Jump to content
vittorio

2013 ΜοtoGP Pre Season / Regular Season

Recommended Posts

Σε ιδιωτική ομάδα, ποτέ δεν παίρνεις τις ίδιες αναβαθμίσεις με τους εργοστασιακούς, ειδικά από τα μέσα της χρονιάς και μετά. Όσο για το αν θα είναι μπροστά η Γιαμάχα και του χρόνου, αυτό δεν το ξέρουμε...η Χόντα ήταν αέρα-πατέρα πέρυσι και τώρα νο2, είναι νωρίς ακόμα. Περιμένουμε τα δοκιμαστικά να δούμε χρόνους μετά τη λήξη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σε ιδιωτική ομάδα, ποτέ δεν παίρνεις τις ίδιες αναβαθμίσεις με τους εργοστασιακούς, ειδικά από τα μέσα της χρονιάς και μετά. Όσο για το αν θα είναι μπροστά η Γιαμάχα και του χρόνου, αυτό δεν το ξέρουμε...η Χόντα ήταν αέρα-πατέρα πέρυσι και τώρα νο2, είναι νωρίς ακόμα. Περιμένουμε τα δοκιμαστικά να δούμε χρόνους μετά τη λήξη.

Mην ξεχνας οτι και προπερσι η HONDA ηταν αερα-πατερα.Στην ουσια ομως περυσι αερα-πατερα ηταν ο stoner,αυτος εκανε τη διαφορα.Φαντασου λοιπον του χρονου χωρις stoner οσο αερα-πατερα να ειναι η honda.Παλι στα ταρταρα θα σερνεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και ήδη προανέφερα πόσο άσχετος είμαι.... δεν θα με παρεξηγήσετε στην ερώτηση που θα κάνω.

Η BMW γιατί δεν είναι στο moto gp?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και ήδη προανέφερα πόσο άσχετος είμαι.... δεν θα με παρεξηγήσετε στην ερώτηση που θα κάνω.

Γιατί δεν είχε ποτέ μοτοσυκλέτες σούπερσπορτ και δεν την ενδιέφεραν οι αγώνες. Τώρα που έχει το 1000άρι σούπερσπορτ μπήκε στα σβκ και λογικά αν οι κανονισμοί πάνε προς τα crt όπως λέγεται, θα μπει και στα gp σε κάνα δυο χρόνια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οτι ειπε ο ALX και να προσθεσω οτι η μονη της "εμπλοκη" ειναι ο κινητηρας που κινει την CRT μοτοσυκλετα της Suter.

MotoGP-CRT-NGM-Forward.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το MOTOGP θέλει φράγκα και καλό επίπεδο εξέλιξης που έρχεται από την εμπειρία …η BMW δεν την έχει ακόμα. Πιστεύω ότι μαθαίνουν από τα SBK και ίσως στο μέλλον να το κάνουν :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρετανική αρμάδα

Η Tech3 ανακοίνωσε για το 2013 τους Cal Crutchlow και Bradley Smith.

http://www.msfree.gr/ms.php?id=28230

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To MCN μιλαει για μεγαλη πιθανοτητα ο Spies να τρεχει για την Γκρεσινι του χρονου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχε παραξήγα. Απλά, στα μότογεπε είνα πολύ προχώ τα πράγματα για να χωρέσε η μπεεμβέ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Pedrosa sets the benchmark on day one at Aragón test

Tuesday, 4 September 2012

It was Repsol Honda Team’s Dani Pedrosa who was the pace setter on day one of the unofficial test at Aragón ahead of Jorge Lorenzo and Ben Spies.

In the private test held at the Aragón circuit, with only the Repsol Honda Team, Factory Yamaha Racing and LCR Honda MotoGP present, riders set to work on their busy two-day schedule, in a bid to gain the upper hand at the forthcoming rounds. Pedrosa’s main aim was to set the bike up for the race at the circuit at the end of the month, working in particular on suspension settings and the electronics. After setting the fastest time of 1.47’983, he stated: "We tried to improve the rear grip and something with the mapping. The suspension today was not the best, so the test is not clear for me today, so tomorrow we’ll re-test the same things again just to get an idea what we can use in the following races."

Jonathan Rea, substituting for the injured Casey Stoner, was lapping the Spanish circuit in a bid to familiarise himself with it on the Repsol machine, without touching the bike’s set up. He set a quickest time just under three seconds off Pedrosa with a 1.50’679, already improving from his last outing in Brno. He said: "Today I was just getting a good feeling between me and the machine because it still feels very strange. I had to work a lot on my brake style today; normally in Superbike I don't use so much rear brake but here it seems that I have to learn to use it in every corner! Just concentrating on this and getting a better setting on the brakes and trying to do longer runs on the tyres because for me it's very different at the end. I feel comfortable on the bike, the riding position is good, but I just need to understand how the traction control is working, what happens when the tyres drop down and be more comfortable with the setup.”

Yamaha’s Lorenzo continued where he left off after the Brno test by heading out on track with the 2013 chassis, setting a 1.48’471, with more new parts to follow tomorrow. He said: "We tried the new chassis. So far we haven’t found a positive or a negative thing. We have to keep trying and do more laps to see. Tomorrow we are going to try the new engine. Maybe this will give us a little bit more power on the straight. This is our weaker point – we are loosing almost 5kmh to Dani. Dani is also very light, but for sure his engine is a little bit faster. But in general we are quite happy because we improved our lap time by half a second compared to the previous one a few months ago."

His teammate Ben Spies, who clocked a 1.48’647, focussed on improving both the set-up of his machine, focussing both on tyre-life over race distance and qualifying-lap settings. The American commented: "We have a lot of different settings with the bike. Mainly with the front-end, with the forks, to get me a little bit more comfortable with the hard braking. We’ve equalled our fastest lap time over here this morning quite easily. We have some more test parts for tomorrow."

With much speculation about his next step in 2013, Spies revealed that people wouldn’t have to wait much longer for some news: "Everybody will know something this week."

LCR Honda’s Stefan Bradl was given the opportunity to test a factory spec Honda RC213V for the day, as the German may be using the machine in the following season with his satellite outfit. He finished the day in fourth with a 1.49’570, just over a second and a half off Pedrosa’s time.

www.motogp.com

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ώχ ΏΧ Ώχ....

Andrea Iannone Laps Mugello Faster Than Rossi In Three-Day Test

"The Italian had his first run on a MotoGP™ bike last year with the Pramac Racing Team at Mugello in a test held right after the Italian GP. This time, he had a proper test with the 1000cc iteration of the Desmosedici and reported: "I lapped in 1'48.3 today (Thursday) and my feeling with the team and Ducati was great but this bike isn't easy to ride. I wasn't expecting this kind of lap time so I'm quite happy. Filippo (Preziosi) was satisfied because it was the first time that I really got to work with the team."

"Overall it's been a great experience as I felt quite comfortable but for now the priority is to focus on the (Moto2) World Championship in Misano" added Iannone, while an announcement regarding his future is expected in the coming days."

Iannone made good use of his time, eventually lapping the iconic Italian circuit in 1'48.3, a time that would have been fast enough to qualify him in 10th place on the grid for this year's race, and two tenths faster than Valentino Rossi's qualifying time

http://www.motogp.com/en/news/2012/Iannone+MotoGP+Ducati+Test+2012+GP12

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Spies και Iannone στην νέα ομάδα που θα κατεβάσει η Ducati το 2013. O τρελο-Τζο και ο Elbow στην ίδια ομάδα. Για να δούμε.... για να δούμε!

Italian Media: Spies-Iannone 'Done Deal' at Ducati

by staff

Thursday, September 06, 2012

Italian media reported Wednesday that the signing of American MotoGP standout Ben Spies and Italian Moto2 winner Andrea Iannone as the riders for the new Ducati junior team in 2013 is a "done deal."

Spies hinted to the same Italian media Tuesday that he would have more information to announce about 2013 later this week.

The pairing would pair two of the better nicknames in the MotoGP paddock in the same garage: "Elbowz" Spies and "Crazy Joe" Iannone.

http://www.superbike...Sep/120906a.htm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Rossi μιλάει για Ducati και Yamaha

Ο Ιταλός σχολίασε για μια ακόμα φορά τους λόγους φυγής του από την Ducati

Ο Valentino Rossi ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον αγώνα της πατρίδας του στο Misano. Αυτή θα είναι η τελευταία του παρουσία με την Ducati μπροστά στους συμπατριώτες του και φυσικά η στήριξη που θα έχει αναμένεται να είναι συγκλονιστική. Ο Ιταλός έδωσε μια συνέντευξη στο motogp.com εξηγώντας ακόμα μια φορά τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός Ducati, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του την επόμενη χρονιά με την Yamaha.

«Αυτή η εμπειρία, αυτή η περιπέτεια με την Ducati ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή», είπε ο Rossi. «Και δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να φτιάξουμε το πρόβλημα στη διάρκεια της χρονιάς και δεν ήμουν ποτέ ανταγωνιστικός με αυτήν τη μοτοσικλέτα. Το να πάρω αυτήν την απόφαση για την επόμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολο, διότι στην Ducati γνωρίζω πολλούς υπέροχους ανθρώπους. Πήρα την απόφαση διότι σε αυτήν τη φάση της καριέρας μου νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσω να έχω πιο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα ή την καλύτερη μοτοσικλέτα για μένα».

Το αρχικό πρόβλημα της Desmosedici ποτέ δεν λύθηκε, τόνισε ο Ιταλός. «Δεν ήμαστε σε θέση να πάρουμε περισσότερη πρόσφυση από το εμπρός ελαστικό και να έχουμε καλύτερη επαφή με την άσφαλτο. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στις δοκιμές της Βαλένθια το 2010 και δυστυχώς μετά από 2 χρόνια έχουμε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα».

Πάντως ο Rossi πιστεύει ότι αυτή η περίοδος τον έκανε πιο δυνατό. «Οι δύσκολες περίοδοι είναι σημαντικές διότι σε κάνουν πιο δυνατό σαν άνθρωπο. Ζορίστηκα πολύ στη διάρκεια αυτής της περιόδου και κάναμε τα πάντα αλλά δεν ήταν αρκετό. Είναι κρίμα για όλους τους θαυμαστές μου διότι η συνεργασία ήταν συναρπαστική με ένα ιταλικό εργοστάσιο. Είμαστε στεναχωρημένοι διότι δώσαμε το μέγιστο και δεν πήραμε τα αποτελέσματα που περιμέναμε».

Όσο για το μέλλον του στη Yamaha, πρόσθεσε: «Πρέπει να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να δω σε τι επίπεδο είμαι. Έπειτα από δύο τόσο δύσκολα χρόνια δεν είμαι σίγουρος για την ταχύτητά μου. Δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαι γρήγορος όπως ο Lorenzo με τη Yamaha. Νομίζω ότι θα έχουμε λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το παρελθόν. Ο Lorenzo ήταν πολύ δίκαιος με την επιστροφή μου και νομίζω ότι τώρα είναι ο καλύτερος αναβάτης. Θα είναι δύσκολο να τον κερδίσω, αλλά το σημαντικό είναι να διασκεδάζω στη μοτοσικλέτα και να έχω την ευκαιρία να παλεύω για καλές θέσεις».

msfree

Ο παλιος καλος Γιατρος ρε πστ μου.... Παντα ιδιαιτερα προσεκτικος στα λεγομενα του.... :winking:

Μεσα σε ολα τα αλλα,με αυτο που λεει στο τελος,εχω την αισθηση οτι προσπαθει απο τωρα να φορτισει περισσοτερο την ψυχολογια του Γκιορκε λεγοντας του εμμεσως πλην σαφως οτι:

Εσυ εισαι τωρα αυτος που πρεπει να υπερασπιστεις τον ''τιτλο σου'' ως καλυτερος αναβατης,και εγω ο διεκδικητης...

Με λιγα λογια...

''Τωρα εγω σε κυνηγαω....'' :punk:

Παιδες,θελω να πιστευω οτι του χρονου θα δουμε ενα γαμ@το πρωταθλημα...και ας λειπει ο Δοντιας....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Rossi μιλάει για Ducati και Yamaha

Ο Ιταλός σχολίασε για μια ακόμα φορά τους λόγους φυγής του από την Ducati

Ο Valentino Rossi ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον αγώνα της πατρίδας του στο Misano. Αυτή θα είναι η τελευταία του παρουσία με την Ducati μπροστά στους συμπατριώτες του και φυσικά η στήριξη που θα έχει αναμένεται να είναι συγκλονιστική. Ο Ιταλός έδωσε μια συνέντευξη στο motogp.com εξηγώντας ακόμα μια φορά τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός Ducati, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του την επόμενη χρονιά με την Yamaha.

«Αυτή η εμπειρία, αυτή η περιπέτεια με την Ducati ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή», είπε ο Rossi. «Και δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να φτιάξουμε το πρόβλημα στη διάρκεια της χρονιάς και δεν ήμουν ποτέ ανταγωνιστικός με αυτήν τη μοτοσικλέτα. Το να πάρω αυτήν την απόφαση για την επόμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολο, διότι στην Ducati γνωρίζω πολλούς υπέροχους ανθρώπους. Πήρα την απόφαση διότι σε αυτήν τη φάση της καριέρας μου νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσω να έχω πιο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα ή την καλύτερη μοτοσικλέτα για μένα».

Το αρχικό πρόβλημα της Desmosedici ποτέ δεν λύθηκε, τόνισε ο Ιταλός. «Δεν ήμαστε σε θέση να πάρουμε περισσότερη πρόσφυση από το εμπρός ελαστικό και να έχουμε καλύτερη επαφή με την άσφαλτο. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στις δοκιμές της Βαλένθια το 2010 και δυστυχώς μετά από 2 χρόνια έχουμε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα».

Πάντως ο Rossi πιστεύει ότι αυτή η περίοδος τον έκανε πιο δυνατό. «Οι δύσκολες περίοδοι είναι σημαντικές διότι σε κάνουν πιο δυνατό σαν άνθρωπο. Ζορίστηκα πολύ στη διάρκεια αυτής της περιόδου και κάναμε τα πάντα αλλά δεν ήταν αρκετό. Είναι κρίμα για όλους τους θαυμαστές μου διότι η συνεργασία ήταν συναρπαστική με ένα ιταλικό εργοστάσιο. Είμαστε στεναχωρημένοι διότι δώσαμε το μέγιστο και δεν πήραμε τα αποτελέσματα που περιμέναμε».

Όσο για το μέλλον του στη Yamaha, πρόσθεσε: «Πρέπει να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να δω σε τι επίπεδο είμαι. Έπειτα από δύο τόσο δύσκολα χρόνια δεν είμαι σίγουρος για την ταχύτητά μου. Δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαι γρήγορος όπως ο Lorenzo με τη Yamaha. Νομίζω ότι θα έχουμε λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το παρελθόν. Ο Lorenzo ήταν πολύ δίκαιος με την επιστροφή μου και νομίζω ότι τώρα είναι ο καλύτερος αναβάτης. Θα είναι δύσκολο να τον κερδίσω, αλλά το σημαντικό είναι να διασκεδάζω στη μοτοσικλέτα και να έχω την ευκαιρία να παλεύω για καλές θέσεις».

msfree

Ο παλιος καλος Γιατρος ρε πστ μου.... Παντα ιδιαιτερα προσεκτικος στα λεγομενα του.... :winking:

Μεσα σε ολα τα αλλα,με αυτο που λεει στο τελος,εχω την αισθηση οτι προσπαθει απο τωρα να φορτισει περισσοτερο την ψυχολογια του Γκιορκε λεγοντας του εμμεσως πλην σαφως οτι:

Εσυ εισαι τωρα αυτος που πρεπει να υπερασπιστεις τον ''τιτλο σου'' ως καλυτερος αναβατης,και εγω ο διεκδικητης...

Με λιγα λογια...

''Τωρα εγω σε κυνηγαω....'' :punk:

Παιδες,θελω να πιστευω οτι του χρονου θα δουμε ενα γαμ@το πρωταθλημα...και ας λειπει ο Δοντιας....

Γιαυτό ειναι αυτός που ειναι....Respect._

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνώμη μου, έπρεπε να γυρίσει στα sbk που του πάνε, μακάρι όμως να ταιριάξει στο ducati και να μην κολλήσει στις πίσω θέσεις.

Αυτό καλό...

The two riders, who have a direct link with the company, will be supplied with official equipment.
Τροποποιήθηκε από τον Vagos_46

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιβεβαιωμένοι αναβάτες για το 2013-2014 ως τώρα.

Εργοστασιακοί αναβάτες:

Jorge Lorenzo - Factory Yamaha μέχρι τέλους 2014.

Valentino Rossi - Factory Yamaha μέχρι τέλους 2014.

Dani Pedrosa - Repsol Honda μέχρι τέλους 2014

Marc Marquez - Repsol Honda μέχρι τέλους 2014

Nicky Hayden - Ducati Team μέχρι τέλους 2013.

Andrea Dovizioso - Ducati Team μέχρι τέλους 2014

Δορυφορικοί αναβάτες:

Cal Crutchlow - Tech 3 Yamaha μέχρι τέλους 2013.

Bradley Smith - Tech 3 Yamaha μέχρι τέλους 2014

Ben Spies - Pramac Ducati μέχρι τέλους 2013.

Andrea Iannone - Pramac Ducati μέχρι τέλους 2013.

Stefan Bradl - LCR Honda μέχρι τέλους 2013.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο ενας αμερικανος θα αντικαταστησει τον αλλον αμερικανο απο το 2014 να τα παει καλα (γνωμη μου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η FIM ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα του 2013 το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 19 αγώνες.

Το Πρωτάθλημα ξεκινά παραδοσιακά από το Κατάρ στις 31 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 10 Νοεμβρίου στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia.

Μέσα στον Απρίλιο τα MotoGP αναμένεται να ταξιδέψουν στην Αργεντινή και στο Τέξας χωρίς ωστόσο να έχουν οριστικοποιηθεί οι δύο αγώνες. Στο καλεντάρι υπάρχει και η πίστα της Jerez με τη σημείωση ότι θα πρέπει να διευθετηθεί πρώτα το θέμα του συμβολαίου. Πρόκειται για μια θρυλική πίστα για το σπορ, από τις αγαπημένες των αναβατών και θα είναι πραγματικά κρίμα να τεθεί εκτός προγράμματος.

Επόμενη αλλαγή είναι το Mugello που έρχεται πάλι στη «φυσική» του θέση, ενώ το Silverstone μεταφέρεται τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα στο Brno και το Misano Marco Simoncelli.

Αναλυτικά το προσωρινό πρόγραμμα του 2013:

1. 31 Μαρτίου – Κατάρ* Doha/Losail
  2. 14 Απριλίου – Προς επιβεβαίωση
  3. 21 Απριλίου – Προς επιβεβαίωση
  4. 5 Μαϊου – Ισπανία (θέμα συμβολαίου), Jerez de la Frontera
  5. 19 Μαϊου – Γαλλία, Le Mans
  6. 2 Ιουνίου – Ιταλία, Mugello
  7. 16 Ιουνίου – Catalunya, Catalunya
  8. 29 Ιουνίου – Ολλανδία**, Assen
  9. 14 Ιουλίου – Γερμανία, Sachsenring
  10. 21 Ιουλίου – ΗΠΑ***, Laguna Seca
  11. 18 Αυγούστου – Indianapolis, Indianapolis