οινοχόος 303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 όλοι μας θα 'πρεπε να ενδιαφερόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον , αυτό όμως -κατα τη γνώμη μου-θα γινόταν πιο εύκολο μαθαίνοντας την ιστορία ώστε να αποφύγουμε τα ίδια λάθη 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Eχεις δικιο σε αυτ που γραφεις Οινοχοε αλλά προσωπικα με προβληματιζει οτι ο Ελληνας ειτε διαβασει Ιστορια ειτε δεν ξερει Ιστορια εκει που δυσκολευεται ειναι να γραψει ο ιδιος Ιστορια....και οσο ερχομαστε προς τις μερες μας τοσο πιο εντονος ο προβληματισμος μου! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Λοιπόν λεβέντες εγώ ξέρω πως το 1980 που ξεκίνησα να δουλεύω στην Ελλάδα υπήρχαν και παρήγαγαν οι: Pirelli Nissan Θεοχαράκης Opel Valkan-Export Βιαμύλ Namco-Citroen Κοντογούρης ΚΗΜ Δαμίγος Κατράντζος Κλαουδάτος Μινιόν Αυτές οι εταιρίες μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Σήμερα δεν λειτουργεί καμία τους για διάφορους λόγους.Είτε γιατί οι συνδικαλιστές ήθελαν να κάνουν κουμάντο στην επένδυση του άλλου,είτε γιατί το κράτος με τις γραφειοκρατικές και άλλες μ@λ@κίες του έκαναν τους επιχειρηματίες να τις κλείσουν,είτε γιατί οι ημέτεροι πήραν θαλασσοδάνεια και δεν τα πλήρωσαν ποτέ. Σε όλες τις περιπτώσεις έχει βάλει το χεράκι του το κράτος,στον ένα ή τον άλλο βαθμό. Σίγουρα μπορούμε να παράξουμε πολλά πράγματα. Πείτε μου όμως.Ποιός σοβαρός επιχειρηματίας θα επενδύσει στην Ελλάδα αν δεν αλλάξει το ίδιο το κράτος ? Προσωπικά ένα κωλομάγαζο είχα για 20 χρόνια και επειδή πήγαινα με τον σταυρό στο χέρι έκανα μια τρύπα στο νερό,γι'αυτό και το πούλησα. Δεν μπορείς να συμμετέχεις σε ένα παιχνίδι όταν ο άλλος σου αλλάζει τους κανόνες συνεχώς. Δυστυχώς δεν έχω ελπίδες για το μέλλον.Μερικοί μπορεί να με πείτε απαισιόδοξο,αλλά νομίζω πως είμαι ρεαλιστής. Μακάρι να έχω άδικο. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ 621 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Mια ακομη συνηθισμενη μερα για τον Γιαννη που περπατά ανήσυχα, χαζεύοντας τις βιτρίνες των μαγαζιών της Πατησίων. Συνοικιακά κομμωτήρια, ίδιες αφίσες στους τοίχους, ίδια βρώμικα παγκάκια, γριές με εμμονή στην ίδια περμανάντ και στο ίδιο αλεύρι για κουλουράκια, περισσότερα από τριάντα χρόνια τώρα. -«Καλά δεν βαρέθηκαν; Τι περιμένουν δηλαδή; Είναι φοβερό πράγμα σε τι λεπτομέρειες μπορεί να κολλήσει ένας άνθρωπος και γύρω από αυτές να θεμελιώσει μια ζωή», αναρωτήθηκε. Έψαξε να βρει δικές του εμμονές. Τις θεώρησε όλες δικαιολογήσιμες. Συνέχισε να περπατά. Τα μαγαζιά των ηλεκτρικών συσκευών αιχμαλωτίζουν την προσοχή του. Όλες οι οθόνες αναπαράγουν τις ίδιες σαχλές σαπουνόπερες. «Η ηλιθιότητα δεν θα πάψει ποτέ να στοιχειώνει αυτή την πόλη», σκέφτηκε. Τα συνοικιακά καφενεία των ηλικιωμένων, στα ισόγεια των πολυκατοικιών, ήταν το αγαπημένο του θέαμα. Όχι πια. Υπέκυψαν και αυτά στη γοητεία της λευκής πλαστικής καρέκλας του γύφτου, του φρεντοτσίνο και άλλων μοντερνισμών. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί με λίγη τύχη να συνδυάσεις μια χαρά, μαϊμού πίνακες του Εγγονόπουλου με έπιπλα από το ΙΚΕΑ ή τους 120 ενωμένους κατασκευαστές. Συνέχιζε να ψιχαλίζει αν και για να είμαστε ακριβέστεροι ο δυνατός αέρας θα έπρεπε να τον απασχολεί περισσότερο. Ήταν ενοχλητικός, κρύος και ευμετάβλητος.Η κυκλοθυμία του παρέσερνε τα φύλλα και εκείνα πιλοτάριζαν με ζογκλερικούς αυτοσχεδιασμούς που όμοιούς τους μόνο μεθυσμένα χελιδόνια μπορούν να εκτελέσουν. Τον παρατηρούσαμε από το απέναντι πάρκο. Ήταν παράξενος και μαυροντυμένος. Ένας πρίγκιπας του ερέβους. Φορούσε ακριβά ρούχα ή για να είμαι πιο ακριβής έμοιαζαν σαν τέτοια. Τον κολάκευαν απόλυτα και όμως κάτι αδιόρατο μαρτυρούσε πως δεν ήταν κομμάτια της γκαρνταρόμπας του. Ήταν μια φιγούρα που δεν θα ήθελες να συναντήσεις σε στοά της Αθήνας, ούτε οποιασδήποτε άλλης πόλης, ειδικά μια τέτοια νύχτα. Είχε μακριά βαθυπράσινη γενειάδα και σγουρά κατάμαυρα μαλλιά, τα οποία κυμάτιζε ο άνεμος, σαν τα μαλλιά της Μέδουσας. Το κασκόλ του χόρευε σαν φίδι τυλιγμένο από τον λαιμό του. Σε άλλους θύμιζε τον Πλούτωνα, σε άλλους τον Ποσειδώνα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέμεναν ότι ήταν ο Keyser Soze. Ένα μπουλούκι παιδιών έβγαινε από το παρακείμενο μπιλιαρδάδικο. Τον είδαν να αναδύεται μέσα από την καταχνιά. Τον απέφυγαν όπως ένας τρομοκρατημένος σκύλος τον πελώριο ίσκιο του. Συνεχίζαμε να τον παρακολουθούμε επισταμένα. Περπατούσε κρατώντας ένα ασημένιο ραβδί το οποίο χρησιμοποιούσε σαν μπαστούνι για να υποστηρίζει την ύπαρξη του, αν και δεν έδειχνε να το έχει μεγάλη ανάγκη καθότι βάδιζε σαν λιοντάρι. Ίσως ήταν κάποια αισθητική πρωτοβουλία χωρίς καμιά χρηστική αναγκαιότητα. Μπήκε μέσα σε ένα βουλκανιζατέρ το οποίο διανυκτέρευε. Δυο νεαροί μηχανικοί και ένας γηραιότερος, όλοι και όλοι. Ο ένας από τους νεαρούς ηλεκτροσυγκολλούσε τον προφυλακτήρα ενός Opel ο ηλικιωμένος και ο έτερος μαθητευόμενος έπαιζαν βελάκια σκοτώνοντας την ώρα τους. Το ραδιόφωνο αναπαρήγαγε το “ΤheMoonlightShadow”. Εύθυμος ρυθμός, θλιμμένα λόγια. Ποιος όμως δίνει σημασία στα λόγια των ξένων τραγουδιών; Ειδικά εάν είσαι φαναρτζής και μέλος του funclub του Στέλλιου Περπινιάδη, δεν το κάνεις. Ζήτησε τσιγάρο. Προθυμοποιήθηκαν να του προσφέρουν, όχι όμως την μάρκα του. -«Καπνίζω μόνο στριφτα», δήλωσε βραχνά -«Ήταν απροκάλυπτα παράξενος. Έφυγε σιγοτραγουδώντας το φαλτσα μενεξεδια. Μας μίλησε για κάποια Πορτοκαλένια. Εμείς γελάσαμε με την ψυχή μας. Άκου εκεί Πορτοκαλένια! Δεν έδειξε να τον ενοχλεί ιδιαίτερα. Ο μάστορας όμως που βρισκόταν πίσω του, μας έκανε νόημα πως κουβαλούσε μαχαίρια και πιστόλια. Διαγράφονταν, λέει, κάτω από την καπαρντίνα του. Το βουλώσαμε αμέσως! Δεν έδειξε να κατάλαβε τον λόγο. Τα μαλλιά του μας έκαναν εντύπωση. Ήταν πολύ σγουρά, το χρώμα τους ήταν μπορντό ή μαύρο. Καλά δεν είμαι και η Μοιραράκη για να διακρίνω κάθε απόχρωση. Δεν μπορώ να αποφανθώ μετά βεβαιότητας. Ενδεχόμενα να φορούσε περούκα. Τι να σου πω δεν ξέρω! Το μόνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι πριν μπει εδώ μέσα, το καναρίνι ήταν στο κλουβί του. Ξέρεις την ιστορία με τους μεταλλωρύχους και τα καναρίνια; Όχι; Κάτσε να ακούσεις». «Παλιά όταν κατέβαιναν στου κάτω κόσμου τα μέρη, προς αναζήτηση κοιτασμάτων, έπαιρναν μαζί και ένα καναρίνι. Όταν αυτό σταματούσε να κελαηδά όλοι έτρεχαν προς την έξοδο, ήταν ένδειξη ύπαρξης θανατηφόρων αερίων. Το δικό μας χάθηκε. Λέτε να σημαίνει κάτι αυτό;» «Είστε πράγματι αστυνομικοί; Πως προλάβατε και ήρθατε πριν τους δημοσιογράφους. Τον παρακολουθούσατε;» Βγήκε από το φαναρτζίδικο. Τον είδαμε να χαμογελά, διότι στάθηκε κάτω από την φωτισμένη με νέον ταμπέλα. Ύψωσε το βλέμμα του για να διαβάσει την επωνυμία «Παρίσι – Ντακάρ». Τα πορσελάνινα δόντια του άστραψαν. Υπολογίζω την απόσταση που μας χώριζε στα πενήντα μέτρα. Είχαν κατέβει και τα σύννεφα στο μεταξύ, μέχρι το ύψος των πολυκατοικιών ή οι πολυκατοικίες είχαν ανέλθει στο ύψος των σύννεφων, έτσι που σου φαινόταν πως όλα συνέβαιναν σε θεατρική σκηνή. Άνοιξε την καπαρντίνα του η οποία ανέμισε σαν πειρατική σημαία. Νομίσαμε πως είδαμε την ψυχή του να βγαίνει από το στήθος του και να πετά. Ήταν ίδιος ο Batman, ίσως και ο Ρασπούτιν με φτερά καναρινιού. Κοίταξε διερευνητικά προς κάθε κατεύθυνση έδειχνε σαν να ψάχνει περίπτερο, ίσως πάλι να έψαχνε τον εαυτό του. Ήταν όλα κλειστά. Χτύπησε τα δάκτυλα του και ξαφνικά το πλησιέστερο από τα περίπτερα φωτίστηκε σαν την φλεγόμενη βάτο του Μωυσή. Με έπιασε πανικός. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να πάρω τηλέφωνο τα κανάλια. Ποια αστυνομία ρε; Δεν κάνω εγώ τέτοια. Λίγο αργότερα άναβε τσιγάρο. Έμοιαζε με μισοσβησμένο φάρο. Η παρομοίωση αυτή μου ήρθε εξαιτίας του τραγουδιού των Πυξ Λαξ. Ο δρόμος γινόταν όλο και πιο άδειος, όλο και πιο ενδιαφέρον. Όσο ξεμάκραινε πάντως, η μορφή του ψήλωνε ενώ το τοπίο συρρικνωνόταν. Κάμποσες συμμορίες νέγρων καραδοκούσαν στις γωνίες του κάδρου, μαστουρωμένοι, φοβισμένοι και φοβεροί. Παζάρευαν πουτάνες, ηρωίνη και πλαστά έγγραφα. Προχώρησε προς το μέρος τους. Προσπέρασε. Στάθηκε ενώπιον μιας παρηκμασμένης βιτρίνας με γυναικεία ρούχα. Η μπουτίκ λεγόταν «Λία». Οι κούκλες του φάνηκαν αλαζονικά όμορφες και πρόστυχες. Δάκρυα έτρεχαν αλλά όχι από τα μάτια τους. Μισάνοιξαν τα παγωμένα τους χείλη με πόθο. Στα πρόσωπά τους αναγνώριζες το βλέμμα της παραφροσύνης. Το φεγγάρι θα έδυε, αλλά όχι ακόμα. Παράξενα πράγματα! Aντε γεια μας! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
οινοχόος 303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 αγαπητέ Μαθουσάλα έχουμε τον ίδιο προβληματισμό ο συμπολίτης tre έγραψε ένα κομμάτι της ιστορίας που χάσαμε αναρωτιέμαι, άραγε τι υπήρχε τότε που χάσαμε και είναι η αιτία για τη κατάντια αλλά και το μαύρο μέλλον της χώρας ...το μόνα που μπορώ να σκεφτώ είναι ιδανικά και αρχές , δεν ξέρω αν είναι σωστή η σκέψη , βοηθήστε με Υ.Γ ΓΙΑΝΝΗ Δ ωραία η γραφή σου δυστυχώς δεν μπόρεσα να τα συνδέσω . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
snoop_aloop 302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Όσο αφορά τα προιόντα που παράγει η χώρα υπάρχει κοινοτική οδηγία προς κάθε χώρα του τι θα παράγει και που θα διοχετεύεται. Η γυναίκα μου με τον αδελφό της που έχουν κάτι χωραφάκια στο χωριό, αν θέλουν να σπείρουν κάτι θα πρέπει πρώτα να πάρουν άδεια αν επιτρέπεται στην περιοχή ή ακόμα χειρότερα να τους που ΑΥΤΟ θα σπείρεις... :( μεγαλο αγκαθι αυτη η οδηγια!στην ουσια καταργει την ελευθερη καλιεργεια!ευρωπαικη ενωση?μαλλον ευρωπαικη δικτατορια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ο ΦΡΟΥΚΟΥΜΠΙΚΟΥ 1.766 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Ο Κωστας Μαθοσαλόπουλος άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του για τις 6 το πρωί ... (MADE IN JAPAN) Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα "μπρίκι" (MADE IN TURKEY) Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY) Έβαλε το πουκάμισό του (MADE IN SRI LANKA), Τα jeans με φίρμα (MADE IN SINGAPORE) Παπούτσια (MADE IN ITALY) Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή (MADE IN INDIA) ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOODA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜYLNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Έριξε μία ματιά στο "laptop" κομπιούτερ του (MADE IN MEXICO) Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN). Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN USA), μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN FRANCE) το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA) και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ. Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA), ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του (MADE IN BRAZIL), ένα ποτήρι κρασί (MADE IN FRANCE) και άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA). Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να βρεί μιά δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ... ....την επόμενη μέρα άρχισε να τρώει από τα σκουπίδια μαζί με τις λαθροκατσαρίδες. μετά αυτοκτόνησε....(MADE IN GREECE) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 ....την επόμενη μέρα άρχισε να τρώει από τα σκουπίδια μαζί με τις λαθροκατσαρίδες. μετά αυτοκτόνησε....(MADE IN GREECE) Οχι κυριε μου!Δεν θα εκμεταλλευτείτε Πολιτικα την κουβεντα μας.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 μεγαλο αγκαθι αυτη η οδηγια!στην ουσια καταργει την ελευθερη καλιεργεια!ευρωπαικη ενωση?μαλλον ευρωπαικη δικτατορια Αυτες τις ντιρεκτιβες τις υπογραψαμε,μπηκαμε πανηγυριζοντας στην Ε Ε ,αλλα κανεις δεν φροντισε να ενημερωσει τον παραγωγο του πρωτογενη τομεα,για την πραγματικοτητα που θα ακολουθουσε. Συν τοις αλλοις,επεσε και το μπαγιοκο των επιδοτησεων,και ως γνωστον ο Ελλην εκανε τουμπεκι,γιατι ερχοταν ευκολο και ακοπο χρημα,οποτε και οι ελαχιστοι πονηρεμενοι,αραξαν στα καφενεια,και αξιοποιουσαν τις επιδοτησεις,κατα το δοκουν. Θα το ξαναπω χιλιαδες φορες. Υπαρχει συνυπευθυνοτητα,δεν εφταιξε ποτε,μονο το κρατος. Τρεξανε ενα σωρο προγραμματα,και ειτε δεν απορροφηθηκαν ποτε τα διαθεσιμα κονδυλια,ειτε απορροφηθηκαν και χορτασαν χρημα διαφοροι τυχοδιωκτες-διαχειριστες-δικαιουχοι,και γεμισαν τα χωρια μερσεντε,μπεμβε,και καγιε....... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Αυτες τις ντιρεκτιβες τις υπογραψαμε,μπηκαμε πανηγυριζοντας στην Ε Ε ,αλλα κανεις δεν φροντισε να ενημερωσει τον παραγωγο του πρωτογενη τομεα,για την πραγματικοτητα που θα ακολουθουσε. Συν τοις αλλοις,επεσε και το μπαγιοκο των επιδοτησεων,και ως γνωστον ο Ελλην εκανε τουμπεκι,γιατι ερχοταν ευκολο και ακοπο χρημα,οποτε και οι ελαχιστοι πονηρεμενοι,αραξαν στα καφενεια,και αξιοποιουσαν τις επιδοτησεις,κατα το δοκουν. Θα το ξαναπω χιλιαδες φορες. Υπαρχει συνυπευθυνοτητα,δεν εφταιξε ποτε,μονο το κρατος. Τρεξανε ενα σωρο προγραμματα,και ειτε δεν απορροφηθηκαν ποτε τα διαθεσιμα κονδυλια,ειτε απορροφηθηκαν και χορτασαν χρημα διαφοροι τυχοδιωκτες-διαχειριστες-δικαιουχοι,και γεμισαν τα χωρια μερσεντε,μπεμβε,και καγιε....... Και Αϊ-Παντ με απλικέσια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mclaren 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Ρε άνθρωπα πόσο πιο κάτω? 500κάτι ευρώ δεν φτάνουν ούτε για σωβρακοφανέλες.....χααχααχαχαχαχχαχαχα Α και που σαι....με 500κάτι παίδι δεν κάνει ο Έλληνας.....άρα και οικογένεια......άρα σε λίγο καιρό θα πάρουμε τα @@ μας.... Αλλά και μπάκουρας με το 500άρικό όυτε κατσαρίδα δεν μαμάς.....άρα πάλι @@ θα πάρουμε. Αν είσαι γυνάικα διάβαινε...αν είσαι αρσενικός τσίμπα ένα @ :rotfl: Σωστος!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Λοιπόν λεβέντες εγώ ξέρω πως το 1980 που ξεκίνησα να δουλεύω στην Ελλάδα υπήρχαν και παρήγαγαν οι: Pirelli Nissan Θεοχαράκης Opel Valkan-Export Βιαμύλ Namco-Citroen Κοντογούρης ΚΗΜ Δαμίγος Κατράντζος Κλαουδάτος Μινιόν Αυτές οι εταιρίες μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Σήμερα δεν λειτουργεί καμία τους για διάφορους λόγους.Είτε γιατί οι συνδικαλιστές ήθελαν να κάνουν κουμάντο στην επένδυση του άλλου,είτε γιατί το κράτος με τις γραφειοκρατικές και άλλες μ@λ@κίες του έκαναν τους επιχειρηματίες να τις κλείσουν,είτε γιατί οι ημέτεροι πήραν θαλασσοδάνεια και δεν τα πλήρωσαν ποτέ. Σε όλες τις περιπτώσεις έχει βάλει το χεράκι του το κράτος,στον ένα ή τον άλλο βαθμό. Σίγουρα μπορούμε να παράξουμε πολλά πράγματα. Πείτε μου όμως.Ποιός σοβαρός επιχειρηματίας θα επενδύσει στην Ελλάδα αν δεν αλλάξει το ίδιο το κράτος ? Προσωπικά ένα κωλομάγαζο είχα για 20 χρόνια και επειδή πήγαινα με τον σταυρό στο χέρι έκανα μια τρύπα στο νερό,γι'αυτό και το πούλησα. Δεν μπορείς να συμμετέχεις σε ένα παιχνίδι όταν ο άλλος σου αλλάζει τους κανόνες συνεχώς. Δυστυχώς δεν έχω ελπίδες για το μέλλον.Μερικοί μπορεί να με πείτε απαισιόδοξο,αλλά νομίζω πως είμαι ρεαλιστής. Μακάρι να έχω άδικο. Να ρωτησω κατι? Αυτες οι επιχειρησεις σημερα σε πιο μερος της γης λειτουργουν και οι εργαζομενοι τους τι μισθους παιρνουν? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Ψάχνεις για δουλειά στο Μπαγκλαντές ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Ψάχνεις για δουλειά στο Μπαγκλαντές ; Αμα αφεντικο καλο δωσει φωτη φαει, φωγη παει μπαγλαντεσΣΣσ μαζεψει καρπους.. Απλα αυτο που σκεφτομαι ειναι, οτι αν εχουν παει ολοι αυτοι σε κινες/ταιβαν/αντιστοιχες χωρες και πληρωνουν μισθους 100 ευρω, δεν βλεπω τον τροπο να τις κραταγαμε στην ελλαδα μεσα στην ελευθερη αγορα. Ο μονος τροπος που σκεφτομαι θα ηταν με αντιστοιχες διευκολυνσεις και μισθους αντιστοιχου υψους. Δεν ισχυριζομαι οτι ειναι υγιες το κρατος ή οτι δεν υπηρξαν μαλακιες γραφειοκρατιας κτλπ, αλλα νομιζω οτι αλλου ειναι ο κυριος λογος και αλλον κυνηγαμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Αμα αφεντικο καλο δωσει φωτη φαει, φωγη παει μπαγλαντεσΣΣσ μαζεψει καρπους.. Απλα αυτο που σκεφτομαι ειναι, οτι αν εχουν παει ολοι αυτοι σε κινες/ταιβαν/αντιστοιχες χωρες και πληρωνουν μισθους 100 ευρω, δεν βλεπω τον τροπο να τις κραταγαμε στην ελλαδα μεσα στην ελευθερη αγορα. Ο μονος τροπος που σκεφτομαι θα ηταν με αντιστοιχες διευκολυνσεις και μισθους αντιστοιχου υψους. Δεν ισχυριζομαι οτι ειναι υγιες το κρατος ή οτι δεν υπηρξαν μαλακιες γραφειοκρατιας κτλπ, αλλα νομιζω οτι αλλου ειναι ο κυριος λογος και αλλον κυνηγαμε. τι διαφορετικό κάνει η Ιταλία και Γερμανία η Αμερική που έχουν βαριές βιομηχανίες με κανονικούς μισθούς και όχι ουγκαντας και κρατάνε τις εταιρείες τους? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Εδώ φεύγουν από το Μπαγκλαντές να έρθουν εδώ, μάλλον να περάσουν από εδώ για να πάνε Ευρώπη. Καθώς στα μέρη τους μπορεί να υπάρχουν πολλά και διάφορα εργοστάσια αλλά χέστηκε πατόκορφα η Sung-Hi Lee αν η βίδα από το DVD που κατασκεύασε με τα χεράκια της είναι άψογη και οικονομική για την Samsung και ο λόγος είναι γιατί το μεσημέρι θα πάει με άδεια χέρια και δεν θα έχει να φάει το παιδάκι της. Δεν φαντάζομαι να το επιθυμεί κανείς αυτό και για εμάς τους καπιτάλες με τα Husky ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gilles 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 (τροποποιήθηκε) τι διαφορετικό κάνει η Ιταλία και Γερμανία η Αμερική που έχουν βαριές βιομηχανίες με κανονικούς μισθούς και όχι ουγκαντας και κρατάνε τις εταιρείες τους? - Παράγουν όσα ή και περισσότερα από όσα καταναλώνουν. - Ευνοούν την ανάπτυξη επιχειρήσεων χωρίς την ποινικοποίηση του κέρδους. - Προωθούν την καινοτομία. - Και άλλα πολλά. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 28 , 2012 από τον gilles 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Ας φτιάχναμε με και εμείς εφάμιλλα προϊόντα με κάτι εταιρείες τύπου VAG-Deutz-M-Siemens κλπ και θα γινόταν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 (τροποποιήθηκε) τι διαφορετικό κάνει η Ιταλία και Γερμανία η Αμερική που έχουν βαριές βιομηχανίες με κανονικούς μισθούς και όχι ουγκαντας και κρατάνε τις εταιρείες τους? εχω την εντυπωση οτι ουτε αυτες σκιζουν τελευταια.. με ενα προχειρο search.. κυριως παραγουν για εξαγωγες οποτε μπορουν να πατανε στις πλατες αλλων και να επιβιωνουν συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει, μπορω να βρω αργοτερα κανα αρθρακι απο καποιον πιο σχετικο απο μενα, μιας και οι γνωσεις μου στα οικονομικα ειναι ελαχιστες Εδώ φεύγουν από το Μπαγκλαντές να έρθουν εδώ, μάλλον να περάσουν από εδώ για να πάνε Ευρώπη. Καθώς στα μέρη τους μπορεί να υπάρχουν πολλά και διάφορα εργοστάσια αλλά χέστηκε πατόκορφα η Sung-Hi Lee αν η βίδα από το DVD που κατασκεύασε με τα χεράκια της είναι άψογη και οικονομική για την Samsung και ο λόγος είναι γιατί το μεσημέρι θα πάει με άδεια χέρια και δεν θα έχει να φάει το παιδάκι της. Δεν φαντάζομαι να το επιθυμεί κανείς αυτό και για εμάς τους καπιτάλες με τα Husky ; Εκει θελω να καταληξω και εγω. Μας εχουν ζαλισει για ανταγωνιστικοτητα για παραγωτικοτητα τελευταια, στο δικο μου το μυαλο αυτα μεταφραζονται ως γινετε Sung-Hi Lee.. Free market εχει και η Sung-Hi Lee πανω απ΄το κεφαλι της, καπιταλα βεβαια δεν θα την χαρακτηριζα. Εμενα μπορεις να με πεις καπιταλα παντως. εδιτ: η sung hi lee καλα το παει τελικα, με επιασε αδιαβαστο ο γιωργης.. α και παλιοκαπιλας ειναι και αυτη Τροποποιήθηκε Ιούνιος 28 , 2012 από τον Whatevier Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Επισης εχει και παρομοια γραφειοκρατια με εμας, παραλειψη μου. Ούτε καν! Με 3 χαρτάκια ξεκινάς την επιχείρησή σου. Το ζήτημα είναι μάλλον πολύ πιο απλό. Όποιος μεταφέρει μια επιχείρηση σε τέτοιες χώρες, το κάνει για να μειώσει δραματικά το κόστος παραγωγής. Με εξευτελιστικά μεροκάματα σε συνδυασμό με χαμηλή φορολογία. Αν ήταν να δίνει τα ίδια, θα το κανε και στη χωρα του. Κοινώς, για να ευημερούν κάποιες χώρες στον πλανήτη πρέπει να απομυζούν τις υπόλοιπες σε ανθρώπινο δυναμικό και φυσικούς πόρους. Επισης εχει και παρομοια γραφειοκρατια με εμας, παραλειψη μου. Ούτε καν! Με 3 χαρτάκια ξεκινάς την επιχείρησή σου. Το ζήτημα είναι μάλλον πολύ πιο απλό. Όποιος μεταφέρει μια επιχείρηση σε τέτοιες χώρες, το κάνει για να μειώσει δραματικά το κόστος παραγωγής. Με εξευτελιστικά μεροκάματα σε συνδυασμό με χαμηλή φορολογία. Αν ήταν να δίνει τα ίδια, θα το κανε και στη χωρα του. Κοινώς, για να ευημερούν κάποιες χώρες στον πλανήτη πρέπει να απομυζούν τις υπόλοιπες σε ανθρώπινο δυναμικό και φυσικούς πόρους. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hondaios 520 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Κωστα, θα ηθελα να μου απαντησεις στο παρακατω. ο Μαθοσαλοπουλος της ιστοριας εχει να παει σε ενα γαμο το σαββατο και βγαινει στη γυρα να αγορασει ενα πουκαμισο. περναει απο κανα δυο μαγαζακια της περιοχης του, αλλα παει και στο mall να ριξει μια ματια. τα λεφτα δεν ειναι και τοσο θεμα μιας και ενα πουκαμισακι που θα το εχει "για καλο" θα το κρατησει. σε ρωτω λοιπον, θα αγορασει καποιο no name ελληνικο το οποιο εστω και τυχαια θα εχει ωραια γραμμη και εφαρμογη επανω του, η θα παει κατευθειαν στο burberry με τα φλωροτετραγωνακια στο γιακα που δειχνουν οτι τα εσκασε κιολας? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Κωστα, θα ηθελα να μου απαντησεις στο παρακατω. ο Μαθοσαλοπουλος της ιστοριας εχει να παει σε ενα γαμο το σαββατο και βγαινει στη γυρα να αγορασει ενα πουκαμισο. περναει απο κανα δυο μαγαζακια της περιοχης του, αλλα παει και στο mall να ριξει μια ματια. τα λεφτα δεν ειναι και τοσο θεμα μιας και ενα πουκαμισακι που θα το εχει "για καλο" θα το κρατησει. σε ρωτω λοιπον, θα αγορασει καποιο no name ελληνικο το οποιο εστω και τυχαια θα εχει ωραια γραμμη και εφαρμογη επανω του, η θα παει κατευθειαν στο burberry με τα φλωροτετραγωνακια στο γιακα που δειχνουν οτι τα εσκασε κιολας? Γιωργο,ο Μαθοσαλοπουλος(της ιστοριας)με κλειστα ματια-δυστυχως αλλά αληθινως-θα αγοραζε burberrys και αν μαλιστα δεν ειχαν κλεισει και οι βανες,θα εβαζε δανειο Eurobank με 48 δοσεις... Ευχομαι ομως ο σημερινος-επι πραγματικου-Μαθοσαλοπουλος,να διδαχθει κατι απο την κατασταση και να συμβαλλει και ο ιδιος στην ανατροπη της καταστασης.Εστω ελαχιστα....επιλεγοντας Ελληνικο υποκαμισο "Μητσαρας" made in Greece...Και η Εταιρεια "Μητσαρας" με τη σειρα της,να εχει εδρα στην Λιβαδεια(ή στο Βολο,ή στα χανια ή στην Τριπολη ή σε μια επαρχιακη πολη)και δυναμικο στη φαμπρικα ΟΛΟΥΣ Ελληνες και να προτιμα πρωτες υλες για την Παραγωγη made in Greece....Κι αυτο που θα φτασει στα ράφια 12 ευρω να κοστιζει στην εταιρεια "Μητσαρας" 9 ευρω και 1 ευρω να ειναι τα μεταφορικα της Ελληνικης εταιρειας "Μεταφερω για ολους" και 2 ευρω κερδος του εμπορου Χαριλαου Ουσταμπασιδη ο οποιος πληρωνει ενοικιο για το μαγαζι στον Τακη Ταβερνιαρη χωρις αισχροκερδεια για να πλουτισει ο Ταβερνιαρης ως "εισοδηματιας"......Ειναι η αλυσιδα που χρειαζεται να ξετυλιγει για να δουμε τον Μαθοσαλοπουλο με δουλεια,πετωντας το εισητηριο ανεργιας...για να δουμε το Μαθοσαλοπουλο να νοιωθει οτι στο βαθος φαινεται καποιο φως....για να βγει η Ελλαδα απο την κωλοτσεπη της Γερμανιας και της Ευρωπης και να στηριχτει στα ποδια της... Ξερω ξερω...υποθετικο σεναριο αλλά οι ευχες δεν κοστιζουν και ενδυναμωνουν την ελπιδα, Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsi0u 530 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2012 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
remali 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2012 «Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε; - Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση; - Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση; - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι; - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Zara, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή; - Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat); Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς. Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία; Για μια στιγμή ας ξεχάσουμε τα δικά μας και ας αναλογιστούμε το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ισπανία (όχι μόνο από αλληλεγγύη προς τον συμπαθή λαό της δυτικής Μεσογείου, αλλά γιατί έτσι θα καταλάβουμε καλύτερα τι μας συμβαίνει κι εμάς τώρα, αυτή τη στιγμή): Από πέρσι το καλοκαίρι, οι ζημίες των ανόητων ισπανικών ιδιωτικών τραπεζών (που προκλήθηκαν από τζόγο στην αγορά ακινήτων) έχουν μεταφερθεί στους ώμους του ισπανικού δημοσίου, με αποτέλεσμα την ουσιαστική εκπαραθύρωση του τελευταίου από τις «αγορές». Για να μην αναγκαστεί η EE να παραδεχθεί ότι η Ισπανία είναι η τέταρτη χώρα που «καταπίπτει», αποφασίστηκε η εξής παρανοϊκή «λύση»: 1: Η ΕΚΤ θα δέχεται ό,τι παλιόχαρτο της φέρνουν οι ισπανικές τράπεζες ως «εχέγγυο» και έτσι θα τις δανείσει πάνω από 300 δις με επιτόκιο 1%. 2: Επειδή αυτά τα χρήματα αποτελούν δανεικά, και με τα δανεικά δεν αποφεύγεται μια πτώχευση (παρά μόνο αναβάλλεται), το ισπανικό κράτος θα δανειστεί κι άλλα χρήματα (από το EFSF) με επιτόκιο περί το 4% για να τα χαρίσει στις τράπεζες (στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησης) – χωρίς βέβαια να λάβει κοινές μετοχές (κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του… καπιταλισμού). 3: Λόγω όμως του 2, το ισπανικό κράτος σπρώχνεται βαθύτερα στην πτώχευση. Για να μην βουλιάξει άμεσα, σκέφτηκαν το εξής σοφό: Οι τράπεζες, την ίδια ώρα που θα παίρνουν δανεικά (κι αγύριστα) από το ισπανικό κράτος, θα του δανείζουν με επιτόκια 6% μέρος των δανεικών που παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%. Κατανοείτε τι σημαίνουν τα παραπάνω; Οι πτωχευμένες τράπεζες πρώτα μετέφεραν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο… ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός φορολογούμενος δανείζεται από το EFSF. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο απαράβατος όρος για να επιτραπεί στην Ισπανία αυτή η «λύση» είναι η επιβολή λιτότητας, που θα συρρικνώσει κι άλλο το εθνικό εισόδημα, από το οποίο το κράτος θα πρέπει να αντλήσει τους φόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή όλων αυτών των δανείων που έχει φορτωθεί ο ισπανικός λαός εκ μέρους των τραπεζιτών. Όταν, λοιπόν, Ευρωπαίοι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δακτυλοδείχνουν την Ελλάδα επειδή τόλμησε να πει όχι στο ευρωπαϊκό «σχέδιο» καταπολέμησης της κρίσης, τους απαντώ χωρίς περιστροφές: Θα παραδεχθώ ό,τι θέλετε, αλλά μόνο όταν μου εξηγήσετε, στη βάση του Ορθού Λόγου, «τι στο διάβολο κάνετε στην Ισπανία;» Γιάννης Βαρουφάκης 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
οινοχόος 303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2012 (τροποποιήθηκε) remali ειναι κοινό μυστικό πλέον όλα γίνονται για το τραπεζικό σύστημα που κακώς έχουμε , πέρα απ' αυτό όμως κάποια στιγμή αυτό θα τελειώσει και τότε η κάθε χώρα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και για να γίνει αυτό θα πρέπει να παράγει , θα πρέπει δλδ να έχει τεχνολογία , παραγωγή , προϊόντων η ελλάδα πως θα το καταφέρει αυτό; η αγροτική παραγωγή καταστράφηκε με τις επιδοτήσεις , το ίδιο και οι βιοτεχνίες ρούχων και πάει λέγοντας . ΥΓ. καλό το ερώτημα για το που είναι τώρα οι βιομηχανίες που έκλεισαν , θα ήθελα όμως να μάθω και το γιατί έκλεισαν Τροποποιήθηκε Ιούνιος 29 , 2012 από τον οινοχόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες