Jump to content
Xagos

Αγορα Τακακια Premier

Recommended Posts

η ποιοτητα δεν σημαινει προβλημα...δηλδη περιμενεις να βαλεις πρεμιερ και να εχεις προβλημα?

αυτα ειναι αστεια πραγματα οσο και η ειρωνεια

εχεις στην ζωη σου ποσα?3 μηχανακια?10?20?

απο το μαγαζι ειχαν περασει χιλιαδες μηχανακια μα χιλιαδες....ξερω πολυ καλα τι λεω

εχω αλλαξει χιλιαδες τακακια και σιαγωνες..

το πρεμιερ ειναι ενα πολυ μετριο τακακι..και το βασικοτερο καιγεται και γινεται σαν πετρα .οσα παιδια τα πηγαιναν γρηγορα τα μηχανακια το εβλεπαν στην αλλαγη

αν εσκουζαν?μιλαμε για το σκουξιμο !!!

οπως και θορυβο στο φρεναρισμα...ειδικα σε 1 χιλιαρι τζενεσις που ειχαμε μονιμα στο μαγαζι...

τωρα για το λαδι επειδη ειρωνευτηκες...αν χρησιμοποιεις μπελ ρει..να σου φερω ενα φτυαρακι να βγαλεις την λασπη μεσα απο τον κινητηρα....και με στοιχημα αν θες

Δεν σε ειρωνεύτηκα... χιούμορ έκανα κι αν το πήρες στραβά... σου ζητάω συγνώμη. Δεν είχα τέτοιο σκοπό.

Απλά, άσε με να έχω την δική μου γνώμη για τα Premier. Τόσα χρόνια και τόσα χιλιόμετρα, φτάνουν για να μου αποδείξουν την αξία τους. Ίσως φταίει που δεν τα πολυπιέζω γιατί το πάω κυρία το GS. Θα δοκιμάσω να οδηγώ πιο γρήγορα και θα σου πω τα αποτελέσματα κάτω από πίεση. :lol:

BelRay... όχι βέβαια.... πως σου 'ρθε?

Κυρίως aral βάζω... με ένα διάστημα κάνα δύο χρόνια που έβαζα Torco αλλά το ξαναγύρισα στα aral.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

τα αραλ ειναι πολυ καλα

δοκιμασε τα σπεκτρο και μετα μιλαμε....1 αλλαγη θα χρειαστεις και θα δεις το gs πως θα κανει στην πρωτη και γενικα κιβωτιο

παω στοιχημα οτι εχεις καταναλωση λαδιου απο αλλαγη σε αλλαγη με αραλ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με όλα τα λάδια είχα κατανάλωση (όλα τα 1150GS καίνε) . Με άλλα λίγο με άλλα πολύ (Castrol) Τα aral μου τα καίει λίγο. Και Spectro έχω δοκιμάσει, αλλά είναι λίγο ακριβά για την τσέπη μου (ειδικά αυτές τις εποχές) Καλό λάδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

163000χιλ με ένα άριστο μοτέρ. (τελικιάζει ακόμα όπως τότε που την πρωταγόρασα πίσω στο 2003) :shades:

Περσινό βίντεο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καις λαδι απο κεφαλη..και λιγοτερο απο ελατηρια...ολα τα bmw ετσι κανουν.τα μποχερ ειδικα λογω διαταξης φθειρουν την κατω πλευρα των εμβολων

μπορει να πηγαινουν τερμα και να καινε σαν διχρονα.τα συμπαθουσα παντοτε λογω τουριστικου προσανατολισμου και ανεσης

εχουν σοβαρο θεμα με την ευκολια επισκευης.σου βγαζουν την παναγια και απαιτουν και ειδικα εργαλεια.

δωσε βαση στα ελαστικα που χρησιμοποιεις σε αυτη την μοτο.οι διαστασεις εχουν σημασια για την συμπεριφορα της μοτο οσο σε καμια αλλη..

αυτα ξερω για αυτες....

alx....το βιντεο με τ α διοδια...ακομα γελαω...χαχαχαχαχχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα λάστιχα που μπαίνουν είναι πάντα ίδιες διαστάσεις. Δεν έχω βρει λάστιχα με άλλες διαστάσεις για μεγάλα ον οφ :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβαλα και εγω τα premier τα χρυσα πριν απο 7 μηνες περιπου Εχω κανει 12 000 χιλ και σε λιγο θελουν αλλαγη Δυστυχως δεν κανουν για μοτο σαν την δικη μου Της μανας τους ειχαν κρατησει 48.000 χιλ Τα premier δεν τα βλεπω να περνουν τις 15 με 16 χιλιαδες Πολυ μικρη χιλιομετρικη αποδοση Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα τακακια αλλα για πιο ελαφριά μηχνακια Στην επομενη θα βαλω ebc που εχει βαλει φιλος με το ιδιο μηχανακι,και ειναι πολυ ευχαριστημενος.

Γενικα να πω οτι δεν κανουν ολα τα τακακια για ολα τα μηχανακια Θελει προσοχη οταν ακουμε κατι, να ειναι απο ιδιο ή παρομοιο μηχανακι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει διάφορα μοντέλα τακακιών για κάθε μοτοσυκλέτα. Πήρες την σωστή πάστα? ΄Ενα σωρό ήδη βγάζει η Premier.

Mήπως έχεις πάρει τα μαλακά? Μήπως πήρες οργανικά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβαλα κι εγω τα χρυσαφι premier,δεν τα εχω στρωσει ακομα.

Ελπιζω να βγαλουν μια 15αρα χιλιαδες χλμ

Τροποποιήθηκε από τον valeros46

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει διάφορα μοντέλα τακακιών για κάθε μοτοσυκλέτα. Πήρες την σωστή πάστα? ΄Ενα σωρό ήδη βγάζει η Premier.

Mήπως έχεις πάρει τα μαλακά? Μήπως πήρες οργανικά?

Aλεξ οχι Πηρα τα μεταλικα τα χρυσα.Τα πηρα 95 ευρω.

Δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα τακακια αλλα οτι φθειρονται πολυ γρηγορα Και εμενα μου εκανε εντυπωση.

Μην σας κανουν εντυπωση τα 48.000 χιλ Εχω φιλο που τα κρατησε 60.000 χιλ Οταν την μηχανη την εχεις μονο για ταξιδια τα τακακια δεν φθειρονται ευκολα Σκεφτειτε οτι στο ταξιδι σε 100 χιλ.μπορει να πατησεις φρενο 20 φορες και τις περισοτερες φορες δυνατα φρενα.Στην πολη στην αντιστοιχη αποσταση μπορει να πατησεις 200 φορες και ελαφρια φρενα που φθειρουν τα τακακια πιο ευκολα.Οι δισκοπλακες μου ακομα ειναι σχεδον αθικτες.

Παντως η εμπειρια μου απο τα συγκεκριμενα τακακια ειναι οτι κανουν για πιο ελαφρια μηχανακια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δικό μου θεωρείται ελαφρύ? :tooth:

Και ποσα χιλ σου βγαζουν?

Μην ξεχνας οτι δεν εχουμε τις ιδιες ταχυτητες. Εμεις ταξιδευουμε στον αυτοκινητοδρομο με 180+

ΥΓ. Δεν ξερω αν αμφισβητεις αυτα που λεω, αλλα δεν εχω κανενα λογο να κατηγορησω τα συγκεκριμενα τακακια. Απλως παραθετω την εμπειρια μου και ο καθενας κανει οτι νομιζει.Οταν φαγωθουν τελειως θα γραψω ποσα χιλιομετρα βγαλανε, να ενημερωσω οσους ενδιαφερονται.

Τροποποιήθηκε από τον ANDREASP

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σε αμφισβητώ ρε συ.... αλίμονο αλλά μην νομίζεις ότι έχει και τρελή διαφορά στην φθορά των τακακιών με το να τρέχεις περισσότερο στα ταξίδια! Πιο μεγάλη φθορά έχεις μέσα στη πόλη.. όχι στα ταξίδια. Και το δικό μου που είναι καθημερινό εργαλείο σαν παπί μέσα στη πόλη, το εργαλείο για τα ταξίδια μου και το ξεκαυλωτικό μου όταν βγαίνω για βόλτα/στροφιλίκι, δεν τα τρώει τόσο γρήγορα.

Για να καταλάβεις, αυτά που φοράω τώρα, τα έβαλα πέρσι τον Απρίλιο 18 Μαρτίου πάνω και έχουν κάνει από τότε 23 χιλιάδες χιλιόμετρα και μέσα σε αυτά και δύο 36ωρα των περίπου 2000χιλ το καθένα (που είναι απαιτητικότατα σε φρένα με τους καρόδρομους που πάμε... κι έτσι όπως πάμε :spiteful: )

Κι ακόμα έχουν ψωμί... (πιστεύω θα βγάλουν άλλες 5000χιλ τουλάχιστον)

Το GS είναι 260-265 κιλά περίπου πλήρης υγρών

Τροποποιήθηκε από τον ALX™

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας προσθεσω κι εγω κατι ακυρο: Χτες το βραδυ εβαλα κι εγω τα Premier τα οποια ειχαν κοκκινο χρωμα. Εννοειται πως δεν ειχα τις επιλογες σας σε χρυσα και τετοια, σιγα το μηχανακι που εχω κιολας :crazy:

Θα παραθεσω κι εγω εντυπωσεις οταν στρωθουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως εχω πιο σκληρες δισκοπλακες? Δεν ξερω αλλα δεν τα βλεπω με τιποτα πανω απο 16000 χιλ.Θα δουμε ομως μπορει να βγαλει και λιγο παραπανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα έχω βάλει μπροστά εδώ και κάνα μήνα (δεν θυμάμαι χρώμα). Αρκετά καλά και ανταποκρίνονται πολύ άμεσα. Έχω μια επιφύλαξη στη βροχή καθώς νιώθω ότι χάνουν κάπως σε δύναμη (πρέπει να πιέσω την μανέτα περισσότερο). ALX, εσύ που τα ξέρεις καλύτερα έχεις συνειδητοποιήσει κάτι τέτοιο ή είναι εντύπωσή μου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηπως εχω πιο σκληρες δισκοπλακες?

Όχι ρε συ :tooth: Δεν γίνονται αυτά που λες :tooth: Δες τα πάντως... εγώ πιστεύω θα σου πάνε παραπάνω.

Το FJR παίρνει δύο τύπους Premier. Τα Ρ και τα ΡΗ. Tα Ρ είναι οργανικά και τα ΡΗ είναι ημιμεταλλικά. Τα Ρ ενδείκνυνται για στρητ μοτοσυκλέτες all rounder και τουρισμού. Τα PH ενδείκνυνται για μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων.

Τα μοντέλα μέχρι 2006 παίρνουν ΚΑΙ οργανικά ΚΑΙ ημιμεταλλικά τακάκια. Τα μοντέλα από 2006 έως 2010 παίρνουν μόνο ημιμεταλλικά high performance (τη σειρά PH366*)

Πάντως μου φαίνεται περίεργο αυτό που λες. Ναι μεν δεν είναι τακάκια για να σου κρατήσουν μια ζωή γιατί δεν είναι πολύ σκληρά (το 'χω πει εξάλλου πως φρενάρουν πολύ καλά και ΔΕΝ τρώνε δισκόπλακες) αλλά για τόσα λίγα χιλιόμετρα και με χρήση αποκλειστικά ταξιδιού, είναι κουφό. Εμένα που γυρνάει κάθε μέρα μέσα στη πόλη, αλλά ταξιδεύει κιόλας, δεν θα έπρεπε να μου βγάζουν πάνω από 10k! Tέσπα... δες πόσο θα βγάλουν και ενημέρωσε.

ΥΓ: Η premier λέει επίσης να ΜΗΝ χρησιμοποιούνται ποτέ ημιμεταλλικά τακάκια σειράς PH στο πίσω φρένο, εκτός κι αν υπάρχει και η ίδια σειρά εμπρός. Αυτό το λέει για την αποφυγή της αλλαγής ισορροπίας του φρεναρίσματος.

Τα έχω βάλει μπροστά εδώ και κάνα μήνα (δεν θυμάμαι χρώμα). Αρκετά καλά και ανταποκρίνονται πολύ άμεσα. Έχω μια επιφύλαξη στη βροχή καθώς νιώθω ότι χάνουν κάπως σε δύναμη (πρέπει να πιέσω την μανέτα περισσότερο). ALX, εσύ που τα ξέρεις καλύτερα έχεις συνειδητοποιήσει κάτι τέτοιο ή είναι εντύπωσή μου?

Στη βροχή όλα τα φρένα έχουν πρόβλημα (είπα φρένα... κι όχι τακάκια) κι αυτό λόγω του νερού που κρατάνε πάνω οι δισκόπλακες και τα τακάκια. Στη βροχή θέλει να πατάς συχνά και λιγάκι τη μανέτα και το ποδόφρενο για να στεγνώνεις τα νερά στο σύστημα των φρένων. (ώστε να είναι ετοιμοπόλεμο όταν το χρειαστείς) Η καθυστέρηση στο φρενάρισμα που υπάρχει, θα συνέβαινε με όλα τα τακάκια. Δεν νομίζω να έχουν θέμα τα premier. Και με άλλα τακάκια που έχω χρησιμοποιήσει, είχα το ίδιο θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να επαναλαβω οτι προκειται για μετρια τακακια υπερκοστολογημενα απο τον αντ/πο εδω.ειναι β κατηγοριας ,ειδικα τα οργανικα

προτιματε τα ebc σαν αφτερμαρκετ επιλογη ,τα οποια και αυτα πωλουνται με βαρβατο καπελο απο το καταστημα στην καλλιροης.ειναι 30% φτηνοτερα κανονικα

ο εισαγωγεας ειναι στην θεσ/κη .

επισης να βαζετε νισιν η σαν αλλη επιλογη το sbs

για ελαφρια μοτοσυκλετα η για αστικη χρηση μονο ,καλα ειναι τα νιουφρεν τα οποια ειναι φτηνα κ δεν φθειρουν ις δισκοπλακες

οι πρωτες εφαρμογες στις μοτο ειδικα στα σουζουκι (μια κ ειχαμε μαγαζι )εχουν διαφορες σε σχεση με τις αλλαγες σαν αντ/κο.

επισης στα μηχανακια μοτοκρος η εντουρο εχουν ειδικες παστες.σε τετοια ποιοτητα θα βρειτε μονο σ ebc..να τα προτιματε αλλα πρεπει να καταλαβει κ ο τυπος στην καλλιροης οτι δεν κατεβηκαμε απο τα βουνα...κουλαρε με τις τιμες αδερφε

κακως τα βαλες φιλε μου..επρεπε να βαλεις νισιν αν εχεις αυτο το χοντα που βλεπω..προσεχε γιατι στην βροχη ειναι σαν ξυλα τα πρεμιερ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με αυτον στην καλλιροης δεν τα βαζει ΚΑΝΕΙΣ!! Οι θεωρειες του εχουν δημοσιευθει σε εγκυρα περιοδικα και ειναι αποδεκτες απο ολο τον επιστημονικο κοσμο :P

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με αυτον στην καλλιροης δεν τα βαζει ΚΑΝΕΙΣ!! Οι θεωρειες του εχουν δημοσιευθει σε εγκυρα περιοδικα και ειναι αποδεκτες απο ολο τον επιστημονικο κοσμο :P

Ειρωνικα το λες? Δεν αξιζει ο τυπος? Εμενα μου φανηκε μια χαρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλός είναι στη δουλειά του, αλλά ακριβός. Επίσης δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Ό,τι πει είναι σαν τους νόμους της φυσικής ένα πράμα. Δεν αλλάζουν. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα