SVouros 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 (τροποποιήθηκε) Μα οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη. Άλλωστε όπως είπες είναι ανάλογα με την χρήση που του κάνεις. Αν το χρησιμοποιείς επι καθημερινής βάσεως, και πηγαινοέρχεσαι(π.χ. ντελιβεράς) για κάνα 8ωρο τουλάχιστων, ε στην 5ετία πάνω το αργότερο θα έπρεπε να έχει αλλαχτεί. Γιαυτό σου βάζουν 5-6 χρόνια εγγυήσεως και τέρμα αυτό είναι. Νομικά πάντως δεν τους υποχρεώνει κανείς να βάλουν ημερομηνία λήξεως. Γιατί να το κάνουν? Αν το έκαναν οι περισσότεροι θα έπερναν carbon που υποτίθετε πως δεν έχει ημερομηνία λήξεως, και έτσι θα έχαναν λεφτά απο τις αλλαγές που ενδέχετε να έκανε κάποιος είτε μέσα σε 5ετία είτε αργότερα. Φασαρία για δες το κράνος κάτω απο την επένδυση, πρέπει να το γράφει. Για κοίταξε κάτω απο την επένδυση, ειδικά προς την αριστερή πλευρά. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 από τον Gelinos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Μα οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη. Άλλωστε όπως είπες είναι ανάλογα με την χρήση που του κάνεις. Αν το χρησιμοποιείς επι καθημερινής βάσεως, και πηγαινοέρχεσαι(π.χ. ντελιβεράς) για κάνα 8ωρο τουλάχιστων, ε στην 5ετία πάνω το αργότερο θα έπρεπε να έχει αλλαχτεί. Γιαυτό σου βάζουν 5-6 χρόνια εγγυήσεως και τέρμα αυτό είναι. Νομικά πάντως δεν τους υποχρεώνει κανείς να βάλουν ημερομηνία λήξεως. Γιατί να το κάνουν? Αν το έκαναν οι περισσότεροι θα έπερναν carbon που υποτίθετε πως δεν έχει ημερομηνία λήξεως, και έτσι θα έχαναν λεφτά απο τις αλλαγές που ενδέχετε να έκανε κάποιος είτε μέσα σε 5ετία είτε αργότερα. Βγαινεις εκτος θεματος. Το ζητουμενο ειναι εαν ενα κρανος καινουριο ληγει ή οχι στο κουτι του. Αν το κρανος φορεθει επι μια 5ετια λογικο ειναι να χρειαστει αντικατασταση,οχι λογο ληξης αλλα λογο φθορας............................. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 gelino εχεις δικιο αλλα οπως ειπα και πιο πανω,το κρανος δεν τρωει μονο στο φελιζολ φθορα αλλα και σε ολα τα υπολοιπα επιμερους εξαρτηματα του,εκτος αυτου η αλλαγη δεν συνεπαγεται μονο απο τις φθορες αλλα και απο την εξελιξη τεχνολογιας της εκαστοτε εταιρειας,αλλη αισθηση ειναι να εχω π.χ. το hjc fg14 3ετιας και να του βαλω καινουργια μαξιλαρακια για να το συνεφερω και αλλη φυσικα αισθηση ειναι να εχω το hjc r-pha 10 που ειναι το κορυφαιο της εταιρειας αυτη τη στιγμη,ασε που υπαρχει παντα και ο παραγοντας αποσυρση καποιων μοντελων π.χ. το hjc carbon.εγω πιστευω οτι η αληθεια κρυβεται καπου στην μεση,δηλαδη οτι τα υλικα κατασκευης ενος κρανους αλλοιωνονται και κατα συνεπεια "ληγουν" απλα επειδη παντα με δεδομενο την χρηση και την εκθεση ενος κρανους στις συνθηκες χρησης-φυλαξης οι εταιρειες δεν μπορουν να σου δωσουν ακριβες χρονοδιαγραμμα πεταξαν τον 'παπα' στους εμπορους για μεσο ορο ζωης καπου στα 5 χρονια και εληξε η ιστορια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SVouros 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 (τροποποιήθηκε) gelino εχεις δικιο αλλα οπως ειπα και πιο πανω,το κρανος δεν τρωει μονο στο φελιζολ φθορα αλλα και σε ολα τα υπολοιπα επιμερους εξαρτηματα του,εκτος αυτου η αλλαγη δεν συνεπαγεται μονο απο τις φθορες αλλα και απο την εξελιξη τεχνολογιας της εκαστοτε εταιρειας,αλλη αισθηση ειναι να εχω π.χ. το hjc fg14 3ετιας και να του βαλω καινουργια μαξιλαρακια για να το συνεφερω και αλλη φυσικα αισθηση ειναι να εχω το hjc r-pha 10 που ειναι το κορυφαιο της εταιρειας αυτη τη στιγμη,ασε που υπαρχει παντα και ο παραγοντας αποσυρση καποιων μοντελων π.χ. το hjc carbon.εγω πιστευω οτι η αληθεια κρυβεται καπου στην μεση,δηλαδη οτι τα υλικα κατασκευης ενος κρανους αλλοιωνονται και κατα συνεπεια "ληγουν" απλα επειδη παντα με δεδομενο την χρηση και την εκθεση ενος κρανους στις συνθηκες χρησης-φυλαξης οι εταιρειες δεν μπορουν να σου δωσουν ακριβες χρονοδιαγραμμα πεταξαν τον 'παπα' στους εμπορους για μεσο ορο ζωης καπου στα 5 χρονια και εληξε η ιστορια. Ακριβώς αυτό. Όπως είπα και παραπάνω και όπως ανέφερες και εσύ, ανάλογα με την χρήση που του κάνεις και την ποιότητα του κράνους, είναι και η ημερομηνία λήξεως του. Απλά για την δική μας ασφάλεια, πρέπει να αλλάζουμε τα κράνη μας με νέας τεχνολογίας. Δεν λέω κάθε 2-3 χρόνια να αλλάζουμε κράνη. Ειδικά σε τέτοιες εποχές. Αλλά να έχουμε βάλει ένα όριο μόνοι μας σύμφωνα με την χρήση που του κάνουμε, με ένα ανώτερο όριο να το κρατήσουμε π.χ. για 5 χρόνια. Για το ταμπελάκι, κοίταξες το κράνος σου? Θα κοίταζα το δικό μου, αλλά ούτως ή αλλιώς δεν θεωρώ το δικό μου αξιόπιστο και δεν το έχω και μαζί μου. Όπου έχω διαβάσει λένε ότι η ημερομηνία λήξεως του, είναι κάτω απο την επένδυση στην αριστερή πλευρά(συνήθως), ή κάτω απο το ταμπελάκι που λέει τις προδιαγραφές του(ευρωπαικές και αμερικάνικες). Βγαινεις εκτος θεματος. Το ζητουμενο ειναι εαν ενα κρανος καινουριο ληγει ή οχι στο κουτι του. Αν το κρανος φορεθει επι μια 5ετια λογικο ειναι να χρειαστει αντικατασταση,οχι λογο ληξης αλλα λογο φθορας............................. Φθορά θα έχει και στο κουτί του εννοείτε. Ανάλογα τις συνθήκες που έχει ο αποθηκευτικός χώρος που θα φυλαχτεί μέχρι την πώληση του. Αν είναι κάπου με 90% υγρασία τρέχα γύρευε. Και μια μηχανή δεν έχει ημερομηνία λήξεως αλλά αν την έχεις 2+ χρόνια αποθηκευμένη σε μια αποθήκη γεμάτη υγρασία, θα έχει πρόβλημα στην πορεία. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι τίποτα δεν ζει για πάντα... Όλα έχουν ημερομηνία λήξεως... Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 από τον Gelinos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
comrade 34 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Βγαινεις εκτος θεματος. Το ζητουμενο ειναι εαν ενα κρανος καινουριο ληγει ή οχι στο κουτι του. Αν το κρανος φορεθει επι μια 5ετια λογικο ειναι να χρειαστει αντικατασταση,οχι λογο ληξης αλλα λογο φθορας............................. Δεν βγαινει εκτος θεματος. Απλα σου εξηγει οτι οι εταιριες δεν βαζουν ημερομηνια ληξεις επειδη δεν ξερουν τη χρηση του κρανους που θα γινει μετεπειτα. Το κρανος μπορει να ειναι στη κουτα, μπορεις ομως και να φοριεται 8-ωρο καθημερινα. Μιάς και κάνω και γω διδακτορικό στους μηχανολόγους και ειδικότερα στα σύνθετα υλικά απο ανθρακονήματα και ρητινη (CARBON) για αεροσκάφη να πω κι εγώ αυτα που ξέρω... Τα στα σύνθετα υλικά η μήτρα πολυμερίζεται (χαλαεί να το πώ με απλα λόγια για να μην μπαίνω σε λεπτομέριες....) και γι αυτό και έχουν ημερομηνία λήξης. Προφανώς δεν πολυμερίζεται σε 2-3 μήνες γι αύτο και η ημερομηνία ληξής είναι καποια χρόνια (4-5 συνυθως αν δεν κάνω λάθος). Ο χειρότερος εχθρός του CARBON ειναι η υγρασία!!!!! υποβαθμίζει παρα πολυ τις ιδιοτητές του και γι αυτο πρεπει να αποφέυγεται. Οι εταιρίες λοιπόν λένε: σε 4-5-6- δεν ξερω- χρονια το κράνος θα έχει φαει το ψωμία του και εγω δεν παιρνω καμία ευθύνη για την δικία σου ασφάλεια. Α! και επειδη τα σύνθετα είναι ψαθυρα υλικά με την πρώτη ρωγμή απο μικρο-πέσιμο η κατι παρόμοιο το κράνος ΑΛΛΆΖΕΤΑΙ. Ρε παιδια, ασχετα με το τι λενε οι εταιριες, τα δυο πρωτα bold τα λενε ολα. Απο τη στιγμη που ειναι επιστημονικα εξακριβωμενο οτι τα υλικα με τα οποια φτιαχνονται τα κρανη χανουν τις ιδιοτητες τους, τοτε εχουν ημερομηνια ληξεως. Τελειωσε η ιστορια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Αν υποθέσουμε πως ένα κράνος λήγει στα 5 χρόνια και εσύ το αγοράσεις στοκ από μαγαζί, πρέπει να το πάρεις φθηνότερα γιατί: α) είναι ούτως ή άλλως παλιότερο μοντέλο. β) είναι πιο κοντά στη λήξη του (αν είναι στοκ 2 ετών, έχεις ακόμα 3 χρόνια αξιόπιστης χρήσης) Πάμε στο άλλο θέμα. Εγώ έχω δύο κράνη. Ένα Shoei XR 1000 που το χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ σε βόλτες/ταξίδια και ένα HJC HQ1 carbon που το χρησιμοποιώ καθημερινά στη πόλη. Το Shoei πάει να συμπληρώσει τον 5ο χρόνο από την αγορά του ενώ το HJC τον 3ο. Η κατάσταση και των δύο κρανών είναι αρίστη με το Shoei να είναι λίγο καλύτερο ακόμα μιας και δεν χρησιμοποιείται όσο το άλλο. Τι κάνω λοιπόν εγώ με το Shoei μόλις συμπληρώσει 5 χρόνια? Το αλλάζω? Το κράνος είναι καινούριο λέμε, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Έχω μια μανία να κρατάω τα μάνουαλ του εξοπλισμού μου και μόλις τα ξανακοίταξα. Πουθενά δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης κάτι σχετικό. Το μόνο που γράφουν είναι ότι αν χτυπηθεί (από ατύχημα, ή από άλλη αιτία) πρέπει να ελεγχθεί από ειδικό για να διαπιστωθεί αν έπαθε ζημιά και χρήζει αντικατάστασης. Πουθενά δεν μιλάει για φθορά από τον χρόνο. Αυτό παραξενεύει και μένα όσων αφορά αυτά που όλοι ξέρουμε περί 5ετίας. Γιατί οι ίδιοι οι κατασκευαστές δεν αναγράφουν κάτι περί αλλαγής? (που θα ήταν και προς συμφέρον τους αν ίσχυε διότι ο άλλος θα αναγκαζόταν να αγοράσει καινούριο κράνος κάθε 5 χρόνια αν δεν είχε χρειαστεί νωρίτερα λόγω χτυπήματος) Έχει κανένας άλλος manual από άλλη μάρκα κράνους να δει τι γράφει επ' αυτού? Μήπως τελικά είναι ένας μύθος των εμπόρων? Bασικά εγώ, δεν πρόκειται να πετάξω το Shoei μου επειδή σε λίγο καιρό κλείνει 5ετία. Το κράνος είναι σαν καινούριο και φορεμένο πολύ λίγο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Αν υποθέσουμε πως ένα κράνος λήγει στα 5 χρόνια και εσύ το αγοράσεις στοκ από μαγαζί, πρέπει να το πάρεις φθηνότερα γιατί: α) είναι ούτως ή άλλως παλιότερο μοντέλο. β) είναι πιο κοντά στη λήξη του (αν είναι στοκ 2 ετών, έχεις ακόμα 3 χρόνια αξιόπιστης χρήσης) Πάμε στο άλλο θέμα. Εγώ έχω δύο κράνη. Ένα Shoei XR 1000 που το χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ σε βόλτες/ταξίδια και ένα HJC HQ1 carbon που το χρησιμοποιώ καθημερινά στη πόλη. Το Shoei πάει να συμπληρώσει τον 5ο χρόνο από την αγορά του ενώ το HJC τον 3ο. Η κατάσταση και των δύο κρανών είναι αρίστη με το Shoei να είναι λίγο καλύτερο ακόμα μιας και δεν χρησιμοποιείται όσο το άλλο. Τι κάνω λοιπόν εγώ με το Shoei μόλις συμπληρώσει 5 χρόνια? Το αλλάζω? Το κράνος είναι καινούριο λέμε, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Έχω μια μανία να κρατάω τα μάνουαλ του εξοπλισμού μου και μόλις τα ξανακοίταξα. Πουθενά δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης κάτι σχετικό. Το μόνο που γράφουν είναι ότι αν χτυπηθεί (από ατύχημα, ή από άλλη αιτία) πρέπει να ελεγχθεί από ειδικό για να διαπιστωθεί αν έπαθε ζημιά και χρήζει αντικατάστασης. Πουθενά δεν μιλάει για φθορά από τον χρόνο. Αυτό παραξενεύει και μένα όσων αφορά αυτά που όλοι ξέρουμε περί 5ετίας. Γιατί οι ίδιοι οι κατασκευαστές δεν αναγράφουν κάτι περί αλλαγής? (που θα ήταν και προς συμφέρον τους αν ίσχυε διότι ο άλλος θα αναγκαζόταν να αγοράσει καινούριο κράνος κάθε 5 χρόνια αν δεν είχε χρειαστεί νωρίτερα λόγω χτυπήματος) Έχει κανένας άλλος manual από άλλη μάρκα κράνους να δει τι γράφει επ' αυτού? Μήπως τελικά είναι ένας μύθος των εμπόρων? Bασικά εγώ, δεν πρόκειται να πετάξω το Shoei μου επειδή σε λίγο καιρό κλείνει 5ετία. Το κράνος είναι σαν καινούριο και φορεμένο πολύ λίγο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά το θέμα είναι (κάνοντας λίγο και τον συνήγορο του διαβόλου) ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί ότι στον 6ο χρόνο θα "λειτουργήσει" υποδειγματικά το shoei σου, άσχετα με την άριστη εξωτερική εμφάνιση. Γιαυτό μίλησα πιο πριν για mail σε εταιρίες για να πάρουμε και καμιά επίσημη απάντηση.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Η Arai πάντως χωρίς να λέει για "λήξη" του κράνους, αναφέρει ότι η εγγύηση της είναι για 5 χρόνια χρήσης και όχι παραπάνω από 7 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής του. Κοινώς αν πάρουμε ένα κράνος που παράχθηκε πριν 3 χρόνια η εγγύηση θα ισχύσει για 2 χρόνια και όχι 5. Εδώ και το link που δείχνει και τα σημεία που αναγράφονται στο κράνος η ημερομηνίες κατασκευής κλπ : http://www.araiameri...rt/warranty.asp Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Κανένας δεν το υπόσχεται αυτό. Απλά πιστεύω πως όλα έχουν να κάνουν και με την χρήση. Άλλο να έχεις ένα κράνος 5 χρόνια φορώντας το καθημερινά, κι άλλο ένα κράνος 5 ετών φορεμένο ελάχιστα. Αυτό το εσωτερικό υλικό δεν χαλάει (πολυμερίζεται) μόνο από τον χρόνο, αλλά και από την χρήση. Ζέστη-κρύο-υγρασία-τριβή-ιδρώτας κλπ, είναι παράγοντες που επηρεάζουν πολύ ένα κράνος που δουλεύεται καθημερινά. Το Shoei όταν δεν φοριέται, είναι μέσα στη θήκη του και όλο μαζί στην ντουλάπα... μακριά από υγρασίες κτλ. Αυτό το κράνος είναι πιστεύω σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το HJC που έχει τα μισά του χρόνια αλλά φοριέται καθημερινά με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 (τροποποιήθηκε) Αυτό είναι απόσπασμα από το λίνκ του κlab. All Arai helmets are warranted against defects in materials and workmanship, and are serviceable only for the properly fitted* first user for 5 years from date of first use, but no more than 7 years from date of manufacture. It should be replaced within 5 years of first use. Τα συμπεράσματα δικά σας.... Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 από τον gkourmoul1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Κοινώς αν πάρουμε ένα κράνος που παράχθηκε πριν 3 χρόνια η εγγύηση θα ισχύσει για 2 χρόνια και όχι 5. Για 4,οχι 2. 3 ετων τωρα στο κουτι + 4χρηση =7 απο την ημερομηνια κατασκευης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Συμφωνώ, και το έχω δει στην πράξη με παλιά μου κράνη. Αν δεν το χρησιμοποιείς συχνά, αργεί πολύ να σκληρύνει το εσωτερικό αλλά κάποια στιγμή μετά από χρόνια θα είναι άχρηστο. Κάποια στιγμή είχα 4 κράνη ταυτόχρονα, 2 τα χρησιμοποιούσα σπάνια και τα είχα στην ντουλάπα όσπου κάπου στα 8-9 χρόνια πήγα να φορέσω ένα από τα αποθηκευμένα και ήταν πέτρα !!! Το 2ο το ίδιο και πήραν την άγουσα για τον κάδο με τα σκουπίδια. Το περίεργο είναι ότι στον ίδιο χρόνο χρησιμοποιούσα σχεδόν καθημερινά ένα Bieffe fiberglass που είχα και δεν είχε φτάσει σε αυτό το χάλι. Ναι είχε σκληρύνει σχετικά αλλά δεν είχε γίνει κάγκελο......ε το άλλαξα και αυτό μετά από 1 χρόνο. Για 4,οχι 2. 3 ετων τωρα στο κουτι + 4χρηση =7 απο την ημερομηνια κατασκευης. Sorry λάθος μου, τα σκάτωσα στην αφαίρεση. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SVouros 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Αυτό είναι απόσπασμα από το λίνκ του clab. All Arai helmets are warranted against defects in materials and workmanship, and are serviceable only for the properly fitted* first user for 5 years from date of first use, but no more than 7 years from date of manufacture. It should be replaced within 5 years of first use. Τα συμπεράσματα δικά σας.... Το λοιπόν επιστρέφουμε στα λεγόμενα μας. Οι εταιρείες συνηστούν αλλαγή μέσα σε 5 χρόνια χρήσης. Άρα σου λέει κρίνε εσύ αν χρειάζετε αντικατάσταση ή όχι. Αλέξη όπως είπα και παραπάνω, ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του. Προσωπικά θα το κρατούσα το κράνος που λες απο την στιγμή που είχε κάνει ελάχιστη χρήση. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα έκανε την ίδια δουλειά με ένα άλλο καινούργιο, ούτε ότι θα έκανε την ίδια δουλειά με το ίδιο μοντέλο όταν ήταν ακόμα καινούργιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 γιατι μηπως ξερουμε την ημερομηνια παραγωγης?πολλα κρανη δεν γραφουν ουτε αυτη οποτε πανε στα σκουπιδια οι προσθαφαιρεσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Έστειλα mail στην Shoei Europe και ορίστε η απάντησή τους. Mr ΑLX, The manufacturer under ideal storage conditions and use, as it gives life and smooth operation 7 years from date of construction of the helmet. The date of construction you can see inside the helmet at the top right point indicated on a sticker. At your disposal for further details. Eμένα το κράνος γράφει 23 / 3 / 2007. Άρα με τη χρήση που του κάνω, πάω για το 2014 για αλλαγή. :) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Ωραίος ο ALX!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Εάν το κράνος φυλάσεται στο κουτί του και δεν το βλέπει ο ήλιος δεν έχει κανένα πρόβλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Ευχαριστούμε Αλέξανδρε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Mε λίγα λόγια σου λένε πως αν προσέχεις το κράνος σου και δεν το κακομεταχειρίζεσαι μπορείς να το χρησιμοποιείς για 7 χρόνια χωρίς πρόβλημα. Έχω δει κράνη διετίας να είναι για πέταμα. Κοπανημένα σε πόρτες, γεμάτα χαρακιές σε κέλυφος και ζελατίνα και γενικώς σε άθλια κατάσταση. Ε, αυτό χρήζει άμεσης αλλαγής γιατί ποιος ξέρει και πόσες τούμπες έχει φάει από τραπέζια ή από τα χέρια αυτού που το έχει. Παίζει με λίγα λόγια ρόλο και η προσοχή που δίνεις στο κράνος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Mythbusters by My Bike. Να στειλουμε και κανενα μεηλ τωρα σε βιομηχανιες λαδιων,να δουμε αν ληγουν τα λαδια.............. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Έστειλα mail στην Shoei Europe και ορίστε η απάντησή τους. Mr ΑLX, The manufacturer under ideal storage conditions and use, as it gives life and smooth operation 7 years from date of construction of the helmet. The date of construction you can see inside the helmet at the top right point indicated on a sticker. At your disposal for further details. Eμένα το κράνος γράφει 23 / 3 / 2007. Άρα με τη χρήση που του κάνω, πάω για το 2014 για αλλαγή. :) Πω πω τι babelfish μετάφραση έχει παίξει ρε παιδάκι μ', μου βγήκαν τα μάτια... :grin: Ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες αδερφέ, ωραίος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Αξιότιμε κύριε Ο κατασκευαστής υπό ιδανικές συνθήκες συντήρησης και χρήσης , δίνει σαν χρόνο ζωής και καλής λειτουργίας 7 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής του κράνους . Την ημερομηνία κατασκευής μπορείτε να την δείτε στο εσωτερικό του κράνους ,στο πάνω δεξιό σημείο αναγραφόμενη σε αυτοκόλλητο. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω λεπτομέρειες. Με εκτίμηση Καλύτερα τώρα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Red1 3.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Αξιότιμε κύριε Ο κατασκευαστής υπό ιδανικές συνθήκες συντήρησης και χρήσης , δίνει σαν χρόνο ζωής και καλής λειτουργίας 7 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής του κράνους . Την ημερομηνία κατασκευής μπορείτε να την δείτε στο εσωτερικό του κράνους ,στο πάνω δεξιό σημείο αναγραφόμενη σε αυτοκόλλητο. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω λεπτομέρειες. Με εκτίμηση Καλύτερα τώρα? ΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙ ! Την "μετάφραση" που έριξαν οι τύποι εννοούσα, που να έστελνες mail στην Shoei Τζα-σπαν Αλέξανδρε , εκει θα'θελα να δω μετάφραση... (μάλλον θα καίγονταν οι κόρες των ματιών μας απο την "σύνταξη") Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 H σύνταξη γενικώς έχει ένα θέμα παντού. Ίσως έχουν κανένα mail στα γιαπωνέζικα και το μεταφράζουν στο google στα Αγγλικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
afentishonda 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 29 , 2012 Με τα πολλά που διάβασα, δείτε τί κάνουν μερικοί. Αυτό αφορά ακριβά κράνη που αλλάζουν όλο το εσωτερικό τους. Μετά απο 20χρόνια (κάθε 5 χρόνια που θα αλλάζει το εσωτερικό ο μηχανόβιος) θα καμαρώνει που το έχει ακομα σαν κανούριο...θεωρείται ασφαλές; Οπότε ΠΕΤΑΜΑ στα 7χρόνια ΜΑΧΙΜUM για την ασφάλειά σας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες