ήταν κάτι τέτοιο:

http://www.mototriti.gr/news/preview_news....;category_id=80

και πάει λέγοντας φυσικάς, όπως και το cbf125 ήταν ή απάντηση στο ybr 125, ή το ybr 250 απάντηση στο cbf250

για το δικό μας όφελος φυσικά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναφέρατε όλα αυτά και ξεχάσατε απ'έξω το Varadero 125. Το μόνο που πραγματικά είναι ΜΗΧΑΝΗ με τα όλα της. Δικύλινδρος, υδρόψυκτος κινητήρας με 15 άλογα για να τραβάει τα 150 κιλά της. Έχω κάνει 57.000 με αυτό και δεν μου έβγαλε ΠΟΤΕ ούτε ένα πρόβλημα. Πρόσφατα το πούλησα για 2.000? για να πάρω κάτι καινούριο για μέσα στην πόλη και ήδη το έχω μετανοιώσει. Μετά το Varadero δεν μου άρεσει τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το varadero δεν βγαίνει πια σε καινούριο. Επίσης αν έβγαινε θα είχε διπλάσια τιμή, οπότε θα έπαιζε μόνο του. Και σε μεταχειρισμένο είναι ακριβό. Βέβαια και αυτό αξίζει τα λεφτά του αλλά θα προτιμούσα κάνα xt125 στα 3300 παρά ένα varadero στα 4000 (οπου με τα ίδια περίπου λεφτά παίρνεις ybr250)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα που η honda έβγαλε καλύτερο 125άρι από το YBR το λογικό βήμα της yamaha θα ήταν κάτι τέτοιο:

http://www.mototriti.gr/news/preview_news....;category_id=80

:_w00t::_zeppelin::thumbsup:

Γουάου...!!!! Εντυπωσιάστηκα...!!!

Αναφέρατε όλα αυτά και ξεχάσατε απ'έξω το Varadero 125. Το μόνο που πραγματικά είναι ΜΗΧΑΝΗ με τα όλα της. Δικύλινδρος, υδρόψυκτος κινητήρας με 15 άλογα για να τραβάει τα 150 κιλά της. Έχω κάνει 57.000 με αυτό και δεν μου έβγαλε ΠΟΤΕ ούτε ένα πρόβλημα. Πρόσφατα το πούλησα για 2.000? για να πάρω κάτι καινούριο για μέσα στην πόλη και ήδη το έχω μετανοιώσει. Μετά το Varadero δεν μου άρεσει τίποτα.

Ναι...

Κοίτα, βασικά, δεν κάναμε ένα πλήρες συγκριτικό τεστ, σε όσα μηχανάκια 125cc υπάρχουν στην αγορά...

Γιατί, θα έπρεπε π.χ. να αναφέρουμε και ΑΥΤΟ

Το οποίο, στοιχιζει 2.890 ευρά...

Δεν είναι κι άσχημο... :think:

Επίσης, δεν μιλήσαμε καθόλου για το XT...

Όμως, εμείς, αναλωθήκαμε κυρίως, στην σύγκριση τιμής - απόδοσης...

Δηλαδή εκεί κοντα στα 2.000 με 2.500, τι υπάρχει στην αγορά που να μπορεί να συγκριθεί με πάπιες... :winking:

Κανείς δε διαφωνεί για το πόσο ωραίο είναι το VARADERO 125, αλλά, καινούργιο είχε κοντά στα 5.000, αν θυμάμαι καλά... :thumbsdown:

2.000 το έδωσες εσύ... μεταχειρισμένο...

Εμείς είπαμε πάνω κάτω 2.000, αλλά καινούργιο... :winking:

Το varadero δεν βγαίνει πια σε καινούριο. Επίσης αν έβγαινε θα είχε διπλάσια τιμή, οπότε θα έπαιζε μόνο του. Και σε μεταχειρισμένο είναι ακριβό. Βέβαια και αυτό αξίζει τα λεφτά του αλλά θα προτιμούσα κάνα xt125 στα 3300 παρά ένα varadero στα 4000 (οπου με τα ίδια περίπου λεφτά παίρνεις ybr250)

Αυτό ακριβώς...!!! :thumbsup1:

+1000...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά και συγαρητήρια σε όλους για το πολύ ωραίο forum που έχετε φτιάξει... ( N )

Λοιπόν,πήγαινα με κλειστά μάτια για crypton x special μέχρι που είδα το cbf... Είμαι νέος οδηγός,16 χρονών και μετά από το αθάνατο στρογγυλό honda θα πάρω το πρώτο ΔΙΚΌ ΜΟΥ μηχανάκι (η μοτοσυκλετάκι)...

Δεν θέλω να κάνω κόντρες κτλ αλλά θέλω να έχει και το γκαζάκι του το μηχανάκι...

Βασικά αυτό που με προβληματίζει στο honda είναι πως φοβάμαι μήπως το βαρεθώ πιο εύκολα από ένα crypton x... Στο crypton του ρίχνεις 1 βαψιματάκι,του αλλάζεις μια εξατμισούλα,του αλλάζεις τα φώτα (κυριολεκτικά και μεταφορικά).... Στο cbf έχω τέτοιες επιλογές?

Επίσης,το crypton είναι πιο καινούριο και πιο δυνατό... Τι λέτε να κάνω? Σε 1-2 μέρες θα παραγγείλω 1 από τα 2.... HELPPPPPPPP!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα