Jump to content
shahab

bmw g650 gs

Recommended Posts

Γεια σας σε ολους! μιας και ειμαι καινουργιος στο φορουμε , ηθελα να κανω μια ερωτηση. εχω δει σχετικα ποστ, αλλα σε κανενα δεν βρηκα την απαντηση που ψαχνω.

λοιπον:

Σκοπευω να παρω μια "bmw g 650 gs " μοντελο 2009-2010 με ΑΒS , για να μην υπαρχει παρεξηγηση, εννοω το μοντελο εκεινο το μονοκυλινδρο που ο κινητηρας του (απο οτι εχω καταλαβει) κατασκευαζεται στην κινα.

1- θελω μια γενικη γνωμη πανω σε αυτο το μηχανακι. .. τι προβληματα παρουσιαζει.. αν ναι, ποσο συχνα,, ειναι αξιοπιστο μηχανακι η οχι..

2- το γεγονος οτι ο κινητηρας κατασκευαζεται στην κινα πως σας φαινεται? εχετε ακουσει τιποτα για αυτο?

αα επειδη εχω δει πολλα ποστ του τυπου οτι "ποια ειναι η χρηση που θες να κανεις κτλ.. " θελω να προσθετω οτι η μηχανη σαν χρηση μου κανει, δηλαδη πιο πολυ στην πολη, και κανα ταξιδακι που κ που..

Σας ευχαριστω ολους και καλη χρονια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολύ καλή η επιλογή σου. Εάν ήμουν λίγο πιο μικρόσωμος και θα κινιόμουν σε πόλη σίγουρα αυτό θα έπαιρνα.

Δεν παρουσιάζει προβλήματα το μοντέλο αυτό απ' όσα έχω ακούσει. Συνεχίζει την φήμη του παλιού f650gs που κατασκευάζονταν στην Γερμανία.

Ο κινητήρας κατασκευάζεται μεν στην Κϊνα, αλλά με αυστηρές γερμανικές προδιαγραφές.

Χτύπα το χωρίς να το πολυσκέφτεσαι. Θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.

Εναλλακτικά, μπορείς να πας σε μεταχειρισμένο του 2005-6 με τα μισά λεφτά....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω ολους για τοσο γρηγορη ανταποκριση . Απο οτι φαινεται κυριαρχει θετικη αποψη.. ;)

Ομως θα ηθελα πολυ να ακουσω και αποψη κατοχου συγκεκριμενου μηχανακιου αν υπαρχει (που 100% υπαρχει ) στο φορουμ.

Ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης μια αλλη ερωτηση..

Μια μικρη διαροη λαδιου (Ελαχιστη) πανω στο κιβωτιο ταχυτητων απο δεξια μερια του μηχανακιου, απο κει που ειναι η βιδα ρυθμισης του στροφαλου (αν δεν κανω λαθος) τι μπορει να ειναι? προσωπικα αισθανομαι για καμια φλατζα η καμια τσιμουχα.. εσεις τι λετε????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα φίλε μου και καλή χρονιά.

Εγω εδώ και 1 μήνα εχω το ντακάρ, που είναι ακριβώς το ίδιο απλά ποιο ψηλό. Είναι η πρώτη φορά που πάω στην BMW καθώς είχα μόνο Χόντα στη ζωή μου.

Λοιπόν δεν θα σου πω πολλά πράματα διοτι δεν το χω πολύ καιρό

1 Στην πόλη παιχνίδι πραγματικά παπί και στις λακούβες δεν τρίζει τίποτα.

2 Κατανάλωση απίστευτη σε σχέση με Βαραντέρο αφρικα κτλ που είχα.. και πάλι απιστευτη σε επαρχιακό και χαλαρά μέχρι 100 μου πήρε στα 97 χιλιόμετρα 3.37 λίτρα

3 Σε ταξίδι το λίγο που έκανα για χαλκιδική 60 χιλιομετρα ευθεία μεχρι 130 πάς άνετα μετά ο αέρας ζορίζει....δεν είναι θέμα ζελατινας τρως γενικά αέρα δεν ειναι πολύ ντυμένο...

4 Επίσης μου αρεσαν τις ΒMW τα καλούδια Grips, ABS..., αυτόματο τσοκ κτλ...

Το μηχανάκι είναι καλό αλλα στα χέρια κάποιου που ζητάει παραπάνω θα χαρακτηριστεί κακό.

ΔΛΔ... Αμα το πάρεις και θες να πας ταξίδι εθνικη 140 170αρες δεν σου κάνει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

... Απο οτι φαινεται κυριαρχει θετικη αποψη..

Για την BMW; B) .................Ναιιιιιιιιι βεεεεεεεεεεεεβαια! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω ζουντινο! ειναι ομορφο μηχανακι το ντακαρ.. με ψηνει κ εμενα ;) εχεις δικιο ειναι ψηλογυμνο το μηχανακι και τρως αερα.. αλλα ξερωγω,, εγω και στα ταξιδια το πολυ να πηγαινω με 150 . δεν πιστευω να πηγαινω παραπανω ...

φιλε μου mAthosalas γιατι το λες αυτο? εχεις αντιθετη αποψη? θα χαρω πολυ να ακουσω.. απο οτι βλεπω εχεις κ εσυ μπεμπα,, τωρα αν αρχιζεις και βριζεις μπεμπα ,, θα με προβληματιζει λιγακι η επιλογη μου ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω ζουντινο! ειναι ομορφο μηχανακι το ντακαρ.. με ψηνει κ εμενα ;) εχεις δικιο ειναι ψηλογυμνο το μηχανακι και τρως αερα.. αλλα ξερωγω,, εγω και στα ταξιδια το πολυ να πηγαινω με 150 . δεν πιστευω να πηγαινω παραπανω ...

Εάν έχεις σκοπό να πηγαίνεις με 150, σταθερά, στα ταξίδια σου τότε χρειάζεσαι άλλο μοντέλο.....

φιλε μου mAthosalas γιατι το λες αυτο? εχεις αντιθετη αποψη? θα χαρω πολυ να ακουσω.. απο οτι βλεπω εχεις κ εσυ μπεμπα,, τωρα αν αρχιζεις και βριζεις μπεμπα ,, θα με προβληματιζει λιγακι η επιλογη μου ;)

Ο Κώστας δεν έχει αντίθετη άποψη φυσικά. Συμφωνεί επιδεικτικά με το σχόλιο που κάνει :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να βρεις ενα καλοσυντηρημενο , ναι μεν ειναι καλα και αξιοπιστα , αλλα ειναι λιγο απροβλεπτα με τους "ξεχασιαρηδες" πρωην ιδιοκτητες τους , ελεγξε την λειτουργια του σασμαν λεπτομερως...βασικα στο θεμα αξιοπιστιας κρατανε ψηλα την σημαια της BMW.εγω ειμαι στην ερευνα για την αγορα του νεου μοντελου...(οταν πουληθει το car...).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...... στο θεμα αξιοπιστιας κρατανε ψηλα την σημαια της BMW.....

Μακάρι όλα τα bmw να είχαν την αξιοπιστία των μονοκύλινδρων 650gs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε Μιχαλη, ναι για gsr το πηγαινα,, καλο μηχανακι, αλλα εχω διαπιστωσει οτι "ισως" δεν κανει για μενα,, πρωτα καιει πολυ παραπανω σε σχεση με την μπεμπα,, δευτερον, ειναι τετρακυλινδρο,, δηλ συντηρηση ,, σερβισ ολα ειναι καπως τσιμπιμενα,, επισης ειναι ψηλο στρεετ , και ισως δεν κανει τοσο πολυ για κανα ταξιδακι.. η ακομα και μεσ την πολη δεν νομιζω να ειναι το πιο βολικο.. ΑΛΛΑ οπως ξερουμε ολοι.. ειναι μηχαναρα .. και προφανως και εχει αλλη αισθηση η οδηγηση του. τεσπα.. ετσι εχω καταληξει στη κλασικη επιλογη της μπεμπας.. και ακουω δεξια αριστερα (εννοω εδω στο φορουμ ;) ) να κραζουν την μπεμπα,, δεν εχω καταλαβει γιατι. στην ουσια αυτο θλεω να μαθω,, αν οντως εινια προβληματικα η απλως ειναι το κολλημα των ψειρων ιαπωνοφιλων.. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Shahab, για gsr δεν το πηγαινες;; Τι εγινε;;

Ψιλλοαλλαγές...εκοψε το R και εμεινε το GS :mB_kalo_e:

shahab εγω ξερω πολυ καλα τι λεω,εσυ απλα εισαι φρεσκος στο χωριο και μαθαινεις για τα BMW.Μολις με το καλο το παρεις... γουελκαμ του δε κλαμπ... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου, μακριά από τα bmw...είχα 3 φίλους με bmw και οι 3 αστα να πάνε...ο ενας με το που αγόρασε τη μηχανή, τον απολύουν...ο άλλος πλημμύρισε το σπίτι του...και ο τρίτος πήρε φωτιά το μαγαζί του...πιστεύεις ότι είναι τυχαίο; ενταξει μερικοί θα σου πουν ότι η BMW ηταν η πρώτη εταιρία που εβαλε abs στις μηχανές παραγωγής της...και από το 2014 θα είναι σε όλα τα μοντέλα στο στανταρ εξοπλισμό...αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...τι να το κάνεις το abs αμα χασεις τη δουλειά σου, πλημμυρίσει το σπίτι σου και καεί το μαγαζί σου...

Αλλωστε έχει και ενα αλλο μείον. Τις προάλλες έκανα 180 χλμ με 6,1 λιτρα βενζίνη (τότε 10 ευρώ)...δλδ τι ταξίδι θα λες οτι έκανες με 10 ευρω; πάρε ενα οχτακύλινδρο εκεί να το γεμίζεις και όταν θα πηγαίνεις βόλτα μέχρι το περίπτερο...αλλιώς πώς θα καταλάβεις ότι έχεις μηχανή;

και το κυριότερο επιχείρημα...θα πας να αγοράσεις σε περίοδο κρίσης γερμανικό προϊόν; δεν αγαπάς καθόλου τη χώρα σου; Αίσχος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου, μακριά από τα bmw...είχα 3 φίλους με bmw και οι 3 αστα να πάνε...ο ενας με το που αγόρασε τη μηχανή, τον απολύουν...ο άλλος πλημμύρισε το σπίτι του...και ο τρίτος πήρε φωτιά το μαγαζί του...πιστεύεις ότι είναι τυχαίο; ενταξει μερικοί θα σου πουν ότι η BMW ηταν η πρώτη εταιρία που εβαλε abs στις μηχανές παραγωγής της...και από το 2014 θα είναι σε όλα τα μοντέλα στο στανταρ εξοπλισμό...αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...τι να το κάνεις το abs αμα χασεις τη δουλειά σου, πλημμυρίσει το σπίτι σου και καεί το μαγαζί σου...

Αλλωστε έχει και ενα αλλο μείον. Τις προάλλες έκανα 180 χλμ με 6,1 λιτρα βενζίνη (τότε 10 ευρώ)...δλδ τι ταξίδι θα λες οτι έκανες με 10 ευρω; πάρε ενα οχτακύλινδρο εκεί να το γεμίζεις και όταν θα πηγαίνεις βόλτα μέχρι το περίπτερο...αλλιώς πώς θα καταλάβεις ότι έχεις μηχανή;

και το κυριότερο επιχείρημα...θα πας να αγοράσεις σε περίοδο κρίσης γερμανικό προϊόν; δεν αγαπάς καθόλου τη χώρα σου; Αίσχος...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ωραιος!!! αυτα ειναι επιχειρηματα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα αυτό που με προβλημάτισε πριν το αγοράσω, δεν ήταν οτι ο κινητήρας κατασκευαζόταν ή κατ' αλλους συναρμολογούταν στην Κίνα αλλά ότι η BMW στο καινούριο G650GS του 2011 μετέφερε τη γραμμή παραγωγής παλι πίσω στο Βερολίνο...δλδ από το 2011 παλι made in Germany. Βεβαια καπου είχα διαβάσει ότι το μόνο που γινόταν στην Κίνα ηταν η συναρμολόγηση του μοτέρ...όχι η παραγωγή των εξαρτημάτων...και αυτό αφορούσε μόνο το μοτέρ καθότι η συναρμολόγηση της μηχανής γενικά γινόταν στη Γερμανία.

Επίσης αμα δεις ας πούμε τον πίνακα οργάνων του 2011 συγκριτικά με αυτόν του 2010 αναρωτιέσαι γιατί η BMW δεν εβγαλε κατευθείαν το καινούριο G650GS...ε ίσως κατάλαβε ότι έκανε λάθος που σταμάτησε την παραγωγή του μονοκύλινδρου το 2007 και σκέφτηκε να κάνει μια αρπαχτή για 2 χρόνια μέχρι να βγει το καινούριο...

2011BMWG560GS7.jpg

6336495724335427902009-BMW-G650GS-Instuments.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα αυτό που με προβλημάτισε πριν το αγοράσω, δεν ήταν οτι ο κινητήρας κατασκευαζόταν ή κατ' αλλους συναρμολογούταν στην Κίνα αλλά ότι η BMW στο καινούριο G650GS του 2011 μετέφερε τη γραμμή παραγωγής παλι πίσω στο Βερολίνο...δλδ από το 2011 παλι made in Germany. Βεβαια καπου είχα διαβάσει ότι το μόνο που γινόταν στην Κίνα ηταν η συναρμολόγηση του μοτέρ...όχι η παραγωγή των εξαρτημάτων...και αυτό αφορούσε μόνο το μοτέρ καθότι η συναρμολόγηση της μηχανής γενικά γινόταν στη Γερμανία.

Επίσης αμα δεις ας πούμε τον πίνακα οργάνων του 2011 συγκριτικά με αυτόν του 2010 αναρωτιέσαι γιατί η BMW δεν εβγαλε κατευθείαν το καινούριο G650GS...ε ίσως κατάλαβε ότι έκανε λάθος που σταμάτησε την παραγωγή του μονοκύλινδρου το 2007 και σκέφτηκε να κάνει μια αρπαχτή για 2 χρόνια μέχρι να βγει το καινούριο...

2011BMWG560GS7.jpg

6336495724335427902009-BMW-G650GS-Instuments.jpg

Μπορεις λιγο πιο πολυ να εξηγησεις το προβληματισμο που σου εχει δημηιοργηθει? θες να πεις οτι το ενδιαμεσο μοντελο απο 2007 εως του 2010 (που ηταν το παλιο μοντελο ουσιαστικα) ηταν κατι προχειρο ( που για αυτο τον λογο τον πηγαν και στην κινα) ? αν εννεοις αυτο τοτε ειναι σαν να πεις οτι το 2007 εως 2010 θα ειναι λιγο μουφα ε? η λαθος καταλαβαινω...?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη ειχα το ιδιο μοντελο, αλλης χρονιας βεβαια (παραγωγη του 1999), θα ηθελα να ρωτησω κατι εκ μερους του Shahab:

Ο ανορθωτης της συγκερκιμενης μηχανης, αλλαξε η παραμενει ο ιδιος σε ολα τα μοκυλιδρα F650gs; Γιατι εμενα μου ειχε βγαλει τη παναγια...

Edit: Δεν με εβαλε το παιδι να ρωτησω... "εκ μερους του" εννοω :rolleyes: .

Τροποποιήθηκε από τον rtifosi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι, απλά όταν εμαθα οτι η παραγωγη/συναρμολόγηση φεύγει απο την Κίνα και επιστρέφει πίσω στη Γερμανία υποψιάστηκα ότι ίσως οι της BMW δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Βεβαια ασχέτως της χώρας προέλευσης/παραγωγής κτλ το Quality control το έχει πάντοτε η εταιρία που βάζει πάνω στο προϊόν την ταμπέλα της...Ισως το κοστος συναρμολόγησης να ήταν όντως μικρότερο στην Κίνα, αλλά άλλοι παράγοντες να επιβάρυναν το τελικό κόστος και για αυτό η BMW να επέστρεψε και τη συναρμολόγηση στη Γερμανία...

Πάντως δεν είχα διαβάσει αρνητικά πράγματα σχετικά με το μοτέρ που συναρμολογούνταν στην Κίνα. Γενικά έχω την εντύπωση ότι το G650GS του 2010 δεν πρέπει να κυκλοφόρησε πολύ...όσοι ηθελαν να αγοράσουν καινούριο ίσως να περίμεναν το ανανεωμένο μοντέλο του 2011 ενώ αυτοί που θα έψαχναν μεταχειρισμένο θα πήγαν στα F650GS...οπότε εγώ τουλάχιστον δε βρήκα ιδιοκτήτη που να έχει το ίδιο με μένα (εννοώ το G650GS) ουτε στην πόλη μου ούτε σε γειτονικές πόλεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι μέχρι το 2000 δλδ στο Funduro ο κινητήρας κατασκευαζόταν από τη Rotax και συναρμολόγηση έκανε η Aprilia...το 2000 που βγήκε το F650GS o κινητήρας πλέον κατασκευαζόταν από τη BMW...πρεπει να ηταν ο ίδιος κινητήρας σε απόδοση, σχεδίαση κτλ απλά νομίζω αυτός από το 2000 και μετά είχε σύστημα ψεκασμού... Δεν ξέρω να σου πω αν αυτός του 1999 έχει τον ίδιο ανορθωτή με αυτόν που συναρμολογούνταν στην Κίνα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι σου εκανε ρε φιλε μιχαλη ο ανορθωτης ? συνεχεια χαλαγε?? το προβλημα ηταν του ανορθωτη η καποιο βραχυκυκωμα ?? αυτο δηλαδη το παρουσιαζουν τοσο συχνα ??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο ενα σημειο και μετα ολο χαλαγε. Στην αρχη τον αλλαξα με αυθεντικο, αλλα ξαναχαλασε. Μετα εβαλα αλλο μοντελο, και ξαναχαλασε. Το πηγα στο μαστορα μηπως εφτιαγε κατι αλλο, αλλα δεν βρηκε. Επειτα μετα απο ενα σημειο, δεν παρουσιασε καποιο προβλημα.

Απλα να σε αφηνει στη μεση του πουθενα, ειναι καπως εκνευριστικο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα