Jump to content
Sign in to follow this  
gilles

Ο Μύθος Της "Άλλης Ελλάδας"

Recommended Posts

Το παρακάτω κείμενο, τα λέει καλύτερα από όσο θα μπορούσα να περιγράψω το τι συμβαίνει. Η αλήθεια πονάει, αλλά μήπως είναι καιρός να αποδεχτούμε τη μοίρα μας? Κάντε τον κόπο να ρίξετε ένα βλέφαρο

Δεν υπάρχει "άλλη Ελλάδα".

Αυτή που "δημιουργεί", "καινοτομεί", "αναπτύσσεται" και άλλες τέτοιες λέξεις αισιόδοξες.

Δεν υπάρχει.

Συγγνώμη που το λέω έτσι απότομα, αλλά μόνο έτσι σκάνε οι φούσκες.

Κατά τη γνώμη μου, η οποία έχει σχηματιστεί παρακολουθώντας τη ζωή και τις εξελίξεις σε ετούτη την ακρούλα της Βαλκανικής λίγο πιο προσεκτικά την τελευταία τριετία, η ιδέα ότι υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία επαρκείς δυνάμεις δημιουργίας και εξέλιξης που μπορεί να αναδειχτούν και να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά μιας υποτιθέμενης επόμενης ημέρας, είναι ακριβώς αυτό: Μια φούσκα.

Περιέχει μόνο αέρα.

Εφόσον είσαι εδώ και διαβάζεις αυτά* πιθανότατα είσαι ένας άνθρωπος που έχει κάποια μόρφωση και μερικά ενδιαφέροντα, έχεις διαβάσει πέντε βιβλία, ζεις τη ζωή σου ακολουθώντας κάποιες βασικές ηθικές αρχές που έχεις πάρει από την οικογένεια ή το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, πιστεύεις σε κάποιες βασικές αξίες (την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισονομία). Και πιθανότατα πιστεύεις ότι εσύ και οι άλλοι άνθρωποι που είναι σαν εσένα αποτελούν την ελπίδα αυτής της χώρας να κάνει κάτι καλύτερο στο μέλλον. Γιατί σπούδασες, δούλεψες, έμαθες την αξία της συνεργασίας και τη χαρά τη δημιουργίας, δε θέλεις να κλέψεις, δε θέλεις να βολευτείς, θέλεις να παλέψεις με τις δικές σου δυνάμεις και να διεκδικήσεις το καλύτερο για τον εαυτό σου και, στην πορεία, να βοηθήσεις να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος.

Τα συγχαρητήριά μου.

Το πρόβλημα είναι ότι πιθανότατα πιστεύεις και ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εσένα, πολλοί, ένα ποτάμι όρεξης και προοπτικής που βράζει και περιμένει να ξεχυθεί παρασέρνοντας στην Ελλάδα στο μέλλον. Οι φίλοι σου, ας πούμε. Τόσους φίλους έχεις, συναδέλφους και συμφοιτητές. Κι οι απλοί γνωστοί; Υπάρχουν δημιουργικοί άνθρωποι που ξέρεις, περιφέρονται στο περιβάλλον σου, παραδείγματα προς μίμηση. Και αυτοί που διαβάζεις στις εφημερίδες, ο τάδε Παπαδόπουλος που πήρε υποτροφία στο ΜΙΤ, η δείνα Παπαδοπούλου, που μετακόμισε στο Μεσολόγγι και εκτρέφει σαλιγκάρια. Ο Έλληνας που κέρδισε την τρίτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών της Microsoft. Τόσες ιστορίες βγαίνουν στα μπλογκς και στα ΜΜΕ. Τόσοι διαπρέπουν. Τόσοι Έλληνες πήγαν να ακούσουν όπερα στα μουσεία και τους πεζόδρομους εχτές.

Κάτι κινείται. Ε;

Όχι.

Λυπάμαι. Πιστεύω το αντίθετο.

Είναι εντελώς αδύνατο να υπολογίσει κανείς πόσο είναι αυτό το (ασαφώς ορισμένο) "δημιουργικό" ανθρώπινο δυναμικό που αντέχει και αγωνίζεται κόντρα στη διαφθορά και τη μιζέρια. Αν πάρεις τον πληθυσμό της Ελλάδας και αφαιρέσεις τους απατεώνες, τα λαμόγια, τους βολεμένους, τους κλέφτες, τους εγκληματίες, τους αφασικούς, τους sociopaths και τους ψευδεπαναστάτες πόσοι δημιουργικοί και αξιόλογοι μένουν; Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι; Ένα; Πεντακόσιες χιλιάδες;

Πιστεύω πως μένουν πολύ, πολύ λιγότεροι.

Οι δημιουργικοί εκπρόσωποι της μυθικής "άλλης Ελλάδας" είναι απειροελάχιστοι. Μηδαμινή μειοψηφία. Οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ο κανόνας είναι τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του συνδικαλισμού, οι "αριστεροί" που θέλουν αναδρομικές ποινικές κυρώσεις, οι μουρλοί που καλούν σε λιντσαρίσματα, οι πολίτες οι βολεμένοι και οι μίζεροι, οι θρησκόληπτοι, οι κλεπταποδόχοι και οι υποκριτές, οι αγανακτισμένοι με τις κρεμάλες, οι νεοναζί τραμπούκοι, τα αλαλάζοντα κεφάλια σε δελτία ειδήσεων διεφθαρμένων καναλαρχών, οι παράνομα παρακαρισμένοι, παράλογα περήφανοι, παραδόπιστοι παράφρονες Έλληνες.

Αυτή είναι η Ελλάδα. Δεν έχει άλλη. Όλοι οι υπόλοιποι, εσείς, είναι εξαιρέσεις, παραφυάδες παράδοξες. Κανείς δεν ξέρει πως φυτρώσατε, σα ζιζάνια ανάμεσα στις τσιμεντένιες πλάκες του πεζοδρομίου. Σας συγχαίρω. Νιώθω δικός σας. Μα ακούστε: Είμαστε τιποτένια λίγοι.

Μετριούμαστε στις δεκάδες χιλιάδες, το πολύ. Πενταψήφιο νούμερο. Μπακαλίστικος υπολογισμός δικός μου, αυτός, βασισμένος σε αυθαίρετα στοιχεία και υποθέσεις (πόσοι αγοράζουν βιβλία; πόσοι πάνε στην όπερα όταν δεν είναι δωρεάν; στους ποσους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες των social media εκμηδενίζεται η συνεισφορά των early adopters και κυριαρχούν τα χολερικά trolls;) αλλά νομίζω ότι είμαστε λίγοι. Τάξεις μεγέθους λιγότεροι από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ας πούμε. Και για πολλούς από εμάς, είναι θέμα συζήτησης το αν είμαστε στ' αλήθεια, πραγματικά, ουσιαστικά καλύτεροι απ' τον πολτό της πλειοψηφίας σε οτιδήποτε. Να το λέμε κι αυτό.

Τα ερωτήματα που μπορεί να προκύπτουν από αυτή την υπόθεση είναι δύο:

1) Κι αν δεν ισχύει;

και

2) Κι αν ισχύει, τώρα τι κάνουμε;

Στο πρώτο ερώτημα, η απάντηση που έχω είναι απλή:

Αν δεν ισχύει, και η δημιουργική μειοψηφία των Ελλήνων είναι ικανή και επαρκής για να σώσει τη χώρα, δεν θα είχαμε πτωχεύσει.

Ζούμε σε μια χώρα που έχει ελεύθερη δημοκρατία εδώ και σαράντα χρόνια, σε ένα διεθνές περιβάλλον σχετικής ασφάλειας, με πόρους και δανεικά να ρέουν άφθονα από συμμάχους ξένους. Τι κατάφερε η κοινωνική συνισταμένη της Ελλάδας αυτές τις δεκαετίες; Πτώχευσε. Αυτό είναι το επιχείρημά μου. Αν η χώρα είχε παράξει αρκετούς δημιουργικούς και φιλόδοξους ανθρώπους όλες αυτές τις δεκαετίες δεν θα είχε καταρρεύσει. Οι αξίες της θα ήταν άλλες. Η κοινωνική συνοχή της διαφορετική.

Στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση είναι "τίποτα". Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Όσο περνά ο καιρός και η ελληνική πολιτική σκηνή στροβιλίζεται όλο και γρηγορότερα στη φυγόκεντρο, όσο περισσότερο αποτρελαίνονται τα εκκωφαντικά άκρα, και αναδεικνύεται χαίνουσα η παντελής απουσία λόγου από το αποσβολωμένο κέντρο, το συμπέρασμα στα δικά μου τα μάτια επιβεβαιώνεται: Δεν γίνεται τίποτα. Δεν υπάρχει καμία λύση. Αυτή η χώρα κατοικείται από μια κοινωνική ετερόκλητη σούπα από ναζί, αμόρφωτους, απατεώνες και αποτρελαμένους, που ζει βιδωμένη ιστορικά στον εμφύλιο και διανοητικά στην εποχή του χαλκού. Αυτός είναι ο κανόνας. Αυτή είναι η εικόνα της κοινωνίας. Και κάπου μέσα στη σούπα, θλιβερά λίγες κι ανεπαρκείς, παλεύουν να επιπλεύσουν απεγνωσμένες οι εξαιρέσεις, εσείς.

Τίποτα δε μπορείτε να κάνετε.

Ετούτη η κοινωνία ίσως και να μην μπορεί να λειτουργήσει καθόλου. Ποτέ ιστορικά δε λειτούργησε αυτή η χώρα, γιατί να λειτουργήσει τώρα;

Το μόνο που μπορώ να σας συμβουλεύσω είναι ψυχραιμία και καλό κολύμπι. Από την πλευρά μου θα ψάξω μπας και μας βρω τίποτα σωσίβια. Το αξίζετε.

Greece_Space_Twirl2.jpg

*τις πρώτες ώρες, τουλάχιστον -μετά έρχονται αναπόφευκτα και διάφοροι άλλοι, άλλων κατηγοριών, ξέμπαρκοι απ' τον πολτό των share στα social media, εκτός φούσκας, οι πραγματικοί, αυθεντικοί Έλληνες. Θα τους έβλεπες να ωρύονται με ανορθόγραφα greeklish στα σχόλια, αν δεν είχα moderation στα σχόλια.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε από το Θοδωρή Γεωργακόπουλο. Μπορείς να το διαβάσεις ολόκληρο εδώ: http://www.georgakop.../#ixzz2f5JjnKwO

Follow us: @tgeorgakopoulos on Twitter

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το κειμενο περιγραφει την πικρη αληθεια για την χωρα που γεννησε τον Σωκρατη και τον Αριστοτελη.

Θα διαφωνησω μονο σε ενα σημειο Στην αποδοχη αυτου του εκτρωματος που εφτιαξαν τα συγχρονα λαμογια της κομματολαγνειας της δημοσιογραφικης συμμορίας και της συνδικαλιστκης αλητειας.

Δεν μπορω να ζησω χωρις ελπιδα Δεν μπορω να σκεφτω καν την πιθανοτητα το παιδι μου να ζησει οτι εζησα και να υποστει οτι υπεστην.Ρομαντικος? Ισως. Ισως ομως και οχι.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα συνεχισω να παλευω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω απλα βλεπω τον Ελληνα συνεχως και σε κάθε βημα του να παραμυθιάζεται. Ετσι γιατι πάντα νόμιζε και νομιζει οτι ειναι το κέντρο του κόσμου,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετα Χριστον προφητης.Ακομα ενας δλδ .που την εχει πεσει σε βαθια περισυλλογη Κριση κριτικης και αυτοκριτικης λογω πεινας.Αντε να γραψουμε καμμια διαπιστωση , ετσι για να φορτωθει ο server .Ποιος ειναι ο καινοτομος προβληματισμος που εισαγει το κειμενο; Κανενας...Διαπιστωνει σημερα,οτι διαπιστωσε και χτες,οτι θα διαπιστωσει και αυριο...Αυτοκτονειστε.Ο συγραφεας απελπιστηκε.Τι ωραια που περναγαμε πριν την Χαλκη.Και να τα Καγιεν και να τα ciao Antenna και να η Θωδη να τσακωνεται με την Λουκα στα καναλια..Ζωη μπερκετι..Ποιος πουστης εβαλε το ξυπνητηρι και γιναν ολοι προβληματισμενοι ρε γμτ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα απλα σωστα γραμμενο κειμενο το οποιο εκφραζει ορθα τα οσα υποστηριζει ο συγγραφεας.....Πραγματα τα οποια για καποιους μπορουν να αποτελουν την ''πραγματικοτητα'' , οτι χειροτερο δηλαδη κανεις να πιστεψει στις μερες που βρισκομαστε αφηνοντας τα πραγματα οπως εχουν !!!

Και για αλλους ειναι απλα ενα μιζερο και απαισιοδοξο κειμενο χωρις λυση και καταληξη!!!

Εγω ανηκω στους ''αλλους'' που πιστευουν και παλευουν για ενα ΚΑΛΥΤΕΡΟ και πιο ΚΑΘΑΡΟ αυριο το οποιο οπως και να 'χει θα απαρτηζετε και απο ενα ποσοστο απο λαμογια , κλεφτες και παρτακιες οπως και τωρα αλλα δεν θα εχουν αυτη το πανω χερι!

Μας αναφερει πως ιστορικα δεν εχει συμβει ποτε κατι τετοιο σε αυτον τον τοπο με αποτελεσμα πολλοι να απογοητευοντε αλλα πολλοι αλλοι να ενθαρρυνοντε ωστε να ειναι αυτοι που θα τα καταφερουν για ΠΡΩΤΗ φορα και θα ανατρεψουν το κατεστημενο που δεν αφησε εδω και χιλιετιες να αλλαξει αυτος ο τοπος !!!

Τα επιχειρηματα του τα θεωρω αδυνατα να υποστηριξουν οτι πιστευει αλλα απο την αλλη δεν εχει και αλλα να πει !!!

Μπορει να κοιμαμαι και να ονειρευομαι για καποιους αλλα προτιμω να ονειρευομαι ενα καλυτερο αυριο για οτι ΑΓΑΠΩ παρα να ακολουθησω τα μονοπατια που θελουν οσοι μας φερανε ΕΔΩ !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bιολογικος βοθρος λαμογιων και ερπετων .Ιταλια-Ισπανια-Πορτογαλια-Ιρλανδια-Ελλαδα.Φαγαμε-φαγαμε-φαγαμε-φαγαμε...361 ολακερα δις.Τα φαγανε οι σχολικοι φυλακες και οι δασοπυροσβεστες.Τσι πουστηδοι... :kaaaala:

αρχιτρολλ Μπογιοπουλε

kapitalismos.jpg

Αυτο το αθωο βρεφος ειναι νινι ακομα;;

Mario-Draghi-008.jpg

Τροποποιήθηκε από τον ΩΡΙΩΝ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην πραγματικότητα αυτός ο άνθρωπος δεν έχει "αλλάξει" και δεν ξύπνησε πραγματικά ποτέ... Ειδάλλως δεν θα εξωτερίκευε αυτές τις σκέψεις προς άλλους..

Σίγουρα πολλοί έχουμε σκεφτεί το ίδιο.. Και όσοι το λαμβάνουν υπόψην ως σενάριο παίρνουν τα μέτρα τους για ότι επέρχεται αλλά ταυτόχρονα ψάχνουν και προσπαθούν για την λύση συνεχώς. Δεν τα παρατάνε έτσι εύκολα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....κι αφού σας έγλειψα καλά καλά αγαπητοί αναγνώστες ξεχωρίζοντάς σας από την πλέμπα των συμπολιτών σας, μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία μου! Χα Χα! Τραγικός ο τύπος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η κοινωνία μεταλλάσσεται καθημερινά. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Εάν σκεφτεί κανείς πόσες κοινωνικόπολιτικοοικονομικές αλλαγές συνέβησαν στην χώρα μας τα τελευταια 100 χρόνια δεν θα του φανεί περίεργη η αλλαγή την τελευταία 20ετία, πόσο μάλλον την τελεταία 4ετία που βιώνουμε έντονα την κρίση. Κρίση πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Ο κόσμος προχωράει και εμείς θα επιβιώσουμε και θα μεταλλαχθούμε ανάλογα σαν κοινωνία, όπως εδώ και 1000άδες χρόνια συμβαίνει.

Με την ουσία του άρθρου συμφωνώ. Είναι δύσκολο να αλλάξεις την ροή του ποταμού. Μπορείς να βάλεις εμπόδια, πέτρες, ξύλα, αλλά η ροή δεν αλλάζει. Ονομάζεται εξέλιξη. Και θέλω να πιστεύω ότι η εξέλιξη δεν άρεσε ποτέ σε κανέναν, από αρχαιοτάτων χρόνων. Η εξέλιξη, ή αλλιώς η μετάλλαξη, σημαίνει κάτι το διαφορετικό. Το διαφορετικό το φοβόμαστε από την φύση μας. Θέλουμε να το σταματήσουμε ή έστω να το ελέγξουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς θα βιώσουμε αυτήν την εξέλιξη, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας στο παρελθόν, όπως συμβαίνει και σε κάθε λαό στην ιστορία του.

Αυτό που πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε (στην καλύτερη) τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις επερχόμενες αλλαγές. Να ρυθμίσουμε κάποιες λεπτομέρειες και τίποτα παραπάνω. Αυτή είναι η αίσθησή μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περιέχει κάποιες αλήθειες το άρθρο, αλλά γενικά είναι ανούσιο. Δεν μας λέει κάτι καινούργιο, ούτε έχει να προτείνει τίποτα παρα μόνο τη μετανάστευση...

Ωραία λύση μπράβο...! Μες στην απαισιοδοξία.

Εγώ πάντως θεωρώ ότι οι άξιοι και οι ικανοί που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα είναι πάρα πολλοί! Απλώς περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία. Και θα τους δοθεί κάποια στιγμή.

Ισως και σύντομα...! Ενα από τα λίγα καλά που έχει η κρίση είναι ότι τις μετριότητες και τους χαβαλέδες που κυριαρχούσαν στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι τα προηγούμενα χρόνια έχει αρχίσει και τους ξερνάει σιγα-σιγα το ίδιο το σύστημα που τους ανέδειξε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....κι αφού σας έγλειψα καλά καλά αγαπητοί αναγνώστες ξεχωρίζοντάς σας από την πλέμπα των συμπολιτών σας, μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία μου! Χα Χα! Τραγικός ο τύπος!

Κοίτα, το ότι είναι και συγγραφέας δε λέει κάτι...εάν ψάξεις θα βρεις μερικά ενδιαφέροντα και σωστά ρεπορτάζ του(έρευνα δημοσιογραφική). Ακόμα και το βιβλίο του το έγραψε σε ένα μήνα, ένα κεφάλαιο τη μέρα και το έκανε upload δωρεάν, και το άφησε online για καιρό. Δεν είναι φραγκοφονιάς, χωμενίδης/τριανταφύλλου κλπ.

Απλά ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε να βρίσκουμε άλλοθι για τα πάντα που μας συμβαίνουν. Να δούμε την αλήθεια λίγο πιο ρεαλιστικά, χωρίς δάκτυλους, συνωμοσίες και τα γνωστά.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι δεν είναι εάν κρεμάσουμε τους πολιτικούς στο σύνταγμα, κυβερνήσουν οι Ναζί, καταλύσει το σύνταγμα το ΚΚΕ.

Είναι εάν αποδεχτούμε οτι φταίμε εμείς και με τη σειρά μας αλλάξουμε. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει, γιατί όποιος καταλαβαίνει τι εννοεί ο συγγραφέας, είναι και θα είναι η μειοψηφία στην Ελλάδα. Και πάντα, μα πάντα θα αφήνει τις τύχες του στην σοφή όπως έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα πλειοψηφία.

Τροποποιήθηκε από τον gilles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημιουργικοι ανθρωποι υπαρχουν. Βασικα καθε ανθρωπος μπορει να γινει δημιουργικος.

Το προβλημα ειναι οτι εχουμε πηξει το μυαλο μας, με απειρες πληροφοριες και αναζητουμε τοσα πραγματα, που εχουμε χασει τον μπουσουλα. Εχουμε δημιουργικοτητα αλλα την χρησιμοποιουμε με λαθος τροπο, εχουμε ιδεες αλλα φοβομαστε να τις κανουμε πραξη, εχουμε δυνατοτητες αλλα δεν τις εκμεταλεβομαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα αυτα με κανουν να τρεχω και να μην φτανω να καλυψω χαμενο χρόνο σε ειδικοτητες για να παρω τον πουλο.....

(με εφαγε το WPF και εχασα το Παρισακι...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο ελιτίστικό μου φάνηκε!

Είμαστε εμείς (οι λίγοι και εκλεκτοί) και οι υπόλοιποι ή αλλιώςε η πλέμπα...

ΟΚ γράφει κάποιες αλήθεις αλλά είναι απαισιόδοξος, δεν διάβασα κάτι καινούργιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα αυτα με κανουν να τρεχω και να μην φτανω να καλυψω χαμενο χρόνο σε ειδικοτητες για να παρω τον πουλο.....

(με εφαγε το WPF και εχασα το Παρισακι...)

Είσαι σίγουρος ότι εκεί τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εσένα;

Σκέψου τα παρακάτω: Το ότι θα πας εξωτερικό, δεν σημαίνει ότι οι φίλοι-γνωστοί-οικογένεια- θα είναι ακολουθούσουν...θέλω να πώ ότι όποιοι από αυτούς συνεχίσουν να ζουν Ελλάδα θα βιώνουν το σήμερα...και θα επικοινωνείς μαζί τους συχνά...δλδ θα σου μεταδίδεται με την διαφορά ότι θα είσαι αρκετά μακρυά…ίσως και σε καλύτερη οικονομική κατάσταση…εσύ!

Επίσης είσαι έτοιμος να βιώσεις τον ρατσισμό…ειδικά στην Γαλλία;

Φιλικά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είσαι σίγουρος ότι εκεί τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εσένα;

Σκέψου τα παρακάτω: Το ότι θα πας εξωτερικό, δεν σημαίνει ότι οι φίλοι-γνωστοί-οικογένεια- θα είναι ακολουθούσουν...θέλω να πώ ότι όποιοι από αυτούς συνεχίσουν να ζουν Ελλάδα θα βιώνουν το σήμερα...και θα επικοινωνείς μαζί τους συχνά...δλδ θα σου μεταδίδεται με την διαφορά ότι θα είσαι αρκετά μακρυά…ίσως και σε καλύτερη οικονομική κατάσταση…εσύ!

Επίσης είσαι έτοιμος να βιώσεις τον ρατσισμό…ειδικά στην Γαλλία;

Φιλικά

Ρατσισμο δεν πιστευω να βιωσω και αν βιωσω δεν θα ειναι στον βαθμο που βιωνουν οι μουσουλμανοι που ΘΕΛΟΥΝ να ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ.

Εμεις (εκτος και αν παραμενουμε Ελληνάρες) προσαρμοζόμαστε και περναμε και δεν αγγιζουμε. Οι Γαλλοι αντιθετα με την φημη ειναι πολυ ανοιχτομυαλοι, πολυ περισσοτερο απο αλλους Ευρωπαιους. Εχουν θεμα με την γλωσσα ναι. Αυτο ομως απο τεμπελια και οχι απο ρατσισμο.

Τεσπα δεν ισχυει πια η προσφορα γιατι την εχασα για ενα skill. Ομως στο επομενο 3μηνο το skill θα ειναι κτημα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρατσισμο δεν πιστευω να βιωσω και αν βιωσω δεν θα ειναι στον βαθμο που βιωνουν οι μουσουλμανοι που ΘΕΛΟΥΝ να ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ.

Εμεις (εκτος και αν παραμενουμε Ελληνάρες) προσαρμοζόμαστε και περναμε και δεν αγγιζουμε. Οι Γαλλοι αντιθετα με την φημη ειναι πολυ ανοιχτομυαλοι, πολυ περισσοτερο απο αλλους Ευρωπαιους. Εχουν θεμα με την γλωσσα ναι. Αυτο ομως απο τεμπελια και οχι απο ρατσισμο.

Τεσπα δεν ισχυει πια η προσφορα γιατι την εχασα για ενα skill. Ομως στο επομενο 3μηνο το skill θα ειναι κτημα μου.

Τα γράψω από προσωπική εμπειρία, δούλευα επί 4 χρόνια σε μεγάλη Γαλλική εταιρεία και τους "ένιωσα" από πρώτο χέρι, τόσο εδώ όσο και σε επισκέψεις έξω (Γκαλία), επίσης δεν θεωρώ τον εαυτό μου Ελληνάρα (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια).

Επίσης φίλος που έφυγε από την Ελλάδα για να εργαστεί στην Γαλλλία (με 2πλάσιες απολαβές βεβαίως βεβαίως & πολύ καλύτερη θέση) τους κράζει σε μόνιμη βάση και ΝΑΙ έχει βιώσει έντονο ρατσισμό (ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον του)...ΔΕΝ είναι ούτε αυτός Ελληνάρας, έχει φύγει πλέον από Γκαλία και ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα στη Σκωτία.

Αυτά ξέρω αυτά γράφω και σίγουρα δεν έχω σκοπό να σε αποτρέψω.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι

εδιτ:και είναι ευνόητο ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε!

Τροποποιήθηκε από τον brutos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα γράψω από προσωπική εμπειρία, δούλευα επί 4 χρόνια σε μεγάλη Γαλλική εταιρεία και τους "ένιωσα" από πρώτο χέρι, τόσο εδώ όσο και σε επισκέψεις έξω (Γκαλία), επίσης δεν θεωρώ τον εαυτό μου Ελληνάρα (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια).

Επίσης φίλος που έφυγε από την Ελλάδα για να εργαστεί στην Γαλλλία (με 2πλάσιες απολαβές βεβαίως βεβαίως & πολύ καλύτερη θέση) τους κράζει σε μόνιμη βάση και ΝΑΙ έχει βιώσει έντονο ρατσισμό (ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον του)...ΔΕΝ είναι ούτε αυτός Ελληνάρας, έχει φύγει πλέον από Γκαλία και ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα στη Σκωτία.

Αυτά ξέρω αυτά γράφω και σίγουρα δεν έχω σκοπό να σε αποτρέψω.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι

εδιτ:και είναι ευνόητο ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε!

Δεν μπορω να διαφωνησω σε κατι που προϋποθέτει βιωσιμη βιωματική εμπειρία και δεν εχω.

Πραγματικα είναι κριμα και θα ληφθεί στα υπ'οψιν.

Τροποποιήθηκε από τον objecto

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορω να διαφωνησω σε κατι που προϋποθέτει βιωσιμη βιωματική εμπειρία και δεν εχω.

Πραγματικα είναι κριμα και θα ληφθεί στα υπ'οψιν.

Τα έχουμε ξαναπεί... θα σμφωνήσω με τους προλαλίσανττες.... δε θα βρεις στρωμένα χαλιά, απλά ίσως καλύτερο μισθό κ πιο σταθερό περιβάλλον, δεν ξέρω αν θα βρεις καλύτερη οργάνωση που ζητάς, καλύτερη συνεργασία κ ξεκάθαρο περιβέλλον εργασίας τύπου job description......

Κανόνισε καφέ όποτε έχεις χρόνο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα έχουμε ξαναπεί... θα σμφωνήσω με τους προλαλίσανττες.... δε θα βρεις στρωμένα χαλιά, απλά ίσως καλύτερο μισθό κ πιο σταθερό περιβάλλον, δεν ξέρω αν θα βρεις καλύτερη οργάνωση που ζητάς, καλύτερη συνεργασία κ ξεκάθαρο περιβέλλον εργασίας τύπου job description......

Κανόνισε καφέ όποτε έχεις χρόνο...

Ρε Κωστή στρωμένα χαλια δεν περιμένω, αλλα ξερεις το κολλημα μου με την οργάνωση και την θεληση για εργασία. Αυτο που περιμένω να βρω ειναι ανάλογο αυτων που προσφερω. Ξερω ειναι πολυ γενικο αυτο που λέω αλλα αυτο δεν το εχω βρει στην Ελλάδα. Αναλυτικοτερα θα εξηγουσα αλλα ειναι πολυ μεγάλη συζητηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν υπαρχουν δημιουργικοι και φιλόδοξοι πολιτικοι οτι και να μαστε εμεις δεν γινεται τιποτα. Α , εκτος απο "καθαριστες μη δημιουργικων και φιλοδοξων πολιτικων" , τοτε ισως παικτει τιποτα.

Ταπεινη μου αποψη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα, το ότι είναι και συγγραφέας δε λέει κάτι...εάν ψάξεις θα βρεις μερικά ενδιαφέροντα και σωστά ρεπορτάζ του(έρευνα δημοσιογραφική). Ακόμα και το βιβλίο του το έγραψε σε ένα μήνα, ένα κεφάλαιο τη μέρα και το έκανε upload δωρεάν, και το άφησε online για καιρό. Δεν είναι φραγκοφονιάς, χωμενίδης/τριανταφύλλου κλπ.

Απλά ίσως θα πρέπει να σταματήσουμε να βρίσκουμε άλλοθι για τα πάντα που μας συμβαίνουν. Να δούμε την αλήθεια λίγο πιο ρεαλιστικά, χωρίς δάκτυλους, συνωμοσίες και τα γνωστά.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι δεν είναι εάν κρεμάσουμε τους πολιτικούς στο σύνταγμα, κυβερνήσουν οι Ναζί, καταλύσει το σύνταγμα το ΚΚΕ.

Είναι εάν αποδεχτούμε οτι φταίμε εμείς και με τη σειρά μας αλλάξουμε. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει, γιατί όποιος καταλαβαίνει τι εννοεί ο συγγραφέας, είναι και θα είναι η μειοψηφία στην Ελλάδα. Και πάντα, μα πάντα θα αφήνει τις τύχες του στην σοφή όπως έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα πλειοψηφία.

Δεν ψάχνω προσωπικά για κανένα άλλοθι. Κι ο κόσμος έχει την ευθύνη των πράξεών του, η οποία είναι πολύ μικρότερη από τις γιγάντιες ευθύνες των γκόλντεν boys σε ΗΠΑ κι Ευρώπη που δημιούργησαν το τέρας αυτής της κρίσης. Τώρα όπως ανέφερε κι ο φίλος παραπάνω, αυτός ο ελιτίστικος τρόπος αντίληψης της κοινωνίας μου είναι απεχθέστατος. Το ότι κατάφερε να τελειώσει το βιολογικό σε 8 έτη, να γράψει μερικά καλά άρθρα ή ένα βιβλίο και θεωρεί τον εαυτό του μέλος μιας δημιουργικής ελίτ τον καθιστά απλά γελοίο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα