Jump to content
IoannisPanagiotidis

... moto-εφαρμογες(apps) για smartphones!

Recommended Posts

B) ...λοιπον καθοτι βλεπω οτι τα smartphone εχουν μπει για καλα στη ζωη των περισσοτερων απο εμας! ...και βλεπωντας και οτι υπαρχουν και πολλοι φιλοι τα προσαρμόζουν με ειδικες βασεις, και τα παιρνουν μαζι τους πανω στις μοτοσυκλετες...

... ξεκιναω θεμα να μαζεψουμε και να αναπτύσσουμε τις εμπειρίες μας πανω σε εφαρμογες (apps) που εχουμε τσεκαρει και εχουν καποια λειτουργια χρησιμη , πληροφοριακη ή και απλα ενημερωτικη

για μοτοσυκλετιστές!................................... :scooter:

για να δωσω ενα παραδειγμα τι εννοω ...θα ξεκινησω ρωτωντας αν εχει δοκιμασει καποιος το BikeTrip

mzl.ilmczdkg.175x175-75.jpg

... μια εφαρμογη που με την βοήθεια του Gps και των αλλων σενσόρων που εχουν πανω τους αυτα τα τηλεφωνα .... καταγραφει σε χαρτη τη ολη διαδρομη που κανεις σε μια μεγαλουτσικη βολτα σου ......καταγραφει ποσες στροφες πήρες (ρυμιζοντας την ευαισθησία με σκαλα μεχρι το 10) .....καταγραφει ποσες μοιρες ηταν η στροφη του δρομου .....το υψομετρο ....τι ταχυτητα ειχε η μοτοσυκλετα σου σε καθε στροφη ...και φυσικα με ποια κλίση της μοτοσυκλετας μπηκες στη στροφη !...Και ολα αυτα μαλιστα στο τελος μπορεις να τα ταξινομήσεις βλεποντας που μπηκες καλυτερα ...ενω με μια κινηση σε καποια συγκεκριμενη μέτρηση ... μπορεις να δεις ακριβως στον χαρτη σε πιο σημειο ητανε! Ενα ακομα χαρακτηριστικο ειναι οτι μπορεις να εξάγεις ολα τα στοιχεια της βολτας σου σε GPX αρχεία και να τα επεξεργαστείς ή να τροφοδοτησεις αλλες GPS συσκευες ...στον υπολογιστη σου καθως και στο navi που εχεις στη μηχανη!

...εγω το εχω δοκιμασει ειναι σχετικα πολυ απλο και πραγματικα δινει πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες για την πορεια σου σε μια ομορφη ορεινη βολτιτσα!

(σημαντικο ειναι να αναφερω οτι τετοιου τυπου εφαρμογες μπορει να αποσπασουν την προσοχη σου οταν τις τσεκαρεις εν κινηση και να προκαλεσεις ατυχημα. Προσοχη !!!...αφηνουμε την συσκευη να καταγραφει τα δεδομενα και οταν γυρισουμε στο σπιτι ...τσεκαρουμε τις μετρησεις!!!)

..για πεσ τε..... γνωμες ή αλλες προτασεις...... :smoke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ χρησιμοποιούσα σαν αντίστοιχη, το "My Tracks" ---> https://play.google....d.maps.mytracks

Το οποίο είναι και της μαμάς Google και βολεύει κάπως καλύτερα, ίσως να μην έχει όμως τόσο εξειδικευμένες επιλογές για μοτοσικλετιστές, αλλά το γενικό θέμα είναι το ίδιο. Επίσης είναι τσαμπέ....

Επίσης, το είχα δει σε κάποιο άλλο πόστ παλιότερα εδώ, πολύ χρήσιμη εφαρμογή είναι και το aCar ----> https://play.google....WxrZXIuYWNhciJd

Βαστάει log από γεμίσματα, σέρβις, ταξίδια κτλ και δίνει στατιστικά, ενώ έχει και ειδοποιήσεις (notifications). Υπάρχει τσαμπέ, αλλά με το donation έχεις ανοιχτές όλες τις λειτουργίες του...

Ααα, μιλάω πάντα για Android....

Τροποποιήθηκε από τον GkS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για Android είn'αυτό ή iPhone?

α, ΟΚ τώρα το είδα

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ Johnny, δεν βάζεις και το link του app στο market?

Thx man!

φιλε ... αν γραψεις Biketrip στο App Store σιγουρα θα στο βγαλει!

Εγώ χρησιμοποιούσα σαν αντίστοιχη, το "My Tracks" ---> https://play.google....d.maps.mytracks

Το οποίο είναι και της μαμάς Google και βολεύει κάπως καλύτερα, ....

..να σου πω αυτο ειναι καθαρα Gps για να καταγραφεις τη πορεια σου ...εγω ατο που αναφερω ειναι για κάγκουρες σαν και του λόγου μου ...που ασχολουντε περισσοτερο με πληροφοριες για την κλίση της μοτοσυκλετας στη στροφη ...ενα ψηφιακο γωνιόμετρο να το πω?..χεχε!..δεν ξερω ..παντως ειναι τσεκαρισμενο και λειτουργει με ακρίβεια!

Για Android είn'αυτό ή iPhone?

...δεν γνωριζω αν υπαρχει το ιδιο και σε Android ...εγω σε ιPhone το εχω!...ειμαι σιγουρος ομως οτι υπαρχει κατι παρομοιο !....για αυτο ανοιξα το θεμα ...να μαυουμε τι αλλο κυκλοφορει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενδιαφέρον είναι και αυτό -----> https://play.google.com/store/apps/details?id=kr.sira.sound&feature=related_apps

Μετράει τα db του ήχου στο περιβάλλον του....χρήσιμο γι'αυτούς που θέλουν να δουν τι παίζει με τα εξατμισόνια....χεχεχε

Τσαμπέ φυσικά, Android.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...καπως ετσι φαινονται οι πληροφοριες που διαβαζεις στο τελος!

2550283140101635583S425x425Q85.jpg..2287419320101635583S425x425Q85.jpg ...2134610510101635583S425x425Q85.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν κάνετε ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό των apps για τι λειτουργικό είναι να μην ψάχνουμε σα μακάκες? Εγώ πχ τρέχω με smartphone symbian 60 κι όχι android.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν κάνετε ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό των apps για τι λειτουργικό είναι να μην ψάχνουμε σα μακάκες? Εγώ πχ τρέχω με smartphone symbian 60 κι όχι android.

Δεινόσαυρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....οντως θα πρεπει να γραφουμε για πιο λειτουργικο μιλαμε ...και οποιος γνωριζει να αναφερει αν υπαρχει κατι παρομοιο και πως ονομαζεται για καποιο αλλο! Το παραδειγμα που εδωσα στην αρχη με το BikeTrip , λοιπον ξεκαθαριζω, :_thumbsup: οτι τρεχει σε συσκευες τις Apple!....

Τροποποιήθηκε από τον IoannisPanagiotidis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...κοιτα φιλε , στην εντουραδα θα λειτουργησει σαν ενα καλουτσικο Gps Tracker ...που θα σου δειξει τη διαδρομη που εκανες στον χαρτη...αλλα εγω δεν το πρότεινα για τετοια χρηση ...για τη καταγραφη της διαδρομης ισως υπαρχουν και πιο καλυτερα ή να το πω καλυτερα πιο αρμοδια! Το δυνατο σημειο αυτης της εφαρμογης ειναι το οτι καταγραφει με λεπτομερια τη τροχια σου και την κλιση που δινεις στη μοτοσυκλετα μεσα σε μια στροφη ...και μπορεις να .....μετα οταν γυρισεις στο σπιτι να κρινεις απ το καταλογο που θα προκύψει το κατα ποσο καγκουρεψες!..χεχε!

:yes:

...το συγκεκριμενο apps το εχω ονομασει σε ελευθερη Ελληνικη μεταφραση!......."ψηφιακο Καγκουρόμετρο" ..... :taz:

Τροποποιήθηκε από τον IoannisPanagiotidis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

good topic και να μην ξεχνατε να αναφερετε τα OS please για να μην ψαχνουμε λαθος

danke johhny

γκαζιέρα https://play.google....e=search_result Απαιτεί Android: 1.5 και νεότερες εκδόσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...κοιτα φιλε , στην εντουραδα θα λειτουργησει σαν ενα καλουτσικο Gps Tracker ...που θα σου δειξει τη διαδρομη που εκανες στον χαρτη...αλλα εγω δεν το πρότεινα για τετοια χρηση ...για τη καταγραφη της διαδρομης ισως υπαρχουν και πιο καλυτερα ή να το πω καλυτερα πιο αρμοδια! Το δυνατο σημειο αυτης της εφαρμογης ειναι το οτι καταγραφει με λεπτομερια τη τροχια σου και την κλιση που δινεις στη μοτοσυκλετα μεσα σε μια στροφη ...και μπορεις να .....μετα οταν γυρισεις στο σπιτι να κρινεις απ το καταλογο που θα προκύψει το κατα ποσο καγκουρεψες!..χεχε!

:yes:

...το συγκεκριμενο apps το εχω ονομασει σε ελευθερη Ελληνικη μεταφραση!......."ψηφιακο Καγκουρόμετρο" ..... :taz:

Είμαι πολύ περίεργος να δώ τις κλίσεις μου στο χώμα και μετά θα τις συγκρίνω με τις κλίσεις μου στην άσφαλτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.racechrono.com/ Εχει τα παντα για να μετρας της επιδοσεις της μηχανης :mB_kalo_e:

B) ...αναφερε ομως για πιο λειτουργικο μιλαμε !.....ξερω οτι μπορω να το ψαξω ...αλλα ειναι οντως χρησιμο να το αναγραφουμε κατευθειαν! Κατα τα αλλα οντως πολυ καλη εφαρμογη και αυτη!.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

B) ...αναφερε ομως για πιο λειτουργικο μιλαμε !.....ξερω οτι μπορω να το ψαξω ...αλλα ειναι οντως χρησιμο να το αναγραφουμε κατευθειαν! Κατα τα αλλα οντως πολυ καλη εφαρμογη και αυτη!.... :_thumbsup:

Kανει για ολα νομιζω εχει το λινκ στο download για ολα τα λειτουργικα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για Ανδροειδή, εγώ έχω ένα προγραμματάκι, το fuelLog το οποίο μετράει κατανάλωση καυσίμου, κόστος καυσίμου μέσο όρο,την εβδομάδα,μήνα, έξοδα βενζίνης, μέση κατανάλωση, κ.Α και όλα αυτά στα δείχνει και σε σχεδιαγραμμα. Το μόνο κακό είναι ότι στην έκδοση φριι είναι μόνο για 2 οχήματα, ενώ συν επί πληρωμή για περισσότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα