Jump to content
Sign in to follow this  
GiannisTs

Τέλος εποχής για το Kymco Jetix

Recommended Posts

Η αλήθεια είναι πως αυτό το παρατήρησα πριν ενα 2μηνο, αλλά τελικά το γεγονός είναι επίσημο (προφανώς)...https://www.superpapi.gr/αφιερώματα/kymco-jetix-τέλος-εποχής-για-μια-δημοφιλή-σειρά/

Η MOTOTREND και η KYMCO πατάει φρένο στο Jetix μετά απο 6 χρόνια στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά αντίστοιχα, συγκαταλέγοντας το πλέον στα "Older Models" της ιστοσελίδας:(http://www.kymco.gr/product_category/αλλα-προιοντα/)

http://www.kymco.com/catalog/motorcycles/

Image result for kymco jetix 125

Προσωπικά, ήταν ενα απο τα υποψήφια μοντέλα κατα την δική μου αγορά, και πρώτος λόγος ήταν η αιχμηρή του εμφάνιση. Για την εποχή του, αποτελούσε κάτι το ξεχωριστό και... καλλίγραμμο, τουλάχιστον ως τα πρότυπα που ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το Crypton X. Προσοχή...γράφω αποκλειστικά για εμφάνιση και όχι για τίποτε άλλο, αφού και η Kymco εδω και κάποια χρόνια έχοντας αποδείξει οτι διαφέρει απο πολλές Κινέζικες (Ταϊβανέζικες εν πάση περιπτώσει) μοτοβιομηχανίες και το πραγματοποιεί ακόμη και στην άλλη μεριά του κόσμου: την Αμερική (ΗΠΑ συγκεκριμένα). 

Το μεγάλο μείον του δεν ήταν απο όσο έριξα μια ματιά και πιο παλιά, τίποτε άλλο παραμόνο οι επιδόσεις. 8.17 ίππους με 0.8,5 (125 κ.εκ.) χιλιογραμμάρια ροπή ήταν μεν ικανοποιητικές αλλά όχι προς τους απαιτητικούς δρόμους όπως της πόλης μου (Καβάλα), γι'αυτό και δεν είχε πολλές πωλήσεις εδω πέρα τουλάχιστον...  δεν είναι Magic 125R (απο θέμα ίππων) Συνιστήθηκε (με βάση των τεστ που υπήρχαν τότε) πως καλο ήταν να τοποθετηθουν μικρότερα γρανάζια (και απο ότι θυμάμαι το πίσω). Άλλο ενα μείον ήταν η τιμή του: τα 1.500 ευρώ ήταν αρκετά (κατα την άποψη μου) αφού απο θέματα ποιότητας κατασκευής δεν είχα διαβάσει και τα καλύτερα. Πάντως μεγάλο + ήταν τα φρένα και φυσικά την μονη μπουκάλα με το ελικοειδές ελατήριο γνωστό και ως monoshock. Πολλοί, βλέποντας την εμφάνιση και την προσθήκη ενος τέτοιου αμορτισέρ, θεώρησαν πως η... Kwang Yang αντέγραφε το Crypton αλλά εγω δεν μπορω να πω το ίδιο. Συμπληρώνω στα + την ευελιξία που σίγουρα πρόσφερε εντος της πόλης, ενω είχε πάρει κατι το μάτι μου πάνω στο θέμα "κατανάλωση". 

Επιπλέον κάποιοι που αγόρασαν το Jetix στα 50 κ.εκ. διάβασα οτι ο κινητήρας  δεν τραβούσε αρκετά, όμοια κατάληξη με το Sprinter 50 δηλαδή και πρόσεξα μετέπειτα κάτι αλλαγές βάζοντας ενα Lifan κινητήρα.

Αυτα που γράφω είναι αυτά που έχω ψάξει, εχω δει και έχω ακούσει δεν έχω εμπειρία οδήγησης για το μοντέλο, αλλιώς θα είχα περισσότερη σιγουριά στο περιεχόμενο του κειμένου. Τώρα, ότι θέλει ο καθένας ας πει, χωρίς να πέσουν μεγάλοι ισχυρισμοί βέβαια με βάση "εγω ξέρω και εσυ δεν ξέρεις". Ο καθένας την άποψη του, απλά... 

Τροποποιήθηκε από τον GiannisTs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες