Jump to content
Ellessar_GR

Yamaha FZ6 2007 σβύσιμο κινιτήρα

Recommended Posts

Μιας και εδώ στο Αμερικα δεν έχει πολλά Ιαπονέζικα τα κάνω σχεδόν όλα μόνος μου.

Πριν μερικές μέρες FZ6 δεν πήρε μπρος, και από εκεί ξεκίνησε η ιστορία. Μετά από μεταφορά σπίτι έκανα καποια διαγνωστικά. Το πρόβλημα δεν είναι:

-Ασφάλειες (όλες είναι οκ)

-Μπαταρία. Η μπαταρία πλέον ειναι αποφορτισμένη αλλά μετά από ξεκίνημα με καλόδια από αυτοκινητο, μόλις κόψω τροφοδοσία τα Volt πέφτουν και μετά από λίγο σβήνει. Υπόψη η μπαταρία της μηχανής είναι βγαλμένη τελειως, και δεν πέζει βραχυκύκλωμα κτλ. Διορθώστε με αν κάνω λάθως, αλλά κανονικά απαξ και ξεκινήση η μηχανή δουλεύει και χωρίς μπαταρία σωστά? Εμένα δεν δουλεύει, οπότε πάμε στο επόμενο....

-Το μυαλό μου πήγε στο σύστημα φόρτισης, το παπαράκι με τα πηνία και τον ανoρθωτή. Στα πηνία μετράω 0,5Ω ,το μανουαλ λέι από 0,22-0,34 Ω οπότε μπορεί να είναι αυτό? Ωστόσο όταν μετράω τα Volt στον ανορθωτή μου βγάζει πάνω από 14V, ακριβως την τιμή που λεει το μάνουαλ. 

Τι παίζει ρε παιδιά, καμια ιδέα κανεις?

Τροποποιήθηκε από τον Ellessar_GR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλημέρα,

Νομίζω είναι η μπαταρία.

Οι μοτοσυκλέτες δεν νομίζω να μπορούνε να λειτουργήσουν σε χαμηλες στροφές χωρίς την μπαταρία!

Το δυναμό τους "βγάζει" τάση από κάποιες στροφές και επάνω.

Δοκίμασε να αποσυνδέσεις την τάση εκκίνησης έχοντας 4-5000 στροφές στον κινητήρα και αν δε σβήσει τότε είναι σίγουρα μπαταρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν η μπαταρία έχει κακαρώσει και δεν κρατάει φορτίο, τότε σίγουρα θα θα σου κάνει σχέδια.

Την γνωστή βλάβη, βγάλε την από την εξίσωση δοκιμάζοντας με μια καλή μπαταρία ή αγόρασε μια καινούργια να ξεμπερδεύεις.

Αν δεν φταίει η μπαταρία, τότε να αρχίσεις να ψάχνεις για άλλα πιθανά προβλήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα