al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 στην επιστροφη μετα το Μοντ ακολουθησε πορεια παραλληλη με τα συνορα,αρχικα Ελβετιας κ μετα Γερμανιας η επαρχια της Ανω Σαβοιας ειναι υπεροχη! Merci! Μήπως έχεις να προτείνεις καμιά όμορφη πόλη-χωριό εκεί τριγύρω που θα μπορούσα να μείνω, ή έστω να κάνω σταση? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 Ενταξει αφου εχεις 3 μερες μεχρι να φθασεις Ιταλια καλα κανεις και πας απο επαρχιακους δρομους. Στρασβουργο πολυ ωραιο, 2 φορες το επισκεφθηκα και μου αρεσε πραγματικα. Επισης δες και την Konstanz αμα εχεις χρονο, Απο Αυστρια προτεινω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ και το υπογραφω κι'ολας να κατεβεις απο Landeck-Prutz-Pfunds-Nauders. Μην το χασεις και θα με θυμηθεις ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 Merci! Μήπως έχεις να προτείνεις καμιά όμορφη πόλη-χωριό εκεί τριγύρω που θα μπορούσα να μείνω, ή έστω να κάνω σταση? κ βεβαια εχω καθως το 2010 ειχα γυρισει ολη την εκει περιοχη. Annecy Megeve επισης αφορμη για εκδρομη αποτελει απο μονο του το μαγικο παραλιμνιο χωριο Yvoire 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Maggellanos 1.549 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 Καλημερα και απο εμενα.. Λογω χρονου διαβασα μονο τα τελευταια μηνυματα,και κατι πηρε το ματι μου για Μ.Δρυμο..Να βρεις στον χαρτη σου τον δρομο 500 και να προσπαθησεις να κανεις ενα κομματι του..Θεωρειται απο τα καλα κομματια του..Στην περιοχη της Σαβοιας,κατεβα λιγο χαμηλα,κατω απο την Megeve,και κανε τον D902 εαν μπορεις,και την κοιλαδα του Isere.... Για Ελβετια-Αυστρια,καλυτερα για εσενα να μην ξεκινησω να γραφω... Περαν της πλακας,εαν δεν το εχεις ηδη κανει,ριξε μια ματια στο ταξιδιωτικο μου του 2011,γιατι ειναι στα ιδια μερη,και εχει μεσα πολυ πληροφορια.. Οι Δρομοι της Μοτοσυκλετας - Κεντρικη Ευρωπη 2011 Εαν θελεις κατι αλλο πιο συγκεκριμμενο,πες.. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
socrates 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 Μαγγελάνε, μόλις διάβασα ένα μεγάλο μέρος από το ταξιδιωτικό σου... Η περιγραφή που έκανες για το Hallstat μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί το είχαμε σαν must στο ταξίδι μας. Τώρα ξέρουμε και πως θα κινηθούμε. Άλεξ/Νικόλα ετοιμαστείτε έχει βαρκάδα Παραμυθένιο μέρος!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 αν σας παιρνει στην επιλογη δρομου προσβασης για το Hallstatt καντε τον 166 (passo Gschutt) απο Gosau προς Hallstatt.οτι πιο πρασινο κ στριφτερο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 Maggelanos τί ζημιά μου έκανες τώρα!!! Είμαι στην πρώτη σελίδα του ταξιδιού σου και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! Θα το διαβάσω με το πάσο μου το βράδυ! George ευχαριστώ, είναι ότι ακριβώς ήθελα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πυξιδας990 1.212 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 εχετε κανονισει στο ιμτς?υπαρχει μια οικονομικη πανσιον μετα το best weastern.εχει υπογειο παρκινκ κλειστο και εχει και μεσα αερα για τα λαστιχα-εργαλεια κτλπ.δεν θυμαμαι διευθυνση αλλα ειναι μετα το B.W. οπως ειπα.48ε τατρια ατομα ειχαμε μεινει με πρωινο του σκασμου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 εχετε κανονισει στο ιμτς?υπαρχει μια οικονομικη πανσιον μετα το best weastern.εχει υπογειο παρκινκ κλειστο και εχει και μεσα αερα για τα λαστιχα-εργαλεια κτλπ.δεν θυμαμαι διευθυνση αλλα ειναι μετα το B.W. οπως ειπα.48ε τατρια ατομα ειχαμε μεινει με πρωινο του σκασμου. Ευχαριστώ φίλε μου αλλά έχουμε κλείσει για τις 3 πρώτες μερες, τιμή κοντά με αυτή που λες αλλά νομιζω χωρίς πρωινό.. είναι δυσκολη περίοδος τέλος Ιουλίου απο ότι βλέπω έχει υψηλές πληρότητες στα περισσότερα μέρη από μέσα Ιουλίου και μετά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Maggellanos 1.549 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 Καλημερα και απο εμενα.. Λογω χρονου διαβασα μονο τα τελευταια μηνυματα,και κατι πηρε το ματι μου για Μ.Δρυμο..Να βρεις στον χαρτη σου τον δρομο 500 και να προσπαθησεις να κανεις ενα κομματι του..Θεωρειται απο τα καλα κομματια του..Στην περιοχη της Σαβοιας,κατεβα λιγο χαμηλα,κατω απο την Megeve,και κανε τον D902 εαν μπορεις,και την κοιλαδα του Isere.... Για Ελβετια-Αυστρια,καλυτερα για εσενα να μην ξεκινησω να γραφω... Περαν της πλακας,εαν δεν το εχεις ηδη κανει,ριξε μια ματια στο ταξιδιωτικο μου του 2011,γιατι ειναι στα ιδια μερη,και εχει μεσα πολυ πληροφορια.. Οι Δρομοι της Μοτοσυκλετας - Κεντρικη Ευρωπη 2011 Εαν θελεις κατι αλλο πιο συγκεκριμμενο,πες.. Μαγγελάνε, μόλις διάβασα ένα μεγάλο μέρος από το ταξιδιωτικό σου... Η περιγραφή που έκανες για το Hallstat μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί το είχαμε σαν must στο ταξίδι μας. Τώρα ξέρουμε και πως θα κινηθούμε. Άλεξ/Νικόλα ετοιμαστείτε έχει βαρκάδα Παραμυθένιο μέρος!!! Maggelanos τί ζημιά μου έκανες τώρα!!! Είμαι στην πρώτη σελίδα του ταξιδιού σου και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό! Θα το διαβάσω με το πάσο μου το βράδυ! Παιδες σας ευχαριστω πολυ,να ειστε καλα.. Αν και πιστευω οτι μεσα στο λινκ που σας εδωσα εχει οτι ακριβως χρειαζεστε,εαν χρειαστειτε κατι αλλο,πειτε.. Καλα να περασετε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
snpl 77 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2013 ... Αν έχω κουράγιο για την επιστροφή υπολογίζω κάτι αντίστοιχο αλλά με πολλά Ελβετικά πάσα μέχρι το Chamonix-Mont Blanc κ μετά επιστροφή μέσα από Γαλλία ... Εναλλακτικα αν θες να αποφυγεις το Mont-Blanc μπορείς να δοκιμάσεις μια απο τις 2 παρακάτω διαδρομές. Η μία είναι μέσα από ελβετία ή άλλη μέσα πο γαλλία : Aosta-Saint Bernard-Martigny : http://maps.google.gr/maps?saddr=Aosta,+AO,+Italia&daddr=45.896628,7.1870552+to:Martigny,+Suisse&hl=el&ll=45.93205,7.201538&spn=1.352479,2.886658&sll=45.887857,7.15004&sspn=0.138605,0.327873&geocode=FSvcuQIdtJZvACm3r7Y-tyCJRzEQJu5D5ElnAA%3BFbRTvAIdb6ptACnJUAoz4zGJRzGwNW42jFA8hA%3BFepxvwIdfOprACnRti7X08mORzEnF61YQB_e5g&oq=martigny&mra=ls&via=1&t=m&z=9 Torino-Susa-Col d'Isere-Burg Saint Moris http://maps.google.gr/maps?saddr=Susa,+TO,+Italia&daddr=45.1538676,6.9942159+to:Bourg-Saint-Maurice,+France&hl=el&ll=45.487095,7.108154&spn=1.116817,2.622986&sll=45.44279,6.937866&sspn=0.558847,1.311493&geocode=FbbCsAIdCY1rAClrdB1F57aJRzF0qrrApx_8rA%3BFUv-sAIdJ7lqAClN1fDh8LmJRzEDXpp3Wbb3xA%3BFaYVuAIdjEtnACk5diWCNGaJRzGwtrrkKqsIBA&oq=bourg&mra=ls&t=m&z=9&via=1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 Εναλλακτικα αν θες να αποφυγεις το Mont-Blanc μπορείς να δοκιμάσεις μια απο τις 2 παρακάτω διαδρομές. Η μία είναι μέσα από ελβετία ή άλλη μέσα πο γαλλία : Aosta-Saint Bernard-Martigny : http://maps.google.g...s&via=1&t=m&z=9 Torino-Susa-Col d'Isere-Burg Saint Moris http://maps.google.g...s&t=m&z=9&via=1 Ευχαριστώ για τη συμβουλή! Θα το κοιτάξω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 να ξερεις οτι το περασμα απο το τουνελ του Μοντ ειναι τσουχτερο,το 2010 ηταν περι τα 27 ευρω αν θυμαμαι καλα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 να ξερεις οτι το περασμα απο το τουνελ του Μοντ ειναι τσουχτερο,το 2010 ηταν περι τα 27 ευρω αν θυμαμαι καλα... Το έχω υπόψη μου, και δεν εχω σκοπό να το περάσω εκτός αν αναγκαστω. Έλεγα να περάσω το Grand St Brenard και μετά να πέσω πρός Chamonix. Πρέπει να δώ τις επόμενες μέρες σοβαρά την επιστροφή και να μετρήσω χμ. πιστεύω έχω αρκετά inputs τώρα για να το κάνω. Έρχεται και ΣΚ, θα έχω χρόνο. Όταν θα καταλήξω σε διαδρομή θα ποστάρω για σχολιασμό! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Surfer 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 Καλημέρα και από μένα. Πέρυσι πήγα Δολομίτες το πρόγραμμα που ακολούθησα Είναι αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία ήταν 2 βραδιές Arabba , 2 βραδιές Bormio και 2 βραδιές Monza. Τα καλύτερα πάσσα για μένα είναι το Gavia και το Giau. Τώρα όλη η περιοχή είναι γεμάτη πάσσα και δεν τα βλέπεις με την πρώτη φόρα μια γεύση παίρνεις για να ξαναπάς. Τώρα και Saint Moritz πήγαμε και γυρίσαμε από το αφορολόγητο χωριό living δεν πληρώσαμε βινιέτα γιατί πηγαίναμε από επαρχιακούς δρόμους. Στο πλοίο μέχρι Βενετία πάρτε καφέδες και προμήθειες γλυτώνεις λεφτά. Καλά να περάσετε. Κοιτάξτε και τον καιρό. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
socrates 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 (τροποποιήθηκε) Τώρα και Saint Moritz πήγαμε και γυρίσαμε από το αφορολόγητο χωριό livingο δεν πληρώσαμε βινιέτα γιατί πηγαίναμε από επαρχιακούς δρόμους. Ενδιαφέρον! Γιάννη μια διευκρίνηση... Η διαδρομή που φαίνεται στην εικόνα κάτω αριστερά (Saint Moritz) εμπεριέχει δρόμους που χρειάζονται βινιέτα και εσείς την τροποποιήσατε, ή την ακολουθήσατε ως έχει και δεν είχε class1&2 δρόμους που θέλουν ελβετική βινιέτα; Ρωτάω γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε το τούνελ Munt La Schera (κόστος) και επισκεπτόμαστε το Saint Moritz + την ωραία διαδρομή που έχω ακούσει ότι έχει από εκεί προς Livigno. Αν φυσικά μας βγάζουν τα χιλιόμετρα και ο χρόνος για να επιστρέψουμε στο Imst αξίζει η επίσκεψη μας Saint Moritz και η από εκεί διαδρομή; α. 357κμ μέσω τούνελ παρακάμπτοντας το Saint Moritz http://goo.gl/maps/iuiEq β. 426km από Saint Moritz http://goo.gl/maps/b2Mx6 Τροποποιήθηκε Ιούνιος 27 , 2013 από τον socrates Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
socrates 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2013 (τροποποιήθηκε) delete me *διπλό post Τροποποιήθηκε Ιούνιος 27 , 2013 από τον socrates Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Surfer 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Από τον χάρτη β. που γράφεις πήγαμε. Ξεκινήσαμε όμως από Βόρμιο κάναμε το passo Stelvio μετά το γυρίσαμε λίγο πίσω και στην διασταύρωση στο σημείο Β που έχεις βάλει στο χάρτη σου μπήκαμε Ελβετία. Εσείς θα κάνετε όλο το passo stelvio από την πίσω πλευρά που δεν πήγαμε εμείς. Δεν βγήκαμε σε κεντρικούς δρόμους. Κινηθήκαμε από επαρχιακούς με όχι μεγάλες ταχύτητες αλλά πολύ ωραία τοπία. Στο Livingo να βάλετε βενζίνη και να ψωνίσετε αν θέλετε κάτι. Δεν βγάλαμε βινιέτα γιατί δεν μας ζητήθηκε ούτε υπήρχε κάποιο σημείο που να βγάλεις βινιέτα. Στο Saint Moritz οπωσδήποτε καφεδάκι δίπλα στην λίμνη και αυτοκολλητάκι. Καλούς δρόμους να έχετε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Γιάννη ευχαριστούμε γαι τη βοήθεια! Σωκράτη, με την 2η διαδρομή από οτι βλέπω οτι περνάμε Στέλβιο 2 φορές = πληρώνουμε 2 φορές... Τωρα αν μας αρέσει τόοοοοοοσο πολύ μέσα είμαι!!!!!! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Έχει χρησιμοποιήσει κανείς σας αυτήν την ταξιδιωτική ασφάλιση. http://www.worldnomads.com/ Να διευκρινήσω οτι ενδιαφερόμαστε για προσωπική ασφάλιση-υγειονομική, όχι ατυχήματος-μοτο. Επίσης γνωρισουμε για την Ευρωπαική κάρτα ασφάλισης που δίνουν τα ταμεία, αλλά πρέπει να είσαι ασφαλισμένος για να μπορείς να την παρεις... Αν κάποιος ξέρει να προτείνει κάτι άλλο είμαστε όλο αυτιά! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
socrates 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2013 (τροποποιήθηκε) Γιάννη ευχαριστούμε γαι τη βοήθεια! Σωκράτη, με την 2η διαδρομή από οτι βλέπω οτι περνάμε Στέλβιο 2 φορές = πληρώνουμε 2 φορές... Τωρα αν μας αρέσει τόοοοοοοσο πολύ μέσα είμαι!!!!!! :D Εναλλακτικά: http://goo.gl/maps/E3t6b λιγότερα χιλιόμετρα (1 ωρίτσα δική μας), πιο κυκλική διαδρομή. Στο viamichelin δεν μου βγάζει ωστόσο διαφορά κόστους από tolls/road taxes. Επίσης στο εναλλακτικό αν θέλουμε να πάμε και ένα πηγαινέλα στο Davos +50km το έχουμε σαν επιλογή (http://goo.gl/maps/6AVsE). Τροποποιήθηκε Ιούνιος 29 , 2013 από τον socrates Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Maggellanos 1.549 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2013 (τροποποιήθηκε) Παιδες,παντως εαν θελετε την γνωμη μου,μην κανετε το Stelvio και δεν κανετε το Gavia..Μεγα λαθος.. Στον χαρτη σας θα το βρειτε ως SS300..Kαι εαν μετα θελετε να στριψετε και λιγακι,τι καλυτερο απο το passo Tonale που ειναι αμεσως μετα..απο τα καλυτερα για αυτον τον λογο.. Γνωμη μου παντα.. υγ Σε περιπτωση που το αποφασισετε,πολλη προσοχη μιας και οχι αδικα θεωρειται ενα απο τα πιο επικινδυνα περασματα,στις Αλπεις..Απο ενα σημειο και μετα,ο δρομος στενευει τοσο πολυ,που με το ζορι χωρανε ενα αυτοκινητο και μια μοτοσυκλετα..και απο κατω,το χαος..Ειναι ομως πολυ ομορφο,και σιγουρα αξιζει.. Δειτε και ενα βιντεακι που τραβηξα απο εκει οταν ανεβαιναμε το 2011..Απο το 7ο λεπτο και μετα αρχιζει να στενευει ο δρομος..Δυστυχως μετα τελειωσε η καρτα στην go pro,και εχασα το καλυτερο κομματι.. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 29 , 2013 από τον Maggellanos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
socrates 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2013 Like για το Gavia Pass... Στην αρχή νόμιζα ότι ανήκει στους Δολομίτες. Hey masters planners άλλο ένα must ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2013 Πόσο στενός ειναι ο δρόμος!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
socrates 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2013 Πόσο στενός ειναι ο δρόμος!!!! Αν χωράει FJR1300 χωράει και μας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες