Gorgino 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα στο φόρουμΜε ταλαιπωρεί αρκετό καιρό το συγκεκριμένο θέμα κ με μια γρήγορα αναζήτηση στο ίντερνετ είδα ότι ταλαιπωρούνται κ άλλοι χωρίς να πήραν απαντήσειςΔυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω έγκαιρα το 125 ώστε να το αναβαθμίσω σε ανεξαρτήτου κυβισμού κ ξέμεινα με το Α2 το οποίο έχω ένα χρόνο τώρα όπως και το ΧΤ, και δεν μπορώ να πάω σε κάτι μεγαλύτερο, δεν λέω καλό είναι κ το χτ, ακόμα το γουστάρω αλλά όχι σε ευθείες και μοναχικά ταξίδια. Τα έβαλα όλα κάτω και κατέληξα σε fazer600 που με βολεύει απο όλες τις απόψεις, εκτός του βουνού βέβαια αλλά δεν πειράζει γιατί θα τσιμπούσα και ένα εντούρο.Εκεί πάνω στην αναζήτηση που έχω σταμπάρει 3-4 καλά fazerakia τρώω μια φλασιά ότι δεν το σηκώνει το δίπλωμα μου! Λέω δεν πειράζει θα μείνω εδώ που είμαι έναν χρόνο ακόμα (2 χρόνια για να γίνει απεριορίστου). Ενώ είμαι στην σχολή οδηγών για το Γ αναφέρω όλος τυχαία ότι σε έναν χρόνο θα γίνει ανώτατο, "άκυρο" μου λέει αυτό δεν ισχύει πια κ ότι πρέπει να περιμένω μέχρι τα 24 για να το κάνω αυτό! Μέχρι πριν έναν χρόνο οδηγούσες από τα 18 παπάκι 125 και στα 20 είχες την επιλογή να καβαλήσεις busa 1300cc νόμιμα και ξαφνικά, όχι, άμα δεν κλείσεις τα 24 στην πείνα, δεν έχει τίποτα Τι επιλογές αφήνει στην δικιά μου περίπτωση η ΕΕ;1) Να συμβιβαστώ με τα υπάρχοντα μηχανάκια για ακόμη 2 χρόνια; Μέχρι 660 πάει το Α2 και σιγά να μην πάρω 660R να του βάλω πυκνοτάκουνο και να το πάω στο βουνό! Άμα είναι έτσι κρατάω το χτ. Δεν αξίζει να πάω απο ΧΤΕ σε ΧΤR ή Χ για ένα κλικ στην απόδοση και να αναγκαστώ να πάρω κ ένα εντουράκι. Ή θα κάνω μια πλήρη αλλαγή σε δρόμο ή......... 2) Να πάρω το ninja 250; Μικρό αλλά με βολεύει, σκυμμένος και όλη την ώρα τέρμα............ναι....αλλά.............πόση ώρα θα αντέξει; Να πουλήσω το 600 για να πάρω 250; Ντροπή, αναβάθμιση ψάχνω να κάνω όχι υποβάθμιση, άσε που είναι και δικύλινδρο, μούφα πίστας. 3) Να πάρω ότι μηχανή γουστάρω και να κυκλοφορώ χωρίς πινακίδα; ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχω μάθει να σταματάω να δείχνω τα χαρτιά κ να φεύγω σαν κύριος, δεν είμαι τέτοιος... αλλά αφού δεν μου αφήνουν επιλογή, μάλλον θα γίνω. Γύρισε μπάτσος κ μου είπε "αφού μας βλέπεις τι περνάς από δω;" από τότε μου βγαίνει να τους αποφεύγω, τώρα με το χτ όλο κ κάτι θα βρούν να ζαλίσουν... γιαυτό κ η τρίτη επιλογή.• Έχω άλλες επιλογές ή κακώς μου άρεσε η τρίτη;• Υπάρχει τετρακύλιδρο μέχρι 35kW δηλαδή για το Α2;• Υπάρχει κάποιο μηχανάκι που να παραμένω νόμιμος αλλά κ να με βολεύει; ανοιχτές όλες οι προτάσεις εκτός απο αντίκες • Επειδή ψάχνω λύση κανα 2μηνο σ'αυτό το θέμα, μήπως έχετε να αναφέρετε κάτι που δεν το έχω σκεφτεί καν;free image host Τροποποιήθηκε Αύγουστος 3 , 2015 από τον innova 04 Ετικέτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Μηχανάρα το θεωρώ το xt που έχεις.Εφόσον το'χεις συνηθίσει τώρα και το ξέρεις το μηχανάκι,η γνώμη μου είναι να μην κάνεις κάτι επιπόλαιο το οποίο θα σου κοστίσει χρήματα,τα οποία θα τα κλαις στην συνέχεια όταν θα θες να πάρεις κάτι μεγαλύτερο.Μιλάω για την περίπτωση 2,γιατί την περίπτωση 3 ούτε να την σκέφτομαι δεν θέλω.Ασφάλεια πως θα κάνεις; Θα είσαι συνέχεια με τον φόβο,δεν θα το ευχαριστηθείς το μηχανάκι που θα πάρεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gorgino 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Θα είσαι συνέχεια με τον φόβο,δεν θα το ευχαριστηθείς το μηχανάκι που θα πάρεις.Έχω βγάλει απ'το μυαλό μου να κάνω οποιαδήποτε απότομη κίνηση, ξέρω τις επιπτώσεις. Κάτι επιπόλαιο είναι η περίπτωση 2 λόγο κυβισμού κ μόνο, την έχω αφήσει προσωρινά στην άκρη, είναι η τελευταία επιλογή όταν δεν θα καταλήξω πουθενά. Για την περίπτωση 3 πάλι δεν θα το πήγαινα έτσι ακριβώς..θα το είχα σαν δεύτερο κ μάλιστα κρυφό, φιμέ τζάμι, ποτέ μεσ' την πόλη δεν υπάρχει λόγος... κ θα έβγαινε έξω μόνο για βόλτα, τα μόνα μέρη που θα έσβηνε θα ήταν το βενζινάδικο και το σπίτι μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΤάκηςΜπ 826 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Θα είσαι συνέχεια με τον φόβο,δεν θα το ευχαριστηθείς το μηχανάκι που θα πάρεις.Έχω βγάλει απ'το μυαλό μου να κάνω οποιαδήποτε απότομη κίνηση, ξέρω τις επιπτώσεις. Κάτι επιπόλαιο είναι η περίπτωση 2 λόγο κυβισμού κ μόνο, την έχω αφήσει προσωρινά στην άκρη, είναι η τελευταία επιλογή όταν δεν θα καταλήξω πουθενά. Για την περίπτωση 3 πάλι δεν θα το πήγαινα έτσι ακριβώς..θα το είχα σαν δεύτερο κ μάλιστα κρυφό, φιμέ τζάμι, ποτέ μεσ' την πόλη δεν υπάρχει λόγος... κ θα έβγαινε έξω μόνο για βόλτα, τα μόνα μέρη που θα έσβηνε θα ήταν το βενζινάδικο και το σπίτι μου. Γι'αυτό σου λέω δεν θα το χαρείς.Αν βάζεις ground rules(που λεν' και στο χωριό μου) στο πως θα κυκλοφορείς το όχημά σου,του αφαιρείς ένα ποσοστό της ελευθερίας και της κ@υλας που σου χαρίζει.Επειδή σε βλέπω αρκετά συνειδητοποιημένο,αν βρεις άτομο να ασφαλίσει το μηχανάκι,δηλαδή να μην πηγαίνεις με την ψυχή στο στόμα μην σου πεταχτεί κανένας,τότε με φόβο μόνο την αστυνομία(και αφού το έχεις σκεφτεί καλά αυτό) και με φόβο να τρέχεις δικαστήρια μετά,προχώρα.Δεν το προτείνω(με την απειρία μου) και ούτε νομίζω πως κάποιος πιο έμπειρος θα σ'το προτείνει.Αλλά μεγάλο παιδί είσαι,αν είσαι έτοιμος να ρισκάρεις κάποια πράγματα για να αποκτήσεις κάτι που λαχταράς,μαγκιά σου.Αυτά από μένα.Καλή τύχη σε ό,τι κι αν επιλέξεις. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σεκ Σαπίλ 171 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 • Έχω άλλες επιλογές ή κακώς μου άρεσε η τρίτη;• Υπάρχει τετρακύλιδρο μέχρι 35kW δηλαδή για το Α2;• Υπάρχει κάποιο μηχανάκι που να παραμένω νόμιμος αλλά κ να με βολεύει; ανοιχτές όλες οι προτάσεις εκτός απο αντίκες Για τον προβληματισμό σου για το πότε μπορείς να κάνεις το Α2 απεριόριστο, κοιτάς την ημερομηνία έκδοσης που έχεις στο τωρινό σου δίπλωμα. Από αυτή την ημερομηνία (πχ 2/72014) μετά από ΑΚΡΙΒΩΣ 2 χρόνια, μπορείς να βγάλεις απεριόριστο (στο παράδειγμα 2/7/2016). Δεν πα να σου λέει η σχολή οδηγών ό,τι θέλει. Αν συνεχίσει και σου λέει παραμύθια, τότε απλά άλλαξε σχολή. Στα υπόλοιπα ερωτήματα:1)Κατανοητό είναι να σου αρέσει η τρίτη σου επιλογή. Και εγώ ήμουν στο τσακ να πάρω το μοτο που ήθελα εδώ και χρόνια (fz08) αλλά οι οικονομικές εξελίξεις με αναγκάζουν να "τρενάρω" το θέμα για 1 χρόνο ακόμη, έως ότου βγάλω απεριόριστο. Δεν έχω ούτε τα χρήματα να δαπανήσω ώστε να πάρω κάποιο σαπάκι στο ενδιάμεσο, ούτε την υπομονή να περιμένω μέεεεεχρι κάποιος να το θελήσει μέχρι να βγάλω απεριόριστο και να είμαι αναγκασμένος να το σκοτώσω, οπότε κάνω υπομονή, και προσπαθώ να βελτιώσω τις γνώσεις μου σε θεωρητικό επίπεδο πάνω στο μοτοσυκλετισμό. Ο οποιοσδήποτε ζυγίζει τα κατά του να οδηγεί χωρίς το κατάλληλο δίπλωμα, και αν θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο, το κάνει.2)Οι επιλογές σου σε 4K σε Α2 είναι: Yamaha xj6/Diversion, Kawasaki Z800e, Honda CBR650F/CB650 και ίσως έπειτα από ειδική παραγγελία Triumph street triple (95kw->35kw)Άλλες επιλογές με περιορισμένη ιπποδύναμη (όχι σε 4Κ) είναι: Kawasaki Versys, Yamaha mt07. Το V-Strom δεν έχει έγκριση τύπου για περιορισμένο στο ελλάντα.Οι μηχανές που αναφέρω πιο πάνω, έρχονται όλες περιορισμένες μαμά από το εργοστάσιο καινούριες (τις παραγγέλνεις). Το να περιορίσεις ήδη μεταχειρισμένο μοτο, είναι τρομακτικά δύσκολο στη χώρα μας (ψάξε σχετικό μου post). 3) Βλέπε 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 Σε αυτή την περίπτωση η υπομονή είναι αρετή. Με τις αλλαγές λεφτά θα χάσεις που αφαιρούνται από την ''καλή'' αγορά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gorgino 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2015 1)Κατανοητό είναι να σου αρέσει η τρίτη σου επιλογή. Και εγώ ήμουν στο τσακ να πάρω το μοτο που ήθελα εδώ και χρόνια (fz08) αλλά οι οικονομικές εξελίξεις με αναγκάζουν να "τρενάρω" το θέμα για 1 χρόνο ακόμη, έως ότου βγάλω απεριόριστο. Δεν έχω ούτε τα χρήματα να δαπανήσω ώστε να πάρω κάποιο σαπάκι στο ενδιάμεσο, ούτε την υπομονή να περιμένω μέεεεεχρι κάποιος να το θελήσει μέχρι να βγάλω απεριόριστο και να είμαι αναγκασμένος να το σκοτώσω, οπότε κάνω υπομονή, και προσπαθώ να βελτιώσω τις γνώσεις μου σε θεωρητικό επίπεδο πάνω στο μοτοσυκλετισμό. Ο οποιοσδήποτε ζυγίζει τα κατά του να οδηγεί χωρίς το κατάλληλο δίπλωμα, και αν θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο, το κάνει.Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ μέχρι τώρα, υπομονή άλλον έναν χρόνο έλεγα κ είμαστε τζετ! Μετά έμαθα (ισχύει ή όχι) πως δεν μπορώ να οδηγήσω μεγαλύτερη μηχανή για άλλα 2 χρόνια! Φρίκαρααα!! Οι μηχανές που αναφέρω πιο πάνω, έρχονται όλες περιορισμένες μαμά από το εργοστάσιο καινούριες (τις παραγγέλνεις). Το να περιορίσεις ήδη μεταχειρισμένο μοτο, είναι τρομακτικά δύσκολο στη χώρα μας (ψάξε σχετικό μου post). Ναι για να περιορίσεις μεταχειρισμένο μηχανάκι διάβασα ότι είναι σχεδόν απίστευτο όπως λες κ εσύ στο ελλάντα και για καινούργιο άμα ξεκινήσω να μαζεύω λεφτά απο τώρα θα τα έχω καταφέρει όταν πλέον θα μπορώ να βγάλω το δίπλωμα! Αλλά με τρώει δεν μπορώ θα κοιτάξω :P Για τον προβληματισμό σου για το πότε μπορείς να κάνεις το Α2 απεριόριστο, κοιτάς την ημερομηνία έκδοσης που έχεις στο τωρινό σου δίπλωμα. Από αυτή την ημερομηνία (πχ 2/72014) μετά από ΑΚΡΙΒΩΣ 2 χρόνια, μπορείς να βγάλεις απεριόριστο (στο παράδειγμα 2/7/2016). Δεν πα να σου λέει η σχολή οδηγών ό,τι θέλει. Αν συνεχίσει και σου λέει παραμύθια, τότε απλά άλλαξε σχολή. Όχι ότι δεν θα το διπλοτσεκάρω αύριο το πρωί σε καμιά 10αριά σχολές αλλά...ξες...πρέπει να ρωτήσω!................ARE YOU SURE??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σεκ Σαπίλ 171 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2015 (τροποποιήθηκε) Όχι ότι δεν θα το διπλοτσεκάρω αύριο το πρωί σε καμιά 10αριά σχολές αλλά...ξες...πρέπει να ρωτήσω!................ARE YOU SURE???Όσο σίγουρος είμαι ότι αυτός που σου μιλάει ονομάζεται Βασίλης :P Εάν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που το έβγαλες, τότε σου μένει μόνο ένας ακόμη, απλά τα πράγματα. Και όταν συμπληρωθούν 2, μπορείς να βγάλεις απεριόριστο!Τα 24 είναι το minimum ηλικιακό όριο για να βγάλεις κατευθείαν απεριόριστο εάν δεν έχεις προηγουμένως κάποιο άλλο δίπλωμα. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2015 από τον Σεκ Σαπίλ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gorgino 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2015 Όσο σίγουρος είμαι ότι αυτός που σου μιλάει ονομάζεται Βασίλης :P Εάν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που το έβγαλες, τότε σου μένει μόνο ένας ακόμη, απλά τα πράγματα. Και όταν συμπληρωθούν 2, μπορείς να βγάλεις απεριόριστο!Τα 24 είναι το minimum ηλικιακό όριο για να βγάλεις κατευθείαν απεριόριστο εάν δεν έχεις προηγουμένως κάποιο άλλο δίπλωμα.Σχολή οδηγών να σου πετύχει.... Παιδιά ευχαριστώ που προσπαθήσατε να με βάλετε στο σωστό δρόμο αλλά το μικρόβιο μπήκε! Ευτυχώς είναι καλοκαίρι και έχω να κάνω άλλα πράγματα μπας και εξασθενίσει. Πάω στην σχολή να βγάλω άκρη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sledgehammer 963 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2015 Για μάθε ρε φίλε και πες μας και μας! Υποψήφιος για Α2 εδώ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gorgino 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2015 Για μάθε ρε φίλε και πες μας και μας! Υποψήφιος για Α2 εδώ!Έμαθα αγορίνα εντάξει ισχύει Η γυναίκα του λέει δεν ήξερε αυτήν την "λεπτομέρεια" 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sledgehammer 963 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2015 Άρα ότι ηλικίας και να είσαι (22 και άνω) πρέπει να έχεις μίνιμουμ το Α2 2 χρόνια και μετά πας στο απεριόριστο; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gorgino 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2015 Άρα ότι ηλικίας και να είσαι (22 και άνω) πρέπει να έχεις μίνιμουμ το Α2 2 χρόνια και μετά πας στο απεριόριστο;20 χρονών πρέπει να είσαι για βγάλεις Α2, (κάπου διάβασα χτες 21, ρώτα στην σχολή σου) από την ημέρα που θα το βγάλεις, 2 χρόνια μετά, δηλαδή στα 22 μπορείς να πας να το κάνεις απεριορίστου.Στην δικιά μου περίπτωση το έβγαλα 21, στα 23 θα πάω να το κάνω.Το εξηγεί κ ο Σεκ Σαπίλ πιο πάνω Άρα ότι ηλικίας και να είσαι (22 και άνω) πρέπει να έχεις μίνιμουμ το Α2 2 χρόνια και μετά πας στο απεριόριστο;Αν δεν έχεις κανένα δίπλωμα πας στα 24 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες