cTeLiOc 80 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2012 ρε συ giorgochef κατσε δλδ να ειμαστε λιγο ρεαλιστες γιιατι υπαρχουν παρα πολυ που το πιστευουν αυτο ιδιωσ κατι νεοι που εχουν τελειωσει το σχολειο. (και εγω το τελειωνω τωρα σε ενα μηνα ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2012 Το θεμα, γιατι γυρισε στο αν σε βοηθανε οι γονεις σου? Εγω θυμαμαι οτι μιλουσαμε για τα 23 ευρω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Phorever 895 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2012 Το θεμα, γιατι γυρισε στο αν σε βοηθανε οι γονεις σου? Εγω θυμαμαι οτι μιλουσαμε για τα 23 ευρω. Μα δεν είναι άσχετο το ένα με το άλλο. Αν σε βοηθούν οι γονείς σου είναι απείρως πιθανότερο να έχεις ένα attitude «σιγά μην πάω να δουλέψω στον ήλιο για 23 ευρώ». Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2012 Δηλαδη καποιοι που δουλευουν απο τα 16 τους. Και συντηρουν το σπιτι τους και παλιι δεν θα πηγαιναν τι σημαινει αυτο? Δεν ειναι θεμα τεμπελιας ρε παιδια, αυτο θελω να πω. Ειναι θεμα ''αξιοπρεπιας''. Πανε να τα ψεφτιλισουν ολα. Δεν ειναι τα 23 ευρω μεροκαματο. ΚΑι εγω τα ιδια περνω τωρα. Ειναι τα 23 ευρω σε χωραφι με τις οποιες δυσκολιες θα εχει η συγκεκριμενη εργασια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgoschef 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 Δηλαδη καποιοι που δουλευουν απο τα 16 τους. Και συντηρουν το σπιτι τους και παλιι δεν θα πηγαιναν τι σημαινει αυτο? Δεν ειναι θεμα τεμπελιας ρε παιδια, αυτο θελω να πω. Ειναι θεμα ''αξιοπρεπιας''. Πανε να τα ψεφτιλισουν ολα. Δεν ειναι τα 23 ευρω μεροκαματο. ΚΑι εγω τα ιδια περνω τωρα. Ειναι τα 23 ευρω σε χωραφι με τις οποιες δυσκολιες θα εχει η συγκεκριμενη εργασια ουτε θεμα αξιοπρεπειας ειναι. θεμα αναγκης ειναι.κ οταν εχεις αναγκη πρεπει να πας,ειδικα αν εχεις οικογενεια,χρεη κλπ. το οτι καποιοι περνουν 23ε σε μια δουλεια,απο τις παρα πολλες,τις οποιες δεν θα πρεπε να υπαρχουν επειδη ειναι στημενες χωρις κεφαλαιο κ σε δανεικα,δεν σημαινει οτι ειναι μεροκαματο αντιπροσωπευτικο ή ρεαλιστικο. γι αυτο αλλωστε κ κλεισανε τοοσες δουλειες κ επιχειρησεις.φανηκε η πραγματικη εικονα της αγορας. τα 23ε ομως ειναι μεροκαματο το οποιο καθοριζεται απο την αμεση αγορα,των προϊοντων.αν ενα προϊον δεν εχει τιμη δεν μπορεις να δωσεις ακριβα μεροκαματα,αν εχεις δυνατοτητα να δωσεις μεροκαματο.το παλευεις μονος σου. εμεις εκει που διναμε σε 2-4 ατομα 20-30 περιπου,μεροκαματα δωσαμε φετος 12-14.τα εξοδα ειναι πολλα.σε διπλανα χωρια παθανε ζημια απο παγετο κ δεν πηραν τπτ απο σοδεια. εγω τεμπεληδες δεν τους λεω τους ελληνες αλλα θα πρεπε να ναι κ λιγο πιο μετριοφρονες,για μενα.μιλαω ξεροντας τι σημαινει δουλεια στον ηλιο κ την βροχη σε χωραφι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) 23 ευρω ειναι αρκετα οταν δεν εχεις καθολου δουλεια. Ντροπη δεν ειναι η δουλειά. Ισα ισα... Εγω πηγαινα 10ωρο οικοδομη για 30€ πριν λιγα χρονια συμπληρωματικα στο εισοδημα του φουρνου. Για αρκετο καιρο οχι μια δυο τρεις μερες. Και αν χρειαστει θα το ξανακανω. Και η δουλεια στο χωραφι δεν απαιτει ιδιαιτερες γνωσεις οπερ σημαινει μπορει να την κανει ο καθενας. Περισσοτερες απαιτησεις απο τον εργοδοτη εγειρουν και μεγαλυτερες απαιτησεις απο τον εργαζομενο. Πχ εγω οταν χρειαζομαι βοηθο θελω να πληρουνται και δυο τρεις προυποθεσεις. Καθαριοτητα, αντιληψη, ταχυτητα και αντοχη στο ξενυχτι. Ειδικα για αυτο το τελευταιο πρεπει να πληρωσω (και το κανω) κατι παραπανω οποτε ας μην ειμαστε πλεονεκτες. 23€ με φαγητο και διαμονη ειναι ενα ικανοποιητικο μεροκαματο. Και κατι ακομη. Επειδη εκατσα και διαβασα ολες τις απαντησεις παραπανω και επειδη ειμαι απο χωριο και επειδη εχω δουλεψει και στο χωραφι ορισμενες απο τις αποψεις που διαβασα με εκαναν να μειδιασω. Τροποποιήθηκε Μάιος 12 , 2012 από τον FOURNARIS 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thetreeoflife 423 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 ... Φίλε Πέτρο, καλημέρα... Κάνε μας μια χάρη ρε φίλε μιας και είσαι από την περιοχή για την οποία γίνεται τόσος ντόρος... Ψάξε λίγο την υπόθεση, γιατί πολύ περίεργα πράματα ακούγονται... Κάτι τα τηλέφωνα και τα mail του συνετερισμού δεν δούλευαν, κάτι άργησαν να ενημερώσουν τους Δήμους και όταν το κάναν ήταν μέσα στην περίοδο των εκλογών, κάτι που είπε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού σε Αθηναϊκό ραδιόφωνο, ότι δεν είχαν πολλές συμμετοχές από Έλληνες οπότε πήραν αυτούς που έπαιρναν τα τελευταία 20 χρόνια από την Αλβανία και τις άλλες γείτονες χώρες (5000 εργάτες)... Από την άλλη ακούγονται κάτι περίεργα για γραφεία-πρακτορεία που φέρνουν εργάτες από έξω με πολύ χαμηλά μεροκάματα (και τρελές προμήθειες για τους managers) και ότι τους είχαν ήδη κλείσει από τον χειμώνα και άλλα πολλά... Αν οι ελληνικές συμμετοχές ήταν ας πούμε 500 για 5.000 θέσεις, ναι θα έλεγα ότι είμαστε για τα μπάζα... αλλά 20; κάτι βρομάει εδώ ρε Πέτρο. Γιατί τα ίδια ακούω και για τον Θεσσαλικό αλλά και για τον Σερραϊκό κάμπο εδώ και χρόνια. Κάνε μας αυτή τη χάρη ρε φίλε και ενημέρωσέ μας, μπας και καταλάβουμε επιτέλους τι συμβαίνει σ'αυτή τη μπουρδελοχώρα... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bull tdm 148 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 Ρε παιδια με ολα αυτα που λετε την επομενη φορα που θα ζητησουν εργατες με 23ευρω θα ντραπω να παω! θα τους πω τοσα πολλα? Και γω καταγομαι απο επαρχια και ξερω απο αγροτικες δουλειες και κτηνοτροφικες αλλα οπως ειπε και ο Ηλιας ειναι θεμα αξιοπρεπειας τα θεωρω λιγα τα 23ευρω και δεν ξερω αν ειναι καθαρα η μικτα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A7XBilly 1.297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 τα 23 ευρω για τετια δουλεια ισως να ειναι λιγα! εγω παντως περνω 17,5 την ημερα για 6 ημερες! οποτε καταλαβαινουμε πως δεν φτανουν τα χρηματα ουτε για βενζινη για το cbr 125. και φαγητο σπιτι και φραπε στο μπαλκονι και κλπ κλπ αλλα @@ρια με τοσα λιγα χρηματα δεν την βγαζεις, δεν θελει και πολυ μπλι μπλι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 Δεν έχει να κάνει με το αν η δουλειά είναι ντροπή ή όχι. Τέτοια μεροκάματα είναι ξεφτίλα!! Μειώνουν την αξιοπρέπεια. Δεν γίνεται σε μια χώρα που για μια τρύπα ετοιμη να πέσει να δίνεις 300 το μήνα ενοίκιο και να λες ότι τα 23 "πάλι καλά είναι". Όχι, δεν είναι καλά. Ξέρω ότι κάποιοι τα έχουν ανάγκη και εκεί ίσως αλλάζει το θέμα αλλά δε μπορείς να μη παραδέχεσαι ότι μιλάμε για εκμετάλευση. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SVouros 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 Εμένα απο χθες με κατέβασαν στα 20€ το μεροκάματο, για δουλειά με νυχτερινά, απογευματινά, πρωινά, αργίες. Τα πάντα όλα. Σε λίγο θα μου φτάνουν μόνο για τις βενζίνες, και για την δόση του αυτοκινήτου. Δεν μου φταίει κανένας που πήγα και χρεώθηκα. Αλλά δεν ζεις και με αυτά τα λεφτά. Δουλεύουμε 2 άτομα εγώ και η γυναίκα(σύνολο μισθών παλιά ήταν 1100, τώρα είναι γύρω στα 900κάτι) και αν δεν είχαμε βοήθεια απο τους γονείς(ρεύμα, νερό κτλπ) δεν θα την βγάζαμε. Χωρίς εξόδους κτλπ. Καφέ 1 το πολύ 2 φορές τον μήνα και αν. Αν λοιπόν είχα το περιθώριο να πάω για 2η δουλειά θα πήγαινα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 Με αυτά τα λεφτά όποια δουλειά και αν κάνεις δεν επιβιώνεις μόνος σου.....τέρμα. Μόνο με συγκάτοικο που εργάζεται τα φέρνεις βόλτα. Αν βάλεις κάτω τα έξοδα.....με ένα μισθό 700 ευρά (που θεωρείται καλός πλέον) -250 νοίκι -20 κοινόχρηστα -15 νερό -60 δεη -20 τελεφωνα - ιντερνετ κτλ -30 τσιγάρα :P -150 supermarket (λιτοδίαιτο και αυτό). Μένεις με 150 ευρά.....που πρέπει να κάνεις ότιδήποτε άλλο πέρα των βασικών αναγκών.... -20 άσφαλεια μότας -15 σερβις αναλώσιμα μότας - 70? βενζίνες (αστείιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιοοοοοοοοοοο) - 30? για διακοπές Άντε με τα υπόλοιπα πας και για 2 καφέδες το μήνα και μια κοντινή βόλτα α λα μαιμπάικ με τους άλλους κακομοίρηδες.... Και το ωραίο είναι ότι λες και ευχαριστώ κιόλα για την γαμωζωή αυτή. Πως μπορεί ένας νέος άνθρωπος να που δεν έχει προλάβει να φτιαχτεί να ζήσει έτσι ρε πούστη μου? Με τι προοπτική με τι ελπίδα για το μέλλον με τι όνειρα με τι σκοπό? Welcome to the mpakoyri era..... 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Phorever 895 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 Χτες έλεγε σε ένα αφιέρωμα για τους "νεομετανάστατες", Έλληνες στη Γερμανία που μετανάστευσαν πρόσφατα, αν και με πτυχία κτλ κτλ κτλ η μόνη δουλειά που έβρισκαν ήταν λαντζέρηδες σε ελληνικά εστιατόρια όπου τους παρείχαν μια τρύπα να κοιμούνται, λίγο φαγητό και το αστρονομικό ποσό των... 3 (τριών) ευρώ τη μέρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barmanx 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 Κάποιοι μπορεί να παίρνουν 15 ευρώ την ημέρα αλλά να δουλεύουν τετράωρο... Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα... Κάθε δουλειά έχει και τα δικά της. Το δεδομένο είναι πως οι μισθοί έχουν ξεφτιλιστεί πλέον, κι όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο θα ξεφτυλίζονται... 23 ευρώ για την συγκεκριμένη δουλειά είναι πάρα πολύ λίγα είτε μας αρέσει είτε όχι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 Απιστευτο!!! Ντροπη!!! Ισως να μην το εχουμε καταλαβει αλλα η σκλαβια εχει καταργηθει εδω και 200 χρονια Γιατι τι αλλο εκτος απο σκλαβια ειναι, να σε "σιτιζει" ο αφεντης να σου εξασφαλιζει την "διαμονη" σου και να σου δινει 23 ευρω για να δουλευεις "οσο θελει" και για "οσο διαστημα" σε χρειαστει. Στα συχγρονα κρατη υπαρχουν κανονες.Δεν επιρεπεται να αφηνουμε τετοιους "εργοδοτες" να κανουν οτι θελουν και να παιζουν με την δυστυχια των ανθρωπων. ΟΧΙ να μην παει κανενας Ελληνας να δουλεψει με τετοιες συνθήκες. Που ειναι τα συνδικατα οι εργατοπατερες η επιθεωρηση εργασιας το ΙKA και οποιοσδηποτε αλλος να σταματησει αυτην τη αθλιοτητα. Γιατι αν υπηρχε ενας στοιχειωδης ελεγχος και αν εμεις απαιτουσαμε να τηρουνται οι κανονες, οι συγχρονοι αυτοι εμποροι σκλαβων θα αναγκαζονταν να προσλαβουν εργατες με αξιοπρεπη ημερομισθια και συνθήκες εργασιας. Αντι λοιπον να προτρεπετε Ελληνες συμπολιτες μας να υποκυψουν σε αυτην την αναξιοπρεπεια, καντε καταγγελιες στις όποιες αρχες να πανε στους χωρους δουλειας και να τσακισουν του συγχρονους "αφεντες". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim_gal 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2012 ρε πλακα κανετε...σημερα εφαγα 9 ωρες πικρας για 20ε και μου λενε τα 40αρια που ειναι κανονικα απο την μεθεπομενη εβδομαδα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgoschef 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2012 Απιστευτο!!! Ντροπη!!! Ισως να μην το εχουμε καταλαβει αλλα η σκλαβια εχει καταργηθει εδω και 200 χρονια Γιατι τι αλλο εκτος απο σκλαβια ειναι, να σε "σιτιζει" ο αφεντης να σου εξασφαλιζει την "διαμονη" σου και να σου δινει 23 ευρω για να δουλευεις "οσο θελει" και για "οσο διαστημα" σε χρειαστει. Στα συχγρονα κρατη υπαρχουν κανονες.Δεν επιρεπεται να αφηνουμε τετοιους "εργοδοτες" να κανουν οτι θελουν και να παιζουν με την δυστυχια των ανθρωπων. ΟΧΙ να μην παει κανενας Ελληνας να δουλεψει με τετοιες συνθήκες. Που ειναι τα συνδικατα οι εργατοπατερες η επιθεωρηση εργασιας το ΙKA και οποιοσδηποτε αλλος να σταματησει αυτην τη αθλιοτητα. Γιατι αν υπηρχε ενας στοιχειωδης ελεγχος και αν εμεις απαιτουσαμε να τηρουνται οι κανονες, οι συγχρονοι αυτοι εμποροι σκλαβων θα αναγκαζονταν να προσλαβουν εργατες με αξιοπρεπη ημερομισθια και συνθήκες εργασιας. Αντι λοιπον να προτρεπετε Ελληνες συμπολιτες μας να υποκυψουν σε αυτην την αναξιοπρεπεια, καντε καταγγελιες στις όποιες αρχες να πανε στους χωρους δουλειας και να τσακισουν του συγχρονους "αφεντες". φιλε με εξεπληξες! δεν περιμενα ελληνα να σκεφτεται ετσι στη συχρονη εποχη,παρωπιδικα! δουλεία(κ μαλιστα συγχρονης μορφης) ειναι να νομοθετεις,για τους νεους κατω των 25,να πληρωνονται με λιγοτερα χρηματα αρα λιγοτερα δικαιωματα(ενα παραδειγμα)! η προσφορα στεγης-τροφης σε σχεση με την εργασια ειναι προνομιο-κινητρο κ οχι καταντια!στα συγχρονα κρατη(που για μενα δεν συμπεριλαμβανεται η ελλαδα κ εχει αρχισει να φαινεται αυτο) ετσι γινεται.για να μην σου δωσει στεγη κ τροφη ο εργοδοτης σου δινει κατι παραπανω στον μισθο. αν σε μαστιγωνει,σου γ@μ@ει την γυναικα/κορη κ αδερφη γλυκοκοιταζοντας εσενα,χωρις να μπορεις ή να χεις δικαιωμα να μιλησεις,τοτε ναι,εισαι δουλος!αυτο σημαιναι δουλος.μιας κ χρησιμοποιησες αυτο τον ορο. καποτε μου δωσανε ενα φυλλαδιο ενος κομματος,το οποιο απαιτουσε με απεργιες κ συγκεντρωσεις μεσα σε αλλα την κατοχυρωση του κατωτατου μισθου στα 1200ε,χρηματα τα οποια φυσικα κ θα ταν δανεικα,τα οποια θα υποθυκευαν κ τα εγγονια των τρισεγγονων μας! θελω να πω οτι παντα,οταν περνουμε αποφασεις για το αμεσο μελλον,πρεπει να μαστε ρεαλιστες κ προσγειωμενοι μιας κ πρεπει να επιλεξουμε απο τις υπαρχουσες ευκαιρειες-διεξοδους. το να προσπαθησουμε να βελτιωσουμε αυτα συγχρονως με την καθημερινοτητα μας ειναι κατι το οποιο πρεπει να το "τρεξουμε" παραλληλα κ οχι μονο με αντιδραση,για το καλο των δικων μας αλλα κ των παιδιων μας! η γενια μας εχει τεραστια ευθυνη ως προς αυτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2012 Δεν έχει να κάνει με το αν η δουλειά είναι ντροπή ή όχι. Τέτοια μεροκάματα είναι ξεφτίλα!! Μειώνουν την αξιοπρέπεια. Δεν γίνεται σε μια χώρα που για μια τρύπα ετοιμη να πέσει να δίνεις 300 το μήνα ενοίκιο και να λες ότι τα 23 "πάλι καλά είναι". Όχι, δεν είναι καλά. Ξέρω ότι κάποιοι τα έχουν ανάγκη και εκεί ίσως αλλάζει το θέμα αλλά δε μπορείς να μη παραδέχεσαι ότι μιλάμε για εκμετάλευση. Να αγιασει το στομα σου Απειρα +++++ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgoschef 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2012 η εκμεταλευση ειναι η ιδια φιλε μου με το να δινεις 300ε ενοικιο σε μια τρυπα!. εσυ κ μονο εσυ φταις που τα δινεις.κ ο αλλος μαγκας που τα παιρνει. το μεροκαματο ειναι ή υψηλο ή καλο ή χαμηλο.οτι βρεις,διαλεγεις κ πας.εγω σε γκαρσονιερα 30τμ περιπου σε περιοχη καλη του ηρακλειου εδινα,130ε κ διπλα δινανε αλλα παιδια,φοιτητες με 280-300.τα συγκεκριμενα ισως αξιζανε.αλλα ρε φιλε εγω παζαριαζα το νοικι μου σε επιπεδα λογικα.οχι με το αν μπορω τωρα να το πληρωσω. μην ακουω οτι δεν γινεται να προσαρμοστεις κλπ.το ξερω οτι το προβλημα ειναι το κοστος ζωης κ οχι τοσο τα εσοδα αλλα να μαστε κ ρεαλιστες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KennyDY 70 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) Mα που γινονται αυτα και δεν τα παιρνω χαμπαρι! (πλακα κανω) (με το πλακα κανω εννοω πως υπαρχουν στην αγορα εργασιας διαφορες δουλειες που ο νεοελληνας αγνοει πολλες φορες) Μακαρι να ειχα αρκετο χρονο για καποια δουλεια. Δουλευα το χειμωνα σε αλουμινια κοντα στη Καλλιθεα αλλα αν θες να παρακολουθεις σοβαρα τη σχολη σου ειναι αδυνατο στο τελος της μερας να μην εισαι 1000 κομματια και να ξυπνας σαν ζομπι στις 6.30 το πρωι την επομενη. Τροποποιήθηκε Μάιος 13 , 2012 από τον KennyDY Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2012 Απιστευτο!!! Ντροπη!!! Ισως να μην το εχουμε καταλαβει αλλα η σκλαβια εχει καταργηθει εδω και 200 χρονια Γιατι τι αλλο εκτος απο σκλαβια ειναι, να σε "σιτιζει" ο αφεντης να σου εξασφαλιζει την "διαμονη" σου και να σου δινει 23 ευρω για να δουλευεις "οσο θελει" και για "οσο διαστημα" σε χρειαστει. Στα συχγρονα κρατη υπαρχουν κανονες.Δεν επιρεπεται να αφηνουμε τετοιους "εργοδοτες" να κανουν οτι θελουν και να παιζουν με την δυστυχια των ανθρωπων. ΟΧΙ να μην παει κανενας Ελληνας να δουλεψει με τετοιες συνθήκες. Που ειναι τα συνδικατα οι εργατοπατερες η επιθεωρηση εργασιας το ΙKA και οποιοσδηποτε αλλος να σταματησει αυτην τη αθλιοτητα. Γιατι αν υπηρχε ενας στοιχειωδης ελεγχος και αν εμεις απαιτουσαμε να τηρουνται οι κανονες, οι συγχρονοι αυτοι εμποροι σκλαβων θα αναγκαζονταν να προσλαβουν εργατες με αξιοπρεπη ημερομισθια και συνθήκες εργασιας. Αντι λοιπον να προτρεπετε Ελληνες συμπολιτες μας να υποκυψουν σε αυτην την αναξιοπρεπεια, καντε καταγγελιες στις όποιες αρχες να πανε στους χωρους δουλειας και να τσακισουν του συγχρονους "αφεντες". Έλα αγόρι μου, δείξε μας το δρόμο, εσένα θέλουμε. Έχουμε και εκλογές όπου να ναι. Θα δείξουμε σε αυτά τα καθήκια τα αφεντικά πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Μάλλον δεν έχεις πρόβλημα ούτε εργασιακό ούτε επιβίωσης για να τα λες αυτά.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2012 φιλε με εξεπληξες! δεν περιμενα ελληνα να σκεφτεται ετσι στη συχρονη εποχη,παρωπιδικα! δουλεία(κ μαλιστα συγχρονης μορφης) ειναι να νομοθετεις,για τους νεους κατω των 25,να πληρωνονται με λιγοτερα χρηματα αρα λιγοτερα δικαιωματα(ενα παραδειγμα)! η προσφορα στεγης-τροφης σε σχεση με την εργασια ειναι προνομιο-κινητρο κ οχι καταντια!στα συγχρονα κρατη(που για μενα δεν συμπεριλαμβανεται η ελλαδα κ εχει αρχισει να φαινεται αυτο) ετσι γινεται.για να μην σου δωσει στεγη κ τροφη ο εργοδοτης σου δινει κατι παραπανω στον μισθο. αν σε μαστιγωνει,σου γ@μ@ει την γυναικα/κορη κ αδερφη γλυκοκοιταζοντας εσενα,χωρις να μπορεις ή να χεις δικαιωμα να μιλησεις,τοτε ναι,εισαι δουλος!αυτο σημαιναι δουλος.μιας κ χρησιμοποιησες αυτο τον ορο. καποτε μου δωσανε ενα φυλλαδιο ενος κομματος,το οποιο απαιτουσε με απεργιες κ συγκεντρωσεις μεσα σε αλλα την κατοχυρωση του κατωτατου μισθου στα 1200ε,χρηματα τα οποια φυσικα κ θα ταν δανεικα,τα οποια θα υποθυκευαν κ τα εγγονια των τρισεγγονων μας! θελω να πω οτι παντα,οταν περνουμε αποφασεις για το αμεσο μελλον,πρεπει να μαστε ρεαλιστες κ προσγειωμενοι μιας κ πρεπει να επιλεξουμε απο τις υπαρχουσες ευκαιρειες-διεξοδους. το να προσπαθησουμε να βελτιωσουμε αυτα συγχρονως με την καθημερινοτητα μας ειναι κατι το οποιο πρεπει να το "τρεξουμε" παραλληλα κ οχι μονο με αντιδραση,για το καλο των δικων μας αλλα κ των παιδιων μας! η γενια μας εχει τεραστια ευθυνη ως προς αυτο. Aν θεωρεις την αξιοπρεπεια παρωπιδα τοτε οκ.Μπορεις να δουλευεις σημερα για 23 ευρω αυριο για 13 και μεθαυριο για 3!!Καταλαβετε το Τιποτα δεν χαριζεται. Ολα κερδιζονται με την σταση που κραταμε απενατι σε καθε τι που συμβαινει στην ζωη μας. Μπορεις να μεινεις στον ρεαλισμο σου, ασε ομως εμενα και οποιον αλλον σαν και εμενα, να ονειρευομαστε και να παλευουμε για κατι καλυτερο. Και μην ξεχνας, ακομα και αυτα τα λιγα δικαιωματα που σου εχουν μεινει ακομα, τα χρωστας σε καποιους που γραψανε τον ρεαλισμο στα παλια τους τα παπουτσια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2012 Έλα αγόρι μου, δείξε μας το δρόμο, εσένα θέλουμε. Έχουμε και εκλογές όπου να ναι. Θα δείξουμε σε αυτά τα καθήκια τα αφεντικά πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Μάλλον δεν έχεις πρόβλημα ούτε εργασιακό ούτε επιβίωσης για να τα λες αυτά.... Το να λιδωρεις κατι στο οποιο δεν συμφωνεις σιγουρα ειναι και αυτος ενας τροπος για να κρυψεις την δειλία σου απεναντι στην ζωη. Ακομα ενας αλλος τροπος ειναι να βγαζεις αυθαίρετα συμπερασματα για την οικονομικη μου κατασταση. Δυστυχως δεν μπορω να δημοσιοποιησω την οικονομικη και εργασιακη μου κατασταση Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που φανταζεσαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgoschef 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2012 (τροποποιήθηκε) Aν θεωρεις την αξιοπρεπεια παρωπιδα τοτε οκ.Μπορεις να δουλευεις σημερα για 23 ευρω αυριο για 13 και μεθαυριο για 3!!Καταλαβετε το Τιποτα δεν χαριζεται. Ολα κερδιζονται με την σταση που κραταμε απενατι σε καθε τι που συμβαινει στην ζωη μας. Μπορεις να μεινεις στον ρεαλισμο σου, ασε ομως εμενα και οποιον αλλον σαν και εμενα, να ονειρευομαστε και να παλευουμε για κατι καλυτερο. Και μην ξεχνας, ακομα και αυτα τα λιγα δικαιωματα που σου εχουν μεινει ακομα, τα χρωστας σε καποιους που γραψανε τον ρεαλισμο στα παλια τους τα παπουτσια. μα δεν μπηκα στο δρομο σου,σου επισημανα οτι θεωρω την αποψη σου αποκλινουσα απο την πραγματικοτητα.γνωμη σου κ γνωμη μου. η αξιοπρεπεια δεν βρισκεται,ουτε σε νουμερα ουτε ποσοστα.μπορεις να κανεις την οποια δουλεια με περισεια αξιοπρεπεια.μαλλον διαφωνουμε με τον ορισμο της αξιοπρεπειας!αυτοι οι καποιοι βεβαια δεν γραψανε τον ρεαλισμο στα παλια τους τα παπουτσια αλλα θυσιαστηκαν μεσα απ αυτον. Τροποποιήθηκε Μάιος 14 , 2012 από τον giorgoschef Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2012 Το να λιδωρεις κατι στο οποιο δεν συμφωνεις σιγουρα ειναι και αυτος ενας τροπος για να κρυψεις την δειλία σου απεναντι στην ζωη. Ακομα ενας αλλος τροπος ειναι να βγαζεις αυθαίρετα συμπερασματα για την οικονομικη μου κατασταση. Δυστυχως δεν μπορω να δημοσιοποιησω την οικονομικη και εργασιακη μου κατασταση Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που φανταζεσαι. Φίλε μου, σε ότι ανέφερα η φαντασία παίζει μικρό ρόλο. Η λογική μεγάλο. Τα γραφόμενα μου είναι λογική απόρρεια των δικών σου. Σε περίπτωση που κάνω λάθος, πες μου σε παρακαλώ τι κάνεις στην περίπτωση που δεν έχεις λεφτά να πάρεις ένα χαρτί μακαρόνια να φας και η μόνη δουλιά που βρίσκεις είναι στα 23 ευρώ. Εγώ ας πούμε κάποτε που ήμουνα 6 μήνες απλήρωτος και χρωστούσα το προηγούμενο μου μηχανάκι (και όχι μόνο) έπιασα 2η δουλιά και δούλευα 12+ ώρες την ημέρα. Τι επιλογές θα είχα αν η μόνη δουλιά που είχα έδινε μεροκάματο 23€ την ημέρα; Αν έχεις άνεση, τότε όπως λένε οι Αμερικάνοι, ονομάζεις την τιμή σου και τέλος. Λες θέλω τόσα αλλιώς ευχαριστώ, αλλά δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Αν δεν έχεις την άνεση τότε τι κάνεις; Για πες μου την τεχνική σου, μπας και μου χρειαστεί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες