Jump to content
Sign in to follow this  
-ΚΑΠΟΙΟΣ-

ΣΥΓΚΡΙΣΗ DL650A VS TRANSALP 700

Recommended Posts

Παρακαλω να μιλησουμε αντικειμενικα

οποιος ειχε τη δυνατοτητα να τα δει live και τ δυο.

Ακομα καλυτερα αν τα εχει οδηγησει κιολας

ας πουμε την γνωμη μας ανοιχτα

:D

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

δεν νομιζω ότι ειναι πολλοι αυτοι που εχουν οδηγησει το Transalp αφου μολις κυκλοφορησε...

Η γνωμη μου ειναι παντως, πως το Vstrom κερδιζει στον τομεα ταξίδι-προστασια-ανεση,

αλλα στην πολη-στροφιλικια κλπ το Transalp ειναι πιο ροπατο και θα υπερεχει.

και λογω καλυτερης προστασιας κινητηρα και διαστασεων, το transalp θα ειναι καλυτερο και στο χωματακι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιο thread!

Ειμαι και σε φαση αγορας και ειμαι ακριβως αναμεσα σε αυτα τα δυο.

Αντε περιμενουμε αποψεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ωραιο thread!

Ειμαι και σε φαση αγορας και ειμαι ακριβως αναμεσα σε αυτα τα δυο.

Αντε περιμενουμε αποψεις

Το θεμα ειναι, ΕΣΥ! ξερεις τι ακριβως θες?? ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχω οδηγήσει κατ επανάληψιν το v strom 650 συνεπώς (αντικειμενικά πάντα) ψηφίζω transalp.Για αλλαγή βρε αδερφέ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
έχω οδηγήσει κατ επανάληψιν το v strom 650 συνεπώς (αντικειμενικά πάντα) ψηφίζω transalp.Για αλλαγή βρε αδερφέ

Πολύ αντικειμενική η αποψή σου! :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το θεμα ειναι, ΕΣΥ! ξερεις τι ακριβως θες?? ;)

Εγω ξερω απλως θελω να ακουσω κι αλλες αποψεις. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Τransalp δεν με ενθουσιασε ποτέ στην προηγουμενη εκδοση του.Καλο τιμιο μοτο αλλά μεχρι εκει.Ενα στυλ "τα κανω ολα αλλά χωρις χαρακτηρα"...Δεν θα το αγοραζα ποτέ...Γουστα ειναι αυτα θα μου πεις και συμφωνω.Οπως συμφωνω οτι το Τρανσαλπ ειναι ισως το ιδανικο μοτο για σχολειο σε αρχαριο που μπαινει στο χωρο....απο μικρο σε κυβισμο να παει σε μεγαλο.Οδηγικα οσες φορες κι αν το οδηγησα,αρκετες θα ελεγα,δεν μου αφησε καποια πικρη γευση.Ολα δουλευουν χαλαρο ρυθμο αλλά απροβληματιστα...Δεν αφηνει ομως "χαμογελο"...Το καινουριο ηρθε...Εφαγα μια απογοητευση γιατι σχεδιαστικα δεν μου αρεσει...Δεν θα το πω ασχημο,θα το πω "περιεργο" αισθητικα & σε σχεδιαση.Προσωπικα δεν με ελκυει,δεν θα το αγοραζα για αυτο που βλεπω.Διαβαζω καλα σχόλια και καλες κριτικες.Ιδίαν αποψη οδηγικα δεν εχω,οπότε θα αρκεστω να περιμενω καποια στιγμη να το παρω να το δω σε καλη βολτα.Αν και απο τις προδιαγραφες και τα χαρακτηριστικα στα χαρτια δεν νομιζω να με κανει να το αγαπησω κιολας...

Απο την αλλη,το Vstrom το 650...Εδω εχω πιο ολοκληρωμενη εικονα.Το ειχα αλλωστε.ομιζω οτι δικαια ειναι best seller απο ολα τα μεσαια On-Off γιατι το αξιζει.Τι δεν μου αρεσε;Μια ασαφεια στο μπροστινο ειδικα κατα το φρεναρισμα.Και επισης θα ηθελα καλυτερα φρενα.Και ABS απαραιτητα(που να απενεργοποιειται ομως...).Στο χωμα;Με ενα ζευγαρι χωματινα ελαστικα και οδηγο που γουσταρει δεν θα πει οχι σε χωματινες ανησυχιες,με σεβασμο και τηρουμενων των αναλογιων.Στα ταξιδια υπερανετο για δυο και αποσκευες.Ποιοτητα μια χαρα.Κινητηρας ΜΑΚΡΑΝ μπροστα απο τον ανταγωνισμο,σε σημειο που ακολουθει 1000ρια σε ταξιδακι μια χαρα,χωρις ζορι(αν δεν αφηνιασουν τα 1000ρια...).Προσωπικα μου αρεσει ο ογκος του,διοτι του προσδιδει το κυρος μεγαλυτερης μοτοσυκλετας και αρχοντια.Μια μοτοσυκλετα που θα ξαναπω δικαια ειναι Νο1 σε πωλησεις.Μακαρι να δουμε και απο αλλες εταιρειες κατι αντιστοιχο.Αν και σχεδιαστικα εχει αρχισει καπως να δειχνει την ηλικια του.Δεν το θεωρω ασχημο ομως.Ειναι σπορ με κυριλε τονο...

Αναμεσα στα δυο ποιο θα προτεινα;....Νομιζω ειναι θεμα προτεραιοτητων..Αν εισαι πιο χωματινος και σου αρεσουν οι χαλαροι και απροβληματιστοι ρυθμοι,παρε Transalp,το καινουριο ομως...Αν θες ασφαλτο στο μενου πηγαινε παρε το Vstrom.Μη βιαστεις ομως!!!Οδηγησε τα ΚΑΙ τα δυο γιατι μπορει να σου αρεσει το αλλο και να μην το ξερεις! :) Ειπαμε,γουστα ειναι αυτα.Και καλα γουστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερα και απο μενα σε ολουσ τουσ φιλους.

απλα το λαθοσ της χοντα σιδερενιο πλαισιο σε μοτο γενιασ 2008

κατασκευη μοντεσα ισπανια και πολυ λιγα αλογα για αυτο που εβγαλαν

το v-strom οπωσ ολοι ξερετε ροπατο αξιοπιστο οικονομικο σε τιμη και συντηρηση

ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ DESERT ΓΙΑ ΟΣΟΥ ΔΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΧΩΜΑ

ΜΕ ΠΟΛΛΑ EXTRAKIA ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ V-STROM

ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ YOSHIMURA ΟΛΟΣΩΜΗ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ DESERT ΓΙΑ ΟΣΟΥ ΔΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΧΩΜΑ

ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ YOSHIMURA ΟΛΟΣΩΜΗ.

Εδώ επετρεψέ μου να διαφωνήσω!

Το Desert δεν είναι "καθαρά" για χώμα!

Είνα μια κίνηση μάρκετινγκ του Σφακ!

Μέ άλλες αναρτήσεις και μεγαλύτερη απόσταση απο το έδαφος, ναι θα ήταν πολύ καλό για χώμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πιστευω το v-strom απλα θελουν να τα συνδιαζει ολα

αμα το ψυλωσουν κιαλλο ανεβαινουν τα κοστοι και χανει την ενοια του δρομου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το στρωμα ψηλώνει με 70ευρω με αντάπτορες που μπαινουν στο μοχλικό της αναρτησης δινοντας του το υψος των 3 ποντων..

ο Βασίλης εχει δικιο.....μαρκετιστικη κίνηση ναι μεν....αλλα απο την αλλη παιρνεις καποια αξεσουαρ....σε καλή τιμή....

χωμάτινο δεν γίνετε επειδή εβαλε λάστιχα....σε καμμια περίπτωση...αν άλλαζαν λιγο το υψος με τον ανταπτορα και έβαζαν και ελατηρια στις αναρτησεις θα αλλαζε η μοτοσυκλετα....

εμενα προσωπικά μου αρέσει...και μαλλον το 1000 θα δείχνει πιο ομορφο ετσι....χεχε

το τρανσάλπ απο την αλλη δεν το συγκρίνω με το dl....ειναι μερα με την νύχτα....μοντελο 08 το ενα μοντελο 04 το αλλο και τεχνολογικά ειναι πολυ πισω....κριμα για την χοντα...το προυγουμενο μοντελο θεωρω οτι ηταν καλύτερο ... Τελος θεωρώ πως τα περιπου 9000 που κοστιζει η εκδροση με το ΑΒΣ είναι πάρα πολλά....ασε που κυκλοφορεί στα μαγαζιά και οχι στον δρόμο....γμτ...ενα εχω και αυτο ειναι του τεστ απο οτι ρωτησα...

λεω απο εβδομάδα να παω να το κανω ενα τεστ...οποτε θα εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη διοτι τωρα μιλαω απο οπτική πλευρα οπως το είδα...στον μπαξεβάνη...

Τροποποιήθηκε από τον morfeas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...

το v-strom οπωσ ολοι ξερετε ροπατο αξιοπιστο οικονομικο σε τιμη και συντηρηση

ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ YOSHIMURA ΟΛΟΣΩΜΗ....

πιο ροπάτο από το Transalp ΔΕΝ ειναι αφού το Honda βγαζει 5,8kg.m/5900 και το Strom 5,4kg.m/6500

και ναι μεν το V-strom βγαζει 7-8 άλογα παραπάνω, αλλά παράλληλα και σε 1700σαλ παραπανω από το Honda (9100 αντί 7400).

σημ. Δεν μειώνω το V-Strom, αλλά υπερασπίζομαι το Honda με αφού δεν του "αξίζουν" οι χαρακτηρισμοί που του προσάπτεις.

όσο για το off της υπόθεσης, συμφωνώ κι εγώ περί διαφημιστικού τρικ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το Desert δεν είναι "καθαρά" για χώμα!

Είνα μια κίνηση μάρκετινγκ του Σφακ!

Και απο μενα...+990 :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πιο ροπάτο από το Transalp ΔΕΝ ειναι αφού το Honda βγαζει 5,8kg.m/5900 και το Strom 5,4kg.m/6500

και ναι μεν το V-strom βγαζει 7-8 άλογα παραπάνω, αλλά παράλληλα και σε 1700σαλ παραπανω από το Honda (9100 αντί 7400).

σημ. Δεν μειώνω το V-Strom, αλλά υπερασπίζομαι το Honda με αφού δεν του "αξίζουν" οι χαρακτηρισμοί που του προσάπτεις.

Οι τιμές ροπής που δίνεις δεν είναι σωστές!

Το V-strom αποδίδει 6 kg.m στις 6.400 ή αλλιώς 63.1 Nm

V-strom 1

V-strom 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην ξεχνάς το Versys

Το 2007 σαν πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο έκανε τις ίδιες πωλήσεις με το Transalp (έστω το παλιό)

Με USD μπροστά, δίσκους μαργαρίτες, μικρότερο βάρος είναι σημαντικό μοντέλο στην κατηγορία

Σίγουρα δεν έχει τις απόλυτες ταξιδιωτικές ικανότητες του Strom αλλά έχει πλεονεκτήματα στην ευελιξία και την οδική συμπεριφορά

Εξάλλου δεν παίρνουν όλοι μηχανή για μεγάλα ταξίδια.. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαγγέλη πιστευα πως το βερσους ήταν το μονο που θα κόντραρε τις πωλησεις του βεστρομ....αλλα....δεν

ειναι πραγματικα αξιολογη μοτοσυκλετα και πιο φιλικη για τον αναβάτη για χρήση μεσα στην πολη....και συγκρινετε απο αποψη γκαζι-φρενα - αναρτησεις- στησιμο με το βεστρομ....το τρανσαλπ...νομιζω πως οχι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οι τιμές ροπής που δίνεις δεν είναι σωστές!

Το V-strom αποδίδει 6 kg.m στις 6.400 ή αλλιώς 63.1 Nm

V-strom 1

V-strom 2

Μιλούσα για δυναμομέτρηση, δλδ πόσα kg.m φθανουν πραγματικά στον τροχό (από τεστ σε περιοδικα)

τα links που παραθετεις δίνουν τα επίσημα στοιχεια του κατασκευαστη. Αντίστοιχα η Honda δίνει 6.1 kg.m/5500.

και να επαναλαβω ότι δεν υπερασπίζομαι τη Honda ούτε τα βαζω με το V-Strom.

Απλά πρεπει να είμαστε αντικειμενικοί στην κριτική μας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μιλούσα για δυναμομέτρηση, δλδ πόσα kg.m φθανουν πραγματικά στον τροχό (από τεστ σε περιοδικα)

τα links που παραθετεις δίνουν τα επίσημα στοιχεια του κατασκευαστη. Αντίστοιχα η Honda δίνει 6.1 kg.m/5500.

και να επαναλαβω ότι δεν υπερασπίζομαι τη Honda ούτε τα βαζω με το V-Strom.

Απλά πρεπει να είμαστε αντικειμενικοί στην κριτική μας

Στο motorcyclespecs η τίμη ροπής του Transalp είναι 60 Nm @ 5500 rpm, λιγότερα δηλαδή απο τα 63,1 Νm του V-strom!

Transalp 700 Specs

Όσο για την αντικειμενικότητα των διαφόρων περιοδικών ,επετρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου όπως και οι περισσότεροι! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια είναι η σύγκριση ρε παιδιά . Τι κυκλοφορεί - θα κυκλοφορήσει στο δρόμο. Στο κοινό που απευθύνονται και τα δυο είναι το ίδιο . Οι πιο χωμάτινοι θα πάνε ούτως η άλλως αργά η γρήγορα σε ΚΤΜ.Εγώ πάντως που είχα ΤΑ πριν και με τα δεδομένα του καινούριου δεν ξαναγυρνάω πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Βαγγέλη πιστευα πως το βερσους ήταν το μονο που θα κόντραρε τις πωλησεις του βεστρομ....αλλα....δεν

ειναι πραγματικα αξιολογη μοτοσυκλετα και πιο φιλικη για τον αναβάτη για χρήση μεσα στην πολη....και συγκρινετε απο αποψη γκαζι-φρενα - αναρτησεις- στησιμο με το βεστρομ....το τρανσαλπ...νομιζω πως οχι...

Δημήτρη, σίγουρα το Strom είναι κορυφαίο και ειδικά για τα χρήματα του, άσχετα αν μου αρέσει εμένα εμφανισιακά είναι σίγουρα κορυφαίο.

Νομίζω όμως πως αδικείς το Versys, είναι αξιόλογη μοτοσικλέτα και σίγουρα είναι πιο ευέλικτη μέσα στην πόλη καθώς έχει μικρότερες διαστάσεις. Επίσης δεν γίνεται να μην έχει καλύτερη (πιο street μάλλον)οδική συμπεριφορά καθότι έχει λάστιχα καθαρά δρόμου και ιπιο σφικτές αναρτήσεις

Απο κει και πέρα το STROM είναι σαφώς πια άνετο σε ένα ταξίδι μακρυνό

Το σημαντικό είναι οτι υπάρχουν εναλλακτικές στην αγορά για διάφορα γούστα και αυτό είναι καλό για όλους.. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πως το αδικό ΄φίλο...;;;;

ειπα :

εινα αξιολογο το μονο που μπορει να συγκριθει με το στρωμα και οτι ειναι πιο φιλικο για τον αναβατη στον τομεα πολη...

!!!!! :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δημήτρη, σίγουρα το Strom είναι κορυφαίο και ειδικά για τα χρήματα του, άσχετα αν μου αρέσει εμένα εμφανισιακά είναι σίγουρα κορυφαίο.

Νομίζω όμως πως αδικείς το Versys, είναι αξιόλογη μοτοσικλέτα και σίγουρα είναι πιο ευέλικτη μέσα στην πόλη καθώς έχει μικρότερες διαστάσεις. Επίσης δεν γίνεται να μην έχει καλύτερη (πιο street μάλλον)οδική συμπεριφορά καθότι έχει λάστιχα καθαρά δρόμου και ιπιο σφικτές αναρτήσεις

Απο κει και πέρα το STROM είναι σαφώς πια άνετο σε ένα ταξίδι μακρυνό

Το σημαντικό είναι οτι υπάρχουν εναλλακτικές στην αγορά για διάφορα γούστα και αυτό είναι καλό για όλους.. :cheers:

Συμφωνώ μαζί σου!

Το Versys με το στήσιμο του και μόνο καθώς και με τις διαστάσεις τροχών του και την επιλογή των ελαστικών του,φωνάζει "είμαι πιο street"!

Σαφώς πιο ευέλικτο και παιχνιδιάρικο!

Είναι πολύ αξιόλογο μηχανημα,αλλά δεν είναι σωστο να συγκρίνεται με το Strom γιατί έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία!

Επίσης επειδή εδω γίνεται συγκριση με το νέο Transalp,καλό θα είναι να μην τα μπεδεύουμαι τα πραματα! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πως το αδικό ΄φίλο...;;;;

ειπα :

εινα αξιολογο το μονο που μπορει να συγκριθει με το στρωμα και οτι ειναι πιο φιλικο για τον αναβατη στον τομεα πολη...

!!!!! :huh:

Μάλλον παρεξήγηση έγινε αλλά δεν φταίω εγώ, όπως το χες γράψει βγαίνει προφανώς διαφορετικό νόημα απο αυτό που ήθελες να πεις. Δες τι είχες γράψει:

εννοούσες αυτό?..

''Βαγγέλη πιστευα πως το βερσους ήταν το μονο που θα κόντραρε τις πωλησεις του βεστρομ....αλλα....δεν....

Είναι πραγματικα αξιολογη μοτοσυκλετα και πιο φιλικη για τον αναβάτη για χρήση μεσα στην πολη....και συγκρινετε απο αποψη γκαζι-φρενα - αναρτησεις- στησιμο με το βεστρομ....το τρανσαλπ...νομιζω πως οχι...''

τότε συμφωνούμε σχεδόν σε όλα εκτός απ το συντακτικό.. :P (Μια τελεία και ένα κεφαλαίο μπροστά σε νέα πρόταση αλλάζουν τελείως το νόημα)

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαααααααααχαχαχαχαχαχαχα

εχεις δίκιον......αγαπητε εν Χριστό αδελφέ....!!!!

τι κανει μια τελεια ρε γμτ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα