Jump to content
Sign in to follow this  
Ίκαρος

Ερώτηση για service

Recommended Posts

Το cbfάκι (cbf 250) κλείνει σήμερα ένα μήνα στην κατοχή μου.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε πως το είχε πάει για service πρίν μου το δώσει, με διαβεβαίωσε οτι τα

φρένα του (τακάκια μπροστά και δαγκάνα πίσω δεν θέλουν ακόμη αλλάγή, μου φαίνεται πως έτσι είναι),

μπουζί, λάδια, φίλτρο λαδιού, υγρά φρένων, μπαταρία, φίλτρο αέρα, δεν χρειάζοντια αλλαγή.

Το πήγα και του άλλαξα αλυσίδα και γρανάζια (αυτά που συστήνει η Honda) γιατί η προηγούμενη, μου φαινόταν

λίγο καταπονημένη και κακοσυντηρημένη.

Όταν το πηγα για να το τσεκάρουν πριν να το αγοράσω μου είπαν πως είναι οκ, όταν άλλαξα αλυσίδα δεν μου

είπαν να είδαν κάτι άλλο.

Υπάρχει τίποτε που να μου διαφεύγει (δεν ξέρω και πολλά απο μηχανές, τώρα μαθαίνω)ή που πρέπει να

τσεκάρω οπωσδήποτε πριν να περιμένω να έρθει η ώρα για το επόμενο service κατα το manual;

Σας ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν το μοτέρ και οι αναρτήσεις είναι οκ, τότε τα κύρια αναλώσιμα είναι φίλτρα, λάδια, μπουζί, τακάκια, λάστιχα, αλυσιδογράναζα (δεν ξέχασα τπτ νομίζω).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

'Ασε τι σου είπε ο άλλος που το πήρες. Εσύ για να είσαι κομπλέ κάνε ενα γενικό καλό σέρβις........βασικά άλλαξε ότι αναλώσιμο παίζει πάνω στην μηχανή που δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είνια ή χρήζει αλλαγής.

Λάδια....ψυκτικά....υγρά φρένων....τακάκια.....αλυσίδα & γρανάζια....φίλτρο λαδιού και αέρα....μπουζί....τσέκαρε την μπαταρία, όλες τις βασικές βίδες της μότας (πλαίσια υποπλαίσιο τιμονόπλακες κτλ κτλ) και αν σε πάιρνει οικονομικά κάνε και ένα σέρβις της αναρτήσεις.

Γνώμη μου πάντα, προτιμώ να δώσω 50-100 ευρώ παραπάνω μια φορά και να έχω το κεφάλι μου και ύσηχο και ξέγνοιαστο ότι καβαλάω κάτι σωστό και όχι παρτάλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

'Ασε τι σου είπε ο άλλος που το πήρες. Εσύ για να είσαι κομπλέ κάνε ενα γενικό καλό σέρβις........βασικά άλλαξε ότι αναλώσιμο παίζει πάνω στην μηχανή που δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είνια ή χρήζει αλλαγής.

Λάδια....ψυκτικά....υγρά φρένων....τακάκια.....αλυσίδα & γρανάζια....φίλτρο λαδιού και αέρα....μπουζί....τσέκαρε την μπαταρία, όλες τις βασικές βίδες της μότας (πλαίσια υποπλαίσιο τιμονόπλακες κτλ κτλ) και αν σε πάιρνει οικονομικά κάνε και ένα σέρβις της αναρτήσεις.

Γνώμη μου πάντα, προτιμώ να δώσω 50-100 ευρώ παραπάνω μια φορά και να έχω το κεφάλι μου και ύσηχο και ξέγνοιαστο ότι καβαλάω κάτι σωστό και όχι παρτάλι.

Ψυκτικά δεν έχει! είναι αερόψυκτο!

Καταρχάς, καλορίζικο και πάντα όρθιος!

Στο θέμα μας, γνώμη μου είναι να μην τρελένεσαι. Αφού σου είπαν ότι είναι οκ τότε δεν υπάρχει θέμα.

Έτσι κι αλλιώς αυτά τα μηχανάκια είναι σκυλιά μαύρα, δεν παθαίνουν τίποτα. Όταν κάνεις το μεγάλο

γενικό σέρβις, θα αλλαχτούν όλα και θα είσαι ήσυχος, αλλά και μέχρι τότε μια χαρά είσαι, αφού δεν κάνει

περίεργους θορύβους και δεν φαίνεται να έχει κάτι, μάλλον δεν έχει. Αν είχε, θα στο είχε παρουσιάσει

μέσα στον ένα μήνα που το καβαλάς.

Το μόνο που θα σου έλεγα να προσέξεις είναι η μπαταρία και ο ανορθωτής (είναι γνωστά τα προβλήματα

στα ηλεκτρικά που έχουν τα HONDA). Αν δεις ότι σου καίει τις λάμπες, ή ότι η μίζα δυσκολεύεται κλπ

πηγαινέ το σε ηλεκτρολόγο. Και να μείνεις πάντως, κατηφόρα, πρώτη και έφυγες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα