sepul 391 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) Εγώ νομίζω αλλά δεκτον σταματώ. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 12 , 2012 από τον sepul Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pong 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 Συγκρίνεις ΧΑ με ΣΥΡΙΖΑ ρε φίλε; Συγκρίνεις ΧΑ με οτιδήποτε βασικά; Μα είσαι σοβαρός; Ούτε ο ΑΚΑ με όλη την τρικυμία στο κρανίο που τον διακρίνει δεν τα λέει αυτά (εσύ κλάψε στους μοντς πάλι)! Να λοιπόν που οι ίδιοι οι κατασκευαστές των δύο άκρων διαψεύδουν τους εαυτούς τους. Ούτε καν αυτή τη στρεβλή και ανορθόδοξη θεωρία του πιο κυνικού μανιχαϊσμού δεν καταφέρνουν να υπερασπιστούν, τρομάρα τους Της Άντας Ψαρρά Με πομπώδεις διακηρύξεις, ο ένας μετά τον άλλον, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και όχι μόνο δεκαετίες τώρα χτυπούν τα «δύο άκρα» της μεταπολιτευτικής Ελλάδας (παλιότερα ήταν πιο εύκολο γι΄ αυτούς μια και το μόνο άκρο - εχθρός ήτανε το ΚΚΕ). Το ίδιο μοντέλο των δύο άκρων ακολουθούν τα κόμματα εξουσίας, αλλά και πολλά θεσμικά κρατικά όργανα και φυσικά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που κατευθύνουν την κοινή γνώμη. Μόνο η εκκλησία μοιάζει να έχει ένα και σταθερό μέτωπο πάντα προς το ένα άκρο. Να δούμε λοιπόν πόσο συνεπείς είναι όλοι αυτοί στην «καθαρή» αυτή θεωρία τους περί ύπαρξης δύο άκρων και πώς τα αντιμετωπίζουμε. Από μόνη της η θεωρία των δύο άκρων είναι ένας ακόμα τρόπος κατασκευασμένων διαιρέσεων για προφανείς λόγους αλλά και ταυτίσεων εντελώς ανόμοιων πολιτικών και κοινωνικών απόψεων και πρακτικών. Το να μην ανήκει κανείς σε κανένα «άκρο» βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τα συστήματα εξουσίας να διατηρούν τους πολίτες στο εν γένει ενδιάμεσο και κυρίως στο να ταυτίζουν π.χ. μια δυναμική ομάδα υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων όπως αυτά προσδιορίζονται στις Συμβάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ και μία ρατσιστική-ναζιστική ομάδα που δέρνει και μαχαιρώνει ένα τμήμα του πληθυσμού. Αφού όμως επιμένουν σήμερα να σερβίρουν την όχι και τόσο εύπεπτη πλέον «αλήθεια» τους περί δύο άκρων για να δούμε πόσο και πώς το τεκμηριώνουν αυτό για να αποδείξουν την αμερόληπτη στάση των αρχών, την τυφλή δικαιοσύνη και τα αντικειμενικά ΜΜΕ. Το ένα άκρο (το αριστερό), ενώ οριζόταν στην αρχή αυστηρά στις παλιές ένοπλες αριστερές οργανώσεις, πέρασε σιγά σιγά στις οργανώσεις των αναρχικών και των αντιεξουσιαστών, ξεχείλωσε προς τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ακούμπησε τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα έφτασε να ταυτίζεται -χωρίς επιτυχία πλέον- με την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθήθηκε δηλαδή μια απολύτως διασταλτική λογική στην περιχαράκωση αυτού του άκρου. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά το άλλο άκρο (το δεξιό), παρατηρείται η όλο και μεγαλύτερη συσταλτική λογική. Από τους ακραίους δεξιούς, χουντικούς, βασιλικούς και φασίστες περάσαν στην ακροδεξιά, μετά περιοριστήκαν στο ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή, τώρα μόνο στη Χρυσή Αυγή και αύριο αποκλειστικά στις «ανώνυμες» ομάδες ρατσιστών μαχαιροβγαλτών. Το ένα άκρο, μόλις συλλαμβάνεται, φορτώνεται το μισό ποινικό κώδικα και δέρνεται ανηλεώς στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Το ένα άκρο μόλις την περασμένη εβδομάδα μέτρησε μόνο για 4 άτομα γύρω στα 200 χρόνια ποινές, με κατηγορίες του τύπου «ηθική αυτουργία για απλή συνέργια με άγνωστους δράστες», πάνω από 200 συλλήψεις συνδικαλιστών και διαδηλωτών με κατηγορίες από διατάραξη μέχρι κακούργημα βάση του κουκουλονόμου. Το ένα άκρο, με τα μακριά μαλλιά, τα πάνινα παπούτσια, το σκουλαρίκι και το σακίδιο στην πλάτη, συλλαμβάνεται, κακοποιείται και οδηγείται σιδηροδέσμιο στα δικαστήρια, ακόμα και πριν ξεκινήσει η όποια πορεία και τα όποια επεισόδια. Το ένα άκρο, ακόμα και πριν την όποια δικαστική διαδικασία, φωτογραφίζεται, εκτίθεται σε δημόσια θέα και βαφτίζεται ένοχο πριν τη δίκη, συνήθως δε, προφυλακίζεται. Σκεφτείτε ότι αν δεν υπήρχε το αποκαλυπτικό βίντεο, ακόμα και ο φοιτητής-θύμα στο περιστατικό της ζαρντινιέρας δεν επρόκειτο να αθωωθεί. Αλλά ακόμα και στις ποινικά κολάσιμες πράξεις, για τις οποίες αποδεικνύεται η ενοχή του άκρου αυτού, εφαρμόζεται η πιο αυστηρή ποινή κάθειρξης. Εδώ φυσικά ο πολίτης μπορεί να θεωρεί ότι ένα δίκαιο κράτος πρέπει να τιμωρεί με τον αυστηρό αυτό τρόπο τις παραβατικές πράξεις. Να όμως που το ίδιο αυτό το κράτος διαψεύδει αυτήν ακριβώς την εντύπωση που θέλει να καλλιεργήσει στους πολίτες του, μια και τα ίδια δεν συμβαίνουν με το άλλο …άκρο (το δεξιό). Το άλλο άκρο, λοιπόν, ενώ σπάει μαγαζιά, δέρνει ή μαχαιρώνει αδύναμους, θεοποιεί τη βία και τον τσαμπουκά σαν πολιτική δράση, οργανώνει τάγματα εφόδου και υμνεί τις ρατσιστικές κορώνες του κάθε επίδοξου χιτλερίσκου, πολύ σπάνια συλλαμβάνεται. Ακόμα και τότε, όμως, οδηγείται ευγενικά στα αστυνομικά τμήματα, όπου συνήθως με μια ψιλοκατηγορία αφήνεται ελεύθερο να συνεχίζει τις «δραστηριότητές» του, ενώ τα θύματά του, (προς το παρόν) μετανάστες και διαδηλωτές, οδηγούνται ακόμα και στα κρατητήρια. Συμμορίες κοντοκουρεμένων με μαύρα μπλουζάκια κυνηγάνε με μηχανές ή με καλυμμένους αριθμούς αυτοκινήτων τη νύχτα ή και ακόμα και τη μέρα μετανάστες ή ρομά αλλά κανείς αστυνομικός δεν μπορεί να διακρίνει ποτέ το «συμβάν» ακόμα και μετά από επώνυμες καταγγελίες. Με σιδερογροθιές και μαχαίρια, ή ακόμα και με γκαζάκια, το άλλο αυτό άκρο τρομοκρατεί και σφάζει ακόμα και μέσα στα σπίτια τους ανθρώπους. Αλλά ποτέ κανείς δεν έκανε καμιά προληπτική σύλληψη πριν από μια τέτοια επιδρομή με βάση το «σωματότυπο» αυτού του άλλου άκρου. Κι όμως, μόνο από τις εξαγγελίες των απειλητικών ιστοσελίδων αυτού του άλλου άκρου θα ήταν πολύ απλό να προλάβουν τη δράση του και να σώσουν ανθρώπους από το θάνατο και τον τραυματισμό. Το ρατσιστικό έγκλημα γίνεται από ρατσιστές και τον ρατσισμό τον ασπάζεται μόνο το ένα άκρο. Αλλά ποιος νοιάζεται τελικά για το «χρήσιμο» αυτό άκρο πέρα από τα πάνω από 600 θύματά του των τελευταίων χρόνων; Μια ελληνική σημαία, ένας κακομεταφρασμένος αρχαίος σοφός, πολύς τσαμπουκάς και απόλυτος ρατσισμός φαίνεται να είναι στη σημερινή Ελλάδα το διαβατήριο για το απυρόβλητο. Τώρα όμως που αυτό το άκρο άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτο ακόμα και από τους ανεκτικούς συμπαθούντες, τώρα το ξαναθυμηθήκανε όλοι και τώρα προσπαθούν να το ξορκίσουν. Αμ δε! Μέχρι και τους γάμους των βουλευτών του άκρου αυτού παίζουν τα μεσημεριανάδικα, μήπως και βοηθήσουν έτσι το image των βουλευτών που πρώτο μέλημά τους μόλις εκλέχτηκαν ήταν να πάρουν άδειες όπλων. Για δε του λόγου το αληθές, προχθές που συνελήφθη για τσαμπουκά με όπλο ο αδελφός Κασιδιάρης, στο ΒΗΜΑ FM οι δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι πρόκειται για περιστατικό που δεν πρέπει να μας οδηγεί σε ακραίες απόψεις περί οικογενειακής ή συλλογικής ευθύνης. Τους θυμίζουμε ότι μέσα στις φυλακές οδηγήθηκαν και οδηγούνται νέοι άνθρωποι μόνο και μόνο με την ποινικοποίηση μιας φιλίας ή μιας συγγένειας και δεν είδαμε να ιδρώνει ποτέ το αυτί τους. Είναι βέβαια αλήθεια ότι αυτοί οι «συλλογικά» φυλακισμένοι έχουν συνήθως μακριά μαλλιά. Θυμίζουμε επίσης ότι -δυστυχώς- πολλές βόμβες έσκασαν κατά καιρούς στην Ελλάδα και κάποιες από αυτές ακόμα και στα χέρια των κατασκευαστών τους. Μόλις τελευταία έσκασε άλλη μία βόμβα στα χέρια νεαρού, ενώ ο φίλος του μετά την ανακάλυψη δεκάδων βομβών στην κατοχή του αφέθηκε ελεύθερος. Ποιος αναρωτιέται ακόμα σε ποιο άκρο ανήκε ο νεκρός βομβιστής και ο φίλος του που αφέθηκε ελεύθερος; Κοντοκουρεμένοι συνελήφθησαν με μηχανές μετά από δολοφονική επίθεση σε μετανάστες αλλά αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι, για να δικαστούν εν ευθέτω χρόνο - όσοι δικαστούν. Με μπλούζες της Χρυσής Αυγής βιαιοπράγησαν κουρεμένοι τύποι σε επαρχιακή πόλη αλλά τις είχαν φορέσει λέει για …πλάκα. Σε όποια δε «σύρραξη» γίνεται μεταξύ των δύο άκρων αυτοί που συλλαμβάνονται ανήκουν σχεδόν πάντα στο πρώτο άκρο. Όσο για την ταλαίπωρη χώρα μας έχει δικαστεί επανειλημμένα από την ΕΕ και όχι μόνο για απάνθρωπη συμπεριφορά προς το ένα άκρο αλλά και για την απόλυτη ατιμωρησία στα ρατσιστικά εγκλήματα του άλλου άκρου. Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν! Ένα είναι πάντα το άκρο για την εξουσία και ο μπακλαβάς γωνία! Κι ένα υστερόγραφο: Στη χώρα που οι ψηφοφόροι βγάζουν τρίτο κόμμα σήμερα τη Χρυσή Αυγή δεν δικαιούμαστε να καίμε ναζιστικές σημαίες στα πόδια ηγετών των χωρών στις οποίες απαγορεύονται και τα ναζιστικά μορφώματα και τα σύμβολά τους ανεξάρτητα από την σκληρά φιλελεύθερη πολιτική τους. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stathispsaltis 558 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 Η γνώμη μου για τη Χ.Α είναι η χειρότερη. Οπως το ίδιο άσχημη γνώμη έχω για το χριστιανισμό αλλά και για καθετι που προάγει τον φανατσιμό. Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους, οι συντελεστες της παράστασης τα ήθελαν και τα παθαν. Οταν ανεβάζεις μια παράσταση με αυτήν την θεματολογία πρέπει να περιμένεις και τέτοιες αντιδράσεις. Η τέχνη κατα τη γνώμη μου πρέπει να έχει όρια, απλούστατα διότι σε μια δημοκρατία η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Οταν λοιπόν απευθύνεσαι στο ευρύ κοινό, οφείλεις να σέβεσαι τις αξίες και τα πιστεύω ολων. Κάτι παρόμοιο είδαμε και με την πρόσφατη ταινία "Αθανάσιος διάκος: η επιστροφή" ! Υ.Γ Πολύ στο ντούκου πέρασαν τα ΜΜΕ το γεγονός ότι η προσβολή στα Θεία είναι αντισυνταγματική και ασχολήθηκαν μόνο με τα χρυσά αυγά. Υ.Γ1 Τελικά έγινε μια παρα πολύ καλή διαφήμιση της παράστασης από τα ΜΜΕ και μάλιστα δωρεάν...! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sepul 391 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) Pong. Στη ζωή δεν υπάρχει το απόλυτα καλό απέναντι στο απόλυτα κακό,μόνο στις ταινίες του Χόλιγουντ.Σε όλες τις διαμάχες έχουν όλοι και τα δικιά τους αλλά και την φωλιά τους λερωμενη εκατερωθεν.Διαβασε λιγάκι από όλες τις πηγές την ιστορία μαθε τροπους και ξέφυγε απο το χολιγουντιανο σύνδρομο καλός κακός.Εαν και μέχρι να γίνει αυτό δεν βλέπω κανένα νόημα σε μια μεταξύ μας συζήτηση. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 12 , 2012 από τον sepul Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 εχθρός του καλού....το καλύτερο....και το ίδιο ισχύει για το κακό. όπως λέει και ο ''αχ κούλα'' παραπάνω.... όταν φανατίζεσαι με το οτιδήποτε....καταλήγεις υποχείριό του. Είπαμε όμως....για όλα φταίει ο Σύριζα και ο Τσίπρας. και όχι τα μυαλά μας τα κούφια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) Για όποιον τους ψήφισε, χαρείτε τους εκπροσώπους σας. Αυτό είναι το επίπεδο σας. Σας αντιπροσωπεύουν δειλοί μεσήλικες μπουχέσες με επίπεδο διαλόγου που εξαντλείται στο να φωνάζουν μπινελίκια στημένοι σε μια γωνία με πλάτες την παρέα τους και την αστυνομία. Πείτε μου πάλι για το λίνκο του πολιτισμού και πως όταν εμείς φτιάχναμε παρθενώνες "αυτοί" ήταν στα δέντρα... Ο Κασιδιάρης λοιπόν δείχνει οπαδός μιας πολύ ιδιαίτερης πρακτικής των αρχαίων Σπαρτιατών, την «Κρυπτεία». [όλόκληρο το βίντεο: ] «Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας Κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως». http://jungle-report...og-post_15.html Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 12 , 2012 από τον yamahito Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pong 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 Ποιο χόλιγουντ και ποια ιστορία ρε φίλε; Έχεις τώρα, μπροστά σου, ένα μήλο κι ένα αυγό, και καταφέρνεις να τα συγκρίνεις επειδή κανένα από τα δύο δεν είναι ποτήρι. Ποιο χόλιγουντ και ποια ιστορία να πούμε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sepul 391 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 Η ανάλυση σου τσακιζει κόκκαλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VatraX 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) ......... Θα δανειστώ την υπογραφή του Α.Κ.Α Sonic : Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούνε με πρόθεση να καταλάβουν ακούνε με πρόθεση να απαντήσουν. Διαπιστώνω ότι ανήκεις σε αυτούς αφού δεν έκανες ούτε μια αναφορά στην απάντησή μου απλά αράδιασες μια σειρά ασυναρτησίες ως απάντηση (;). Η νύξη μου δεν αφορούσε την ευφυία σου αλλά την μόρφωσή σου. Την νοημοσύνη σου υποβιβάζει η μετέπειτα απάντησή σου. Για την ακρίβεια προφανώς απλώς ψάχνεσαι να τσακωθείς ούτε καν να αντιπαρατεθείς, για να επιβεβαιωθείς. Δεν θα συμμετάσχω σε αυτο. Eίμαι σίγουρος ότι θα αρίστευες σε τσακωμό με κάποιον που θα έμπαινε , θα σε αφόριζε, θα σου μίλαγε για το ευαγγέλιο κλπ , θα σε έκανε τουλάχιστον να νιώθεις ότι έχεις δίκιο και θα κούναγες το δαχτυλάκι σε ύφος --> ορίστε τέτοιοι είναι οι '' Χριστιανοί ''. Εγώ πάνω από όλα σε μέμφομαι σαν πολίτη γιατί είναι το μόνο που δεν μπορείς να αρνηθείς ότι είσαι. Τρικυμία εν κρανίω επικρατεί στη σκέψη σου. Αντιποίηση θείου (!!!), ποιός ορίζει τι είναι ύβρις (!!!), πως ξέρανε τι ήταν οι απόστολοι (!!!!) και κατά τα άλλα γνωρίζεις και το νομικό κομμάτι , και λίγα στρατόπεδα μέσα έτσι για να γίνει πιο πικάντικο (;) .... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Διάβασε πάλι την εξήγηση που ζήτησες και σου έδωσα γιατί δεν κατάλαβες ούτε τα μισά. Φοράς τις ίδιες παρωπίδες με τους ανθρώπους που κατηγορείς. Όταν 33 χρόνια όχι απλά δεν έχεις κατανοήσει τον σκοπό και την λειτουργία του Συντάγματος αλλά το αγνοείς παντελώς με το παιδικό επιχείρημα του ότι σκέφτεσαι διαφορετικά δεν περιμένω να το κάνεις τώρα επειδή το λέω εγώ ή ο οποιοσδήποτε. Για εμένα είσαι εξίσου εγκεφαλικά λειτουργικός και άξιος λόγου με τους Χρυσαυγίτες από την στιγμή που μιλάς με επιχειραματολογία αναρχικού τους οποίους θεωρώ εξ' ίσου φασίστες αφού επιζητούν ένα ευρύ κονωνικό σύστημα που η πλειοψηφία του κόσμου δεν επικροτεί. Η κοινωνία έχει καταδικάσει και τον φασισμό και την αναρχία, καλημέρα. Όπως είπα και νωρίτερα όποιος δεν θέλει να προσαρμοστεί σε ένα κοινωνικό σύνολο μπορεί να επιλέξει να ζήσει σε άλλο τόπο με καθεστώτα που τον αντιπροσωπεύουν. Αφού το Σύνταγμα σε περιορίζει ψάξε το , σκέψου το. Υστερόγραφο (για να δεις τον τρόπο που σκέφτεσαι): Δεν θεωρώ την έλλειψη μόρφωσης ή την ανεπάρκεια ευφυίας ούτε υποτιμητική ούτε ύβρη , ακόμα περισσότερο μάλιστα όταν αποτελεί πρόδηλο συμπέρασμα.Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα λόγια μου δεν θεωρούνται κοινωνικά αποδεκτά ή ότι δεν σε επηρεάζουν μόνο και μόνο επειδή εγώ μπορεί να σκέφτομαι έτσι. Αποχωρώ και όνειρα γλυκά. αυτό τώρα πως το συμπεραίνουμε? Υπαρχει κάποιο δεδομένο πέρα από το θεωρητικό του πράγματος? Και για αρχή, τι ορίζεις ελεύθερος? και τι ευγενής? Για το δάσος δεν έχεις κάποιο σχόλιο μόνο για το εν λόγω δέντρο? Ρωτάω γιατί δεν βρίσκω εποικοδομητικό να αναλύουμε κάθε φορά λεξιλογικά-ερμηνευτικά κάθε λέξη που αναφέρουμε σε ένα σχόλιο ειδικά για έννοιες που είναι παγκοσμίως ορισμένες. Με την ίδια λογική τι ορίζεις ως αρχή? τι είναι ορισμός? τι ορίζουμε θεωρητικό και τι πράγμα ? και όταν υπαρχει πρακτικό μέρος εξ'ακολουθούμε να ορίζουμε ως δύο ανεξάρτητα κομμάτια θεωρητικό και πρακτικό ή τα ορίζουμε ως εφαρμογή?...... Δεν αναρωτιέμαι για κάτι από τα παραπάνω απλώς σου δείχνω ότι είναι αντιπαραγωγικό ως προς την προώθηση της συζήτησης. Για να σου απαντήσω πάντως θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν ορίζω εγώ ή ο καθένας, η κάθε λέξη σημαίνει κάτι και χωρίς εμένα , ακόμα κι αν εγώ / εσυ / εκείνοι κάνουμε λάθος στην διατύπωσή της.Το ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ορισμένες λέξεις με διαφορετική σημασία είναι έλλειψη ακριβολογίας στον λόγο και όχι δυσνόηση ή διαφωνία ως προς τον ορισμό της λέξης. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η ευγένεια χρήζει πολλαπλών ερμηνειών ή εξηγήσεων. Υπάρχει η ευγένεια και η αγένεια και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν οι δύο λέξεις και πως εκφράζονται ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε με αυτες.Πάντως θέλω να σημειώσω ότι ευγενική δεν είναι απαραίτητα μόνο μια πράξη αλλά και μια ''κίνηση'' αδράνειας. Το να αποφύγω να κάνω ή να πω κάτι που εσένα ξέρω ότι θα σε προσβάλει ή θα σε φέρει σε δύσκολη θέση είναι ευγενές. Περι ελευθερίας πάλι μπορώ να γράψω βιβλίο και όταν έχουν γραφτεί τόσα και τόσα δεν ξέρω πως μπορώ σε μια απάντηση εδώ να το περιγράψω , αυτό που ξέρω όμως είναι ότι είναι ιδιαίτερα της μόδας να μην ακριβολογούμε για το εν λόγω θέμα και να συγχέουμε τεχνηέντως την ελευθερία με την αναρχία.Πολλές φορές δεν γνωρίζουμε ή θέλουμε να αγνοούμε την διαφορά για ιδιοτελής σκοπούς. Ελεύθερος είναι ένας άνθρωπος με πάμπολλες ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Κατ'αρχήν είναι ανθρωπος που αγαπά την ελευθερία και όχι την ελευθερία του. Αγαπά την ελευθερία ως αξία και όχι σαν προσωπική του κτήση. Συνεπώς την εξασκεί και την απολαμβάνει μέχρι τα όρια της ελευθερίας του συνανθρώπου του τα οποία σέβεται. (από αυτά τα 3 και μόνο θεωρώ ότι τεκμαίρεται η ευγένεια του ελεύθερου ανθρώπου.) Ο άνθρωπος αυτός είναι απαλλαγμένος από υπαγορεύσεις αλλά όχι από ευθύνες ή υποχρεώσεις. Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι υπεύθυνος , χωρίς να ανησυχεί όμως για τις εγωιστικές ερμηνείες των άλλων , σχετικά με το τι είναι ευθύνη. Μεταξύ άλλων ευθύνη του είναι η τήρηση των ευρύτερων κοινωνικών συμβάσεων που διατηρούν την ύπαρξη και ευημερία του κοινωνικού συνόλου στο οποίο εντάσσεται. Πολλά μπορούν να περιγράψουν τον ελεύθερο άνθρωπο κι αυτά είναι μόνο λίγα. Ο λόγος που επιμένω στην συνύφανση του κάθε ανθρώπου με το κοινωνικό σύνολο είναι προφανής αλλά θα το αναφέρω, όλοι μας ΣΥΝυπάρχουμε και δεν υπάρχουμε μόνοι μας. Άνθρωποι που φέρουν ως πρωτεύουσα προτεραιότητα το εγώ τους και τα θέλω τους για την τήρηση ή μη κοινωνικών δομών όπως το Σύνταγμα της χώρας αποτελούν ανθρώπους αναρχικούς και όχι ελεύθερους. Τέτοιοι άνθρωποι έχουν μπλέξει τις κοινωνικές δομές των ζώων με εκείνες των πολιτισμένων κοινωνικών συνόλων που ο άνθρωπος δημιουργεί και εξελίσει απ'αρχής υπαρξεώς του. Το ''εγώ και οι επιθυμίες μου διαορφώνουν τους νόμους και τις συμπεριφορές μου'' αποτελεί το νόμο της ζούγκλας. Αν θέλεις συνεχίζουμε την συζήτηση σε προσωπικό μήνυμα αποχωρώ από το thread διαπιστώνω ότι είναι topic μίσους και όχι συζήτησης. Γενικά δεν θέλω να συμμετέχω σε εύλεκτα thread. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 12 , 2012 από τον VatraX Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 Vatrax εγώ πάλι είμαι της άποψης οτι το από που κατάγεσαι και που θα μεγαλώσεις δε το επιλέγεις πριν καν αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τί γίνεται γύρω σου.....είσαι ακόμα μωρό, παιδί, έφηβος και πρώιμος ενήλικας.....επομένως ένα μυαλό που ακόμα πλάθεται και που δε μπορεί να διαμορφώσει άποψη ολοκληρωμένη για το τί είναι καλό για σένα και τί όχι. Εγώ λοιπόν γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα όπως μεγάλωσα. Δε με ρώτησε κανείς αν θέλω να βαφτιστώ, αν θέλω να πάω το Πάσχα στην Ανάσταση και να μοιράζω φιλιά και χρόνια πολλά. Κάποια εθιμοτυπικά τα σέβομαι και τα ακολουθώ όχι γιατί δε μπορώ να πω ελεύθερα την άποψή μου, αλλά κυρίως γιατί έτσι μεγάλωσα και τα καθιέρωσα ως στιγμές οικογενειακής συγκέντρωσης που περισσότερο γίνονται από συνήθεια για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένεια και τους φίλους παρά για την αυτή πίστη στην θρησκεία. Επίσης κανείς δε με ρώτησε αν μου αρέσει το Σύνταγμα ή το εκλογικό σύστημα με την εκπροσώπηση στη Βουλή ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. Επίσης δε με ρώτησε κανείς αν μου αρέσει να μπαίνουν τα κόμματα στα πανεπιστήμια, ένα χώρο που θα πρεπε να είναι αμόλυντος από οποιαδήποτε χρωματική ή ιδεολογική φανατίλα. Επειδή λοιπόν έτσι τα βρήκα μου λες.......σήκω και φύγε και πήγαινε εκεί που νομίζεις οτι γίνονται αυτά που θες. δε πάει έτσι ρε φίλε.....εδώ είναι η πατρίδα μου, εδώ είναι η ζωή μου και εδώ θα φροντίσω να βάλω το λιθαράκι μου και να διορθώσω τα κακώς κείμενα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pong 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 Η ανάλυση σου τσακιζει κόκκαλα. Μου έκανες τα μούτρα κρέας! (γιατί πήρες την απάντησή μου από άλλο θέμα, και μου την έβαλες εδώ ως δική σου σαν να με πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα, που γενικά είναι αποστομωτικός τρόπος απάντησης κι έτσι ξέφυγες εντυπωσιακά, αλλά και χωρίς κόπο ) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 Απίστευτος τηλεοπτικός καβγάς - Παναγιώταρος: "Είσαι ομοφυλολάγνος Τσατσόπουλε" - Τατσόπουλος: "Έτσι να πεις τον πατέρα σου" http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=168111&catid=3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Video&catid=9&show=19168 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 Εγώ θα σου εξηγήσω ως πολίτης, γιατί πάνω από όλα αυτό είμαστε όλοι. Πολίτες και συμπολίτες και μετά ότι άλλο θέλει ο καθένας να τον αυτοπροσδιορίζει. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο. Ωστόσο θα πω τα εξής. Τις ελευθερίες μου /σου / σας / μας όλων τις περιγράφει και τις προστατεύει το Σύνταγμα. Υπάρχει το άρθρο 198 του Συντάγματος περί βλασφημίας. Αυτό που συνήθως δυσκολεύεται ο κόσμος να καταλάβει είναι ότι το άρθρο αυτό δεν αποσκοπεί στην στείρα απαγόρευση της βλασφημίας. Σκοπός της απαγόρευσης βλασφημίας δεν είναι ούτε καν η προστασία του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών. Το Σύνταγμα προστατεύει μεταξύ άλλων και την κοινωνική τάξη, λειτουργία και συνοχή. To άρθρο 198 του Ποινικού Κώδικα δεν αναφέρεται καν σε θύμα ούτε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των παρισταμένων. Αντικείμενο ποινικού ενδιαφέροντος είναι μόνο η εξασφάλιση του σεβασμού στον Θεό και στα θεία ως αξία που το κράτος αναγνωρίζει και θέλει να προστατεύσει, ανεξάρτητα από το ποιος ακούει τη βλασφημία και το εάν θίγεται. Το γεγονός ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εγώ / εσύ / εμείς / εσείς / αυτοί θέλουν να παρουσιάσουν την προσβολή αξιών και πιστεύω σημαντικής μερίδας του πλυθησμού ως καταπίεση ελευθερίας τους, περιγράφει αισθήματα και επιθυμίες αναρχίας και όχι δικαιωμάτων αφού και για το Σύνταγμα η βλασφημία αποτελεί όριο που δεν πρέπει να ξεπερνάμε και όχι δικαίωμα. Επίσης εγώ / εκείνος / αυτοί δεν γνωρίζουν, δεν εμπλέκονται, δεν τους αφορά και δεν τους συνδέει τίποτα με την μάνα σου. Αυτό ούτε παύει να την προσβάλει όταν της απευθύνουν ύβρεις, ούτε κάνει τις ύβρεις δικαίωμά μου / του / τους και ούτε βέβαια παύουν να αποτελούν ύβρεις μόνο και μόνο επειδή εγώ / εκείνος / αυτοί τις πιστεύουν. Επίπλέον εκείνος / αυτοί / εμείς / η Χρυσή Αυγή / εσύ μπορεί μια μέρα να μην πιστεύεις και στην δημοκρατία. Ούτε αυτό κάνει δικαίωμά σου κατ' οποιονδήποτε τρόπο την διατάραξη ή προσπάθεια κατάλυσής της και ούτε οι πράξεις σου απαλύνονται με την παιδική πρόφαση ότι ''αφού εγώ αυτό πιστεύω και επιθυμώ αποτελεί ελευθερία μου'' . Η κοινωνία έχει θεσπίσει και διευθετίσει χρόνια τώρα την περιγραφή και προστασία των ατομικών μας ελευθεριών και καμία περιγραφή δεν περιλαμβάνει πράξεις ή ενέργειες που με οποιονδήποτε τρόπο θίγουν κάποιον πολίτη αλλά όπως βλέπεις ούτε καν τις αξίες του. Και στο τέλος όλων αυτών, ακόμα και εν την υποθετική απουσία του Συντάγματος ο ελεύθερος άνθρωπος είναι φύσει και θέσει ευγενής. Βάζει όρια στον εαυτό του και την συμπεριφορά του σεβόμενος την ελευθερία των συμπολιτών του και όχι φοβούμενος το νομοθετικό πλαίσιο που περιβάλει τον βίο του. Όποιος δεν περιγράφεται από την παραπάνω πρόταση δεν είναι ελεύθερος είναι άναρχος. Και είναι άναρχος γιατί με την ίδια λογική πρέπει να καταργήσουμε και τη νομοθεσία και τις λειτουργίες του εν ενεργεία Συντάγματος περι εξύβρισης, περί ξυλοδραρμού , περι απειλής , κ.ο.κ. Ευτυχώς δεν ζούμε στην ζούγκλα και τον νόμο του δυνατού αλλά σε δημοκρατικό πολίτευμα. Ολοκληρώνοντας να πω ότι είμαστε όλοι μεγάλοι άνθρωποι και εν έτη 2012 ο κόσμος ολόκληρος μπορεί να μας φιλοξενήσει. Υπάρχουν καθεστώτα που πολύ πιθανώς μας / τους / σας / σε εκφράζουν καλύτερα στον πλανήτη. Δεν είναι απαραίτητο να ζούμε όλοι στον τόπο γεννήσεώς μας και να καταπιέζουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους γύρω μας επειδή δεν ταιριάζουμε με το υπάρχουν πολιτικό ή νομοθετικό πλαίσιο της χώρας καταγωγής μας ή εν τέλει με τους συμπολίτες μας. Το μόνο που με λυπεί και ( ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για το προσωπικό σχόλιο ) , είναι ότι όλα αυτά δεν τα εξηγώ σε έφηβο αλλά σε άνδρα Έλληνα πολίτη ετών 33. Ζητώ συγγνώμη επίσης για το μακροσκελές της απάντησης αλλά τα συνέπτυξα όσο το δυνατόν πιο πολύ. Edit : Η απάντησή μου αφορά την απορία σου σχετικά με το γιατί κάποιο διαμαρτύρονται και κατ'επέκταση στο γιατί κάποιοι θίγονται και σε καμία των περιπτώσεων δεν αιτιολογούν έκτροπα και συμπεριφορές μη δημοκρατικές. Ασφαλως και υπαρχει το συνταγμα που πρεπει ολοι να σεβομαστε.Επειδη ομως οι κοινωνιες προχωρουν και δεν μενουν κολλημένες σε στερεοτυπα, μηπως θα επρεπε να σκεφτεις οτι αυτη η διαταξη για την βλασφυμια ειναι ηδη ξεπερασμενη και πρεπει να καταργηθει? Οπως εχει γινει μεχρι σημερα σε χιλιαδες αλλες διαταξεις που κριθηκαν καποτε αναχρονιστικες. Εκτος και αν το συνταγμα ειναι εκ θεου και απαγορεύεται να το αγγιξουμε. Φαίνεται οτι εισαι διαβασμενος ανθρωπος και θα τολμουσα να πω "μορφωμενος" αλλα το δικαιωμα του να κρινεις και να κατακρινεις τους παντες ως "αναρχικους και αγενεις" δεν ξερω σε ποιο κειμενο το ειδες γραμμενο. Δυστυχως οσα κειμενα και βιβλια να διαβασει καποιος δεν σημαινει οτι θα αποκτησει και πραγματικη μορφωση (την αρετη που ελεγε ο Σωκρατης) αν δεν κρατησει το μυαλο του ανοικτο και καθαρο. "Αμφισβητήστε την αληθεια" Σωκρατης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) sepul κάθεσε και ασχολείσε με κατεστραμένες καταστάσεις τώρα.. απλα τροφή δίνεις για να υπάρξει Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 13 , 2012 από τον A.K.A. SonIC Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sepul 391 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 sepul κάθεσε και ασχολείσε με κατεστραμένες καταστάσεις τώρα.. απλα τροφή δίνεις για να υπάρξει Το κατάλαβα φίλε και δεν έχω καμία πρόθεση να το κάνω απλά έκανα λίγη πλακιτσα για κλείσιμο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 Κάθε μέρα ένα καινούριο θέμα στο mybike που καταλήγει σε καυγά: Απο τη μία αυτοί που βρίζουν την Χ.Α. από την άλλη αυτοί που βρίζουν αυτούς που βρίζουν την Χ.Α. χωρίς όμως ποτέ των ποτώννα είναι ούτε καν ψηφοφόροι της Χ.Α. ΥΓ: Δεν έχω γνωρίσει κανέναν ακόμα, πουθενά, που να λέει "ψήφισα Χ.Α." όλοι λένε "εγώ εννοείται δεν ψηφίζω ΧΑ" αλλά ότι λένε είναι η θέση της Χ.Α.... ποιος τους ψήφισε τελικά ρε πστ... το 9% τουενεργου εκλογικού σώμματος .. το οποίο μάλλον δεν ειναι mybikers περιμένεις να πετύχης εδω μέσα κάποιον χρυσαυγίτη>?? πολύ δύσκολο! τουλάχιστον για τα 5-6 άτομα που αναφέρεσε τα οποία δεν βρίζουν αυτους που βρίζουν την ΧΑ αλλα βρίζουν και την ΧΑ και την ακροαριστερα... για να το καταλάβουμε με δικά σας λόγια σκέψου θα έρθει ο Ρατσιστής να σου πεί για τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου..... έ όταν ακούω ακροαριστερούς να λένε για τον φασισμό το ίδιο μου κάνει!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nuntius 2.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 Θα δανειστώ την υπογραφή του Α.Κ.Α Sonic : Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούνε με πρόθεση να καταλάβουν ακούνε με πρόθεση να απαντήσουν. Διαπιστώνω ότι ανήκεις σε αυτούς αφού δεν έκανες ούτε μια αναφορά στην απάντησή μου απλά αράδιασες μια σειρά ασυναρτησίες ως απάντηση (;). Η νύξη μου δεν αφορούσε την ευφυία σου αλλά την μόρφωσή σου. Την νοημοσύνη σου υποβιβάζει η μετέπειτα απάντησή σου. Για την ακρίβεια προφανώς απλώς ψάχνεσαι να τσακωθείς ούτε καν να αντιπαρατεθείς, για να επιβεβαιωθείς. Δεν θα συμμετάσχω σε αυτο. Eίμαι σίγουρος ότι θα αρίστευες σε τσακωμό με κάποιον που θα έμπαινε , θα σε αφόριζε, θα σου μίλαγε για το ευαγγέλιο κλπ , θα σε έκανε τουλάχιστον να νιώθεις ότι έχεις δίκιο και θα κούναγες το δαχτυλάκι σε ύφος --> ορίστε τέτοιοι είναι οι '' Χριστιανοί ''. Εγώ πάνω από όλα σε μέμφομαι σαν πολίτη γιατί είναι το μόνο που δεν μπορείς να αρνηθείς ότι είσαι. Τρικυμία εν κρανίω επικρατεί στη σκέψη σου. Αντιποίηση θείου (!!!), ποιός ορίζει τι είναι ύβρις (!!!), πως ξέρανε τι ήταν οι απόστολοι (!!!!) και κατά τα άλλα γνωρίζεις και το νομικό κομμάτι , και λίγα στρατόπεδα μέσα έτσι για να γίνει πιο πικάντικο (;) .... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Διάβασε πάλι την εξήγηση που ζήτησες και σου έδωσα γιατί δεν κατάλαβες ούτε τα μισά. Φοράς τις ίδιες παρωπίδες με τους ανθρώπους που κατηγορείς. Όταν 33 χρόνια όχι απλά δεν έχεις κατανοήσει τον σκοπό και την λειτουργία του Συντάγματος αλλά το αγνοείς παντελώς με το παιδικό επιχείρημα του ότι σκέφτεσαι διαφορετικά δεν περιμένω να το κάνεις τώρα επειδή το λέω εγώ ή ο οποιοσδήποτε. Για εμένα είσαι εξίσου εγκεφαλικά λειτουργικός και άξιος λόγου με τους Χρυσαυγίτες από την στιγμή που μιλάς με επιχειραματολογία αναρχικού τους οποίους θεωρώ εξ' ίσου φασίστες αφού επιζητούν ένα ευρύ κονωνικό σύστημα που η πλειοψηφία του κόσμου δεν επικροτεί. Η κοινωνία έχει καταδικάσει και τον φασισμό και την αναρχία, καλημέρα. Όπως είπα και νωρίτερα όποιος δεν θέλει να προσαρμοστεί σε ένα κοινωνικό σύνολο μπορεί να επιλέξει να ζήσει σε άλλο τόπο με καθεστώτα που τον αντιπροσωπεύουν. Αφού το Σύνταγμα σε περιορίζει ψάξε το , σκέψου το. Υστερόγραφο (για να δεις τον τρόπο που σκέφτεσαι): Δεν θεωρώ την έλλειψη μόρφωσης ή την ανεπάρκεια ευφυίας ούτε υποτιμητική ούτε ύβρη , ακόμα περισσότερο μάλιστα όταν αποτελεί πρόδηλο συμπέρασμα.Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα λόγια μου δεν θεωρούνται κοινωνικά αποδεκτά ή ότι δεν σε επηρεάζουν μόνο και μόνο επειδή εγώ μπορεί να σκέφτομαι έτσι. Αποχωρώ και όνειρα γλυκά. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Επέτρεψέ μου να συμφωνήσω επίσης με την υπογραφή του ΑΚΑ (ποιός στη χάρη σου μεγάλε ΑΚΑ!) αλλά και τι δική σου "Το να αποφύγω να κάνω ή να πω κάτι που εσένα ξέρω ότι θα σε προσβάλει ή θα σε φέρει σε δύσκολη θέση είναι ευγενές." Βιογραφικό για τη μόρφωσή μου δεν πρόκειται να στείλω. Και ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του οπότε θα σε αφήσω να κρατήσεις τη δική σου. Όσο για το οτι ψάχνομαι να τσακωθώ, είναι πιο φαιδρό και απο έργο του Μολιέρου. Στην απάντησή μου δεν υπήρξε ουδεμία αναφορά στο πρόσωπό σου, καμία μομφή. Η δικιά σου βρίθει προσωπικών κατηγοριών και χαρακτηρισμών. Εκτός αν βίωσες άλλα πράγματα ως προσωπικούς χαρακτηρισμούς οπότε πάσο. Κράτα λοιπόν την άποψή σου και σκέψου λίγο οτι όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι λέει κάποιος άλλος ίσως δεν φταίει πάντα ο δέκτης αλλά ο πομπός. Εγώ πιθανά θα ακολουθήσω την προτροπή σου, όταν δε θα μου αρέσει κάτι θα φεύγω και δεν θα προσπαθώ να το αλλάξω.. Καλημέρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VatraX 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ασφαλως και υπαρχει το συνταγμα που πρεπει ολοι να σεβομαστε.Επειδη ομως οι κοινωνιες προχωρουν και δεν μενουν κολλημένες σε στερεοτυπα, μηπως θα επρεπε να σκεφτεις οτι αυτη η διαταξη για την βλασφυμια ειναι ηδη ξεπερασμενη και πρεπει να καταργηθει? Οπως εχει γινει μεχρι σημερα σε χιλιαδες αλλες διαταξεις που κριθηκαν καποτε αναχρονιστικες. Εκτος και αν το συνταγμα ειναι εκ θεου και απαγορεύεται να το αγγιξουμε. Φαίνεται οτι εισαι διαβασμενος ανθρωπος και θα τολμουσα να πω "μορφωμενος" αλλα το δικαιωμα του να κρινεις και να κατακρινεις τους παντες ως "αναρχικους και αγενεις" δεν ξερω σε ποιο κειμενο το ειδες γραμμενο. Δυστυχως οσα κειμενα και βιβλια να διαβασει καποιος δεν σημαινει οτι θα αποκτησει και πραγματικη μορφωση (την αρετη που ελεγε ο Σωκρατης) αν δεν κρατησει το μυαλο του ανοικτο και καθαρο. "Αμφισβητήστε την αληθεια" Σωκρατης Eπαναλαμβάνω : Αντικείμενο ποινικού ενδιαφέροντος είναι μόνο η εξασφάλιση του σεβασμού στον Θεό και στα θεία ως αξία που το κράτος αναγνωρίζει και θέλει να προστατεύσει, ανεξάρτητα από το ποιος ακούει τη βλασφημία και το εάν θίγεται. Το γεγονός ότι το κράτος αναγνωρίζει αυτό ως αξία κάπου εκεί τερματίζει την κουβέντα. Κοινωνία δεν είμαι εγώ / εσύ / εκείνος είναι το σύνολο. Όταν το σύνολο αποφασίσει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει αυτό θα γίνει. Όταν όμως 100 σούργελα αποφασίζουν να σπάσουν παγκους στις λαικες / κάψουν ένα θέατρο / διαδηλώσουν κατά άρθρου του Συντάγματος αυτό δεν το κάνει λαική βούληση το κάνει μειοψηφική (σε βαθμό αμελητέο στα 10 εκατομμύρια) διαμαρτυρία. Το να γκρεμίζεις θεσμούς για να επιβεβαιώσεις κάποιο ψευδαίσθημα ελευθερίας δεν είναι πρόοδος ειδικά όταν δεν μπορείς ο ίδιος να θθέσεις όρια στον εαυτό σου. Πρόοδος δεν είναι να γίνουν τα πάντα ένας ασύδωτος και άναρχος οίκος ανοχής. Όποιος αρνείται να αντιληφθεί τους λόγους θέσπισης θεσμών όπως το Σύνταγμα δεν είναι απαραίτητα αμόρφωτος, συχνά είναι εγωιστής , ενίοτε και αγενής αλλά αυτά είναι εγγενή χαρακτηριστικά τα οποία ούτε να κρίνουμε μπορούμε ούτε να συζητήσουμε. Όταν δε για να νιώσει ελευθερία έχει την ανάγκη να προσβάλει τα πιστεύω του συνόλου τότε αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα. '' Η υπερβολική ελευθερία μοιάζει με υπερβολική δουλεία, αφού αλλάζει και τον πολίτη και την πολιτεία '' Πλάτωνας Τα περί Σωκράτη και αρχαίων Ελλήνων και τα λοιπά ας τα αφήσουμε στην άκρη. Εδώ καλά καλά δεν γνωρίζουμε βασικά σύγχρονα θέσματα κοινωνικών αξιών. Και η ημιμάθεια είναι ΠΟΛΥ χειρότερη της αμάθειας. Για να το κλείσουμε πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης. ... Ο πομπός εκπέμπει καμπάνα, πιο καμπάνα θα έγραφα βιβλίο, ο δέκτης αδυνατεί να απόκωδικοποιήσει. .. Και είδες που πειράχτηκες ; Η δικιά σου βρίθει προσωπικών κατηγοριών και χαρακτηρισμών. Εκτός αν βίωσες άλλα πράγματα ως προσωπικούς χαρακτηρισμούς οπότε πάσο. Είδες που σημασία δεν έχει αν εσύ το θεωρείς ύβρη αλλά ο απέναντι ? Είδες τι ωραίες τρύπες έχει η όλος ο αναραχοελέυθερος αχταρμάς που προασπίζεσαι όταν αγγίζει εσένα και όχι τους άλλους? ''Ελευθερία για την πάρτη μας και όχι για όλους'' δεν υπάρχει. Αυτό λέγεται αλλιώς και εδώ δεν υπάρχει. Δεν ζήτησα διαπίστευση ούτε βιογραφικό, διαπίστωση έκανα. Η μόρφωση δεν στοιχειοθετέιται με βιβλιογραφία, τα βιογραφικά δεν λένε τίποτα Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 13 , 2012 από τον VatraX 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nuntius 2.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 Είδες που σημασία δεν έχει αν εσύ το θεωρείς ύβρη αλλά ο απέναντι ? Είδες τι ωραίες τρύπες έχει η όλος ο αναραχοελέυθερος αχταρμάς που προασπίζεσαι όταν αγγίζει εσένα και όχι τους άλλους? ''Ελευθερία για την πάρτη μας και όχι για όλους'' δεν υπάρχει. Αυτό λέγεται αλλιώς και εδώ δεν υπάρχει. Δεν ζήτησα διαπίστευση ούτε βιογραφικό, διαπίστωση έκανα. Η μόρφωση δεν στοιχειοθετέιται με βιβλιογραφία, τα βιογραφικά δεν λένε τίποτα Είδες που εσύ έχεις σκέψη αχταρμά και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε? Είδες που παίρνεις μια απάντηση για κάτι και τη χρησιμοποιείς για κάτι άλλο? Είδες που, ακόμα και αν εγώ είδα σαν ύβρη τα λόγια σου όχι μόνο δεν σου απαγόρεψα να τα λές, ούτε ζήτησα να μην τα λές, ούτε προσπάθησα να κάνω τους άλλους να μην τα διαβάζουν αλλά είπα και ευχαριστώ? Και επίσης, μορφωμένο παιδί είσαι, θα περίμενα να ξέρεις τη διαφορά της "ύβρεως" απο την "κατηγορία" και τον "χαρακτηρισμό".. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Billanti 931 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 Ρε παιδιά η εν λόγω παράσταση δεν είχε περάσει από δικαστήριο και τελικά κέρδισε τη δίκη; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VatraX 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 Είδες που εσύ έχεις σκέψη αχταρμά και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε? Είδες που παίρνεις μια απάντηση για κάτι και τη χρησιμοποιείς για κάτι άλλο? Είδες που, ακόμα και αν εγώ είδα σαν ύβρη τα λόγια σου όχι μόνο δεν σου απαγόρεψα να τα λές, ούτε ζήτησα να μην τα λές, ούτε προσπάθησα να κάνω τους άλλους να μην τα διαβάζουν αλλά είπα και ευχαριστώ? Και επίσης, μορφωμένο παιδί είσαι, θα περίμενα να ξέρεις τη διαφορά της "ύβρεως" απο την "κατηγορία" και τον "χαρακτηρισμό".. Έκθεση για το αυγο: To αυγό το κάνει η κότα. Η κότα είναι (15 σελίδες για την κότα) ... Όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις '' με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω '' είσαι .... Άστο παιδί μου πούλα αέρα εκεί που αγοράζουν. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 εχω κλασει στα γελια ο παναγιωταρος aka καιαδας εξωφυλο των δισκων του ας μου μιλαει ο καιαδας για χριστιανικα ηθη και μπορει και να τον παιξω (αμα δε το κανει θα κατσω να ψαξω τους στιχους του) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nuntius 2.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) εχω κλασει στα γελια ο παναγιωταρος aka καιαδας εξωφυλο των δισκων του ..... ας μου μιλαει ο καιαδας για χριστιανικα ηθη και μπορει και να τον παιξω (αμα δε το κανει θα κατσω να ψαξω τους στιχους του) Άσχετα απο το τι πρεσβεύει ο εν λόγω κύριος αυτά ήταν παλιά, μπορεί να έχει αλλάξει άποψη βρε Άγγελε και όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα, right? Τι σου είναι η πουτάνα η δημοκρατία όμως ε.. Μόλις υπερασπίστηκα τον Καιάδα.. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 13 , 2012 από τον nuntius Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2012 Άσχετα απο το τι πρεσβεύει ο εν λόγω κύριος αυτά ήταν παλιά, μπορεί να έχει αλλάξει άποψη βρε Άγγελε και όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα, right? Τι σου είναι η πουτάνα η δημοκρατία όμως ε.. Μόλις υπερασπίστηκα τον Καιάδα.. λάθος σου!! μερικά πράγματα δεν αλλάζουν!! ο τύπος ειναι για τα ................................. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες