Jump to content
μάθο...

Οδοιπορικό Άνω Χώρα-Ορεινή Ναυπακτία.

Recommended Posts

Ημερομηνία:Πάτρα 12 Ιουνίου 2006

Προορισμός: Άνω Χώρα-Ορεινής Ναυπακτίας

Διαδρομή: Πάτρα-Ναύπακτος-Καστράκι-Λιμνίτσα-Τερψιθέα-Ελατού-Άνω Χώρα

Ενδιάμεσες Στάσεις: Καμμία

Διανυθέντα km: 194

Οχήματα : Aprilia Caponord ΕTV1000-Honda XLV1000 Varadero-Peugeot 106 1.1 Quicksilver

Συνταξιδιώτες: Athos /co-driver,Πόρθος/Indiana,Π.Γ.Α-κόψεεε…(Δημήτρης,Βασίλης-Εκτάκτως)

Συνημμένα: Χάρτης διαδρομής - Φωτογραφίες

Περιγραφή

Τείνει να γίνει παράδοση πλέον τα καλύτερα να είναι και τα απρογραμμάτιστα…Έτσι αν και τριήμερο άδεια από τη δουλειά γιόκ,αποφασίσθηκε στο «πόδι» για μια γρήγορη εκδρομούλα στην Ορεινή Ναυπακτία-Άνω Χώρα…Έπεσε η ιδέα και Athos μετά της co-driver,Πόρθος μετά της Indiana αλλά και Π.Γ.Α μετά της κόψεεε έδωσαν το ΠΑΡΟΝ…

11.00 Συνάντηση της παρέας στη «2η Φαρίνα» και αφού περαστικοί οι Dartagian και Eloise μας έδωσαν το «Καλό δρόμο» περί ώρας 11.10 αναχωρήσαμε…με τελικό προορισμό Άνω Χώρα και διαδρομή…σχεδόν όπως μας αρέσει.Απρογραμμάτιστη…πλην γνωστής λόγω ομορφιάς και παρελθοντικών επισκέψεων.

11.20 Διασχίζουμε την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

11.25 Προσπερνώντας την ιστορική και πάντα όμορφη πόλη της Ναυπάκτου,συνεχίζουμε Βόρεια προς Καστράκι, Ευπάλιο,Δροσάτο και στρίβουμε αριστερά προς Λιμνίτσα,Τεςρψιθέα,Ελατού.Όλη η διαδρομή μαγεύει με την ομορφιά της και τα περάσματα μέσα από την ήρεμη και καταπράσινη φύση.Η φύση όμορφη,η πρόσφυση επίσης «όμορφη» οπότε τα στροφιλίκια μας αναγκάζουν να «στρώσουμε»λίγο καλύτερα τα ελαστικά μας…(κάποιος έπρεπε να δει εκείνο το 106 να «καγκουριάζει»…θεαματικά).Μετά από σχεδόν 50 λεπτά μέσα σε καταπράσινο δάσος Ελάτων και Καστανιών και Πεύκων με την μαγεία του τοπίου και την διάθεση στο απόγειο μικρή στάση Ελατού για ανασύνταξη σκέψεων

12.15 Μικρή λοιπόν στάση στην πανέμορφη Ελατού και βουρ για το υπόλοιπο της διαδρομής μας με προορισμό Άνω Χώρα….Μετά 15 χιλιομέτρων σφιχτό στροφιλίκι με τοπίο πνιγμένο στο πράσινο και φλερτάροντας συνεχώς επαφές με κλαριά τα οποία συνόδευαν τους ταξιδιώτες (Χαρά…εκείνο το κλαδάκι πώς το απέφυγες…άξιο απορίας ακόμη…)και ελαφρύ τέμπο των συνοδοιπόρων με το ψιλοβρόχι να μάς γεμίζει τα ρουθούνια με φρεσκοβρεγμένη πρασινάδα και Άρωμα Έλατου… φτάνουμε στην Άνω Χώρα…όπου και μετά τις απαραίτητες ανάσες…αρχίζουν να ακούγονται απειλητικά «Τα τύμπανα του Πολέμου»…στα στομάχια όλων μας…

13.15 Ξαποσταίνουμε σε τοπική ταβέρνα όπου και με τα πηρούνια να παίρνουν φωτιά και το κρασάκι να μας καθηλώνει αποφασίζουμε να παραμείνουμε διανυκτερεύοντας στα «Πέτρινα»,τοπικό κατάλυμα καταπληκτικής διακόσμησης και τοποθεσίας…Δυόμισι ώρες μετά εγερτήριο από το καπηλειό και πηγαιμός προς το κατάλυμα…για το απαραίτητο καφεδάκι με θέα τα δάση και χαλάρωση των μυών και πνευμάτων…

18.00 Σκέψη της παρέας για μια γρήγορη βόλτα στην γραφική διπλανή Κάτω Χώρα και συναντάμε απρόσμενα λίγο πριν την αναχώρηση ,τον Βασίλη και τον Δημήτρη…λουσμένους στο λασπόλουτρο…Δυο γνήσιοι ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ…που έφτασαν εκει περνώντας μέσα από βουνά της Ρούμελης…παρέα με τις μοτοσυκλέτες τους,ο Βασίλης ένα Transalp και ο Δημήτρης ένα R1150GS…Γιʼαυτούς που λένε ότι τάχα αυτές οι δυο μοτοσυκλέτες λόγω λόγω λόγω…»Δεν πάνε χώμα»…τους πληροφορώ…μετά από αυτό που είδα στα δυο παιδιά…Μπαρμπούτσαλα λένε… Οι μοτοσυκλέτες πάνε και πάνε πολύ μακρύτερα από πολλούς μα πάρα πολλους αναβάτες…Έπρεπε να δείτε που και πόση λάσπη είχαν οι δυο μοτοσυκλέτες επάνω τους…Μπράβο Βασίλη Μπράβο Δημήτρη…

18.45 Αφήνουμε πίσω για λίγο την Άνω Χώρα και φτάνουμε με την συνοδεία των καινούριων φίλων της παρέας στην Κάτω Χώρα…Μια από τα ίδια κι εκει…Τοπίο που συγκλονίζει,ηρεμία που χαλαρώνει,φύση που μαγνητίζει και υπόσχεται να μην μας αφήκει λεπτό παραπονεμένους…Κουβεντούλα και μια μπυρίτσα με την παρέα και αποδεικνύεται ότι οι μοτοσυκλετιστές έστω κι αν γνωρίζονται μόνο 5 λεπτά έχουν πολλά να πουν μεταξύ τους.Έχουν την διάθεση να «δέσουν» με μιας…Με αυτά και μʼαυτά …νύχτα πια…καιρός για ξεκούραση,για όλους…

21.00 Διασχίζοντας αντίστροφα την δασική διαδρομή που αγκαλιάζει την περιοχή με νυχτερινό πρόσωπο πλέον φτάνουμε από Κάτω Χώρα στην Άνω Χώρα…Κλειδώνουμε μοτοσυκλέτες και εντυπώσεις και ώρα για ύπνο…

22.00…Ποιόν ύπνο…Όταν η παρέα το επιτρέπει και το επιβάλλει ο ύπνος μπορεί να περιμένει…Συνάντηση όλων στην «Καλύβα του Μπαρμπαθωμά» κουβεντούλα χαλαρά και περάσαμε κανα δίωρο γεμάτο…λέγοντας και ακούγοντας…)και μουντζούρη είχε…έτσι Χαρά και Ρούλα;…)και κάποιος ξενυχτησε με την σκέψη στο "Θα το βρω που θα μου πάει" που σχετιζοταν με τραπουλα και "Μαγικα Κολπα" του φιλου Βασιλη...

23.55 Λίγο πριν βγουν οι Λυκάνθρωποι…Πανσέληνο είχε βλέπετε…που αγκάλιαζε το τοπίο ζωγραφίζοντας με την δική της διάθεση…τα ρολόγια σταματούν εδώ.Από σκέψεις και αναμνήσεις και εντυπώσεις όλα ήταν στο Ζενίθ…Καληνύχτα …και το πρωινό μας περιμένει για ξύπνημα,το γνωστό μέσα στη μαγεία της φύσης και επιστροφή για Πάτρα…Αυτά μένουν.

10.00 Αποχαιρετίζουμε τον Βασίλη και τον Δημήτρη,υποσχόμενοι να τα πούμε συντόμως και πάμε για φόρτωμα.Ο δρόμος της επιστροφής δεν μας επιφυλάσσει τίποτα περισσότερο από το τέλειο της διαδρομής και το καταπληκτικό συνταξίδεμα της παρέας.

11.45…Το οδοιπορικό λαβαίνει τέλος…προσωρινά όμως γιατί αποτυπώνεται κάτι στο νου και μένει εκεί ανεξίτηλο και περιμένοντας απλά να το φρεσκάρεις…Άλλη μια μέρα πέρασε…άλλη μια εκδρομή καταγράφηκε.Παιδιά σας ευχαριστούμε,Indiana,Κόψεεε,Πόρθε,Π.Γ.Α,Βασίλη,Δημήτρη…Να ειμαστε καλά και να περνάμε όπως χθες…όπως σήμερα…και καλύτερα… Πότε είπαμε παλιοπαρέα θα μαζευτούμε να …ξαναπάμε;…

Συνοδηγέ μου,για μια ακόμη φορά να ξαναπώ…Βελτιώνεσαι,βελτιώνομαι και πάμε πακέτο.Όπου όποτε όπως…με το Capo μας παρέα και η διαδρομή να μην μας προβληματίζει ποτέ…Ο στόχος ένας,η απόλαυση και η ευθυμία του νου…Σʼευχαριστώ…

Θα ξαναπώ πάλι αυτό που ίσως διαβάσατε σε προηγούμενο οδοιπορικό… «Συμβουλή για τους υπόλοιπους;…Καμμία…Προτροπή;Χμμμ…ναι σίγουρα.Φορτώστε τις αισθήσεις,αδειάστε την καθημερινότητα και αποδράστε όσο μπορείτε.Τα μικρά πράγματα είναι που σε κάνουν να νοιώθεις μεγάλος» .-

Υ.Γ.Οι φωτογραφίες συνοδεύουν τα λόγια αλλά δεν περιγράφουν τη μαγεία της διαδρομής…

:cheers::cheers::cheers::cheers::cheers::cheers::cheers::cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απίστευτο τοπίο, πανέμορφες φωτογραφίες....transalp με ψηλό φτερό.....

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!!! Μπραβο παιδιά!!! :cheers::bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ξαναμύρισα μυρωδιές μοναδικές και θυμήθηκα πως τελικά πρέπει να φχαριστιώμαστε αυτά που μας προσφέρονται απλόχερα......εις το επανειδείν φίλοι......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά τέλεια!!!

Υπέροχη παρέα!

Υπέροχο δρομολόγιο!

Υπέροχες μοτοσικλέτες!

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ξαναμύρισα μυρωδιές μοναδικές και θυμήθηκα πως τελικά πρέπει να φχαριστιώμαστε αυτά που μας προσφέρονται απλόχερα......εις το επανειδείν φίλοι......

<{POST_SNAPBACK}>

Που ναι οι φωτο;;;;;;ΟΕΟ που ναι οι φωτο(και τα video)...ΟΕΟ;;;;; :( :( :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη τι θέλετε να μας πείτε??Οτι περάσατε καλά?Σιιιιιιιιιγά τα αυγά.Ντάξει , απλώς ζηλέψαμε λίγο ( :shoot::boxing::katana::hunter::kill::knife::2guns: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mπραβο ρε παιδια σιγουρα θα περασατε τελεια :ok: ,αλιμονο απο μας που δουλευαμε :( Αντε στην επομενη μαζι :_thumbsup::cheers::cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δηλαδη τι θέλετε να μας πείτε??Οτι περάσατε καλά?Σιιιιιιιιιγά τα αυγά.Ντάξει , απλώς ζηλέψαμε λίγο ( :shoot:  :boxing:  :katana:  :hunter:  :kill:  :knife:  :2guns: )

<{POST_SNAPBACK}>

Ζηλιαρη..... :lol: :lol: :lol: :lol: :P Για πες;Σε ποια βολτα θα συμμετασχεις; :_thumbsup:

Mπραβο ρε παιδια σιγουρα θα περασατε τελεια :ok: ,αλιμονο απο μας που δουλευαμε :( Αντε στην επομενη μαζι :_thumbsup:  :cheers:  :cheers:

<{POST_SNAPBACK}>

ΟΕΟ...Το γρηγοροτερο Παναγιωτη να ξεφυγουμε απο την δουλεια και βουρ...(Κατι για Λευκαδα νομιζω οτι ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ... :yahoo::yahoo::yahoo: ) :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλά Αθουλίνο λέμε όλα τα λεφτά!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cheers::cheers::cheers:

Πάντα τέτοια!!!!!!!

Άντε και το καλοκαιράκι σειρά μας έ! :winking:

Πολλά χλμ φάτσα μ και πάντα ασφαλή και όμορφα.....! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που είναι τα βίδεα ΟΕΟ.......?

ε-πε-ρα-σαμ-ο-μο-ρφα...λαλαλαλ :cheers: Αίντε βρε λαλακίες..... Τα πόδια του μύριζαν, ροχάλιζε σαν τρένο (τύφλα νάχει ο Capo998), μας ξύπνησε από τα χαράματα... ΑΑΑΑ...και μας έφαγε όλα τα παιδάκια..... ΔΕΝ ξαναμένω μαζί του κάτω από την ίδια στέγη.........

Βασίλης και Δημήτρης , ψυχάρες και χωμάτινοι.... Εύγε παίδες να σας δούμε στο επόμενο εκδρομικό...... :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Που είναι τα βίδεα ΟΕΟ.......?

ε-πε-ρα-σαμ-ο-μο-ρφα...λαλαλαλ :cheers:  Αίντε βρε λαλακίες..... Τα πόδια του μύριζαν, ροχάλιζε σαν τρένο (τύφλα νάχει ο Capo998), μας ξύπνησε από τα χαράματα... ΑΑΑΑ...και μας έφαγε όλα τα παιδάκια.....  ΔΕΝ ξαναμένω μαζί του κάτω από την ίδια στέγη.........

Εμ βεβαια....αφου δεν σε αφησα να πας στο διπλα μαγαζι για υπνο...να ξενυχτησεις όξω με τις ορεξεις του εταιρου της παρεας... :lol:  :lol:  :lol: Ασε τα παϊδακια που μεινανε λιγα και τα αφησαμε... :( (για την επομενη φορα μενει το υποσχετικο :cheers: )Τωρα οσο για ροχαλητο...απο διπλα ερχοταν κατι σαν...αρκουδα...  <_< :tease:  :lol:  :lol:  :lol:

:cheers::cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίες οι φωτογραφίες κώστα,ωραία και η παρέα.Αντε και στην επόμενη να ερθουν και οι υπόλοιποι.Να ευχηθώ δε στην αφεντιά μου ,την επόμενη φορά να κοιμηθώ .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ωραίες οι φωτογραφίες κώστα,ωραία και η παρέα.Αντε και στην επόμενη να ερθουν και οι υπόλοιποι.Να ευχηθώ δε στην αφεντιά μου ,την επόμενη φορά να κοιμηθώ .

<{POST_SNAPBACK}>

Ρουλα μου,με τις αρκουδες που εχεις για παρεα...πού να κοιμηθεις;...Πολυ μουγκρητο ρε παιδακι μου... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Αλεκο,βλεπω στην επομενη...να παρουμε και τις αλλες αρκουδες... :rolleyes: και βουρ για βραδυνο χωματινο...ουτως η αλλως να κοιμηθουνε οι γυναικες τουλαχιστο... :cheers: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαιρετώ τα παιδιά από την Πάτρα! Πάνω από όλα θα συμφωνήσω με τον Αtho ότι τελικά υπάρχει ένας "άλλος" δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μοτοσυκλετιστών γενικώς. Μία X-file διάσταση!! Δεν είναι τυχαίο που μόλις φτάσαμε Ανω Χώρα και συναντήσαμε την παρέα, αυτό ήταν. Εδεσε μια βραδυά Super!!. (κέφι, κουβεντούλα και μαγικά......)!!! Μπράβο και στα "ΠΕΤΡΙΝΑ". Ωραίο κατάλυμμα. Atho μου αρέσει πολύ η φωτογραφία στα κάγκελα!!! Θα "ρίξω" και εγώ σύντομα κάποιες φωτό στην κουβέντα. Να είστε καλά όλοι. Χαιρετισμούς σε όλη τη παρέα!!!

Υ.Γ. Τυχαίνει να μην έχω ακόμη χρόνο να καταγράψω την διαδρομή. Θα γίνει σύντομα παιδιά. Υπ' όψιν το καλοκαίρι η διαδρομή (Λίμνη Παλστήρα-Αγραφα-Καρπενήσι-Ορεινή Ναυπακτία)είναι πολύ άνετη και με ασφάλτινα λάστιχα(όχι μηχανές ασφάλτινες να ξηγιόμαστε...) :clapping::tease::tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάλι στην απέξω εγώ κι ο τάνκερμαν έτσι;;;;;;

καλάαααααααααααααααααα!!!!!! :ranting::ranting::ranting::ranting:

θα σας δείξουμε εμείς....... :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πάλι στην απέξω εγώ κι ο τάνκερμαν έτσι;;;;;;

καλάαααααααααααααααααα!!!!!! :ranting:  :ranting:  :ranting:  :ranting:

θα σας δείξουμε εμείς....... :secret:

<{POST_SNAPBACK}>

Την λύση την ξέρεις.... :pimp::pimp::pimp:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την λύση την ξέρεις.... :pimp::pimp::pimp:

<{POST_SNAPBACK}>

...άστους μωρέ έτσι.....αυτοί θάρθουν με το καρ-ότο για σκούπα και υποστήριξη..... :_shifty:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
...άστους μωρέ έτσι.....αυτοί θάρθουν με το καρ-ότο για σκούπα και υποστήριξη..... :_shifty:

<{POST_SNAPBACK}>

καρότο;;;;;;

εγώ φταίω που δεν σε πάτησα στην διαδρομή για άνω χώρα......

καλά λένε μερικοί πως κάτι τυπάκια σαν κι εσένα πρέπει να τα πνίγουν μικρά στον νεροχύτη!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.... να με πατήσεις ΠΓΑ...να με πατήσεις......

ΝΑ με βρεί πρώτα εεεε?

Πλάκα - πλάκα μπορούμε να ξαναπάμε να δοκιμάσεις!

να με πνίξεις.........γατσούλι είμαι βρε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως το καρ-οτο κανει καλο στα ματια...βλεπεις μακρυα και ετσι δεν χανεις τους προπορευομενους μοτοσυκλετιστες... :lol: :lol: :lol:

Ρε Π.Γ.Α αφου αλλου ειναι η καρδια σου...κατα Capoμερια...γιατι μου τα χαλας;... :yahoo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ομορφα! :thumbsup::cheers:

(Υ.Γ. αυτο το transalp με το ψηλο φτερο που το πετυχατε βρε; :D εχω κανει τσιγαρα και τσιγαρα χαζευοντας το στο κεντρο της αθηνας που το πετυχχαινω συχνα πυκνα παρκαρισμενο τα πρωινα των καθημερινων! :clapping: τον αναβατη δεν τον εχω πετυχει ομως ποτε! μικρος που ειναι ο κοσμος ρε φιλε μου... ^_^ )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Χαιρετώ τα παιδιά από την Πάτρα! Πάνω από όλα θα συμφωνήσω με τον Αtho ότι τελικά υπάρχει ένας "άλλος" δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μοτοσυκλετιστών γενικώς. Μία X-file διάσταση!!  Δεν είναι τυχαίο που μόλις φτάσαμε Ανω Χώρα και συναντήσαμε την παρέα, αυτό ήταν. Εδεσε μια βραδυά Super!!. (κέφι, κουβεντούλα και μαγικά......)!!! Μπράβο και στα "ΠΕΤΡΙΝΑ". Ωραίο κατάλυμμα. Atho μου αρέσει πολύ η φωτογραφία στα κάγκελα!!! Θα "ρίξω" και εγώ σύντομα κάποιες φωτό στην κουβέντα. Να είστε καλά όλοι. Χαιρετισμούς σε όλη τη παρέα!!! 

Υ.Γ. Τυχαίνει να μην έχω ακόμη χρόνο να καταγράψω την διαδρομή. Θα γίνει σύντομα παιδιά. Υπ' όψιν το καλοκαίρι η διαδρομή (Λίμνη Παλστήρα-Αγραφα-Καρπενήσι-Ορεινή Ναυπακτία)είναι πολύ άνετη και με ασφάλτινα λάστιχα(όχι μηχανές ασφάλτινες να ξηγιόμαστε...) :clapping:  :tease:  :tease:

<{POST_SNAPBACK}>

Βασιλη,ετσι ειναι... :_thumbsup::_thumbsup::_thumbsup: Οσο για τη φωτο...εισαι για τα καγκελα... :lol: :lol: :lol: :P Μη χανομαστε ε;...Και ριξε και εκεινη τη διαδρομη...να ανεβουμε λιγο,εστω και διαβαζοντας (για την ωρα... :winking: )

(Υ.Γ. αυτο το transalp με το ψηλο φτερο που το πετυχατε βρε; :D  εχω κανει τσιγαρα και τσιγαρα χαζευοντας το στο κεντρο της αθηνας που το πετυχχαινω συχνα πυκνα παρκαρισμενο τα πρωινα των καθημερινων! :clapping: τον αναβατη δεν τον εχω πετυχει ομως ποτε! μικρος που ειναι ο κοσμος ρε φιλε μου...  ^_^ )

<{POST_SNAPBACK}>

Νικολα...ο απο πάνω ειναι ο κύριος με το Ψηλοτακουνο και το φτερο... :P :lol: :lol: aneksitilos ή Βασιλης ή Χωματινος ή Φυλακισμένος ή .... :lol: :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα