Jump to content
Panosthecamper

Αγορά πρώτης μοτοσυκλέτας

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Είμαι 24 χρονών με 1,83 ύψος και τώρα βγάζω δίπλωμα μεγάλης μηχανής. Ψάχνω μοτοσυκλέτα (μεταχειρισμένη) για καθημερινή χρήση κυρίως για μικρομεσαίες αποστάσεις...μέσα στη πόλη αλλά και ευρύτερα στην Αττική. Καθαρά από αισθητική άποψη έχω επικεντρωθεί σε 2 μοτοσυκλέτες...αρκετά διαφορετικές...άλλη κατηγορία, με διαφορετικό κινητήρα και διαφορετικό στυλ οδήγησης. Η μία είναι η Υamaha ΧΤ 660 Χ και η άλλη η Honda CBR 600. Ξέρω ότι διαφέρουν πολύ. Επειδή δεν έχω προηγούμενη εμπειρία...θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι καταλληλότερη (πιο εύχρηστη, άνετη και οικονομική) για καθημερινή χρήση στη πόλη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γεια σας παιδιά. Είμαι 24 χρονών με 1,83 ύψος και τώρα βγάζω δίπλωμα μεγάλης μηχανής. Ψάχνω μοτοσυκλέτα (μεταχειρισμένη) για καθημερινή χρήση κυρίως για μικρομεσαίες αποστάσεις...μέσα στη πόλη αλλά και ευρύτερα στην Αττική. Καθαρά από αισθητική άποψη έχω επικεντρωθεί σε 2 μοτοσυκλέτες...αρκετά διαφορετικές...άλλη κατηγορία, με διαφορετικό κινητήρα και διαφορετικό στυλ οδήγησης. Η μία είναι η Υamaha ΧΤ 660 Χ και η άλλη η Honda CBR 600. Ξέρω ότι διαφέρουν πολύ. Επειδή δεν έχω προηγούμενη εμπειρία...θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι καταλληλότερη (πιο εύχρηστη, άνετη και οικονομική) για καθημερινή χρήση στη πόλη.

αναμεσα στις 2 το χτ.

αλλωστε για πρωτη μηχανη δεν ειναι καλο να παρεις cbr, r6 κλπ

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείται και προτάσεις για άλλα μοντέλα είναι ευπρόσδεκτες! Όπως είπα δεν έχω κάποια εμπειρία. Απλά έχω επικεντρωθεί σε Supermotard και Sport μοτοσυκλέτες. Μου έχει γυαλίσει και η Ninja 250R. Απλά έχω ακούσει ότι θα με ταλαιπωρήσει λόγω ύψους/στάσης σώματος... :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε αν ειναι να σου προταθουν αλλες...

υπαρχουν χιλιες

απο μοταρντ δες ακομα

γιαμαχα μτ3[κατι αναμεσα σε στρητ μοταρντ

πηγασο στραντα[το ιδιο]

πηγασο φακτορυ[μοταρντ] . οι πηγασοι εχουν ιδιο κινητηρα με το χτ

fmx [πιο ευκολο γκαζι και σε πολυ πιο προσιτες τιμες μεταχειρισμενο]

drz400

το νιτζα250 που λες...είναι μια καλη επιλογη.

θα σε βολεψει λογω υψους οσο θα σε βολευε και το cbr υποθετω

τιμες το νιτζα και μεταχειρισμενο κρατα τιμη..οποτε θα το βρεις πιο ακριβο ακομα και απο 600 μοταρντ

μηπως να προτιμουσες αντι σουπερσπορτ κατι σε στρητ με φεριγκ[ή χωρις]

πχ ερ6 f , er6n

αν παρεις 600 μην παρεις κανα τρελογκαζο αλλα κατι λογικο οπως το er6.

ιδιο κινητηρα με το er6 ειναι το βερσυς, κατι αναμεσα σε μοταρντ και τουριγκ

ο καταλογος ειναι ατελειωτος...

με δυο λογια παντως απεφυγε 600 σουπερσπορτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου έχουν πει ότι η XT είναι αρκετά εύχρηστη...σε σχέση με άλλες Supermotard??? Π.χ. SMC 690???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγα την ταλαιπωρια και εγω το ιδιο υψος εχω με εσενα , το εχω οδηγησει( ninja250r) και εχει αρκετα ορθια θεση οδηγησης. Παντως αν εχεις αυτοσυγκρατηση και ορεξη για μαθηση καλυτερα να παρεις κανενα γυμνο street στα 600 κυβικα για να μαθεις να στριβεις και να το κρατησεις καιρο αφου δε θα το βαρεθεις ευκολα.Καλυτερα ξεκινα με δικυλινδρο( er6n, monster 696,versys) για να μησε τρομαξει η δυναμη των τετρακυλινδρων στις ψηλες στροφες.Καλο θα ηταν να αποφυγεις να μαθεις να στριβεις με ss, ειδικα 600αρι.Για το xt δεν εχω να πω και πολλα, δε μου αρεσουν τα ψηλοφτερα,τα μονοκυλινδρα και τα μηχανακια που εχουν γινει σουπα λογω των πωλησεων τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα κτμ ειναι πιο γκαζιαρικα , ελαφρια και γρηγορα , με πιο πολλους ιππους απο τα χτχ.

μεταχειρισμενα συνηθως ειναι σκισμενα.

[συχνα ειναι και τα χτχ σκισμενα οταν τα εχουν παρει πιτσιρικαδες...]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τις street πρέπει να το ψάξω γιατί δε το πολυκατέχω...μου είχαν προτείνει Z 750...αλλά με τρομάζουν λίγο τα 750 για πρώτη μηχανή. Προφανώς και μια sport 600άρα δεν είναι κ ότι καλύτερο. Αυτό με το σκίσιμο το φοβάμαι...προφανώς σε όποια και να καταλήξω πρέπει να πάρω και γνώμη από κάποιο συνεργείο...Οι διαφορές πρακτικά μονοκύλινδρων και τετρακύλινδρων???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μονοκυλινδρο λιγοτερη ιπποδυναμη, μεγαλυτερη ροπη/γκαζι στις μικρες στροφες, μικροτερο ευρος στροφων , πιο μικρες σχεσεις στο κιβωτιο,, φθηνοτερο σερβις

τετρακυλινδρο τα αντιθετα

δικυλινδρα[πχ ερ6] κατι ενδιαμεσο

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην σε τρομαζουν τοσο τα κυβικα οσο το στησιμο της μηχανης .. το Ζ εμενα ( που ειναι και η πρωτη μου μεγαλη μηχανη ) δεν μου φανηκε "αποτομο" στα λιγα , οταν ανεβενεις σε στροφες κλοτσαει αλλα στην αρχη δεν θα εχεις θεμα !

Φανταζομαι και τα αναλογα της γυμνης κατηγοριας πανω απο τις 4κ στροφες αρχιζουν και τσινανε οποτε μη φοβασε οτι δεν θα την ξεκινας ξερω γω !

Εγω το μονο πραγμα που παλευω να συνηθισω στην μηχανη ειναι το βαρος της λογο υψους ( εσυ δεν θα το εχεις αυτο τοσο πολυ ) , κατα τα αλλα τα 4κυλινδρα πυνουν και κατι παραπανω για μεσα στην πολη !

ER6 πολη τιμιο μηχανακι !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω ότι το xtx ή κάποιο παρόμοιο (pegaso trail κλπ) ακόμα και σε 2κύλινδρο (transalp, kle) θα σε βοηθήσει να μάθεις να οδηγείς καλά χωρίς να υπολείπεται σε κάτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

XTX ή LC 4??? :think: Το φοβάμαι το KTM γιατί έχω ακούσει διάφορα. Είναι το τιμημένο (το LC 4) πιο όμορφο...αλλά αν ισχύει ότι υπερτερεί κατά πολύ το ΧΤX σε οικονομία και αξιοπιστία...τότε μόλις μπλέχτηκα! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα ktm είναι πιο είδικές μηχανές, δηλαδή με εξαιρετικά περιφερειακά όπως φρένα, αναρτήσεις, εξαιρετικό στήσιμο και επιδόσεις για την κατηγορία τους. Σίγουρα δεν είναι όσο αξιοπιστες όσο οι γιαπωνέζικες, η συντήρηση τους κοστίζει παραπάνω και γενικά είναι λιγότερο φιλικές. Για αρχάριος θα έλεγα ότι δεν έχεις κανένα λόγο να προτιμήσεις ktm αντί το yamaha. Δεν θα μπορείς να αξιοποιήσεις τα επιπλέον που διαθέτει, οπότε μόνο τα αρνητικά του θα σου μείνουν. Πάρε το yamaha να ξεκινήσεις και στο μέλλον όταν θα αποκτήσεις κάποια μοτοσυκλετιστική εμπειρία, θα μπορείς να κρίνεις καλύτερα τι θες και που θα το βρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου κανένα μηχανάκι δεν σπάει/χαλάει απο μόνο του αν το συντηρείς σωστά, τώρα σκέψου πως στην κατάσταση που είμαστε (οικονομικά) δεν συμφέρει να αγοράσεις μια μηχανή μόνο και μόνο για να την μάθεις. Παρε και μάθε αυτήν που σου αρέσει! Καλόβολτο ό,τι και να πάρεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου οτι παρεις προσπαθησε να μην το παρεις μετατροπη απο enduro σε supermotard,χαλαει η γεωμετρια της μηχανης και δεν στριβει οπως θα επρεπε το οποιο ειναι τρομερα σημαντικο (κατι ξερει ο ιαπονας που τα βγαζει ετσι).και μην υποτιμας τα enduro,βολικοτατα μεσα στην πολη,ο μεγαλος εμπρος τροχος βολεβει στις μανουβρες στην κινηση και αμα πεσεις (χτυπα ξυλο) ειναι φτιαγμενα για να φτιαχνονται με το ελαχιστο κοστος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψηφίζω και εγώ να ξεκινήσεις με το yamaha. Αξιόπιστο, πιο φιλικό για αρχάριο και απ' ότι ξέρω κρατάει τιμή, επομένως αν θες να το πουλήσεις αργότερα για να πάρεις άλλο θα βρεις αγοραστές και δεν θα χάσεις πολλά από την τιμή που το αγόρασες. Βασικά επειδή ένας φίλος μου αγόρασε πρόσφατα μηχανή και τον βοηθούσα θα σε συμβουλέψω να μην βιάζεσαι. Ψάξε, ρώτα, πάρε βόλτα τα μηχανάκια που σκοπεύεις να αγοράσεις και πιθανότατα θα καταλάβεις μόνος σου ποιό σου ταιριάζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου οτι παρεις προσπαθησε να μην το παρεις μετατροπη απο enduro σε supermotard,χαλαει η γεωμετρια της μηχανης και δεν στριβει οπως θα επρεπε το οποιο ειναι τρομερα σημαντικο (κατι ξερει ο ιαπονας που τα βγαζει ετσι).και μην υποτιμας τα enduro,βολικοτατα μεσα στην πολη,ο μεγαλος εμπρος τροχος βολεβει στις μανουβρες στην κινηση και αμα πεσεις (χτυπα ξυλο) ειναι φτιαγμενα για να φτιαχνονται με το ελαχιστο κοστος.

Ναι αλλα για περνα με εντουρο απο νερα και θα δεις τι χορο κανει (Παθων και μαθων! )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αλλα για περνα με εντουρο απο νερα και θα δεις τι χορο κανει (Παθων και μαθων! )

αα... αυτα δεν τα ξερω,ανεβαινω σπανια και δικαβαλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αα... αυτα δεν τα ξερω,ανεβαινω σπανια και δικαβαλος

Στα νερά περνάει καλύτερα από στριτ, μην δεν είχες λάστιχα? Τα n/off είναι ικανότερα και ασφαλέστερα σε κάθε μη σύνηθες ασφαλτοτάπητα. Άσε που τα γλυστρήματα τους ελέγχονται εύκολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα νερά περνάει καλύτερα από στριτ, μην δεν είχες λάστιχα? Τα n/off είναι ικανότερα και ασφαλέστερα σε κάθε μη σύνηθες ασφαλτοτάπητα. Άσε που τα γλυστρήματα τους ελέγχονται εύκολα.

Ειχα λαστιχαρες αλλα ακου να σου πω παραδειγμα.

25μαρτιου νομιζω ηταν περσι που χιονιζε εδω σαλονικα.

Ειχα το dr350 και οπου ειχε μαζεψει νερακια το πισω μου πηγαινε αριστεροδεξια σαν τρελο !

Με αποκορυφωμα κατω απο γεφυρα στον περιφεριακο στο υψος των κωσταντινοπολιτικων που ειχε μαζεμενη λιμνουλα απο κατω και εγω με θολη ζελατινα και καθρεφτες κοιταω κατω στις ασπρες λωριδες μπας και καταλαβω που ειμαι αλλα η μηχανη πηγαινε σαν βαρκα αριστερα δεξια χωρις να μπορω να την ελεγξω.

Τωρα αυτο θα μπορουσα να το εξηγησω λογω τακουνιου? Να μπαινει νερο αναμεσα να τα γεμιζει και να την ψιλοσηκωνει ?

Με το Diversionaki μου παντως περασα πολυ χειροτερα νερα σε φαση να φτανει μαρσιπιε μου και να πρεπει να περασω απο αναποδη και με κλιση στροφη και να μη νιωθει τιποτα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σας πω την αμαρτία μου...όλα καλά με το XTX...ταιριάζει με αυτά που θέλω (εύχρηστο, οικονομικό, απροβλημάτιστο)...αλλά όταν είδα αυτό...http://www.car.gr/cl...photos/1844919/...έπαθα έναν έρωτα! :blush2: Βέβαια όλα μου λένε ΜΑΚΡΥΑ! :unsure:

Τροποποιήθηκε από τον Panosthecamper

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε όχι και μακρυά. Όταν λέμε ότι δεν είναι το ίδιο αξιόπιστο δεν εννοούμε και αναξιόπιστο. Το συγκεριμένο μου φάινεται ακριβό. Ειδικά αν πάρεις ευρωπαικό πρέπει να το δει εξιδεικευμένος μηχανικός. Για το ΚΤΜ μπορείς να πάρεις αριθμό πλαισίου και να πάρεις τηλέφωνο στην ΚΤΜ να δεις τι λέει ο φάκελος του(διατηρείτε ηλεκτρονικά). Πρέπει να βρεις μηχανάκι με πλήρες σερβις χιστορι και να επιβεβαιώσεις καιμε ΚΤΜ. Κόψε και ιδιοκτήτη για τοπόσο καγκουρας είναι. Αν το μηχανάκι είναι σωστό, προχώρα. Ο έρωτας είναι έρωτας. Πρόσφατα ένας φίλος έκανε πλήρη ανακατασκευή σε ένα τετοιο με 50.000 χιλιόμετρα και του βγήκε γύρω στα 1200 (850 τα αντ/κα από ιντερνετ). Τώρα λογικά θα κάνει τουλάχιστον άλλα τόσα χιλιόμετρα. Με γύρω στα 4500 βρίσκεις και το 690 που μαμάει. Η αλήθεια είναι αυτή που σου λέω εγώ. Μην ακούς τα γιαπωνεζάκια που προσπαθούν να αιτιολογήσουν το ότι οδηγάνε μετριότητες.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα σου αρέσει το LC-4 ψάξτο καλά και πάρτο γνώμη μου. Γιατί αν δεν το πάρεις θα το κοιτάς στο δρόμο και θα ζηλεύεις άσχετα με το πόσο οικονομικό είναι αυτό που οδηγείς. Και αυτό έχει να κάνει με ότι και να πάρεις άσχετα από το αν είναι ΚΤΜ,yamaha, honda κτλ. Στα ίδια λεφτά παίζουν με τα xtx. Καλύτερα μετά το 2003 να ψαχτείς. Τώρα άλλα που μπορείς να κοιτάξεις είναι DRZ, husqvarna 610 (2005 και μετά), κανένα pegaso strada, FMX (έτσι και έτσι).. Γενικά πάρα πολλά υπάρχουν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα