Jump to content
Simon Stradlin

Μηχανές τύπου On/Off 125cc.

Recommended Posts

Δεν εννοώ προφανώς να πάρει το συγκεκριμένο σε 25οάρι. Στα 7300 είναι κλοπή! Κάποιο μεταχειρισμένο 250άρι στριτ ή εντουράκι.

Το ανεφερα απλα σαν τιμη...Εννοειτε να παρει καποιο μεταχειρησμενο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το Honda AX - 1 το εχεις δει; http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3031315/

Μπορει να ειναι 250, αλλα νομιζω οτι μπορεις να το οδηγησεις με το μικρο διπλωμα. Ειναι βεβαια αρκετα παλιο μοντελο, αλλα εχει βγει σκυλι και νομιζω οτι θα σε καλυψει απο ολες τις αποψεις. Για περισσοτερες λεπτομεριες να σου πουν οι κατοχοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέχασα.Τώρα,τα καινούρια διπλώματα,δεν σε περιορίζουν μόνο στα kW, αλά και στα κυβικά.Οπότε,μάλλον για κάποιο 125 θα πας... :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέχασα.Τώρα,τα καινούρια διπλώματα,δεν σε περιορίζουν μόνο στα kW, αλά και στα κυβικά.Οπότε,μάλλον για κάποιο 125 θα πας... :unsure:

Αν το πάρει φέτος (2012) ισχύουν τα παλιά, οπότε είναι μέχρι 25kw (34hp), γνώμη μου και εμένα πάρε ένα 250, το 125 είναι παπί και το 250 δεν είναι τόσο δύσκολο να το μάθεις! Αν σου πρότεινα κάτι θα ήταν το AX-1 που είπε και κάποιος φίλος πιο πάνω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 στο xr125

δε σπαει δε χαλαει

κανει κανα χωματοδρομο ανετα και λιγο εντουρο δυσκολοτερα

κανει καμια ποιο μακρινη βολτα (ειναι ανετο και αντεχει)

δε πολυκαιει

μειονεκτημα: γκαζι παπιου

απο την αλλη ειναι ενα μοτο που οσο το παρεις περιπου θα το πουλησεις κιολας αν το βαρεθεις γρηγορα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικα οχι το xr αλλα κανενα 125 δεν νομιζω οτι εχει καταλιλη ιποδιναμη για χωμα... εξον οτι θελει και τακουνια.

Πιγα εγω σε ενα δρομακι στον υμιττο, τι το'θελα.. ασε που αμα δεν εχεις εμπιρια στο δρομο που να πας χωμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια ρε παιδια... αυτο "παρε 250 γιατι το 125 θα το βαρεθεις γρηγορα" ισχιει για καπιον που ειχε προϊπηρεσια στα 2τροχα.

Καπιος που ειναι απιρος στη μοτοσικλετα..Ναι θα βαρεθει το 125αρακι ΑΛΛΑ υπαρχει μια διαφορα εδω.....

Αλλο το βαρεθικα αυτο που εχω... Αλλο το ειμαι ετιμος να παω σε κατι μεγαλυτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω πως είναι πολλά κυβικά τα 250 για έναν τόσο άπειρο καβαλάρη! Δεν έχω την παραμικρή εμπειρία!

Και ούτε θα την έχω (πιστεύω) μετά από 10 μαθήματα στη σχολή οδηγών!

Εσύ τι άποψη έχεις;

Αυτό να είναι το τελευταίο που σκέφτεσαι...εντάξει, μην πάρεις κάτι με 80 άλογα, γιατί αυτά θέλουν και έμπειρο θηριοδαμαστή και σταύλο και πολύ σανό. Αλλά και εγώ άπειρα άπειρος είμαι και πήρα 600 κυβικά. Απλά όχι τέρας. Θέλει να σου αρέσει, να κάνεις αυτό που προορίζεται και να έχεις μυαλό και σύνεση στην αρχή μέχρι να γνωριστείς με το μηχάνημα. Είτε 125, είτε 250...είτε μετά από 2-3 χρόνια αποφασίσεις να πάρεις Ducati (που θα είσα έμπειρος στα 250 κυβικά...πάλι ξανά-μανά θα θέλει να εγκλιματιστείς). Κάνε κάτι σαν εμένα, που το θεωρώ σωστό (κάπως): 10 μέρες την έχω και έχω κόψει 150 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη μόνος ή με παρέα δεύτερο μηχανάκι. Και μάλιστα από ίδιες διαδρομές (όχι απαραίτητα ερημικούς δρόμους) για να ξέρω το δρόμο καλά και να βλέπω τη βελτίωση. Αργά αργά πήρα κάποιες στροφές λίγο πιο άνετα, βρήκα λίγο πώς με βολεύει να πλαγιάζω, άρχισα να αποφεύγω τις τάπες και τις λακούβες. Στην αρχή ήμουν σαν καλάθι για ψώνια...μέσα σε 30-40 χιλιόμετρα δεν ήμουν πια ενοχλητικός. Βρήκα βροχή (καρεκλοπόδαρα)...βγήκα έξω. Πολύ αργά, έγινα και παπί, αλλά έμαθα πως συμπεριφέρεται. Μετά είδα ψιλόβροχο, τσουπ, πάλι βόλτα. Το ψιλόβροχο είναι χειρότερο από βροχή. Να'ναι καλά ο καιρός, έβγαλε και μποφώρ...Τετάρτη μετά τα μεσάνυχτα. Άδειοι οι δρόμοι...τσουπ...βγήκα να τσεκάρω και εκεί πως πάει. Είχα και τύχη...βγήκαν και πέντε-έξι ζώα από στενά και φρέναρα τέρμα...όλα καλώς. Και στα 150 χιλιόμετρα είδα ότι μόνος το έχω κάπως και έχω κάνει με μια φίλη (50 κιλά και έμπειρη αναβάτης) συμφωνία. Όπου θέλει να πάει με παίρνει τηλέφωνο και την πετάω εγώ, οπότε κάνω το καλό...μαθαίνω και πώς είναι να έχεις δικάβαλο. Επόμενος στόχος μόλις βρω χρόνο και καλό καιρό κάποια εκτός πόλης εκδρομούλα και λίγη περιφερειακή. Οπότε μπορώ να πιστοποιήσω ότι ρόλο δε παίζει μόνο το τι οδηγάς για να μάθεις, αλλά και το να έχεις σύστημα και σύνεση (και φυσικά να γράφεις στα @@ σου τον 15χρονο με το παπάκι που θα γελάσει μαζί σου που πας αργά :D Το καλοκαίρι εσύ θα πας χαλαρός στο beachόμπαρο με την κοπελίτσα σου, θα βγάλεις το κράνος και το μπουφάν σου ΚΥΡΙΟΣ και αυτός θα είναι κάπου στην Εθνική και θα παλεύει με ρευματισμούς και κράμπες! :P )

Τροποποιήθηκε από τον Evan_Tz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό να είναι το τελευταίο που σκέφτεσαι...εντάξει, μην πάρεις κάτι με 80 άλογα, γιατί αυτά θέλουν και έμπειρο θηριοδαμαστή και σταύλο και πολύ σανό. Αλλά και εγώ άπειρα άπειρος είμαι και πήρα 600 κυβικά. Απλά όχι τέρας. Θέλει να σου αρέσει, να κάνεις αυτό που προορίζεται και να έχεις μυαλό και σύνεση στην αρχή μέχρι να γνωριστείς με το μηχάνημα. Είτε 125, είτε 250...είτε μετά από 2-3 χρόνια αποφασίσεις να πάρεις Ducati (που θα είσα έμπειρος στα 250 κυβικά...πάλι ξανά-μανά θα θέλει να εγκλιματιστείς). Κάνε κάτι σαν εμένα, που το θεωρώ σωστό (κάπως): 10 μέρες την έχω και έχω κόψει 150 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη μόνος ή με παρέα δεύτερο μηχανάκι. Και μάλιστα από ίδιες διαδρομές (όχι απαραίτητα ερημικούς δρόμους) για να ξέρω το δρόμο καλά και να βλέπω τη βελτίωση. Αργά αργά πήρα κάποιες στροφές λίγο πιο άνετα, βρήκα λίγο πώς με βολεύει να πλαγιάζω, άρχισα να αποφεύγω τις τάπες και τις λακούβες. Στην αρχή ήμουν σαν καλάθι για ψώνια...μέσα σε 30-40 χιλιόμετρα δεν ήμουν πια ενοχλητικός. Βρήκα βροχή (καρεκλοπόδαρα)...βγήκα έξω. Πολύ αργά, έγινα και παπί, αλλά έμαθα πως συμπεριφέρεται. Μετά είδα ψιλόβροχο, τσουπ, πάλι βόλτα. Το ψιλόβροχο είναι χειρότερο από βροχή. Να'ναι καλά ο καιρός, έβγαλε και μποφώρ...Τετάρτη μετά τα μεσάνυχτα. Άδειοι οι δρόμοι...τσουπ...βγήκα να τσεκάρω και εκεί πως πάει. Είχα και τύχη...βγήκαν και πέντε-έξι ζώα από στενά και φρέναρα τέρμα...όλα καλώς. Και στα 150 χιλιόμετρα είδα ότι μόνος το έχω κάπως και έχω κάνει με μια φίλη (50 κιλά και έμπειρη αναβάτης) συμφωνία. Όπου θέλει να πάει με παίρνει τηλέφωνο και την πετάω εγώ, οπότε κάνω το καλό...μαθαίνω και πώς είναι να έχεις δικάβαλο. Επόμενος στόχος μόλις βρω χρόνο και καλό καιρό κάποια εκτός πόλης εκδρομούλα και λίγη περιφερειακή. Οπότε μπορώ να πιστοποιήσω ότι ρόλο δε παίζει μόνο το τι οδηγάς για να μάθεις, αλλά και το να έχεις σύστημα και σύνεση (και φυσικά να γράφεις στα @@ σου τον 15χρονο με το παπάκι που θα γελάσει μαζί σου που πας αργά :D Το καλοκαίρι εσύ θα πας χαλαρός στο beachόμπαρο με την κοπελίτσα σου, θα βγάλεις το κράνος και το μπουφάν σου ΚΥΡΙΟΣ και αυτός θα είναι κάπου στην Εθνική και θα παλεύει με ρευματισμούς και κράμπες! :P )

ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!!

Νομίζω είσαι ο μοναδικός που μου διευκρίνισε πως ότι και να πάρω θα ναι καλό αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο συγκεκριμένο μηχάνημα που θα πάρω και σύνεση! Ευχαριστώ και πάλι!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια ρε παιδια... αυτο "παρε 250 γιατι το 125 θα το βαρεθεις γρηγορα" ισχιει για καπιον που ειχε προϊπηρεσια στα 2τροχα.

Καπιος που ειναι απιρος στη μοτοσικλετα..Ναι θα βαρεθει το 125αρακι ΑΛΛΑ υπαρχει μια διαφορα εδω.....

Αλλο το βαρεθικα αυτο που εχω... Αλλο το ειμαι ετιμος να παω σε κατι μεγαλυτερο.

Είναι όμως αλήθεια! Η διαφορά στο γκάζι μεταξύ 125 και 250 είναι αρκετή και για να μάθει ένας αρχάριος χωρίς να φοβάται και αρκετή για να μην το βαρεθεί στο μήνα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο που εχεις αναμεσα στα ποδια σου.. ειτε ειναι το πουλι σου ειτε ποδιλατο ειτε hayabusa αμα δεν το σεβαστεις δεν θα σε σεβαστει ουτε εκεινο ειναι γεγονος. οπως λεει πολυ σωστα ο εβανς.

μονο που στη hayabusa το θεμα της σιντιρισης και της καθε ανιπολογιστης ζιμιας κοστολογιτε ψιλα γαμωτη :/

Ενα φιλαρακι που ειχε ενα 125 για 2 μηνες νομιζε του πιρε τον αερα.. και λεει θα το πουλισω να παρω το χτ 500... ενταξι.. εκει που ειχε αρχισει της διαδικασιες πωλισης.. εφαγε μια γερη σουπα απο αριστερα..

δοξα το θεο ειναι μια χαρα αλλα ειχε 2καβαλο μια γκομενα.. (φτινα την γλειτωσανε) και με 100 ευρω καθαρισε τη ζιμια στα περιφεριακα της μιχανης.

Φαντασου τωρα να εχεις μια μεγαλητερη μιχανη.... που αναπτιζει πιο πολλα χιλιομετρα/ω και να πεσεις... τι εχει να γινει... εχεις 1ον μεγαλυτερες πιθανοτιτες να χτιπισεις πιο ασχημα εσυ. και 2ον τα ανταλακτικα της μιχανης κοστιζουν σιγκριτικα πιο πολλα. Και τελος Κανενας μα Κανενας που θα γιρισει να σου πει οτι Εγω δεν εχω πεσει ποτε με τη μιχανη, μην τον πιστεψεις. Δεν υπαρχει τετειος.

Το πολυ πολυ να σου πει με τρακαρανε..

Τροποποιήθηκε από τον Oldirty

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα