objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 Παίδες παίζει μια κάποια πιθανότητα να μετακομίσω Eidhoven, Ολλανδία. Δινω μικρές πιθανότητες, όμως μου μπήκε μια απορία στο μυαλό. Γνωρίζοντας οτι ο καιρός στις χωρες αυτές δεν είναι για μηχανή στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, θα ήθελα όμως να την έχω μαζί μου όποτε μπορώ να την καβαλήσω. Με μη δεδομένη την ύπαρξη γκαραζ για φύλαξη με την ενοικίαση διαμερίσματος (εκει να δειτε νοικια) , υπάρχει κάποιος χώρος φύλαξης που να είναι εννομος? Υποθετω οτι το παρκάρισμα σε πεζοδρόμια δεν πάιζει με την καμία . Τεσπα είπα μικρή προς μέτρια πιθανότητα αλλα υποθέτω σε ολες τις κεντικοβόρειες χώρες πρέπει να υπάρχει το ίδιο θέμα. Έχει κανείς εμπειρία? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Metall 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 φιλε...σε νιωθω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sieche 421 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 Στην Ολλανδια γινονται πολλες κλοπες σε μοτοσυκλετες/αυτοκινητα, στην θεση σου δεν θα αφηνα την μηχανη μου στην Ολλανδια ετσι χυμα στο πεζοδρομιο. Ψαξε και βρες γκαραζ ή καποιον κλειστο χωρο.Αποθηκη κτλ. να την εχεις μεσα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikoskallithea 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 Δεν την ξερω την πόλη και την ολλανδια μονο τουριστικά, αν πας ομως στο google map εχει ενεργοποιημένο το steedview, εκει να δεις χώρους και "αλάνες :D ", απο μια μικρη βόλτα που έκανα στην πόλη, νομιζω οτι το πρόβλημα ειναι μεγαλύτερο εδω παρα εκει και ιδικά για μια παλιομοτοσυκλετα. Κανε και εσυ μια βόλτα θα αλλάξεις άποψη (μπορει να κανω και λαθος) αλλα μια εικόνα χιλιες λεξεις, κουβέντα να γινετε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 Λοιπόν,στο πεζοδρόμιο δεν παίζει με τίποτα. Γενικά ακάλυπτη δεν πάιζει γιατί με το τέλος του χειμώνα κάθε χρόνο θα παθαίνεις ένα μικρό εγκεφαλικό. Μία λύση είναι αν μένεις σε σπίτι,συνήθως έχουν απο πίσω ένα μικρό χώρο για μια αποθηκούλα κτλ.Μη φανταστείς τίποτα τεράστιο αλλά μπορείς να φτιάξεις όπως είχα κάνει κι εγω ενα μικρό καλυβάκι μόνο για αυτή και μερικά εργαλεία. Αλλιώς σε πάρκινγκ αλλα οι τιμές τσουχτερες. Αλλιώς μέσα στο σπίτι Δεν την ξερω την πόλη και την ολλανδια μονο τουριστικά, αν πας ομως στο google map εχει ενεργοποιημένο το steedview, εκει να δεις χώρους και "αλάνες :D ", απο μια μικρη βόλτα που έκανα στην πόλη, νομιζω οτι το πρόβλημα ειναι μεγαλύτερο εδω παρα εκει και ιδικά για μια παλιομοτοσυκλετα. Κανε και εσυ μια βόλτα θα αλλάξεις άποψη (μπορει να κανω και λαθος) αλλα μια εικόνα χιλιες λεξεις, κουβέντα να γινετε \ Αλάνες και χώρους έχει πολλούς αλλά ακόμα και σε παγκάκι που δεν πρέπει να κάτσεις (πχ) θα φας πρόστιμο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikoskallithea 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 Δεν κοιτάμε τα χαλια μας λεω εγω που το πρώτο παγκάκι και πρωτος ελεύθερος χώρος που θα συναντήσεις με τον δεύτερο εχουν διαφορά 40 χιλιόμετρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 Λοιπόν,στο πεζοδρόμιο δεν παίζει με τίποτα. Γενικά ακάλυπτη δεν πάιζει γιατί με το τέλος του χειμώνα κάθε χρόνο θα παθαίνεις ένα μικρό εγκεφαλικό. Μία λύση είναι αν μένεις σε σπίτι,συνήθως έχουν απο πίσω ένα μικρό χώρο για μια αποθηκούλα κτλ.Μη φανταστείς τίποτα τεράστιο αλλά μπορείς να φτιάξεις όπως είχα κάνει κι εγω ενα μικρό καλυβάκι μόνο για αυτή και μερικά εργαλεία. Tο καλυβάκι που λες το εχω δει και εγω, ομως οι landlords δεν πρέπει να ειναι και οι πιο ευκολοι ανθρωποι να δεχτουν μηχανη στην πισω αυλη φοβαμαι. Τεσπα μικρό το κακό, να ήταν μονο αυτο προς σκέψη , thanks Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas_s 117 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 αναγκαστικά τις πρώτες ημέρες θα την βάλεις σε κάποιο από τα πάρκινγκ στο κέντρο με κάνα 20€ την ημέρα....μέχρι να βρεις κάτι φθηνότερο.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gilles 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 (τροποποιήθηκε) Πας χωρις. Περπατας και τσεκαρεις τις γυρω περιοχες για παρκινγκ και μετα κανεις τα μαθηματικα. Σε αυτα συμπεριλαμβανονται και τα τελη ταξινομησης βεβαιως βεβαιως... Τροποποιήθηκε Μάιος 7 , 2013 από τον gilles 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 Πας χωρις. Περπατας και τσεκαρεις τις γυρω περιοχες για παρκινγκ και μετα κανεις τα μαθηματικα. Σε αυτα συμπεριλαμβανονται και τα τελη ταξινομησης βεβαιως βεβαιως... Σωστος. Αλλωστε είναι ο μικρότερος προβληματισμός μου. Ο μεγαλύτερος ειναι το κόστος ενοικίασης (μπρρρρρρ!) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ankie 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 παιδια με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, καθώς απο Σεπτέμβρη θα μετακομίσω για μεταπτυχιακό στο Ρότερνταμ.Κάθε πληροφορία χρησιμη από μέρους σας, καθώς και εγώ αν μαθω κάτι παραπάνω θα ενημερώσω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 (τροποποιήθηκε) παιδια με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, καθώς απο Σεπτέμβρη θα μετακομίσω για μεταπτυχιακό στο Ρότερνταμ.Κάθε πληροφορία χρησιμη από μέρους σας, καθώς και εγώ αν μαθω κάτι παραπάνω θα ενημερώσω. Ξεκίνησα να βλέπω http://www.iamexpat.nl/ για να πάρω μια ιδέα για το τι διαπραγματευση θα κανω για τον μισθό. Εχει κοστος ζωής, ενοικια (ξανα μπρρρ) , μισθους, γενικα εργασιακα και οικονομικα θεματα. Κανε και λιγο google, πανω κατω τα ιδια θα δεις. Βεβαια σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστα την εμπειρια καποιου που είναι ήδη εκει. Α! Αυτό είναι πολυ χρήσιμο! http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Greece&country2=Netherlands&city1=Athens&city2=Rotterdam Τροποποιήθηκε Μάιος 7 , 2013 από τον objecto Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ankie 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 για σπιτι θα μιλησω και με κατι μεσίτες για να μην ψάχνω στα κουτουρου.πάντως 2 χρησιμα σαιτ που μου ειπαν ειναι http://kamernet.nl/# https://www.housinganywhere.com/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ankie 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2013 Γενικά εμένα η ζωή μου φάνηκε πα΄νω κατω ιδια απο άποψη κόστους για 6 μερες που πηγα πριν 2 μηνες.Πλέον, εγω ως φοιτητής θα έχω -40 % στο ενοικιο σαν επιδοτηση του δήμου.Επισης, να ξερεις οτι οι μεταφορες ειναι αρκετα ακριβές, αλλα εξυπηρετικές, αλλά αυτο λυνεται και με τα ποδηλατα, τα οποια κοστιζουν 20-30 ευρω(τα κλεβουν συνεχεια). Εμένα η μηχανη είναι το θέμα,μιας και την θέλω μαζι μου για να ταξιδεψω και να εκμεταλλευτω την γεωγραφική θέση της Ολλανδιας. Για αυτο και θέλω να μιλησω με μεσιτες, να δω ποιες λυσεις υπαρχουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 Προσωπικά που έχω ζήσει εκεί.Ειμαι και μισος ολλανδός.Θες καλό εισόδημα για να έχεις σπίτι.Αν η συμφωνία σου ειναι στο βασικό απλά το ξεχνάς και πας πολυκατοικία ή κοινόβιο τις περισότερες φορές. Πολλοί οι φόροι παιδιά.Οχι πως δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο,απλά είναι πολλοί Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 (τροποποιήθηκε) honda γεια σου, τα 5000€ μικτά είδα οτι βγάινουν κοντα 3.100 καθαρά. Αρκούν αυτά για να ζήσεις αξιοπρεπώς? Γυρω στα 4500 με 5000 μεικτα βλέπω να μου προτείνουν αν τελικά με θέλουν. Είδα ενοίκια των 1200-1500 χριστε και παναγια. Δλδ σου απομενουν 1500 για να ζήσεις. ΕΙναι ετσι ή κοιτάω αλλα ντάλα? Τροποποιήθηκε Μάιος 8 , 2013 από τον objecto Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gilles 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 honda γεια σου, τα 5000€ μικτά είδα οτι βγάινουν κοντα 3.100 καθαρά. Αρκούν αυτά για να ζήσεις αξιοπρεπώς? Γυρω στα 4500 με 5000 μεικτα βλέπω να μου προτείνουν αν τελικά με θέλουν. Είδα ενοίκια των 1200-1500 χριστε και παναγια. Δλδ σου απομενουν 1500 για να ζήσεις. ΕΙναι ετσι ή κοιτάω αλλα ντάλα? Και έτσι να ναι με ενάμισι χιλιαρικάκι στην Ολλανδία κάνεις πάρτι...εκτός αν έχεις παιδιά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 Και έτσι να ναι με ενάμισι χιλιαρικάκι στην Ολλανδία κάνεις πάρτι...εκτός αν έχεις παιδιά. Σωστα αλλα δυστυχως πρεπει να στελνω και πισω στο πατριντα. Βεβαια δεν θα παρω των 1500 καθως βλεπω. Αυτα ειναι family houses 150+ m2. Ok μονος θα παω (ΑΝ παω) για τα πρωτα 2 χρόνια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gilles 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 Σωστα αλλα δυστυχως πρεπει να στελνω και πισω στο πατριντα. Βεβαια δεν θα παρω των 1500 καθως βλεπω. Αυτα ειναι family houses 150+ m2. Ok μονος θα παω (ΑΝ παω) για τα πρωτα 2 χρόνια. Μια χαρά θα είσαι τότε. Εδώ το θέμα αναζήτησης διαμερίσματος είναι πακέτο, λόγω του ότι έχουν πάψει να χτίζουν, αλλά ακόμα και εδώ βρίσκεις αξιοπρεπές δυαράκι, κοντά στο κέντρο με χιλιάρικο. Απλά θέλει πολύ ψάξιμο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
leonady2 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 Για καλά και για κακό αγόρα και ενα ποδήλατο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolakiss 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 Είδα ενοίκια των 1200-1500 χριστε και παναγια. μην τρελενεσαι ...δεν ειναι ΤΟΣΟ τραγικα ...ουτε τοσο διαφορετικα απο την ελλαδα...ειδικα αν αναλογιστεις οτι σε αυτη τη τιμη συμπεριλαμβανονται και ολες οι δεκο+νετ+θερμανση ... ενα σπιτι 500ευρω στην ελλαδα ,με ΟΛΑ τα παραπανω δεν βγαινει λιγοτερο απο 1000ρικο ...οποτε μην σοκαρεσαι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 honda γεια σου, τα 5000€ μικτά είδα οτι βγάινουν κοντα 3.100 καθαρά. Αρκούν αυτά για να ζήσεις αξιοπρεπώς? Γυρω στα 4500 με 5000 μεικτα βλέπω να μου προτείνουν αν τελικά με θέλουν. Είδα ενοίκια των 1200-1500 χριστε και παναγια. Δλδ σου απομενουν 1500 για να ζήσεις. ΕΙναι ετσι ή κοιτάω αλλα ντάλα? Αν όντως ο μισθός σου θα είναι κοντά στα 5000 προφανώς δεν είσαι ανειδίκευτος εργάτης αλλά "knowledge worker" οπότε και δικαιούσαι μια πολύ καλή φοροαπαλλαγή. http://www.expatica....ined_11398.html Με αυτό το δεδομένο ο καθαρός μισθός σου θα είναι πιο κοντα στα 4 παρά στα 3 χιλιάρικα (τουλάχιστον για 8 χρόνια που κρατάει η φοροαπαλλαγή). Για περισσότερες πληροφορίες για το Eindhoven στείλε μου προσωπικό μήνυμα μια που τυχαίνει να ζω εκεί. Εκτός βέβαια αν ενδιαφέρει κι άλλους το θέμα οπότε τα γράφω κι εδώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
honda55551 442 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 Με το μισθό που σκέφτεσαι μια χαρά θα είσαι. Απλα γνώμη μου,την μηχανή αστη εδω στην αρχή.Το 2009 που ήμουνα κανα χρόνο εκει δεν κατάφερα να την πάρω ολλανδία μιας και δεν είχα χώρο...αλλά ούτε και χρόνο.Φέτος που πέρασα πάλι......αχρηστη θα μου ήταν αν την ειχα μαζί Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 (τροποποιήθηκε) Δεν ξερω σε τι επιπεδο εννοείς το knowledge worker , είμαι s/w engineer με γερη προϋπηρεσία. Σε πολυεθνικές κατα ενα καλό μέρος. Κατι τετοιο εννοείς ή κάτι πιο εξωτικο? Επισης τα νοικια τα είδα στο pararius.nl, και η αληθεια ειναι οτι κυμάινονται με την αποσταση απο το κέντρο. Αυτο με την φοροαπαλαγη με ξαφνιασε. Θα το διαβασω. 20km απο το κεντρο είναι καλά? Ποσο γρηγορες ειναι εκει οι αποστάσεις (μποτιλιαρισματα κτλ). Οκ 20km για ποδηλατο νομιζω δεν παίζει, αλλα στο πακετο ειναι και αμαξι εταιρικο. Σαν πολη τι λεει? Είναι στυλ πανεπιστημιουπολης αν το καταλαβα σωστα? Τροποποιήθηκε Μάιος 8 , 2013 από τον objecto Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2013 Βλεπω αυξανεται το community στην Ολλανδια. Στα υπ'οψιν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες